На старих версіях гігабайту (3080) з заводу перехідник два по 8 пін прикручений до корпусу та встановлений у власний розʼєм відеокарти.alexeygalas: ↑ 22.08.2025 11:13 Для старих блоків краще купити кабель з 2х8 на 12hpwr. Це значно надійніше ніж кабель 8<-->8<-->перехідник<-->12hpwr. І тоді не буде горя. А оці комплектні адаптери я би навіть з пакетика би не діставав. Пряме з*єднання завжди надійніше. Завжди.
Новини
Останні статті і огляди
Зафіксовано перший випадок оплавлення роз’єму живлення 12V-2x6 під час використання Radeon RX 9070 XT
-
Alligator
Member
-
Liam
Member
Гадаю, усе прийде до того, що відеокарту будуть просто вмикати у розетку.
-
MqM
Member
Зараз почнеться стара пісня про тупих юзерів, які не туди чи не так вставляють, і знову одиночний випадок роздули для хайпу
-
leif
Member
Нє, ви шо таке кажете. згоріло як мінімум 87% усіх таких карт як в новині, просто розповіли лише про одну. І це 9070! Ртх 5090 уже згоріли взагалі всі за кількома виключеннями, коли роз'єм охолоджує кастомний чіллєр (для роз'єму 12вхпвр). В решта 5090 так — вже на смітнику, дуже поганий роз'єм просто.MqM: ↑ 22.08.2025 15:52 Зараз почнеться стара пісня про тупих юзерів, які не туди чи не так вставляють, і знову одиночний випадок роздули для хайпу
-
oversteve
Member
контакт розрахований на 13А і по ньому струм в +-8,5А на жилу при 600Вт, відповідно в штатному режимі ніяких проблем немає, ще й запас в 35%StTechnik: ↑ 22.08.2025 15:39 И посыл мой был в первую очередь о том, что никакой особо разницы нет в отдельные линии ты там его подключаешь, в разные и т.д. У тебя провода не плавятся, плавится сам разъем от недостаточной площади контакта. Но каждый читает и видит то что хочет.
-
StTechnik
Member
А ты думаешь юзеры прям вот все не такие? Или все юзеры (особенно там за границей) прям все гениально подкованы и прошарены? У меня не очень новости. Подумай, что будет если вдруг на средствах бытовой химии перестанут писать «не употреблять внутрь»? Уверяю, года через три население чуть поубавится. Не надо идеализировать юзеров.MqM: ↑ 22.08.2025 15:52 Зараз почнеться стара пісня про тупих юзерів, які не туди чи не так вставляють, і знову одиночний випадок роздули для хайпу
-
Stamb
Member
leif
це такий прикол одне і те саме в кожній темі писати, чи який в цьому сенс?
є факт що вигоряння трапляються по тій чи іншій причині, але так подаєш ніби на усі 146% це завжди вина користувача. Не згоріло у тебе то й добре
є факт що вигоряння трапляються по тій чи іншій причині, але так подаєш ніби на усі 146% це завжди вина користувача. Не згоріло у тебе то й добре
-
Afit
Member
Дружище, лучше молчи))) Закапывать себя дальше не надо) Ты написал про Nvidia разъём. Там 220вольт априоре не бывает. Там 12. Отсюда я и взял такие параметры ДЛЯ ОДНОГО ПРОВОДА. Ты об одном говорилStTechnik: ↑ 22.08.2025 15:39Да, я не дописал что при 220 В. Почему 100? Почему не 500?Afit: ↑ 22.08.2025 15:06Для трёх киловат, при 12 вольтах, нужен провод в районе 100 квадратов, а не 2.5
Специально для тебя.
3000Вт/220В = 14 апмер. Хотя по факту твоя переноска рассчитана на 10. Проверь на всякий случай.
600Вт(которые ты еще хрен получишь со своей карты)/12В = 50 А . Т.е. условно в 5 раз больше.
Если ты плотно сожмешь в своем кулачке тот самый переходник - с достаточным допущением ты в принципе и получишь ту самую необходимую толщину сечения.
И посыл мой был в первую очередь о том, что никакой особо разницы нет в отдельные линии ты там его подключаешь, в разные и т.д. У тебя провода не плавятся, плавится сам разъем от недостаточной площади контакта. Но каждый читает и видит то что хочет. Ты увидел цифры, не сильно понял что ими хотели сказать, подумал что ты в них очень умеешь и решил выступить. Ну ок.![]()
На будущее отталкивайся от амперов, а не от ватов) Так не ошибёшься
Востаннє редагувалось 22.08.2025 16:07 користувачем Afit, всього редагувалось 1 раз.
-
leif
Member
ПощастилоStamb: ↑ 22.08.2025 16:00 leif
Поки що пощастило
Відправлено через 3 хвилини 30 секунд:
А от це вже викривлення твого сприйняття. в більшості випадків провина споживача, але не в усіх, і я саме це неодноразово писав, а ти неуважно читав. Так що не вигадуй тут.Stamb: ↑ 22.08.2025 16:00 так подаєш ніби на усі 146% це завжди вина користувача. Не згоріло у тебе то й добре
-
Afit
Member
На схеме очень кстати не маловажный фактор, при подключенииleif: ↑ 22.08.2025 13:31Ostin: ↑ 22.08.2025 13:21Це в колінку так написано?
ось, дивіться, сфоткав свій пакетик, в якому лежав перехідник комплектний
PLEASE USE 4 INDIVIDUAL CABLES FROM THE PSU
-
leif
Member
Afit
Інакше б інструкції про це не писали
Інакше б інструкції про це не писали
-
Nehrk
Member
Не ну реально удобно, реально под себя
-
Ektalion
Member
Менше січення кабелю, від чого він більше гріється, а потім.... ось чому з ними таке стається.Hotspur: ↑ 22.08.2025 13:17 тим що ці кабелі всі браковані самі по собі. контакти погані
-
Геральт
Member
Це де там таке пише, можеш показати?leif: ↑ 22.08.2025 15:47 Сабжева новина власне про те, що роз'єм (чистий, майже новий) поплавився чомусь саме у чувака який його підключив в три коннектором дві коси.
-
leif
Member
Геральт
Ну я ж написав вже, шо я пішов на реддіту подивився який БЖ він використовував а потім глянув на сайті виробника що у цього бж всього дві коси ПСІе з двома коннекторами на кінці кожної. Як ще він міг підключити перехідник який має три 8пін мами?
Ну я ж написав вже, шо я пішов на реддіту подивився який БЖ він використовував а потім глянув на сайті виробника що у цього бж всього дві коси ПСІе з двома коннекторами на кінці кожної. Як ще він міг підключити перехідник який має три 8пін мами?
-
Геральт
Member
leif
Ну, припустимо. Але це не проблема здвоєнної коси, бо тоді б горіло на виході з БЖ. А якщо там все ок, і на кінці косичок все ок, то трабла суто з перехідником. І
БЖ і косички струми тримають.
Ну або гніздо в карті. Мав би 3*8 (без перехідників), того б не було.
Ну, припустимо. Але це не проблема здвоєнної коси, бо тоді б горіло на виході з БЖ. А якщо там все ок, і на кінці косичок все ок, то трабла суто з перехідником. І
БЖ і косички струми тримають.
Ну або гніздо в карті. Мав би 3*8 (без перехідників), того б не було.
-
leif
Member
Геральт
Ну вище ж людина вже написала детальніше, чому так не можна робити, ну ти читаєш взагалі топік, чи тільки пишеш? і з тієї ж причини на пакуванні особисто мого перехідника, фотку якого я виклав, також вказано, що так робити не треба.
Ну вище ж людина вже написала детальніше, чому так не можна робити, ну ти читаєш взагалі топік, чи тільки пишеш? і з тієї ж причини на пакуванні особисто мого перехідника, фотку якого я виклав, також вказано, що так робити не треба.
-
saren
Member
Ostin
снимал я, тестил свежекупленный на лошке 1500вт бп. 470вт с 8 пин видео. падение видно на видео
снимал я, тестил свежекупленный на лошке 1500вт бп. 470вт с 8 пин видео. падение видно на видео
-
Геральт
Member
Ну так, виробник перехідника знає, яке л. він в те пакування поклав. Корсар он пише, що хоч 5090 собі живи 2ма косичками. Але його косичками, а не перехідниками в пакетику з-під ВК. Бо для вендора ВК той перехідник - додаткові витрати і він особливо вкладатись в то не буде.leif: ↑ 22.08.2025 16:46 Геральт
-
leif
Member
Геральт
Госпадє, оце ж до тебе туго доходить, неймовірно просто
все розжували детальніше вже нема куди — нє, ти по колу одне і те ж саме. Іди ще раз перечитувати топік, неуважно прочитав, і на це все вже відповідалось і пояснювалось.
Госпадє, оце ж до тебе туго доходить, неймовірно просто