Выбор клавиатуры под все нужды и направления

Клавиатуры, мыши и прочая периферия
Відповісти
Автор
Повідомлення
leif
Member

Повідомлення

Був задум сьогодні почати змащувати вінтаж блеки, але все ж таки схилився до того, щоб спочатку зробити другий сет хайперглайдів. на відміну від попереднього — з короткими (16мм) пружинами та пц-філмами. Мастило (3204 та 105 для пружин) та спосіб змащення – без змін. Цікаво, що вийде, адже ніксі мх2а мені в принципі дуже навіть заходять з короткими пружинами, можливо навіть більше ніж з довшими 2-стейджами WS :write:
спойлер
Зображення
Відправлено через 2 години 9 хвилин 24 секунди:
стабілізаторів не буває багато :learn:

отримав тут зі штатів посилочку з ПЦ плейтом для ф1, а також 4 сети og черрі стабів зі скобами від геона :pray: давно було цікаво спробувати це комбо.

і на додачу ще парочку сетів knight v4. пишуть, що покращили v3, про які я якось тут схвально відгукувався в топіку
спойлер
Зображення
поки на першому місці в моєму рейтингу yimk x typeplus, на другому knight. цікаво, чи посунуть черрі з геон-скобами когось з них :write:

Відправлено через 2 хвилини 9 секунд:
видно, щоб скоби не погнулись випадково, запакували це все в штатах в досить великий коробас, напхали пакувального матеріалу, і доставочка вийшла трохи дорожче ніж могла би бути для такої посилки, але, звісно, краще так ніж ризик отримати гнуті balanced wires)

Відправлено через 3 години 43 хвилини 3 секунди:
спойлер
Зображення

Зображення
kairo
Member

Повідомлення

Питання до панства, хто і яке використовує мастило і де замовляв. Дивився на Аліку Krytox GPL205G0, але там більшість самопальні варіації, а там де написано, що Krytox, не факт, що це дійсно воно. Та скільки треба на +100 свічів.

Замовив собі AULA F108 Pro по рекомендації форумчан та думаю взяти Outemu Silent Peach V3.

Ще замовив таке асорті:
спойлер
Зображення
leif
Member

Повідомлення

kairo
Рекомендую пальоний крайтокс з аліка не купувати, я пробував :)

На 100+ світчів та стаби витратитися до 2гр (це з запасом), купувати у нас в сакредкібз/фанкейс.

Обов'язково подивіться відео на ютубі як це робити бо оверлубнути крайтоксом дуже просто, а витирати його роблячи ctrl+Z – "весело" капець як :gigi:

Відправлено через 13 хвилин 54 секунди:
і наполегливо рекомендую взяти gpl 105 для пружин замість змащування їх тим же крайтоксом, як інколи люди роблять.

Відправлено через 6 хвилин 41 секунду:
для змащення 205-м бажано мати кисточку приблизно як отут 000 на фото:
спойлер
Зображення
це зекономить багато часу і зусиль
kairo
Member

Повідомлення

leif: 30.10.2025 13:28 наполегливо рекомендую взяти gpl 105 для пружин замість змащування їх тим же крайтоксом, як інколи люди роблять.
Де брали?
leif
Member

Повідомлення

kairo
Можна взяти за кордоном, але якщо тільки одне мастило, то доставка буде дорожче ніж власне потрібна вам кількість на 1 клавіатуру, тому беріть і його у нас в вищезазначених магазинах. І там і там продають оригінальні
kairo
Member

Повідомлення

leif
Вдячний
leif
Member

Повідомлення

відбувся тест драйв:

- зроблених вчора хайперглайдів
- ОГ черрі стабів зі скобами від геона
- полікарбонатного плейту
- до сьогодні не розпакованого GMK Sloth

все це на f1v2, фоткі:
спойлер
Зображення
Зображення
Зображення
Зображення
хайперглади з коротшими пружинами мають свій особливий шарм, не можу сказати, що вони мені подобаються більше зроблені саме таким чином, але і не можу сказати, що 24мм пружина, яку я використав для попередньої партії, -- краще. обидва виконання по своєму гарні і мають право на життя в залежності від білда, різниця між ними досить помітна. що ж стосується блеків mx1a vs mx2a, то це, виражаючись культурною мовою, і на ф1в2 -- розгром (на користь хайперглайдів, офк), адже тут я замінив саме L+F+SS блеки мх2а, що стояли на ф1, на хайперглайди. єдине, що був замінений і плейт, але це в даному випадку не принципово, воно і так все зрозуміло.

черрі стаби ,очікувано, -- дуже добре! тепер зрозуміло, чому усілякі блексаймони й алексотоси їх так полюбляють. в першу чергу примітні саме якістю виготовлення та матерілом, тим самим черрі-нейлоном, який по-особливому звучить і відчувається. скоби від геона максимально рівні і якісні, як і всі продукти цього видатного клавіатурного джедай-майстра. не знаю, чи посунули ці стаби з першого місця yimk x typeplus в моєму рейтингу, (проведу ще додаткові батли-порівняння між ними для себе), але knight'и з другого, мабуть, таки посунули :write: єдине що треба брати лише з цими скобами, ну і мати кусачки, щоб їх трохи покусати перед використанням (і надфіль, щоб підпиляти). все як в старі добрі часи

полікарбонатним плейтом я задоволений, він направду м'який в випадку для ф1, я навіть спочатку подумав, що на дівінікейс переплутали і поклали поліпропіленовий плейт замість ПЦ, але ні, це просто такий полікарбонат, який, як відомо, в кожному окремому випадку може мати помітні відмінності від іншого полікарбонату у іншоного виробника чи навіть іншої серії клавіатур у того ж виробника. цитуючи вищезгаданого блексаймона:
"My PP is gonna feel wildly different from your PP."
:learn: :yes:
спойлер
*під піпі тут мається на увазі той самий поліпропілен, якщо що :laugh:
last but not least, гмк слоth... ну, тут самі все бачите, сет просто на 12 з 10, на мій смак. особливо для клавіатури цього коліру :pray: один з найгарніших сетів в моїй колекції, аж жалко його юзати (що зі мною і гмк рідко буває)
leif
Member

Повідомлення

досить очікувано в німецькому клавіатурному магазині, який чомусь не бере VAT при введенні української біллінг-адреси, бардак не тільки в цій формі оплати. вже минуло 8 днів від замовлення, і все на що вони спромоглись за цей час це створити накладну в кабінеті DHL і досі несуть посилку на відділення :facepalm:

а замовлення зроблене в той же день на геонворкс вилетіло в Україну зі складу НП в Сеулі ще 28 жовтня, тобто за 5 днів його доставили на склад НП, воно там почекало поки збереться партія на виліт (як мені пояснили в саппорті НП щодо відправлень в кореї. який саме там графік не уточнили, як швидко формуються партії -- також) і вже третій день воно десь подорожує в напрямку України. а німці в кендікейс створили накладну -- потужний сервіс, потужна швидкість
kairo
Member

Повідомлення

вже минуло 8 днів від замовлення
Ви занадто багато від німців очікуєте, це народ у своєму ритмі. Вони тільки зараз від факсів почали відмовлятись)
leif
Member

Повідомлення

до слова, в примітці до сету гмк sloth (тобто лінивець по нашому), дизайнер зазначив, що сет був "inspired by German bureaucracy", і це мене усміхнуло, коли я вперше звернув увагу. нині, судячи зі швидкості кендікейс, цілком імовірно, що бюрократи там покусали частину населення, і тепер вони теж так реактивно працюють :laugh:

Відправлено через 2 хвилини 3 секунди:
kairo: 31.10.2025 13:23Ви занадто багато від німців очікуєте, це народ у своєму ритмі.
треба у наших продавців на ОЛХ/промі повчитись. якщо товар в наявності, "оплата до 12 -- відправка в той же день", this is the way :learn:
leif
Member

Повідомлення

зробив форс-брейк мод на pt 1/75, вкрай корисно для цієї клавіатури, одразу звук став більш чистим, трохи цього не вистачало. тефлонові наліпки, які задіяв, були в одному з сетів філмів дескейс (тільки порізав їх). для чого саме вони за задумом виробника не зроз, може як раз для цього, адже для стабів не зручно, а для чого ще навіть теоретично їх можна заюзати окрім форс брейку в клавіатурних справах -- фіг його знає.
спойлер
Зображення
Зображення
в основному всі клавіатури з топ маунтом-виграють від форс брейку, наскільки я дивився в інтернетах. хоча от на свій матрац 2.0адд я їх поставив-потестив-зняв і далі юзаю без форс брейку, на диво норм без нього, навіть здається краще. унікальна клавіатура. той же глейр потребує форс брейку навіть з пластиковими плейтами. о, до слова, спробував пошукати пц чи якийсь пластиковий плейт для pt 1/75 -- :censoured: там. рідних немає, hyperboring на алішці всі розкупили, тільки під 6.25ю пробіли залишились пластикові, а у мене рука не підніметься 6.25 сюди поставити :nunu: навіть про всяк випадок запитав на фанкейс (солдер пцбшку до сайклу7 вони ж мені знайшли), але ні, у них немає. може нарешті треба зарегатись на таобао і там пошукати? з третьої чи якої там вже спроби :shuffle:

так, я знаю що на сайті міста є покрокова інструкція, щось ніяк не складається :laugh:
StTechnik
Member

Повідомлення

leif: 02.11.2025 11:37в основному всі клавіатури
А как ты борешься с пылью/грязью на том коврике из валенка? :D
leif
Member

Повідомлення

StTechnik: 02.11.2025 12:20А как ты борешься с пылью/грязью на том коврике из валенка?
поки що нічого не робив з цим, скільки це я ним користуюсь, вже не пригадаю. місяці півтора-два? але так щоб пилу бруду у мене за столом і не багато, навіть каву не п'ю за компом, не кажучи вже про борщ, чіпси та інший хардкор :laugh:

якщо що, маю потужний пилосос з алі експреса за 130грн :lol: :lol: :lol:
спойлер
Зображення
неймовірно, але факт -- він справді пилососить :yes:
StTechnik
Member

Повідомлення

leif: 02.11.2025 12:56поки що нічого не робив з цим
Серый цвет потому и хорош что на нем ничо не видно. Сам люблю его ))
Я чо спросил - просто стандртные общепринятые методы типа стирки или как я - липким валиком раз в неделю - врятли на валенке будут работать. А вот хороший по мощности пылесос - наверно для него лучший вариант )
destructX
Member

Повідомлення

kairo: 30.10.2025 12:54 Питання до панства, хто і яке використовує мастило і де замовляв. Дивився на Аліку Krytox GPL205G0, але там більшість самопальні варіації, а там де написано, що Krytox, не факт, що це дійсно воно. Та скільки треба на +100 свічів.

Замовив собі AULA F108 Pro по рекомендації форумчан та думаю взяти Outemu Silent Peach V3.

Ще замовив таке асорті:
спойлер
Зображення
У нас на форумі продається Ф99 на сайлент світчах, можна було її взяти і не мазати нічого :D
але 108 повинна бути гарна, якшо що то перемикання кнобу з налаштувань клави на регулювання гучності через фн+кноб
Dubass
Member

Повідомлення

Заказал себе aula f108 pro, надеюсь зайдет, кстати заметил что там есть 2 варианта нанесения букв сверху и с торца, надеюсь больше отличий нет...
kairo
Member

Повідомлення

destructX: 02.11.2025 15:28У нас на форумі продається Ф99 на сайлент світчах, можна було її взяти і не мазати нічого
Та я хочу повноцінну. Вже їде з Китаю)
leif
Member

Повідомлення

kairo: 03.11.2025 18:48
destructX: 02.11.2025 15:28У нас на форумі продається Ф99 на сайлент світчах, можна було її взяти і не мазати нічого
Та я хочу повноцінну. Вже їде з Китаю)
Світчі не передумали змащувати? Всім необхідним закупились?)
kairo
Member

Повідомлення

leif: 03.11.2025 19:23Світчі не передумали змащувати? Всім необхідним закупились?)
Треба вже замовляти, клава вже в Україні. Сайлент Піч ще не замовив, прийде асорті від Аутем, поклікаю, тоді буду замовляти.
leif
Member

Повідомлення

kairo
Заводське змащення нині в основному непогане навіть у бюджетних виробників. Але з ручним модінгом нічого не зрівняється :)
Відповісти