Новини
Останні статті і огляди
Выбор монитора
-
Vader
Member
Gold_Star
Да ради Бога.Я просто пробовал по разному вытирать,с разными модными химиями и водичкой..Тут очень капризная поверхность,поэтому я для себя нашел решение,которое описал выше,а делать или не делать, так как я,это уже каждого личное дело..
Да ради Бога.Я просто пробовал по разному вытирать,с разными модными химиями и водичкой..Тут очень капризная поверхность,поэтому я для себя нашел решение,которое описал выше,а делать или не делать, так как я,это уже каждого личное дело..
-
FirstTDM
Member
Да без проблем - выбирайте по вкусуshnok: ↑ 03.09.2025 22:14За цю ціну є кращі монітори, не з відгуком матриці 8мс, та з більшою частотою оновлення, а не 120гц
p.s. Вот чувствую, что опять 27" ксяоми будут предлагать - дешево и циферки рекордные.
-
Z440_User
Member
Ай, дуже дякую Вам за пораду. Взяв цей монітор. Радощів повні штані. Враховуючи що на нього пересів з Samsung 223BW
Але що дуже здивувало та виявилося великим бонусом - доволі непоганий звук вбудованих динаміків. Оце прям вогонь. Прибрав зі столу бормоталки "за 3 грн відро" які були аби щось бормотало малому з гугл-класу та займали місце.
Коротше - дуже задоволений. Дякую.
-
Gold_Star
Member
Ставлю дві гривні на якийсь асус туф геймінг на 200 Гц і VA з 1 мс gtgFirstTDM: ↑ 03.09.2025 22:38Вот чувствую, что опять 27" ксяоми будут предлагать - дешево и циферки рекордные.
Судячи по мінусу я вгадав
Та отож. Тому краще не намагатися усіма силами перемогти на ній якусь плямку, а лагідно перетерти...Vader: ↑ 03.09.2025 22:37Тут очень капризная поверхность
-
FirstTDM
Member
Поздравляю с покупкой!Z440_User: ↑ 03.09.2025 22:39Ай, дуже дякую Вам за пораду. Взяв цей монітор. Радощів повні штані.
Благодарю за хорошие слова.
Это качественный Dell на IPS, хоть и младшая модель, но в бюджет попала.
-
Striker
Member
Хрр-тьфу, і погнав полірувать.Gold_Star: ↑ 03.09.2025 22:45Тому краще не намагатися усіма силами перемогти на ній якусь плямку, а лагідно перетерти...
-
Gold_Star
Member
І ще класика - подмухати паромStriker: ↑ 03.09.2025 22:50Хрр-тьфу, і погнав полірувать.
-
Filabatya
Member
ацетоновим 
-
BloodyElf
Member
Можете пояснити, що з ними не так?Gold_Star: ↑ 03.09.2025 22:45 Ставлю дві гривні на якийсь асус туф геймінг на 200 Гц і VA з 1 мс gtgНу топ же...
Трохи не розумію, чому більшість порад зводиться до одного Dell ips або відразу OLED, наче всіх інших не існує
-
FirstTDM
Member
Чистая победа!Gold_Star: ↑ 03.09.2025 22:45Ставлю дві гривні на якийсь асус туф геймінг на 200 Гц і VA з 1 мс gtg Ну топ же...
Отправлено спустя 6 минут 53 секунды:
Мониторы - это не процессоры... мониторы нельзя выбирать по циферкам...BloodyElf: ↑ 03.09.2025 23:27Можете пояснити, що з ними не так?
1) Мониторы надо включать и смотреть на них внимательно, тесты, движущиеся объекты...
2) Не бывает ни VA, ни IPS с реальным временем 1 мс - в реальности это 4-8 мс - куча тестов давно в сети...
3) VA особо не игровые мониторы - они для кино хороши...
4) IPS - наиболее универсальная матрица - т.е. и для работы, и для игр...
5) У Dell есть серия матриц IPS Black - так вот они самые лучшие на сегодня...
6) У Dell есть серия UltraSharp - это хорошие честные мониторы, отличающиеся качеством, надежностью, хорошей цветопередачей...
7) Начнет, например, MSI выпускать линейку мониторов на IPS Black - будем смело рекомендовать MSI...
8) QD-OLED действительно дают Вау! эффект... еще немного подешевеют и вытеснят все остальные матрицы... наверное...
-
Striker
Member
Asus 27" ROG Strix 27" XG27ACS для мене непоганий монітор. Був, поки не бахнув.
Тепер доводиться купувати всякі OLED'и. Я також трохи не розумію такої категоричності. Після Full HD взагалі на 2 рівня вище. За 12к грн нормальний варіант.
-
FirstTDM
Member
А где категоричность?Striker: ↑ 03.09.2025 23:55Я також трохи не розумію такої категоричності.
Пару постов выше - купил человек Dell S2425H и доволен - уложился в бюджет 5К
Можно брать любой монитор в рамках своего бюджета - на форуме общение для выбора лучшего варианта... вот и всё...
p.s. Просто маркетинговые циферки в характеристиках мониторов частенько публикуются только для красоты - тут да, есть категоричность
-
Vader
Member
Striker
Любишь такие игры? Cronos: The New Dawn
Если да,то кайфанешь на новом монике
Бомба!
Любишь такие игры? Cronos: The New Dawn
Если да,то кайфанешь на новом монике
Бомба!
-
Z440_User
Member
Прийшов у Комфі, стоїть штук 8 моніков 24", з них до 5000грн аж 3шт, два MSI (100 та 120Гц) та цей Dell 100 герцовий, на всіх крутиться реклама комфі, подивися на якому цікавіша картинка, той і купив. Ну бонусом ще виявилося що в ньому непоганий вбудований звук, тепер на столі менше хламуFirstTDM: ↑ 04.09.2025 00:10
Пару постов выше - купил человек Dell S2425H и доволен - уложился в бюджет 5К
Ціна на нього була 4999грн.
Ну а коли на такий монік перелазиш з майже 20річної TN-film матриці (Samsung 223BW 2007р. випуску)...
-
Gold_Star
Member
Дивіться яку я для вас цяцьку знайшов, буквально кілька днів тому вийшла: перейтиBloodyElf: ↑ 03.09.2025 23:27Можете пояснити, що з ними не так?
Трохи не розумію, чому більшість порад зводиться до одного Dell ips або відразу OLED, наче всіх інших не існує
Що тут у нас? Аж цілий QD-Mini Led на 1152 локальні зони, VA 300 Гц 0.5ms GtG, 1000 ніт пікових в HDR. І всього за 17500.. Хмм... що може піти не так? А ось перший огляд людини з Реддіту:
I thought in 2025 VA Ghosting would have been greatly minimised especially the introduction of fast VA panels. Despite all these efforts, ghosting is still quite severe even at the fastest response time.
I would say at that price its definitely worth a little more money for an 240hz OLED due to ghosting. Colour Vibrancy slightly below to the new Sony Bravias and ASUS 240hz+ OLEDS.
Because the local dimming algorithm is bad, the HDR wildly oversaturated, it clips details, there's no way to update the firmware
The colors are clearly strange compared to other gaming monitors with Display HDR 1000 or higher that I've seen so far . The colors are so overly vivid that they're almost garish .
The HDR color gamut (Rec. 2020) coverage rate is approximately 86%, which does not exceed 100%, so unlike the SDR color gamut, "oversaturation" does not physically occur.
In other words, it is highly likely that special processing has been done to increase saturation inside the color gamut (offsetting the saturation point to the outer edge of the color gamut) .
The colors are so gaudy that I honestly can't use it much, so I'll check to see if other HDR modes can improve the appearance to something more reasonable.
І так завжди буває, коли монітор обирається по кричущим характеристикам з припискою ГЕЙМІНГ, а всередині - все та ж убога VA матриця що й у більш дешевших топів за свої топи, яку прикрасили фейковим розгоном частоти розгортки та яскравою підсвіткою для краси. Хоча, можливо серед фоторедакторів та художників просто сидять дураки, яким заради понтів подавай якісну калібровку в стоці, зведені до мінімуму пульсації для тривалої роботи за монітором та широкий охват DCI-P3... Та ні, що ви, краще одразу герцами бахнутись - більше в моніторі нічого ж не потрібноNarrow viewing angle
(desk depth of 60 cm is required)
No improvements to the OSD menu
Somewhat weak gamer features
Subpar Mini LED backlight control
The default color temperature is incorrect
(this can be easily corrected)
sRGB mode is slightly inaccurate
Poor functionality for the price
High list price
-
shnok
Member
а чому дві? Давайте ставте більше, але ви вже програли .По перше я взагалі не прихильник ва матриці та її шлейфів в темних сценах, по друге досить цікаво спостерігати, як ви на тому ж самому rtings читаєте, і корчите з себе експерта. Альтернатива? Та будь ласка, зайдіть на той самий rtings і оберіть кращі монітори по категоріях, і вони будуть кращі за dell. Людина пише монітор потрібно обирати не по циферкам? - я це не заперечую, але 8мс та 120 гц при вартості 16к на сьогодні це відстій. Це моя особиста думка, ніякого негативу, так само як і ваша. Але дивлячись на рейтинг користувача що рекомендує цей dell, варто подумати двічі в користі його порад. За цю вартість вже є miniled як мінімумGold_Star: ↑ 03.09.2025 22:45Ставлю дві гривні на якийсь асус туф геймінг на 200 Гц і VA з 1 мс gtgFirstTDM: ↑ 03.09.2025 22:38Вот чувствую, что опять 27" ксяоми будут предлагать - дешево и циферки рекордные.Ну топ же...
Судячи по мінусу я вгадав![]()
Та отож. Тому краще не намагатися усіма силами перемогти на ній якусь плямку, а лагідно перетерти...Vader: ↑ 03.09.2025 22:37Тут очень капризная поверхностьМожна спеціальною вологою серветкою для моніторів, потім легенько насухо пройтися мікрофіброю і на цьому усе
![]()
Отправлено спустя 1 минуту 37 секунд:
Після тн матриці, все буде виглядати краще. Ще і 2007 року.Z440_User: ↑ 04.09.2025 00:57Прийшов у Комфі, стоїть штук 8 моніков 24", з них до 5000грн аж 3шт, два MSI (100 та 120Гц) та цей Dell 100 герцовий, на всіх крутиться реклама комфі, подивися на якому цікавіша картинка, той і купив. Ну бонусом ще виявилося що в ньому непоганий вбудований звук, тепер на столі менше хламуFirstTDM: ↑ 04.09.2025 00:10
Пару постов выше - купил человек Dell S2425H и доволен - уложился в бюджет 5К![]()
Ну а коли на такий монік перелазиш з майже 20річної TN-film матриці (Samsung 223BW 2007р. випуску)...![]()
-
Vader
Member
shnok
А що це ви так катигорично про шлейфи на VA...
Якщо я вам скажу,що я за 5 років користування samsung odyssey g7 на VA,жодного разу не спостерігав ніяких шлейфів..
Якщо ви стикались,з такою проблемою,це не означає,що це в усіх таке..
А що це ви так катигорично про шлейфи на VA...
Якщо я вам скажу,що я за 5 років користування samsung odyssey g7 на VA,жодного разу не спостерігав ніяких шлейфів..
Якщо ви стикались,з такою проблемою,це не означає,що це в усіх таке..
-
tablestikus
Member
Монітор... вбудовані динаміки... непоганий звук...Z440_User: ↑ 04.09.2025 00:57Прийшов у Комфі, стоїть штук 8 моніков 24", з них до 5000грн аж 3шт, два MSI (100 та 120Гц) та цей Dell 100 герцовий, на всіх крутиться реклама комфі, подивися на якому цікавіша картинка, той і купив. Ну бонусом ще виявилося що в ньому непоганий вбудований звук, тепер на столі менше хламуFirstTDM: ↑ 04.09.2025 00:10
Пару постов выше - купил человек Dell S2425H и доволен - уложился в бюджет 5К![]()
Ну а коли на такий монік перелазиш з майже 20річної TN-film матриці (Samsung 223BW 2007р. випуску)...![]()

-
FirstTDM
Member
Наверное мы разный rating читаем - мониторам Dell и Alienware на этом сайте постоянно ставят очень высокие оценки.shnok: ↑ 04.09.2025 08:16Та будь ласка, зайдіть на той самий rtings і оберіть кращі монітори по категоріях, і вони будуть кращі за dell.
Сколько раз можно повторять, что мониторы по циферкам не выбирают?Vader: ↑ 04.09.2025 08:46я це не заперечую, але 8мс та 120 гц
Вы действительно верите, что указанные честные 8 мс для IPS хуже маркетинговых 1 мс для "игровых" VA??? Ну так в поиск реальных результатов измерений отклика - все они в пределах 4-8 мс, кроме OLED, конечно.
Вы действительно верите, что монитор на 120Гц лучше, чем 100Гц и хуже, чем 144Гц???
Переходим на личности?shnok: ↑ 04.09.2025 08:16Але дивлячись на рейтинг користувача що рекомендує цей dell, варто подумати двічі в користі його порад.
Бу-га-га... рейтинг отражает активность, а не знания предметной области... просмотрите остальные рейтинги - весьма удивитесь кол-ву минусов у активных участников...
Вот оно! Ссылка на ксяоми все ближе... ну давайте, не стесняйтесь - постите уже это китайское чудо...shnok: ↑ 04.09.2025 08:16За цю вартість вже є miniled як мінімум
p.s. Только вникните в предмет сначала, хоть немного: Mini LED - это не тип матрицы, а тип подсветки
-
Z440_User
Member
tablestikus
В рамках вбудованого звуку монітору - він доволі непогано звучить, в рамках звуку взагалі - у мене є інша система (в профілі) і то тематика іншої гілки та форуму взагалі
В рамках вбудованого звуку монітору - він доволі непогано звучить, в рамках звуку взагалі - у мене є інша система (в профілі) і то тематика іншої гілки та форуму взагалі