Новини
Останні статті і огляди
ASUS показала посилений слот PCI Express x16, розрахований на 250 Вт потужності
-
daesz
Member
Асус єдині, які роблять хоть щось, щоб позбутись проводів до ВК.
-
ДядяСаша
Member
Hotspur
В теорії, я можу бігати швидше, але використовуючи спец. засоби: спіди, ходулі, екзоскелет, інше. Я до того, що нема границь для уяви і інженедної думки!
Але все одно не побіжу як гепард!
В теорії, я можу бігати швидше, але використовуючи спец. засоби: спіди, ходулі, екзоскелет, інше. Я до того, що нема границь для уяви і інженедної думки!
Але все одно не побіжу як гепард!
-
Scoffer
Member
А навіщо від них позбавлятись? Щоб замість дешевих проводів ганяти кіловат по дорогим доріжкам плати?daesz: ↑ 20.09.2025 16:41Асус єдині, які роблять хоть щось, щоб позбутись проводів до ВК.
-
kairo
Member
А чому ви вирішили, що провода будуть дешевші?Scoffer: ↑ 20.09.2025 16:54А навіщо від них позбавлятись? Щоб замість дешевих проводів ганяти кіловат по дорогим доріжкам плати?
-
Enjthesilence
Member
на мільйони проданих карт з десяток "згорівших", загугли "8 pin melted", здивуєшсяHotspur: ↑ 20.09.2025 15:10воно горіти буде перші 5 років поки не доведуть до ума. тебе 12pin нічого не здивував і їх тупі відмазки ?Capz: ↑ 20.09.2025 15:01 Хорошая идея. До недавнего времени топовые одночиповые карты имели номинальный TDP 250 Вт - например, 2080 Ti и более старые флагманы. Хотя в свете последних тенденций 250 Вт плавно переходит в средне-высокий сегмент.
-
daesz
Member
І = інноваціїScoffer: ↑ 20.09.2025 16:54А навіщо від них позбавлятись? Щоб замість дешевих проводів ганяти кіловат по дорогим доріжкам плати?daesz: ↑ 20.09.2025 16:41Асус єдині, які роблять хоть щось, щоб позбутись проводів до ВК.
-
IronWithin
Member
Hotspur - місцевий лауреат нобелівки по фізиці, просто попереджаю)Enjthesilence: ↑ 20.09.2025 17:04на мільйони проданих карт з десяток "згорівших", загугли "8 pin melted", здивуєшсяHotspur: ↑ 20.09.2025 15:10 воно горіти буде перші 5 років поки не доведуть до ума. тебе 12pin нічого не здивував і їх тупі відмазки ?
-
Scoffer
Member
Тому що для передачі одного ампера по платі на стандартній дорожці в унцію на квадратний фут треба аж сантиметр ширини доріжки. І така плата коштуватиме мілким оптом по 5 баксів за 10*10см. Звісно можна більше міді і більше слоїв, але тоді практично лінійно і дорожче за см2. А скільки коштуватиме метр провода на 1 ампер?)kairo: ↑ 20.09.2025 17:03А чому ви вирішили, що провода будуть дешевші?
-
NUN4AG
Member
Потужно 
-
Shaolin_Style
Member
разъем как разъем, уместить 600вт+ в один кабель та еще задача, не знаю в чем вообще консёрн?Hotspur: ↑ 20.09.2025 15:10 тебе 12pin нічого не здивував і їх тупі відмазки ?
-
daesz
Member
Так ніхто ж не заствляв це робити під дулом пістолераShaolin_Style: ↑ 20.09.2025 18:25уместить 600вт+ в один кабель
-
kairo
Member
Обидва варіанти копійчані та ніяк не впливають на кінцеву ціну продукту. Ціна відеокарт давно вже немає нічого спільного із собівартістю їх виробництва.Scoffer: ↑ 20.09.2025 17:51Тому що для передачі одного ампера по платі на стандартній дорожці в унцію на квадратний фут треба аж сантиметр ширини доріжки. І така плата коштуватиме мілким оптом по 5 баксів за 10*10см. Звісно можна більше міді і більше слоїв, але тоді практично лінійно і дорожче за см2. А скільки коштуватиме метр провода на 1 ампер?)
-
Scoffer
Member
Ну нє. По-перше мова не про відяхи, а про материнки, це через них треба ці ампери прокачати, а по-друге там треба не один ампер, а 20 як в сабжі. Як не крути, а на кількадесят баксів заважить, шари не безкоштовні, та і мідь якщо товсту то доведеться по всій платі, а не тільки по силовим лініям. Ну і по-третє цей прикидочний розрахунок відштовхується від +10 градусів від самої лише плати, що теж доволі немало і не надто приємно. Коротше суцільні мінуси і повністю відсутні плюси.kairo: ↑ 20.09.2025 19:33Обидва варіанти копійчані
Відправлено через 5 хвилин 2 секунди:
Я просто іноді замовляю плати в особистих цілях і трішки в курсі теми. Часто простіше, дешевше і компактніше перемичку зверху кинути ніж розводити силову лінію доріжками по платі.
-
kairo
Member
Ну які десятків баксів, ви смієтесь?))) Мідні доріжки, якими йде живлення на відеокарті є в будь-якому варіанті виконання. Якщо ви пару доріжок в десятки баксів порахували, то скільки у вас вся відеокарта виходить по собівартості? 1000 баксів за 4060?Scoffer: ↑ 20.09.2025 19:55Ну нє. По-перше мова не про відяхи, а про материнки, це через них треба ці ампери прокачати, а по-друге там треба не один ампер, а 20 як в сабжі. Як не крути, а на кількадесят баксів заважить, шари не безкоштовні, та і мідь якщо товсту то доведеться по всій платі, а не тільки по силовим лініям. Ну і по-третє цей прикидочний розрахунок відштовхується від +10 градусів від самої лише плати, що теж доволі немало і не надто приємно. Коротше суцільні мінуси і повністю відсутні плюси.kairo: ↑ 20.09.2025 19:33Обидва варіанти копійчані
Відправлено через 5 хвилин 2 секунди:
Я просто іноді замовляю плати в особистих цілях і трішки в курсі теми. Часто простіше, дешевше і компактніше перемичку зверху кинути ніж розводити силову лінію доріжками по платі.
-
Scoffer
Member
До чого тут відеокарта? Здорожчає материнка!kairo: ↑ 20.09.2025 20:03Мідні доріжки, якими йде живлення на відеокарті є в будь-якому варіанті виконання.
-
lw_007
Member
Згоден з тобою що кабеля дешеві, Проте з цього повідомлення ніфіга не зрозуміло.Scoffer: ↑ 20.09.2025 17:51Тому що для передачі одного ампера по платі на стандартній дорожці в унцію на квадратний фут треба аж сантиметр ширини доріжки. І така плата коштуватиме мілким оптом по 5 баксів за 10*10см. Звісно можна більше міді і більше слоїв, але тоді практично лінійно і дорожче за см2. А скільки коштуватиме метр провода на 1 ампер?)kairo: ↑ 20.09.2025 17:03А чому ви вирішили, що провода будуть дешевші?
Можна розшифрувати що за цифри і звідки вони?
-
Scoffer
Member
lw_007
Товщина міді на платах вимірюється в унціях на квадратний фут. Питання чому товщина зненацька має розмірність тиску адресувати до америкосів, вони не можуть щоб зробити розмірність не через сраку. Так от стандартною є товщина в одну унцію на фт2, або приблизно 35 мікрометрів в людських величинах. Можна замовити 2 унції/фт2 або 70мкм. Ходять слухи що є і більше, але я таких в живу ніде не бачив.
Для доріжок є таблиці ширини від струму, де зазначего що для амперу треба сантиметр ширини. Приблизно. Якщо треба більш точний розрахуток то це вже моделювання, ласкаво просимо в САПР, особливо якщо там багато шарів і воно не мастабується по струму лінійно, там на 10 амперах як би не всі 20см треба було, але то вже нюанси.
10*10см це рівно метр провідника товщиною 1см. 10*10 тому що це стандартна величина плати для замовлення, так вони тарифікуються. Ці 10*10 см коштують порядку 5 баксів мілким оптом. Скільки великим оптом я не в курсі. Та це і не важливо бо я також не в курсі скільки провід великим оптом. А якщо порівнювати в однакових умовах, то провід буде раз так в сто дешевше.
Товщина міді на платах вимірюється в унціях на квадратний фут. Питання чому товщина зненацька має розмірність тиску адресувати до америкосів, вони не можуть щоб зробити розмірність не через сраку. Так от стандартною є товщина в одну унцію на фт2, або приблизно 35 мікрометрів в людських величинах. Можна замовити 2 унції/фт2 або 70мкм. Ходять слухи що є і більше, але я таких в живу ніде не бачив.
Для доріжок є таблиці ширини від струму, де зазначего що для амперу треба сантиметр ширини. Приблизно. Якщо треба більш точний розрахуток то це вже моделювання, ласкаво просимо в САПР, особливо якщо там багато шарів і воно не мастабується по струму лінійно, там на 10 амперах як би не всі 20см треба було, але то вже нюанси.
10*10см це рівно метр провідника товщиною 1см. 10*10 тому що це стандартна величина плати для замовлення, так вони тарифікуються. Ці 10*10 см коштують порядку 5 баксів мілким оптом. Скільки великим оптом я не в курсі. Та це і не важливо бо я також не в курсі скільки провід великим оптом. А якщо порівнювати в однакових умовах, то провід буде раз так в сто дешевше.
-
Alligator
Member
Можно для тупих, тобто для мене. Ось порт PCIe x16 отримав 250 Вт замість 75 Вт, а далі що?
Як їх переварить карта яка не розрахована по компонентам та потужність більше 75 Вт і та ж 1050 ті без додаткового живлення тупо не запуститься.
Чи для цього потрібно мати відповідну карту від ASUS?
Як їх переварить карта яка не розрахована по компонентам та потужність більше 75 Вт і та ж 1050 ті без додаткового живлення тупо не запуститься.
Чи для цього потрібно мати відповідну карту від ASUS?
-
Inqizitor2022
Member
лучше бы они сделали материнки нового стандарта в 2 раза больше, чтобы корпуса были большие, чтобы было по 8 PCIе разъёмов на большем расстоянии друг от друга, чтобы были встроенные в матплату держатели для видеокарт, а видеокарты могли быть в два раза больше, чем сейчас для лучшей системы охлаждения, чтобы стандартом стала вода с гигантскими радиаторами, а не как сейчас, когда 420 мм - предел для обычной воды. То есть лучше будет ПК как тумбочка, но тихий и холодный, а также сделать для видяхи отдельные блоки питания на 96 вольт, дабы можно было сделать просто большой толстый кабель к видяхе на 96 вольт и внутри себя пусть видяха в сколько нужно преобразовывает, дабы вообще не было с этим проблем.
-
f24gun69
Member
із задоволеням читаю ваши коменти, завжди знаходиться щось цікаве, про що не мав уявленняScoffer: ↑ 20.09.2025 20:29 lw_007
Дякую
Отправлено спустя 3 минуты 9 секунд:
Alligator: ↑ 20.09.2025 20:33 Можно для тупих, тобто для мене. Ось порт PCIe x16 отримав 250 Вт замість 75 Вт, а далі що?
Чи для цього потрібно мати відповідну карту від ASUS?![]()
Завдяки цьому відеокарти рівня аж до GeForce RTX 5070 та Radeon RX 9070 зможуть обійтися без додаткового роз’єму живлення.
Решту карт можна встромити в інший слот