попробуй повністю удалити і поставити зановоIC9517: ↑ 03.10.2025 00:49 пришел сегодня апдейт, о котором нет никакой информации и начались полные зависания. Правда, до того как они начались я успел пройти 1 сюжетную миссию, а теперь буквально через 5 минут после загрузки зависание без вылета и возможности выйти на рабочий стол. Решается logout через alt-ctrl-del
Начинал я играть на 1.5 и пока вижу только деградацию. 1.6 добавил подвисания каждые 5-10 минут, на сегодняшнем патче вообще играть невозможно![]()
Новини
Останні статті і огляди
S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
-
Hotspur
Member
-
Азазелло
Member
Якесь кривеньке оновлення вийшло
Деякі квести поламались,наприклад:по завданю Віки з Малахіту пішов помагати лаборанту Морозу,все успішно зробив-кровососа завалив,Мороз живий лишився...Але Мороз морозиться-купонів не дає,на контакт не йде-так і залишив його на болоті (в журналі світиться "Поговорити з Морозом").ПНБ ніде купити не можу-на Ростку Березка по радіо оголошує,що завезли в продаж ПНБ,підхожу до неї-нема...Зараз попробую по новому гру встановити.
-
IC9517
ATI&Vmod_fan
Проблема решилась загрузкой более старого сохранения. Секундные зависания так и остались.IC9517: ↑ 03.10.2025 00:49пришел сегодня апдейт, о котором нет никакой информации и начались полные зависания. Правда, до того как они начались я успел пройти 1 сюжетную миссию, а теперь буквально через 5 минут после загрузки зависание без вылета и возможности выйти на рабочий стол. Решается logout через alt-ctrl-del
В финальных миссиях начались вылеты с ошибкой движка, решились также загрузкой более ранних сохранений (или более быстрой пробежкой по локации где были вылеты без ее исследования, тут не могу гарантировать).
-
Truchmann
Member
Скажіть. У Прип'яті біля кафе «Олімпія» є яма або провал, в якій є вантажівка з мерцем. Мерць тримає артефакт «Місячне Сяйво». Навколо страшна радіація. Як вибратися з вантажівки?
https://ibb.co/sdFw2x7t
https://ibb.co/7x74GQMG
https://ibb.co/SYC4Tb8
С ПОЧАТКУ НЕ ПОМІТНО, АЛЕ ЗРОЗУМІВ ЯК ЗВІДТИ ВИЛІЗТИ. ТАМ З КРАЮ КУЗОВА ТРЕБА У ГОРУ СТРИБАТИ.
У підвалі цього кафе є двері, для відкриття яких потрібна картка. Де її взяти?
Заздалегідь дякую за поради.
https://ibb.co/sdFw2x7t
https://ibb.co/7x74GQMG
https://ibb.co/SYC4Tb8
С ПОЧАТКУ НЕ ПОМІТНО, АЛЕ ЗРОЗУМІВ ЯК ЗВІДТИ ВИЛІЗТИ. ТАМ З КРАЮ КУЗОВА ТРЕБА У ГОРУ СТРИБАТИ.
Востаннє редагувалось 02.11.2025 16:31 користувачем Truchmann, всього редагувалось 1 раз.
-
Grava
Member
Я обдовбався всім що було і якось вибіг на хілкахTruchmann: ↑ 02.11.2025 16:21Навколо страшна радіація. Як вибратися з вантажівки?
-
Yurius
Member
Почав грати...тільки у мене гра періодично, особливо у меню, дико флікеріть?
Це ВРР, (монітор ІПС) , чи генератор кадрів ФСР так гарно тут імплементовані?
-
Kib
Member
Скоріше за все ВРР, пробуйте фрісінк вирубити і глянути що зміниться.Yurius: ↑ 02.11.2025 18:49 Почав грати...тільки у мене гра періодично, особливо у меню, дико флікеріть?
-
Барбарис
Member
Лише по сюжетуTruchmann: ↑ 02.11.2025 16:21 Скажіть. У Прип'яті біля кафе «Олімпія»
-
Yurius
Member
Саме він і був виненKib: ↑ 03.11.2025 06:55Скоріше за все ВРР, пробуйте фрісінк вирубити і глянути що зміниться.
-
Геральт
Member
Пройшов з генератором та FreeSync. Все норм.Yurius: ↑ 02.11.2025 18:49 Почав грати...тільки у мене гра періодично, особливо у меню, дико флікеріть?
-
andrey.nk
Member
Возможно кому-то будет полезна эта инфа, если винду давно не обновляли и собираетесь обновить версию игры.
Играл в 1.6 без проблем, а когда обновился до 1.7 - винда ругается при запуске на "This app can't run on your system" и не запускает игру. У меня винда 10x64 22h2.
Играл в 1.6 без проблем, а когда обновился до 1.7 - винда ругается при запуске на "This app can't run on your system" и не запускает игру. У меня винда 10x64 22h2.
-
Барбарис
Member
Якісь неоднозначні враження від патчу:
1. Складність на майстрі:
1) нпс ніби легше дохнуть;
2) мутанти (кровосос швидко відлітає, полтер якийсь безпорадний в клозі) теж мені здались легшими навіть в пролозі, тільки полтери інколи як прикладуть чимось, то гг відлітає і вмирає від падіння;
3) арки стали точніше та смертельніше, взагалі здається зброю сильно по пошкодженню підтягнули)
4) аномалії здається трохи більш вбивчі, але може я давно в слабких костюмах не ходив;
5) монстри та нпс менш рухливі стали.
Загалом не бачу сенсу в такому Майстрі та Експедиції
2. Графіка:
1) 6900 все на ультрах в 2к вже не тягне, точніше в деяких місцях желе з'являється;
2) різниці між ультрами та високими фактично не видно;
3) небо рябить квадратиками, які не вдається нічим прибрати;
4) дерева вдалині також рябили чимось, але вдалось налаштувати;
5) максимальні тіні додають желе, але не сильно в якості;
6) по текстурам ніби додали, але через гаму то не так важливо було. З генераторами погрався, щось не бачу ефекту.
Сенса при прицілювання дивна, щось не вдається ідеально налаштувати.
1. Складність на майстрі:
1) нпс ніби легше дохнуть;
2) мутанти (кровосос швидко відлітає, полтер якийсь безпорадний в клозі) теж мені здались легшими навіть в пролозі, тільки полтери інколи як прикладуть чимось, то гг відлітає і вмирає від падіння;
3) арки стали точніше та смертельніше, взагалі здається зброю сильно по пошкодженню підтягнули)
4) аномалії здається трохи більш вбивчі, але може я давно в слабких костюмах не ходив;
5) монстри та нпс менш рухливі стали.
Загалом не бачу сенсу в такому Майстрі та Експедиції
2. Графіка:
1) 6900 все на ультрах в 2к вже не тягне, точніше в деяких місцях желе з'являється;
2) різниці між ультрами та високими фактично не видно;
3) небо рябить квадратиками, які не вдається нічим прибрати;
4) дерева вдалині також рябили чимось, але вдалось налаштувати;
5) максимальні тіні додають желе, але не сильно в якості;
6) по текстурам ніби додали, але через гаму то не так важливо було. З генераторами погрався, щось не бачу ефекту.
Сенса при прицілювання дивна, щось не вдається ідеально налаштувати.
-
Hotspur
Member
це добреБарбарис: ↑ 23.11.2025 18:513) арки стали точніше та смертельніше, взагалі здається зброю сильно по пошкодженню підтягнули)
-
Dremjke
Member
Далі буде гірше з цією системою, глобально.andrey.nk: ↑ 20.11.2025 18:13У меня винда 10x64 22h2.
-
Барбарис
Member
Hotspur, але челенджу стало менше. Тобто гг так само вистачає декілька куль, але й мутанти не такі живучі. А ще гра не така ггцентрична - вороги/мутанти загрились на когось, то майже не відволікаються на гг, як у всіх частинах було. Це доволі несподівано, хоча це логічний алгоритм.
Ну і просто очікував більше. Там пишуть, що економіку зламали - нічого не купиш. А я в сталкері і так не купляю: трофеї, сховки, сховки Журналіста, краща броня на кожній сюжетці. Ремонт і покупки йдуть лісом.
Ну і просто очікував більше. Там пишуть, що економіку зламали - нічого не купиш. А я в сталкері і так не купляю: трофеї, сховки, сховки Журналіста, краща броня на кожній сюжетці. Ремонт і покупки йдуть лісом.
-
Vpupkin
Member
Барбарис
А мене бісили живучі мутанти, пачка кровосісів і кожен хоче по кіло свинцю.
А мене бісили живучі мутанти, пачка кровосісів і кожен хоче по кіло свинцю.
-
mult
Member
Ні в кого не блимає екран в грі?
Навіть незнаю як описать, ніби пів екрана блимає.
Спробував дві інші гри, нічого не блимає.
Раніше такого не було.
Навіть незнаю як описать, ніби пів екрана блимає.
Спробував дві інші гри, нічого не блимає.
Раніше такого не було.
-
Барбарис
Member
Vpupkin, так зараз взагалі ніякі і це на МАЙСТРІ. Я не думаю, що далі по Зоні вони стануть сильніше.
mult, не блимає. Хоч яка карта?
mult, не блимає. Хоч яка карта?
-
mult
Member
Барбарис
5070ті тільки купив.
Може через pcie 5.0.
Надіюсь діло нев карті.
5070ті тільки купив.
Може через pcie 5.0.
Надіюсь діло нев карті.
-
Барбарис
Member
mult, джеміні на основі відгуків згайшов таке:
- спойлер
- 1. Налаштування DLSS, FSR та Генерації кадрів
Згідно з відгуками гравців, саме ці функції є найчастішою причиною графічних артефактів та мерехтіння.
Вимкніть Генерацію кадрів (Frame Generation): Спробуйте повністю вимкнути цю функцію в налаштуваннях гри, якщо вона увімкнена.
Спробуйте інший апскейлінг: Якщо використовуєте DLSS, спробуйте перемкнутися на FSR 2.0/3.0 (або навпаки), щоб побачити, чи проблема зникає. Якщо DLSS стоїть у режимі Quality, спробуйте Balanced або Performance.
Скиньте налаштування різкості (Sharpness): Багато гравців повідомляють, що зменшення або повне вимкнення повзунка Різкість (Sharpness) в ігрових налаштуваннях або в налаштуваннях DLSS/FSR усуває мерехтіння.
2. Налаштування NVIDIA Control Panel та монітора (VRR/G-Sync)
Мерехтіння, особливо на краях або половині екрана, часто пов'язане з адаптивною синхронізацією.
Вимкніть G-Sync: Спробуйте повністю вимкнути G-Sync (Variable Refresh Rate - VRR) для гри STALKER 2 у Панелі керування NVIDIA. Якщо це вирішує проблему, то причиною є нестабільний фреймрейт, який викликає "G-Sync Flicker".
Обмежте FPS: Увімкніть обмежувач FPS (Frame Rate Limiter) у Панелі керування NVIDIA і встановіть його на значення, яке на 3-5 кадрів нижче максимальної частоти оновлення вашого монітора (наприклад, для 144 Гц встановіть 139 FPS).
Змініть режим відображення: Спробуйте змінити режим відображення в налаштуваннях гри з Ексклюзивний повноекранний (Exclusive Fullscreen) на Повноекранний у вікні (Borderless Windowed).
3. Драйвери та файли гри
Оновіть драйвери: Переконайтеся, що ви використовуєте найновіший Game Ready Driver від NVIDIA для вашої серії відеокарт (навіть якщо 5070 Ti — це нова модель, драйвери мають бути найсвіжіші).
Перевірте цілісність файлів гри: Якщо ви використовуєте Steam або Epic Games Store, зробіть перевірку (Verify Integrity of Game Files). Це виправить будь-які пошкоджені файли, які могли призвести до графічних артефактів.
4. Додаткові кроки
Якість текстур/тіней: Деякі користувачі повідомляли про проблеми з мерехтінням при дуже високій якості текстур, що вимагає великого обсягу VRAM. Спробуйте тимчасово знизити Якість текстур (Texture Quality) та Якість тіней (Shadow Quality).