Вибір роутера

Локальные сети и Интернет
Відповісти
Автор
Повідомлення
AlexKuzovkov
Member

Повідомлення

Ekz0rcyst: 08.10.2025 16:29 AlexKuzovkov
Ясна річ, що в домашніх умовах я не зможу утилізувати весь потенціал точки але це геть не проблема і мене мало хвилює.
Так я більше до того що за ті ж гроші можна взяти щось більш свіже і можливо комфортніше в домашніх умовах.
Scoffer
Member

Повідомлення

Ekz0rcyst: 08.10.2025 16:29в домашніх умовах я не зможу утилізувати весь потенціал точки
Не так вже це й важко. 4 клієнта по 2х2 чи 8 по 1х1 і потенціал утилізований. Шось типу два ноута, два телека, дві мобілки, і готово)
AlexKuzovkov
Member

Повідомлення

Scoffer: 08.10.2025 16:35
Ekz0rcyst: 08.10.2025 16:29в домашніх умовах я не зможу утилізувати весь потенціал точки
Не так вже це й важко. 4 клієнта по 2х2 чи 8 по 1х1 і потенціал утилізований. Шось типу два ноута, два телека, дві мобілки, і готово)
Угу. Постійно під повним навантаженням. :) І при каналі в мир - 1Гб :)
Scoffer
Member

Повідомлення

AlexKuzovkov: 08.10.2025 16:43Угу. Постійно під повним навантаженням.
Зовсім не обов'язково. АС- ділять часовий простір порівну незалежно від того на якій швидкості юзають, тобто достатньо просто якогось фонового потоку і вже просадка. З АХ все не так жахливо, але і не ідеально, там теж нюанси є. Ну і клієнти всі мають бути АХ, бо якщо хоч один АС, то привіт варіант з поділом навпіл.
AlexKuzovkov
Member

Повідомлення

Scoffer: 08.10.2025 16:46
AlexKuzovkov: 08.10.2025 16:43Угу. Постійно під повним навантаженням.
Зовсім не обов'язково. АС- ділять часовий простір порівну незалежно від того на якій швидкості юзають, тобто достатньо просто якогось фонового потоку і вже просадка. З АХ все не так жахливо, але і не ідеально, там теж нюанси є.
Воно то так, але в домашніх умовах відчути різницю 2х2 і 8х8 навіть на ас2 майже не реально.

На АХ буде більше швидкість і ще менше залежність 2х2 чи 8х8. :) Ну і 2.4 буде сильно швидше.
Scoffer
Member

Повідомлення

AlexKuzovkov: 08.10.2025 16:54в домашніх умовах
Це вже залежить від умов. У мене цілком норм що можуть працювати одночасно 5-6 клієнтів і щось потроху, але тягнути. 2х2 в такому випадку просідає до 300 мегабіт, я пробував, не прикольно)
AlexKuzovkov
Member

Повідомлення

Scoffer: 08.10.2025 16:56
AlexKuzovkov: 08.10.2025 16:54в домашніх умовах
Це вже залежить від умов. У мене цілком норм що можуть працювати одночасно 5-6 клієнтів і щось потроху, але тягнути. 2х2 в такому випадку просідає до 300 мегабіт, я пробував, не прикольно)
Та у мене теж постійно 6+ клієнтів. Але частина самих повільних на 2.4 сидять.

А на 5Ггц постійно 4-5 клієнтів хоч і є, але швидкість нижче 400 не часто падає. І побачити це тільки тестами можна.

Коли тестував 6 вайфай - швидкість піднялася до 800+, стабільність покриття покращилася. Хоча АР що зараз, що тестував настінні. 2х2 що на 2.4 що на 5.
yanadmin
Member

Повідомлення

А що зараз нормально в Mesh вміє окрім Кенетіків не за всі гроші світу ?
AlexKuzovkov
Member

Повідомлення

yanadmin: 12.10.2025 09:27 А що зараз нормально в Mesh вміє окрім Кенетіків не за всі гроші світу ?
Asus, Ruijie наприклад. Ну і туполінк.
Tesseract
Member

Повідомлення

Якщо від мешу потрібен лише band steering, а з'єднання між нодами буде налаштовано вручну, то OpenWRT також хороший варіант.
Васильович
Member

Повідомлення

yanadmin: 12.10.2025 09:27А що зараз нормально в Mesh вміє окрім Кенетіків не за всі гроші світу ?
В минулому житті мав mesh на профільних Linksys - працювало бездоганно.
Але ноди були з'єднані між собою по кабелю.
FirstTDM
Member

Повідомлення

yanadmin: 12.10.2025 09:27А що зараз нормально в Mesh вміє окрім Кенетіків не за всі гроші світу ?
Любые Asus, у которых есть в описании Wi-Fi Mesh - спокойно соединяются в сеть Mesh старые и новые роутеры... наборы ZenWiFi совершенно не обязательно покупать :)
Royter
Member

Повідомлення

Васильович: 12.10.2025 11:53
В минулому житті мав mesh на профільних Linksys - працювало бездоганно.
Але ноди були з'єднані між собою по кабелю.
яка модель була циски?
Васильович
Member

Повідомлення

Royter: 12.10.2025 13:04яка модель була циски?
Linksys Velop WHW0303
Я і зараз цим роутером користуюся, але лише однією нодою (для поточного житла достатньо). Інші дві ноди роздав родичам як автономні роутери.
Royter
Member

Повідомлення

Вот як настроiти правильно mesh mx4300 якщо роблю все правильно а воно чомусь врубае 2,4гц а не 5гц тiльки.
Tesseract
Member

Повідомлення

Royter
Це на стоковій прошивці, чи на чому?
Васильович
Member

Повідомлення

Royter: 12.10.2025 13:20Вот як настроiти правильно mesh mx4300 якщо роблю все правильно а воно чомусь врубае 2,4гц а не 5гц тiльки.
В мене стокова прошивка, тому всі налаштування робив в офіційному додатку на телефоні (тобто, мережа була 2.4+5ГГц комбінована) :shuffle:
Пригадую лише, що ноди взагалі не хотіли в mesh додаватися, то допоміг Reddit:
спойлер
the reset of a child node does not work by holding down reset button for 10-30 seconds then do this.
1 Turn on child node to be reset - once on, press reset button for 10 seconds. Once it finishes rebooting it should show a solid red light which indicates it is already setup to a network.
2 Go to main node and press the reset button five times. (in quick succession)
3 Now wait for 2-5 minutes - the child node should start flashing red and then eventually it will turn blue.
4 Close Linksys App and open again and you will see the node is now connected.
This came from a Linksys support engineer and worked for me to reset three old Velop nodes.
Royter
Member

Повідомлення

Tesseract: 12.10.2025 13:35 Royter
Це на стоковій прошивці, чи на чому?
сток
Bruno Banani
Member

Повідомлення

Интересный факт: на официальном сайте Linksys указано, что модель MX4300 не поддерживает Mesh и не работает с фирменным мобильным приложением.
На деле MX4300 в Mesh умеет и с приложением работает.
Также писали, что он якобы соединяется только с другим MX4300, но у меня он без проблем подцепился к MX4200 — причём именно MX4300 был основным.
Ambrelka
Member

Повідомлення

Стоит брать Xiaomi 7000 с олх? запечатаный у норм продаванов
Відповісти