Может быть и так... всегда интересно узнавать что-то новое... IT-сфера - она же безграничная...Gold_Star: ↑ 04.11.2025 17:42Ну ось за сінкмастерами і флетронами люди й працювали, бо виробники супутньої продукції (ТВ) краще шарять в калібровці своїх екранів
Новини
Останні статті і огляди
Выбор монитора
-
FirstTDM
Member
-
Gold_Star
Member
До речі, я би і Філіпс з QD-OLED теж в першу чергу розглянув, хоч і свої матриці TP Vision вони роблять тільки LCD, але все ж таки 
-
Nutbar
Member
Так це не імхо, вони виключно їх і ставлять. Не існує LG на QD-OLED матриці і не існує моніторів Samsung на WOLED. Просто хтось погано заповнив інформацію про товари на хотлайні, тому фільтри криво працюють.
-
Filabatya
Member
берем прожектор і світим в монітор, внаслідок купляєм тільк волед від лижі 
-
Vpupkin
Member
Людям напряжно щось там підлаштовувати під монітор, хочуть просто поставити на стіл і користуватися, тому woled і справді є більш універсальним рішенням. А ще в теорії має більший ресурс.Filabatya: ↑ 04.11.2025 18:59 берем прожектор і світим в монітор, внаслідок купляєм тільк волед від лижі![]()
-
Gold_Star
Member
Хтось ще купує WOLED без Tandem OLED? Якісь ретрогеймери напевно
-
Striker
Member
Кайфую від свого qd-oled, але коли сідаю за комп дружини за такий же 2к 27", але ips, то також хороше зображення. 
Тільки трохи напрягає те, що цей ips сильно блистить, хоча заявлено матове покриття. А на qd-oled бісить тільки pixel shift, інколи. Вже думаю може вирубити його, все одно періодично робиться очистка пікселів.
Тільки трохи напрягає те, що цей ips сильно блистить, хоча заявлено матове покриття. А на qd-oled бісить тільки pixel shift, інколи. Вже думаю може вирубити його, все одно періодично робиться очистка пікселів.
-
mult
Member
Striker
Мабуть все залежить від виробника монітору і агресивності цього pixel shift.
Я за більше чим рік користування своїм самсунг жодного разу не помічав його.
Що не вимикав його це точно, бо всякі захисти панелі я не вимикав.
Я вимкнув повністю, затемнення логотипів, щоб не заважало в іграх і енергозберігайки.
Мабуть все залежить від виробника монітору і агресивності цього pixel shift.
Я за більше чим рік користування своїм самсунг жодного разу не помічав його.
Що не вимикав його це точно, бо всякі захисти панелі я не вимикав.
Я вимкнув повністю, затемнення логотипів, щоб не заважало в іграх і енергозберігайки.
Востаннє редагувалось 06.11.2025 12:04 користувачем mult, всього редагувалось 1 раз.
-
FirstTDM
Member
Не понял... если в меню монитора Pixel Shift = Slow, то оно же практически вот вообще незаметно... или есть какой-то хитрый софт, где даже минимальное смещение картинки заметно?Striker: ↑ 06.11.2025 10:42А на qd-oled бісить тільки pixel shift, інколи
-
LemonScent
Junior
Привіт, хочу купити монітор, як це зазвичай буває, найкращий варіант ціна\якість. В першу чергу цікавить діагональ 27 дюймів і 2к роздільна здатність, також хотілося б мати регулювання по висоті.
-
FirstTDM
Member
341 модель по хотлайну проходит по этим критериямLemonScent: ↑ 06.11.2025 12:24Привіт, хочу купити монітор, як це зазвичай буває, найкращий варіант ціна\якість. В першу чергу цікавить діагональ 27 дюймів і 2к роздільна здатність, також хотілося б мати регулювання по висоті.
От Vinga 27S218-21B за 7К до MSI MAG 272QP QD-OLED X50 за 60К грн.
-
Striker
Member
Не пам'ятаю як там в налаштуваннях, здається просто вкл або викл. Його помітно в іграх добре. Не те, щоб аж сильно напрягало, але я його бачу завжди. Як його можна не бачити не знаю.FirstTDM: ↑ 06.11.2025 11:55Не понял... если в меню монитора Pixel Shift = Slow, то оно же практически вот вообще незаметно... или есть какой-то хитрый софт, где даже минимальное смещение картинки заметно?
-
FirstTDM
Member
Понял.. Удивился. Все люди разные... может настройки более агрессивные в конкретном мониторе... большинство юзеров не видит Pixel Shift...Striker: ↑ 06.11.2025 13:18Його помітно в іграх добре. Не те, щоб аж сильно напрягало, але я його бачу завжди. Як його можна не бачити не знаю.
-
Striker
Member
-
FirstTDM
Member
Ну да.... есть и такое... я же не спорю...
Имхо, большинство не видят:
https://www.reddit.com/r/OLED_Gaming/co ... _shift_on/
-
LemonScent
Junior
У тому й справа, зробив точно так само, поставив фільтр на хотлайні, але на якій конкретно моделі краще зупинитися не зовсім зрозуміло, щоб дешевизна критично не пішла на шкоду якості.FirstTDM: ↑ 06.11.2025 13:07341 модель по хотлайну проходит по этим критериямLemonScent: ↑ 06.11.2025 12:24Привіт, хочу купити монітор, як це зазвичай буває, найкращий варіант ціна\якість. В першу чергу цікавить діагональ 27 дюймів і 2к роздільна здатність, також хотілося б мати регулювання по висоті.![]()
От Vinga 27S218-21B за 7К до MSI MAG 272QP QD-OLED X50 за 60К грн.![]()
-
FirstTDM
Member
Ну и зачем эта банальная констатация факта? Так в чем смысл вопроса? Зачем монитор нужен? Для работы, для игр, для кино? Под какой системник/видяху? Какой бюджет? И т.д. и т.п.LemonScent: ↑ 06.11.2025 15:27У тому й справа, зробив точно так само, поставив фільтр на хотлайні, але на якій конкретно моделі краще зупинитися не зовсім зрозуміло, щоб дешевизна критично не пішла на шкоду якості.
-
LemonScent
Junior
типовий домашній ПК, офісні завдання, відео, іноді ігри. Відеокарта rx6800, процесор ryzen 5 7600, бюджет 6-8к грн.FirstTDM: ↑ 06.11.2025 15:54Ну и зачем эта банальная констатация факта? Так в чем смысл вопроса? Зачем монитор нужен? Для работы, для игр, для кино? Под какой системник/видяху? Какой бюджет? И т.д. и т.п.LemonScent: ↑ 06.11.2025 15:27У тому й справа, зробив точно так само, поставив фільтр на хотлайні, але на якій конкретно моделі краще зупинитися не зовсім зрозуміло, щоб дешевизна критично не пішла на шкоду якості.
-
Gold_Star
Member
LemonScent: ↑ 06.11.2025 12:24найкращий варіант ціна\якість
Ніколи такого не було і ось зновуLemonScent: ↑ 06.11.2025 17:53бюджет 6-8к грн
-
LemonScent
Junior
І що вас так дивує? Виходячи з моїх вимог, той самий хотлайн видає майже 40 моделей. Ймовірно, деякі з них кращі, деякі гірші, деякі взагалі жахливі і не варті уваги, а мені треба вибрати з них одну.