Огляд магнітної клавіатури Wooting 80HE

Обсуждение статей и новостей сайта
Відповісти
Автор
Повідомлення
destructX
Member

Повідомлення

feniks_tm: 27.10.2025 15:42
BanShee: 27.10.2025 15:38 Думаю, виробнику клавіатур краще продати пару лямов "кастратов" по ціні повноцінної, чим ті же фулсайз клави в рази менше.
Я не вперше помічаю, що 60 борди продають дорожче 75ок, хоча останні об'єктивно краще по спекам/звучанню у того ж виробника :rotate:
"кіберспортивний" акцент, дуже великий попит
та й багатьом командам/гравцям заслали вутінги 60, рахуй на кожних турнірах їх всі постійно бачать у гравців
Kassatka
Member

Повідомлення

feniks_tm: 27.10.2025 15:08 Норм і оверпрайснутий лохотек в одному реченні :weep:
Ну якщо героїня сьогоднішньої статті коштує 11K, то ніби виходить, що 6K-7K за лохотек, ще норм ціна. :dontknow: Піди знай, скільки там ці магнітки мають коштувати, про які я ніколи не чув. Я просто оцінив нормальність з точки зору набору клавіш та їх місцеположення.
Увів у Е-каталогу фільтри "з додатковими клавішами" та "механічні"+"оптико-механічні"+"магнітні" і мені першою ж видало цю модель серед списку на 99 моделей клавіатур.
feniks_tm: 27.10.2025 15:08З людським web-based програмним забезпеченням, а не тими захламленими комбайнами, що вас досі продовжують кормити "провідні геймерські бренди" типу Razer, Logitech та Steelseries.
Не знаю просто, про яке ПЗ йде мова, бо я ніколи не встановлював фірмового ПЗ до жодної з клавіатур, якими користувався. Усі ті мої улюблені додаткові клавіші: мультимедійні, браузерні, калькулятор, провідник чудово працюють у будь-якій Windows без усякого додаткового софту.
feniks_tm: 27.10.2025 15:08
Kassatka: 27.10.2025 14:57 але ліпити клавіші на нестандартних місцях і деякі зовсім прибирати.
Хто вам заважає зробити ремап на потрібні, а рідко використовувані поставити на комбінацію FN?
Заважає саме
Kassatka: 27.10.2025 14:57 але ліпити клавіші на нестандартних місцях.
Я роками звик до стандартної повнорозмірної клавіатури і ця звичка працює, яку б стандартну клаву я б не взяв. Клавіші "Pause/Break", "Ins", "Del", "Home", "End", "PgUp", "PgDn", стрілки вверх-вниз-вліво-вправо мають бути стандартного розміру на стандартних місцях. А то я певний час на ретро компі мав клаву, де навіть не прибрали жодної клавіші, а навпаки додали три додаткових, але внаслідок клавіші "Ins", "Del", "Home", "End", "PgUp", "PgDn" змістилися на одну клавішу нижче і для мене вже затик і звички не працюють. А стандартні "Ins", "Del" для мене це прямо позаріз важливо, бо я привчився копіпастити саме через Ctrl+Ins, Shift+Del, Shift+Ins, а зовсім не через Ctrl+C/Ctrl+V. Одна справа, коли ти раніше ніколи не мав справу з компом і купуєш переважно для геймінгу, можна звикнути до будь-якої нестандартної клави. А інша справа коли звик до стандартного десятиліттями, на десктопі одна клава, на роботі друга і третя, на ноуті четверта і хочеться, щоб все це працювало звично і однаково.
На ноуті у мене нестандартно розміщені клавіші, Ins та Del суміщені в одну, то я можу використовувати клавіші "Ins", "Del", "Home", "End", "PgUp", "PgDn" з цифрового блоку або ж юзати комбінацію з Fn, але я взяв цю модель бо хоча б клавіша Pause/Break присутня і підписана, а без неї в іграх ніяк. Але можна перетерпіти, бо то лише трохи пересидіти, коли світла нема, для ігор мало що потрібно, окрім Pause/Break, і я не стану на цьому ноуті активно редагувати текст або просто підключу нормальну зовнішню повнорозмірну клавіатуру через USB.
feniks_tm: 27.10.2025 15:08Ось те саме за дизайном, але краще на голову та у 2.5рази дешевше: Mchose MIX87
Ну теж норм. :super: Навіть краще за дизайном, бо колір букв однаковий і їх добре видно, а не оця ось непотрібна різнокольоровість. А без мультимедійних клавіш можна спокійно обійтися, у WinAmp наприклад є налаштовувані глобальні хоткеї, якими можна перемикати трек, навіть поки сидиш і іншій програмі. Я так неодноразово робив на стандартних клавіатурах без додаткових мультимедійних клавіш. От без Ins/Del на стандартних місцях просто не життя при редагуванні тексту.
StTechnik: 27.10.2025 14:37 Вам надо что то типа такого от Pioneer DJ
Мультимедийных клавиш хватит на все.
Та то я просто перегнув, вживши слово "мультимедійні". Просто на Hotline клавіатури з додатковими клавішами раніше треба було шукати за фільтром "мультимедійна клавіатура", і я тільки з цим фільтром клави собі і шукав. Але насправді там зазвичай маються на увазі додаткові клавіші не лише мультимедійні, а й браузерні, для швидкого запуску певних програм для сну та інші. Мені особисто потрібні лише чотири додаткові клавіші - перемикання треку, головним чином наступний трек, та клавіша калькулятор, бо я тупо до неї звик.
feniks_tm: 27.10.2025 14:29Таке враження, що вас заставляють купувати те, що вам не подобається :rotate:
А ви не применшуйте проблему. У мене як завжди виходить, що мої смаки не в тренді й тому вибір дуже бідний або ж його зовсім нема в тих комбінаціях, які б хотілося.
Це так, як зараз випускають силу-силенну WASD ігор від першої/третьої особи, в які я грати в принципі не вмію, а хороших AAA-ігор мого улюбленого жанру RTS майже нема, а ті що виходять по штуці-два в рік найчастіше дуже орієнтовані на мультиплеєр, а не на гру з ботами.
Або ж випускають купу високогерцових моніторів нікчемно малих діагоналей. Серед телевізорів же топові характеристики віднині лише в OLED, а 8K-телевізори припинили випускати навіть в 55" діагоналі. І зовсім нема в природі жодного 50-дюймового 8K-дисплея ні серед телевізорів, ні серед моніторів.
Так і тут, якщо для мене в клавіатурі головне, щоб була повнорозмірна з десятком-півтора додаткових клавіш, то вибір поки є лише серед мембранок, а якби я раптом захотів механічну, чи от як в цій статті магнітну, то тут вибір катма.
На E-каталогу 491 модель механічних клавіатур, з них 83 з додатковими клавішами. Магнітних 32 штуки, з них 6 з додатковими клавішами. Здавалось би норм, вибір все рівно є, але якщо до них придивитися, то і додаткових клавіш максимум 5 і неповнорозмірна при цьому зазвичай. Так як я обожнюю - повнорозмірна з усіма 102 стандартними клавішами, а вгорі цілий ряд додаткових клавіш кільканадцять штук - НЕМА ЖОДНОЇ. Тому й виходить, що для мене вибір обмежується лише серед мембранок.

Останній момент. Раніше на Hotline миші й клави були разом і був чудовий фільтр "мультимедійна клавіатура", який я завжди використовував при купівлі клавіатур (хоча в половині випадків це означало мультимедійні клавіші на F1-F12 через Fn, що для мене некомільфо). А зараз на Hotline переробили, миші і клави розділили. Ну то й нехай, може й на краще, але під шумок фільтр "мультимедійна клавіатура" зник з сайту. :mad: :tomat: :dispute:
І що мені тепер тупо всі повнорозмірні клави в ціновому діапазоні переглядати, щоб візуально по фото обрати з них ті, де багато додаткових клавіш?
Добре, що хоча б на Е-каталогу є фільтр "додаткові клавіші", який теж дозволяє зменшити видачу результатів у кілька разів. На цей раз тут не зручно, що видає в результат навіть якщо таких додаткових клавіш дві-три і з них жодної мультимедійної (перемикання треку), але все рівно дуже корисно.
Тож раніше я шукав клави на Хотлайні, а тепер мене змусили перейти на Е-каталог. А Хотлайн виходить зовсім не враховує інтереси таких користувачів, як я.
feniks_tm
Member

Повідомлення

Kassatka: 27.10.2025 16:22 Не знаю просто, про яке ПЗ йде мова, бо я ніколи не встановлював фірмового ПЗ до жодної з клавіатур, якими користувався. Усі ті мої улюблені додаткові клавіші: мультимедійні, браузерні, калькулятор, провідник чудово працюють у будь-якій Windows без усякого додаткового софту.
Ну от саме софт і стає у нагоді, коли треба мати якісь відсутні клавіші на нефулсайз клавах. На нормальних клавах воно все пишеться у пам'ять клавіатури, тому нема необхідності тримати нічого встановленого на компі. Перевага веб-морди саме у тому, що не треба нічого встановлювати і воно працюватиме як під windows, так і під linux, за мак не скажу, але певно теж можна подружити. Ремап виглядає ось так:
спойлер
Зображення
Зображення
Зображення
Ставиш що і куди тобі заманеться з додатковим FN-шаром.
Знайшов багу у своїй основній веб-морді, не відображаються деякі підписи функціональних клавіш. Благо більшість китайців на базі Sparklink дозволяють юзати ще і морду від самого Sparklink :rotate: Так що так, баги є, кривий переклад є, але функціональне.
спойлер
Зображення
Востаннє редагувалось 27.10.2025 17:08 користувачем feniks_tm, всього редагувалось 1 раз.
mult
Member

Повідомлення

Kassatka
Home Та End клавіші там є як і на інших схожих клавіатурах.
Просто вони натискаються на комбінацію клавіш.
Все це діло можна переназначить замість тих які не потрібні, ну щоб нажимались не на комбінацію і надіти відповідні кейкапи.
Ті ж Home Та End :)
Kassatka
Member

Повідомлення

feniks_tm: 27.10.2025 16:38 Ну от саме софт і стає у нагоді, коли треба мати якісь відсутні клавіші на нефулсайз клавах.
А ще краще ніколи не купувати жодні нефулсайз клави, тоді й софт не потрібен. :dontknow: Ну хай для ноуту та переносних клавіатур у сумку/рюкзак це вимушено, але для чого купувати урізану клаву додому/на роботу, щоб потім шукати способів, як воскресити вилучені, але потрібні клавіші?
Скільки там тих нещасних сантимтрів на столі економиться та скільки грошей на собівартості, якщо зачасту ці модняві клави все рівно за оверпрайз.
Можна позбутися нумпаду, там абсолютно всі клавіші продубльовані, це зразу 8,5 см економії, але які такі переваги дає нещасні 4 см чи 2 см економії, щоб утискати блок з Ins...PgDn та стрілками. Принаймні не для тих, хто крім компететів тупих ігор ні на що більше комп не юзає, а для таких як ми тут на цьому сайті, для яких комп дуже важливий інструмент для багатьох справ.
BanShee: 27.10.2025 15:38 Тому що існує фанбаза КСа, Валоранта, Апекса, ПАБЖ (і подібне), які використовують, від сили, 20 кнопок, і їм не потрібні ряд Ф-к, цифровий блок, даже стрілки.
Тай сам подумай, скільки зараз людей грає в стратегії, чи сіми (де задіються маййже вся повноціна клава) і КСєров (тощо). Думаю, виробнику клавіатур краще продати пару лямов "кастратов" по ціні повноцінної, чим ті же фулсайз клави в рази менше.
Але ж навіть у такому випадку просунутий гравець буде використовувати клаву для набору й редагування тексту, щоб шукати інформацію по грі, спілкуватися навколо гри. А непросунутий буде лише сидіти в грі, використовуючи тільки голосовий чат, а тексти писати через смартфон, що куди менш зручно.
BanShee: 27.10.2025 15:38скільки зараз людей грає в стратегії, чи сіми (де задіються маййже вся повноціна клава)
Ну стосовно моїх стратегій та сімів, то особисто я якраз лінивий хряк, якому лінь вивчати гарячі клавіші гри, тому я граю мишкою на повільній швидкості з паузами проти ботів і з клави рідко використовую щось ще у грі, окрім головної клавіші Pause/Break (або переназначити на пробіл), стрілок та Esc/F10 для виклику ігрового меню.
feniks_tm
Member

Повідомлення

Kassatka: 27.10.2025 17:17 А ще краще ніколи не купувати жодні нефулсайз клави, тоді й софт не потрібен. :dontknow: Ну хай для ноуту та переносних клавіатур у сумку/рюкзак це вимушено, але для чого купувати урізану клаву додому/на роботу, щоб потім шукати способів, як воскресити вилучені, але потрібні клавіші?
Скільки там тих нещасних сантимтрів на столі економиться та скільки грошей на собівартості, якщо зачасту ці модняві клави все рівно за оверпрайз.
Можна позбутися нумпаду, там абсолютно всі клавіші продубльовані, це зразу 8,5 см економії, але які такі переваги дає нещасні 4 см чи 2 см економії, щоб утискати блок з Ins...PgDn та стрілками. Принаймні не для тих, хто крім компететів тупих ігор ні на що більше комп не юзає, а для таких як ми тут на цьому сайті, для яких комп дуже важливий інструмент для багатьох справ.
Ну саме новомодний 80% формат вутінга мені теж не сильно зрозумілий, оскільки багато місця відносно TKL він дійсно не економить, як і клавіш не сильно більше, ніж у 75%. Але це чиста смаковщина і своє місце теж має. У кожного свої потреби, мені особисто нампад уж точно не потрібен, але і миритись з 60% я б не став. А комусь і більше 40% не треба, бо цілком комфортно себе почуває з FN-шарами.

Є ще такий дикий звір як стенографічні клавіатури, там "традиційні фулсайз цінності" одразу втрачають будь-яку вагу :rotate:
Востаннє редагувалось 27.10.2025 17:42 користувачем feniks_tm, всього редагувалось 1 раз.
destructX
Member

Повідомлення

Kassatka: 27.10.2025 17:17
feniks_tm: 27.10.2025 16:38 Ну от саме софт і стає у нагоді, коли треба мати якісь відсутні клавіші на нефулсайз клавах.
Можна позбутися нумпаду, там абсолютно всі клавіші продубльовані, це зразу 8,5 см економії, але які такі переваги дає нещасні 4 см чи 2 см економії, щоб утискати блок з Ins...PgDn та стрілками.
От для цього й існують 75 та 80% клави. Там і стрілочки, і рядок del/pu/pd/end. На 60% "модняві" клавіатури не закінчуються ;)
StTechnik
Member

Повідомлення

Я себе TKL формат выбрал как основной из за того что работа. Иногда бывает много табличного материала и вот эти все Хоум Энд и прочий сатанизм просто нужны. Вернее как. Не то что бы нужны, но с ними веселее и продуктивнее.
Ну 75% еще ничо так, но уже менее продуктивен в моем случае. А все эти кнопки на вызов браузера - отвергание бога в чистом виде и прямой путь на костер инквизиции. Кнопка под калькулятор - вообще агонь :lol: Но кто к чему привык как говорится )
kairo
Member

Повідомлення

StTechnik: 27.10.2025 13:47Как то перестал понимать прикол просвечивающих символов. Зачем?
Наприклад грати ввечері. В мене клава у висувній полці під столом, тому монітор на неї не світить. Друкувати наосліп я вмію, але коли треба натиснути якусь конкретну клавішу під час гри, то без підсвітки можна промахнутись.

Відправлено через 13 хвилин 32 секунди:
BanShee: 27.10.2025 15:38Думаю, виробнику клавіатур краще продати пару лямов "кастратов" по ціні повноцінної, чим ті же фулсайз клави в рази менше.
Я думаю, що справа в тому, що "короткі" клави банально дешевші у виробництві. Маржа на умовній 60% клаві буде вища ніж 100% за умови однакової роздрібної ціни. Тому їх масово і продають.
StTechnik
Member

Повідомлення

kairo: 27.10.2025 19:39В мене клава у висувній полці під столом
Это разве удобно? Если да - мы друг друга к сожалению не поймем. Потому что я плотно уверен - конструкторы, которые делают выдвижные полки для клавиатур должны гореть в своем особенном аду. Где котлы - тоже выдвижные из под стола :D
Как можно не биться ногами об эти полки - я не понимаю. :-)
Kassatka
Member

Повідомлення

kairo: 27.10.2025 19:39 Я думаю, що справа в тому, що "короткі" клави банально дешевші у виробництві. Маржа на умовній 60% клаві буде вища ніж 100% за умови однакової роздрібної ціни. Тому їх масово і продають.
Це зрозуміло, що виробник використає можливість і 10 центів на собівартості зекономити. Але чому користувачі розвісили вуха й на це повелися. У продажу ж повно повнорозмірних та некастрованих клав, а ці кастрати в топах продажів. Ну не повірю я, що настільки великій частці користувачів потрібно тягати клаву в сумці чи що у них всіх настільки дефіцит з вільним місцем на столі. Це просто деградація в цілях, для яких використовується комп, а також масова міграція від написання тексту в чатах на компі до смартфонів, хоча це жахливий даунгрейд, якщо можна комп використати й на ньому куди легше з текстом маніпулювати, особливо якщо потрібні клавіші на місці.
feniks_tm
Member

Повідомлення

Kassatka: 27.10.2025 20:36 У продажу ж повно повнорозмірних
Дійсно хороших? Їх дуже мало.
Klon
CG graphikos fan

Повідомлення

StTechnik: 27.10.2025 20:20 kairo: ↑ 27.10.2025 19:39
В мене клава у висувній полці під столом

Это разве удобно? Если да - мы друг друга к сожалению не поймем. Потому что я плотно уверен - конструкторы, которые делают выдвижные полки для клавиатур должны гореть в своем особенном аду. Где котлы - тоже выдвижные из под стола :D
хороши висувні полки, це довги під мишу та клаву, одиночні (да же в "г" столах то ад....
А висувні круті = бо кут рук кращій для набору та мищі , але зараз є крута річ підьемні столи (даже з звичайних трую\уголків) і стіл опускають нижче, а монітор на якісном кронштейні (щоб був прямо під очами, а не знизу).

Головне удобство стола з відвіжною полкою = много пространство на столешніце, у мене і документи і графічніий планшет, і 2 монітора, і телефони\айпади, ще іноді ноут лежить - і ще міста багато. Це прямий стол по типу "директорского" , але є косяк = тумба для системника кособочит центр стола в будущем її відкручу ...
п.с. - зріст 186 і ногі нікуди не впираються...
kairo
Member

Повідомлення

StTechnik
Моєму столу вже років 15. Все хочу змінити його на щось такого типу:
спойлер
Зображення
Але роки йдуть, а стіл все той самий))

Відправлено через 1 хвилину 46 секунд:
Kassatka: 27.10.2025 20:36Але чому користувачі розвісили вуха й на це повелися.
Бо їх практично не було до останнього часу.
StTechnik
Member

Повідомлення

Я первым делом сделал две вещи. 1. Подьемный стол 2. Хороший кронштейн на монитор.
Никаких нафик полок не нужно. Все круто и эргономично.
Klon
CG graphikos fan

Повідомлення

kairo
StTechnik
так , подьемний стол, та хороші кроншейні = це круто. :up:

а тут я би системник теж убрал кудись, бо буде мешать (может сзади стола както присобачить или винести где он вообще не ощущеться)
спойлер
Зображення
StTechnik
Member

Повідомлення

Klon
У меня системник стоит на отдельной специальной тумбе рядом со столом. Т е места не занимает ни на столе ни под ним.
Kassatka
Member

Повідомлення

mult: 27.10.2025 17:08 Home Та End клавіші там є як і на інших схожих клавіатурах.
Просто вони натискаються на комбінацію клавіш.
Все це діло можна переназначить замість тих які не потрібні, ну щоб нажимались не на комбінацію і надіти відповідні кейкапи.
Ті ж Home Та End :)
Та ясно, що через Fn чи через перепризначення клавіш воно буде працювати. Питання у тому, що Ins, Del, Home, End, PgUp, PgDn ну просто першочергові позаріз життєво необхідні клавіші, щоб доступ до них був надзвичайно швидкий і звичний всліпу, а не дивитись на ті кейкапи. Без цього не можна швидко копіпастити, редагувати, перекладати, набирати тонни тексту, а також гортати сторінки чи інший контент. Це не додаткова мультимедійна клавіша перемикання треку, яку можна з легкістю замінити на комбінацію клавіш. У мене на ноуті клавіша Ins, суміщена з Del теж працює через Fn, але ж це триндець копіпастити не через Ctrl+Ins/Shift+Ins, а через Fn+Ctrl+DelIns/Fn+Shift+DelIns. І як я вже казав, клавіші повинні бути на своєму місці на будь-якій клаві, щоб працювала машинальна звичка. А так привчишся до нестандартної клави й потім буде затик, якщо десь сядеш за звичайну стандартну клаву чи за іншу нестандартну клаву, а вони дуже різні.
Для мене це все рівно, що клавіші Enter, Пробіл, Backspace чи Esc через комбінацію з Fn викликати чи переназначити на інші кнопки.
StTechnik: 27.10.2025 20:20
kairo: 27.10.2025 19:39В мене клава у висувній полці під столом
Я б не був такий категоричний, столи виготовлять і такі, і сякі й це реально знаходить бажаючих, яким так зручно. Я от сидів на роботі за дуже багатьма різними столами - за старими звичайними радянського зразка та за сучасними з висувними поличками, загалом цілком зручно і те й інше. І якщо стіл без висувної полиці, то дуже часто це місце зайняте натомість ящиком, поличкою невисувною чи чимось ще. У тому числі й вдома у мене висувної полички нема, але це місце тупо зайняте переплетінням дошок стола. Але я особисто від цього дискомфорту не відчуваю, щоб ноги не вміщалися, хоча зріст у мене доволі високий.
StTechnik
Member

Повідомлення

Kassatka
І якщо стіл без висувної полиці, то дуже часто це місце зайняте натомість ящиком, поличкою невисувною чи чимось ще.
Дело в том что когда я писал что первым делом сделал подъемный стол - я имел ввиду именно «сделал». Сам. По своему проекту и дизайну. И там никаких полок и ни каких ящиков нет. Там ничего нет, что бы мешало и создавало неудобства. Чистое эргономичное пространство. Удобно, свободно и красиво. И я ценю свободную площадь. Поэтому все эти цифровые бухгалтерские блоки, вызовы калькуляторов и прочий сатанизм идут в моем случае лесом.
mult
Member

Повідомлення

Kassatka
Для роботи полюбому потрібна звичайна повнорозмірна клавіатура.
А от такі огризки випускають мабуть з прицілом для геймінгу.
Я тільки граю, то цими кнопками майже не користуюсь.
Home рідко потрібна щоб відкрити-закрити налаштування reshade в грі.
Ins щоб ввімкнути-вимкнути reshade.
Del зайти в біос.
В принціпі на цьому використання бічних кнопок у мене все, за рідким виключеняям скріншота хіба чи паузи :)
Тому мабуть геймерам і заходять такі клавіатури.
А от дружина працює з офісом, ворд, ексель, то вона активно користується всіма додатковими кнопками і цифровим блоком.
Відповісти