Одразу як побудують свою "Nintendo"Sanьka: ↑ 12.11.2025 16:18Зараз всі захочуть приставку "тільки під свій ринок" з -25% ціни
Також перекупи не зможуть втриматись щоб не продати її по повній ціні тим хто не шарить
Новини
Останні статті і огляди
Sony запропонує 27-дюймовий ігровий WQHD-монітор для PlayStation 5 і ПК
-
Alligator
Member
-
_Andrik_
Member
Як приклад , маємо на екрані сонце , і тільки з того місця де воно знаходиться має сліпити, а не цілий єкран . ІПС не має можливості в окремих місцях екрану підняти яскравість до 1000 ніт , VA якось з цим справляється бо має зональні підсвіти , але теж ну таке . А ось ОЛЕД створений до цього, бо якщо світить сонце, то кожен піксель світить там де треба, а не пів екрану чи просто зона довкола того сонця.Gold_Star: ↑ 12.11.2025 14:12Що таке добре працюючий хдр?_Andrik_: ↑ 12.11.2025 13:56Ще й ІПС з типо HDR , ще не зустрічав ІПС з добре працючим ХДР
А все що нижче 1000 ніт з написом HDR , маячня і не варто уваги бо не працює від слова взагалі
-
Gold_Star
Member
IPSки теж є з мінілед підсвіткою_Andrik_: ↑ 12.11.2025 17:24Як приклад , маємо на екрані сонце , і тільки з того місця де воно знаходиться має сліпити, а не цілий єкран . ІПС не має можливості в окремих місцях екрану підняти яскравість до 1000 ніт , VA якось з цим справляється бо має зональні підсвіти , але теж ну таке .
Без спору, але тут є нюанс - у порівнянні з мініледами на оледі 1000 ніт повного екрану поки що анріал, максимум буде від 250 до 500 ніт в залежності від моделі монітору чи телевізора. Хоча новий iPad Pro на Tandem OLED якраз видає таку яскравість на повний екран, але ж там всього 11-13 дюймів_Andrik_: ↑ 12.11.2025 17:24А все що нижче 1000 ніт з написом HDR , маячня і не варто уваги бо не працює від слова взагалі
-
_Andrik_
Member
Gold_Star
Ви розписуєте і те інше, багато циферок , а на живу хоч чимось користувалися ? Я маю IPS BenQ hdr
, VA Samsung Odyssey G7 32 hdr аж 600
який замінив на профільний oled Odyssey G8 .І можу зі 100% впевненістю сказати де воно це ХДР насправді працює , а не розказувати про якісь там циферки.
Відправлено через 2 хвилини 35 секунд:
Gold_Star
1000+ ніт непотрібно всюди, а тільки в окремих ділянках ,інакше осліпнути можна
Ви розписуєте і те інше, багато циферок , а на живу хоч чимось користувалися ? Я маю IPS BenQ hdr
Відправлено через 2 хвилини 35 секунд:
Gold_Star
1000+ ніт непотрібно всюди, а тільки в окремих ділянках ,інакше осліпнути можна
-
den888
Member
Нормальна тема, то у них крайнощі були full hd, або 4к oled майже за штуку.
-
Gold_Star
Member
Мені VA не подобаються, хіба що виключення є у TCL з вдосконаленим по гаммі і кутам огляду HVA_Andrik_: ↑ 12.11.2025 17:37Ви розписуєте і те інше, багато циферок , а на живу хоч чимось користувалися ? Я маю IPS BenQ hdr , VA Samsung Odyssey G7 32 hdr аж 600 який замінив на профільний oled Odyssey G8 .І можу зі 100% впевненістю сказати де воно це ХДР насправді працює , а не розказувати про якісь там циферки.
Я вам більше скажу - для монітору HDR вище 400 ніт не потрібен, режим EOTF Boost все ще експериментальний і не надасть вам точного трекінгу по кривій яскравості_Andrik_: ↑ 12.11.2025 17:371000+ ніт непотрібно всюди, а тільки в окремих ділянках ,інакше осліпнути можна
Будь-які циферки видно на практиці, якщо не обмежуватись кількома девайсами
-
_Andrik_
Member
Виводить , підключав до старого свого моніка Samsung g7 1440р, і при налаштуваннях авто , само визначає розширення 1440рkairo: ↑ 12.11.2025 15:36 Хіба PS5 виводить в 1440р, я щось пропустив?
Відправлено через 2 хвилини 27 секунд:
Ще раз спитаю , ви на живу це порівнювали ? Я такGold_Star: ↑ 12.11.2025 17:46Мені VA не подобаються, хіба що виключення є у TCL з вдосконаленим по гаммі і кутам огляду HVA_Andrik_: ↑ 12.11.2025 17:37Ви розписуєте і те інше, багато циферок , а на живу хоч чимось користувалися ? Я маю IPS BenQ hdr , VA Samsung Odyssey G7 32 hdr аж 600 який замінив на профільний oled Odyssey G8 .І можу зі 100% впевненістю сказати де воно це ХДР насправді працює , а не розказувати про якісь там циферки.Я вам більше скажу - для монітору HDR вище 400 ніт не потрібен, режим EOTF Boost все ще експериментальний і не надасть вам точного трекінгу по кривій яскравості_Andrik_: ↑ 12.11.2025 17:371000+ ніт непотрібно всюди, а тільки в окремих ділянках ,інакше осліпнути можна
Будь-які циферки видно на практиці, якщо не обмежуватись кількома девайсами![]()
-
Gold_Star
Member
І я так, було б цікаво глянути на налаштований HDR на вашому Odyssey G8, а потім порівняти з SDR на іншому оледі з високою постійною яскравістю_Andrik_: ↑ 12.11.2025 17:52Ще раз спитаю , ви на живу це порівнювали ? Я так
-
_Andrik_
Member
Gold_Star
І взагалі, щоб не бути голословним , приведіть чи дайте якусь модель ІПС моніка з добрим ХДР , може я щось проспав, не заперечую, аж цікаво стало.
Відправлено через 6 хвилин 33 секунди:
І взагалі, щоб не бути голословним , приведіть чи дайте якусь модель ІПС моніка з добрим ХДР , може я щось проспав, не заперечую, аж цікаво стало.
Відправлено через 6 хвилин 33 секунди:
Щоб що ? Що ви намагаєтесь довести?Gold_Star: ↑ 12.11.2025 17:55І я так, було б цікаво глянути на налаштований HDR на вашому Odyssey G8, а потім порівняти з SDR на іншому оледі з високою постійною яскравістю_Andrik_: ↑ 12.11.2025 17:52Ще раз спитаю , ви на живу це порівнювали ? Я так
-
Gold_Star
Member
_Andrik_
Та навіть той же сяомі мінілед 27і, можете подивитись детальний огляд
З нового можна звернути увагу на MSI MAG 274UPDF E16M, це вже QD-Miniled IPS
Отправлено спустя 1 минуту 41 секунду:
Отправлено спустя 1 минуту 41 секунду:
Багато чого залежить від налаштувань, в кожного HDR показує по-різному, хоча може бути повний треш по кольоровій палітрі і контраст кліппінгу_Andrik_: ↑ 12.11.2025 18:02Щоб що ? Що ви намагаєтесь довести?
-
_Andrik_
Member
Дякую за моделі , але в прямому порівняні ці всі ксяомі не дають то що олед .Gold_Star: ↑ 12.11.2025 18:07 _Andrik_
Отправлено спустя 1 минуту 41 секунду:Багато чого залежить від налаштувань, в кожного HDR показує по-різному, хоча може бути повний треш по кольоровій палітрі і контраст кліппінгу_Andrik_: ↑ 12.11.2025 18:02Щоб що ? Що ви намагаєтесь довести?![]()
Українська доріжка присутня
- спойлер
Gold_Star
Для цікавості, для чого вам максимальна яскравість всього екрану 1000 ? Зазвичай 250 - 400 цілком достатньо. Ще раз ,ВСЬОГО ЕКРАНУ? Щоб що ?
-
Ektalion
Member
Глибина кольоруGold_Star: ↑ 12.11.2025 18:07 З нового можна звернути увагу на MSI MAG 274UPDF E16M, це вже QD-Miniled IPS
10-bits (8 bits + FRC)
-
Gold_Star
Member
_Andrik_
Ну зрозуміло що олед буде краще за VA, про це не говоримо
Є інша фішка - різні моделі оледів в рамках однієї технології теж можуть по-різному показувати, кожен виробник в стоці має свою реалізацію налаштувань і своє калібрування
Отправлено спустя 3 минуты 14 секунд:
Є інша фішка - різні моделі оледів в рамках однієї технології теж можуть по-різному показувати, кожен виробник в стоці має свою реалізацію налаштувань і своє калібрування
Отправлено спустя 3 минуты 14 секунд:
Відрізните на око 8+фрц від 10 біт при відображенні контенту в Rec709 просторі?
Я вам ясно написав що це не для моніторів потрібно_Andrik_: ↑ 12.11.2025 18:26Для цікавості, для чого вам максимальна яскравість всього екрану 1000 ? Зазвичай 250 - 400 цілком достатньо. Ще раз ,ВСЬОГО ЕКРАНУ? Щоб що ?
-
_Andrik_
Member
Ну теліки тут зайве , я вам саме надав порівняня моніків олед vs ips mini led .Gold_Star: ↑ 12.11.2025 18:30 _Andrik_
Я щось загубився, річ від початку йшла що іпс ніколи не відтворе правильний ХДР бо технологія фізично неспроможна відтворити окремо кожен піксель.
- спойлер
- Якщо вам сильно цікаво я обрав телік va від Sony а не олед
-
Gold_Star
Member
На сайті самсунга вказано що Neo G8 на VA_Andrik_: ↑ 12.11.2025 18:41Ну теліки тут зайве , я вам саме надав порівняня моніків олед vs ips mini led .
Я щось загубився, річ від початку йшла що іпс ніколи не відтворе правильний ХДР бо технологія фізично неспроможна відтворити окремо кожен піксель.
По мініледам з IPS ми наче теж пройшли - там немає проблем з відображенням окремих хайлайтів на максимальній яскравості, навіть якщо це зорі в нічному небі
-
_Andrik_
Member
До чого тут NEO ? Якщо ви про G8 який в мене . то я маю саме цю модель G81SF LS32FG810SUXENGold_Star: ↑ 12.11.2025 18:56На сайті самсунга вказано що Neo G8 на VA_Andrik_: ↑ 12.11.2025 18:41Ну теліки тут зайве , я вам саме надав порівняня моніків олед vs ips mini led .
По мініледам з IPS ми наче теж пройшли - там немає проблем з відображенням окремих хайлайтів на максимальній яскравості, навіть якщо це зорі в нічному небі
А якщо річ про чорний , то цей колір не має підсвічування
-
Gold_Star
Member
Ви скинули порівняння OLED G8 з Neo G8_Andrik_: ↑ 12.11.2025 19:05До чого тут NEO
На мініледах так само_Andrik_: ↑ 12.11.2025 19:05А якщо річ про чорний , то цей колір не має підсвічування , на то він і чорний
-
Vpupkin
Member
600ніт на оледі буде набагато крутіший хдр ніж у 1000тін на мініледі з 500-1000 зон підсвітки._Andrik_: ↑ 12.11.2025 17:24А все що нижче 1000 ніт з написом HDR , маячня і не варто уваги бо не працює від слова взагалі
-
_Andrik_
Member
Дякую кеп , за підтримкуVpupkin: ↑ 12.11.2025 19:12600ніт на оледі буде набагато крутіший хдр ніж у 1000тін на мініледі з 500-1000 зон підсвітки._Andrik_: ↑ 12.11.2025 17:24А все що нижче 1000 ніт з написом HDR , маячня і не варто уваги бо не працює від слова взагалі
-
Vpupkin
Member
А нахіба 1000ніт на все табло?Gold_Star: ↑ 12.11.2025 17:33Без спору, але тут є нюанс - у порівнянні з мініледами на оледі 1000 ніт повного екрану поки що анріал, максимум буде від 250 до 500 ніт в залежності від моделі монітору чи телевізора.
У мене від 1300 на окремих ділянках очі офігівають, якщо на все табло жахнути то боляче буде, от нахіба кому такий стрес?