Пропоную обговорити Огляд та тестування материнської плати MSI B850 Gaming Plus WiFi PZ для платформи AMD Socket AM5. Концепція Project Zero «без кабелів»
Гарні фотографії плати: без радіторів, з обох сторін, чіткі, загальний вид і окремо по блокам
дивує наскільки зменшились розміри допоміжних компонентів - резисторів/конденсаторів/транзисторних збірок...
їх часто можна помітити лише на білому фоні - напевно тому він став популярним. На чорному/темному більшість елементів обвязки можна помітити лише під певним кутом освітлення, інакше вони зливаються з припоєм на пустих контактних площадках і пропайці наскрізних отворів, і не розбереш - є компоненти чи на них зекономили. ОСобливо китайські ноунейм плати цим зловживають - на ebay фото нечітке, а коли придивишся - маса елементів відсутня, припій на контактах їх встановленя є, а між контактами пусто. На платі у цій статті майже немає таких пустих місць
Відправлено через 4 хвилини 55 секунд:
вигляд без кабелів дійсно цікавий, і багато місця для самих кабелів з другої сторони плати - різні радіатори і плати не заважають, і багато плат легко встановити
Дивують, чому раніше до цього не догадались
Новини
Останні статті і огляди
Огляд та тестування материнської плати MSI B850 Gaming Plus WiFi PZ для платформи AMD Socket AM5. Концепція Project Zero «без кабелів»
-
ronemun
Advanced Member
-
Edward_Sumy
Member
Дуже сподобалось збирати на МСІ пз. Чиста і охайна збірка, вигідний каблменеджмент 
-
Jay228
Member
тепер кришка корпуса сзаду точно не закриеться
-
Ekz0rcyst
Member
Jay228
Відповідь проста, - треба відповідний кейс і все буде ок.
Відповідь проста, - треба відповідний кейс і все буде ок.
-
daesz
Member
Ekz0rcyst
Так у звичайний і не запхнеш, бо там банально немає прорізів під конектори на звороті
Так у звичайний і не запхнеш, бо там банально немає прорізів під конектори на звороті
-
Lekrs
Member
Задньоконекторна, точно задньоконекторна... 
-
Ekz0rcyst
Member
daesz
Ну так а я про що? Я ж про те саме.
Ну так а я про що? Я ж про те саме.
-
Alanis
Member
А такая компоновка наверное должна хорошо зайти в связке ITX-плата и корпуса. Платы такого типоразмера и так перегружены, часто целые бутерброды из радиаторов и доп.плат. Коннекторы несмотря на относительно небольшой размер на такой малышке занимают немало места. Собрать будет легче, сзади подлезть проще, правда совсем худой корпус сделать не выйдет, под кабели надо запас места. Хотя понимаю, какая же нишевая история выходит.
-
Melofon
Member
ЕстественноНа жаль плата не готова до справжніх експериментів з оверклокінгом
-
Hells Angels
Member
там достатньо поробити Г-подібні конектори для всього підключення, чи буде хтось заморочуватись з цимAlanis: ↑ 12.10.2025 20:50Собрать будет легче, сзади подлезть проще, правда совсем худой корпус сделать не выйдет, под кабели надо запас места. Хотя понимаю, какая же нишевая история выходит.
-
Alanis
Member
Hells Angels
Я имел в виду что будет красиво под кастомную воду, но кроме 2,5 человек оно никому и не надо окажется. Странно что Г-Коннекторы никто пока не поставил на малые платы, да и на больших редкий гость.
Я имел в виду что будет красиво под кастомную воду, но кроме 2,5 человек оно никому и не надо окажется. Странно что Г-Коннекторы никто пока не поставил на малые платы, да и на больших редкий гость.
-
radeon5870
Member
на один огляд мат.плати під інтел - десять оглядів під платформу амуде .... невже так погано продаються?

-
daesz
Member
Насправді, ні. Більшість ІТХ корпусів йдуть компоновкою сендвічем. Та й навіть для тих які не сендвічем - це додаткова товщина корпусу. ІТХ збірки - це щоб займало менше місця, а не більшеAlanis: ↑ 12.10.2025 20:50А такая компоновка наверное должна хорошо зайти в связке ITX-плата и корпуса.
Взагалі майбутнє за YTX, не дочекаюсь, коли вийдуть плати для АМ5 (чи вже швидше для АМ6) цього формфактору та симпатичні ІТХ корпуси з її підтримкою.