kairo: ↑
19.11.2025 16:57
Sanьka: ↑
19.11.2025 16:44І це враховуючи вартість, та те, що її показники не такі вже й ультимативні як це було років 15 тому.
NH-D15 G2 за 170 Євро програє Thermalright Peerless Assassin 140 за 40 баксів.
- спойлер

Conclusion
Noctua’s NH-D15 G2 is a marked improvement over the original NH-D15, with CPU temperatures up to 3C cooler compared to its predecessor. Noctua also almost certainly has the best customer support in the PC cooling industry. However, since the launch of the D15, multiple companies have released excellent air coolers that cost much less, making the high $149.95 price of Noctua’s cooler way too high to justify. Given the competition from Thermalright and others, no one should consider paying such a high price for an air cooler.
Нокта робить шикарні СО, але із цінами повний перебір. Зараз не 2010й, на ринку багато конкурентів, які пропонують +- аналогічні рішення за адекватний прайс.
Чудес не буває. Все на ринку коштує своїх грошей. За 40 доларів топової башти з якісними кулерами існувати не може. Можливо, хтось певний час влаштовує акції та продає собі у збиток, але "Thermalright Peerless Assassin 140 за 40 баксів" я в Україні не бачу.
По друге, якісний вентилятор стартує від 15-20 доларів ОДИН. Півтора року тому, я зажав дати 3*700 грн за вентилятори Ноктуа і купив по 3*350 вентилятори Arctic P8 PWM PST CO з подвійним кульковим підшипником (брав на відеокарту). Якраз через півтора року (це коли я ще майже не грав у ігри) один з трьох вентиляторів уже нормально не стартує на низьких оборотах. Тому, про 40 доларів за топову башту 140 з двома вентиляторами і шести тепловими трубками можете просто забути. Якість буде - ДНО.