Microsoft представляє Advanced Shader Delivery для прискорення компіляції шейдерів в іграх

Обсуждение статей и новостей сайта
Автор
Повідомлення
l-m
Member

Повідомлення

ender: 22.08.2025 01:07
l-m: 21.08.2025 18:02Прикольно, тобто вони вирішили зробити для DirectX те, що давним-давно є для Вулкану в Стімі під Лінукс
если я правильно понимаю, то vulkan в steam компилирует шейдеры на машине пользователя - это занимает некоторое время и не слабо так нагружает систему.
Компілює якщо вимкнути передкешування шейдерів, вище я викладав скріншот - viewtopic.php?p=4021593#p4021593
Або якщо це гра, яка не була придбана у Стім (я наприклад з ГОГ додаю, Епіка, тощо)
Або якщо в базі Стім ще немає відповідних готових. Чим більш унікальна комбінація гра+ГПУ+драйвера, тим більша ймовірність що не буде чого завантажувати.
ender: 22.08.2025 01:07 В целом ничего страшного в этом нет, но с некоторыми играми почему-то процесс занимает кучу времени при каждом запуске игры. Возможно потому что добавляют какой-то контент или вносят изменения - приходится компилировать заново. А может быть потому что кто-то накосячил и перекомпилируется каждый раз одно и то же.
Так, буває таке, з якоюсь грою мало не кожен запуск чекав хвилину поки воно заново навіщось скомпілює. Якось тоді не розбирався в чому причина.
Не тільки новий контент, але й оновлення драйверів для ГПУ теж тригерять перекомпіляцію. Може й ще щось, не звертав раніше на це увагу, компілює й ладно, просто ця новина нагадала :)
ender
Member

Повідомлення

l-m: 22.08.2025 02:04Компілює якщо вимкнути передкешування шейдерів
всё включено, и тем не менее..
l-m: 22.08.2025 02:04Або якщо це гра, яка не була придбана у Стім (я наприклад з ГОГ додаю, Епіка, тощо)
игра от Valve :D
l-m: 22.08.2025 02:04Чим більш унікальна комбінація гра+ГПУ+драйвера
встройка на Ryzen 5600H, последний опенсорс драйвер.
l-m: 22.08.2025 02:04Не тільки новий контент, але й оновлення драйверів для ГПУ теж тригерять перекомпіляцію.
запускалась компиляция при каждом запуске, скоре всего какие-то баги тому виной.

Существенной разницы в производительности не заметил, возможно потому что боттлнеком выступает GPU
AssayMAS
Member

Повідомлення

Scoffer: 21.08.2025 16:21щоб потім не фрізило
у меня так одна игра с HDD ставилась на этот HDD - на сдд не было места... так 1+час компилировало... в самом конце сетапа игры чето переставила в системе и при 1 загрузке опять на 40 минут компилировало... . Поиграл в игру минут 40 и понял что надо клаву что тянет одновременное нажатие много кнопок или 20+$ джойстик... и удалил.
SaxOFFoN
Member

Повідомлення

Геральт
Знайдіть зараз в зеленому магазині будь-який репак з Хогвартс Легасі не демки, а актуальної версії)

Аналогічно Dragons Dogma 2 та Metaphor Refantazio. Все ще не зламані. Black Myth взагалі в жодній версії немає. І це тільки з того, що мені цікаво було і про що я знаю.

Всі ці ігри куплені на розпродажах в стім, але сам факт - актуальних піраток немає саме через Денуво, тобто вона працює.
AssayMAS
Member

Повідомлення

SaxOFFoN: 25.08.2025 00:13актуальних піраток немає саме через Денуво, тобто вона працює.
ну да быстро не поломать - StarForce в нулевые год ломали (из за какой то игры помню десайплс2)... сча фирмы делающие защиты побогаче будут и их ПО дольше ковырять. Плюс раньше обновы каждые пару месяцев защиты и ПО не было. Раньше игра 1Гб сча 50-100ГБ. Раньше защита сверху, сча внутри... .
БомжАнатолій
Junior

Повідомлення

Чекаю на дешевий топ процесор і відеокарту від ASD
Відповісти