OldGoodGames: ↑
17.11.2025 19:23
Shurkhit: ↑
17.11.2025 18:17
[
Як буде можливість зніму відео якщо треба. Вже описував вище як це відбувається, біжиш по мапі, міняються текстури, профріз, іноді можеш стояти крутити камерою в сторону де наприклад (місто/купа нас і т.д.) - профріз, відкриваєш інвентар - профріз. Іноді буває навіть на "анонсерах" (типу береш якийсь квест або просто на екрані вспливає назва локації) - профріз.
Якщо ви з цим не зіштовхувалися, то може мене і не зрозумієте. Але коли ти грав без проблем з плавною картинкою на АМ4, потім замінив систему і почались отакі от приколи, воно дуже-дуже помітно. Таке враження що це не апгрейд а даунгрейд якийсь.
На рахунок G-sync, не знаю чого але він тільки підсилює мікрофрізи, тому я його вимкнув, лишив тільки Adaptive sync. Звісно я спробую те що ви написали, але не думаю що це виправить ситуацію...
Зрозуміло.
Тоді це нвіть статтери або підвисання.
А що показує, dpc latency monitor?
https://www.resplendence.com/download/LatencyMon.exe
біжиш по мапі, міняються текстури, профріз, іноді можеш стояти крутити камерою в сторону де наприклад (місто/купа нас і т.д.) - профріз, відкриваєш інвентар - профріз. Іноді буває навіть на "анонсерах" (типу береш якийсь квест або просто на екрані вспливає назва локації) - профріз.
а в оффлайн ігорах + без активної підгрузки з диску теж підвисає?
я до того що це може мережа не встигає грузити або диск?
Latencymon запускав в Apex legends, після 10 хв на стрільбищі видавав що проблеми і nvlddmkm.sys мав затримку в 1000+.
Я не грав в максимально коридорні офлайн ігри окрім Megabonk, в ньому проблем наче не було. В КС теж якихось дискомфортних статерів не помічав.
Моніторив диски через диспетчер на другому моніторі, завантаження від 1 до 7% коли вантажить текстури/шейдери, наче нічого специфічного
Відправлено через 9 хвилин 17 секунд:
XXXshadyXXX: ↑
17.11.2025 19:12
Shurkhit
Я пока что мало работал с АМ5, но на АМ4 и на 1700 сокете собрал сборок 50 за год, и я всегда тестирую пк в бенче FFXV в Full HD на высоких, там отличный баланс нагрузки где даже 12 ядерники могут статерить пока не оптимизируешь память и не снимешь лимиты. У меня всегда статеры пропадали, когда я снимал лимиты + небольшой тюнинг памяти. Аналогично на последней сборке на AM5 Ryzen 5 7500F, пока лимиты не снял, проскакивали статеры. А у вас когда снимаете лимиты, то вообще система долго грузится и не стабильна как я понял, что вообще бред и быть не может... Так что если хочешь проверить систему на статеры, бенч FFXV настройки высокие full hd))) А вообще тут либо монитор либо аппаратные проблемы проц\память\мать
Я вам писав що коли поставив ліміти ті що ви рекомендували через Ai Tweaker все завантажилось нормально. Тільки це не допомогло. У мене багато знайомих на АМ5 і у 80% біос по дефолту, та пам'ять EXPO/XMP і немає жодних проблем.
На рахунок монітору, я пробував підключати другий fullhd монітор як один основний, без результатно.