Огляд та тестування «золотого» блока живлення ASUS TUF Gaming 1000W Gold з підтримкою відеокарт PCIe 5.0 і потужністю 1000 Вт

Обсуждение статей и новостей сайта
Автор
Повідомлення
Ektalion
Member

Повідомлення

daesz: 14.08.2025 19:24 Тобто не зовсім то? Для МВ у флауера все ще окремі конектори, а для проца/ВК - такі ж універсальні, як і у корсара/асуса, винятком є тільки сата, але давайте будемо відвертими - кому потрібен сата в 2025? Та й ті кому він потрібен - підключать його при встановленні БЖ раз і забудуть.
Це при тому, що у локі атх3.1 і є на стороні БЖ 12пін вихід, який у флауера відсутній.
Для чого мені в зібраному корпусі, в темноті щупати 10 хв ДЕ той 16 пін вхід, коли поряд з ним буде жгут проводів та інші входи. З мене вже вистачає однієї заміни БЖ, через те, що захотів більшої потужності. Це було незабутньо - заглядати в позі зю з ліхтарем....:insane:

Це навпаки плюс. Ти в сліпу можеш за 2 хв підключити всі кабелі. Не витягуючи БЖ і тд.
VMr16
Junior

Повідомлення

erkins007
Ган мосфеты там скорее маркетинг, там стоит обычный APFC преобразователь, который не может раскрыть эффективность тех самых ган мосфетов.
Для них требуется PFC преобразователь
Для меня главный минус в этих блоках это шарикоподшипники сомнительного качества, слушал strix 850 platinum, слишком громко шуршит/торохтит.
Если почитать отзывы по тафам, там ситуация с вентиляторами еще хуже.
daesz
Member

Повідомлення

VMr16: 14.08.2025 20:00Для меня главный минус в этих блоках это шарикоподшипники сомнительного качества, слушал strix 850 platinum, слишком громко шуршит/торохтит.
Если почитать отзывы по тафам, там ситуация с вентиляторами еще хуже.
В asus rog loki теж саме, при тому що rog loki and corsair sf-l мають ідентичну платформу, але corsair sf-l все ще кращий на його фоні (як за рахунок вентилятора, так і за рахунок інших показників).
https://hwbusters.com/psus/asus-rog-lok ... review/10/
https://hwbusters.com/psus/corsair-sf85 ... -l-psu/10/
Можете поклацати між тестами та позвіряти, якщо цікаво.Ох цей асус і їхні "улучшапокращайзери" :D
Зі слів одного із форумчан (feniks-tm чи якось так), ще й крива вентиля була дуже агресивно налаштована у локі.
VMr16
Junior

Повідомлення

daesz
Поэтому взял corsair rm850x за 6к, такие же кабели с оплетением как и у asus, но реально тихий магнитный вентилятор с pwm, еще и стандартного размера 140мм, не будет проблем с заменой в будущем. Шуршащий asus за те деньги, что они просят за БП не смог бы терпеть, тк ПК стоит на столе.
И если смотреть тесты, то децибелы в случае asus не показатель, в обзоре на киловаттный strix от Hardware Busters они отметили неприятный звук вентилятора на низких оборотах.
FirstTDM
Member

Повідомлення

VMr16: 14.08.2025 20:00слушал strix 850 platinum, слишком громко шуршит/торохтит
Слушал все виды асусов 850/1000/1200/1600 - ничего не тарахтит и не шуршит... многие БП ведь полупассивные...

Правда в основном слушал в хороших закрытых корпусах типа be quiet! Silent Base... комп стоял под столом...
erkins007
Member

Повідомлення

daesz: 14.08.2025 19:24кому потрібен сата в 2025
Да всем нужен, даже если не брать накопители от него питается куча периферии от водянок и помп до дисплеев и контроллеров.
Благо сата идёт тройником поэтому много разъемов сата в БП не нужно, три шутки за глаза.
daesz
Member

Повідомлення

erkins007: 15.08.2025 00:31
daesz: 14.08.2025 19:24кому потрібен сата в 2025
Да всем нужен, даже если не брать накопители от него питается куча периферии от водянок и помп до дисплеев и контроллеров.
Благо сата идёт тройником поэтому много разъемов сата в БП не нужно, три шутки за глаза.
Ну от я підключив всі свої 2 сата ссд раз, коли збирав ПК і вони там стоятимусь аж доти, доки я не перезбируватимусь в інший корпус, і навіть в ньому - я знову ж таки просто підключу його раз і забуду. І це на хвилинку 15л та 8.5л корпуси, де місця дійсно обмаль і підлізти до роз'ємів БЖ може бути проблемно. У великому корпусі (30л+) історія буде така ж - раз підключив і забув (і навіть якщо би потребувалось поставити ще один вінчестер чи сата ссд - які з цим можуть бути проблеми в настільки просторному корпусі). Тому навіть те, що у корсара/асус роз'єми не настільки "універсальні" як у квітки - це не суттєва "перевага". Вся ця універсальність конекторів звучить для мене як якась надумана нісенітниця; єдиний плюс який я в цьому бачу - це не дуже кмітливий користувач не запхає esp12v конектор у відеокарту (навіть незважаючи на те, що ключі у нього інші ніж у pcie).
erkins007
Member

Повідомлення

daesz: 15.08.2025 00:56Вся ця універсальність конекторів звучить для мене як якась надумана нісенітниця
Естественно, абсолютно ненужное усложнение, которое увеличивает и сложность и размер разъема, за которое заплатит конечный потребитель
waryag
Member

Повідомлення

erkins007: 15.08.2025 02:28 Естественно, абсолютно ненужное усложнение, которое увеличивает и сложность и размер разъема, за которое заплатит конечный потребитель
В деньгах это стоит копейки относительно других наценок и цены БП.

Пользователь заплатит, если ему понадобится новый кабель (впрочем, как в и большинстве других случаев - стандартизации по подключению к БП считай что нет)
Ektalion
Member

Повідомлення

daesz: 15.08.2025 00:56 Вся ця універсальність конекторів звучить для мене як якась надумана нісенітниця; єдиний плюс який я в цьому бачу - це не дуже кмітливий користувач не запхає esp12v конектор у відеокарту (навіть незважаючи на те, що ключі у нього інші ніж у pcie).
Він ніяк не запхає і в звичайний БЖ, хіба молотком заб*є в середину.

Суть цих конекторів, швидке перепід*єднання в зібраному корпусі різних комплектуючих і тд. На це іде декілька хвилин, замість пів години або й більше. Для кабель менеджменту - це досить суттєво, особливо при підключенні 5....7,8 ......або більше девайсів до одного БЖ. Ти собі уявляєш , яка там буде каша з проводів?

Згадаєш мої слова, коли будеш міняти БЖ на інший/потужніший, в уже зібраному пк і ЗАФІКСОВАНОМУ кабель менеджменті. Або коли потрібно робити чистку від пилюки.

Можна звісно повитягувати всі кабелі з корпусі і під*єднати до нового БЖ. Но потім прийдеться робити з нуля кабель менеджмент.
daesz
Member

Повідомлення

Ektalion: 15.08.2025 18:59Згадаєш мої слова, коли будеш міняти БЖ на інший/потужніший
В мене 850ти ватник, тому не скоро, хотів 600ватний БЖ, але корсар взяли й зняли SF модель номіналом 600вт із виробництва :-/
Ektalion
Member

Повідомлення

daesz: 15.08.2025 19:59 В мене 850ти ватник, тому не скоро, хотів 600ватний БЖ, але корсар взяли й зняли SF модель номіналом 600вт із виробництва :-/
Я міняв 650 гольд на 850 титан, ось то було весело перетикувати велику к-сть кабелів, в уже зібраному ПК і зафіксованому кабель-менеджменті.
daesz
Member

Повідомлення

Ektalion: 15.08.2025 20:08
daesz: 15.08.2025 19:59 В мене 850ти ватник, тому не скоро, хотів 600ватний БЖ, але корсар взяли й зняли SF модель номіналом 600вт із виробництва :-/
Я міняв 650 гольд на 850 титан, ось то було весело перетикувати велику к-сть кабелів, в уже зібраному ПК і зафіксованому кабель-менеджменті.
Мені на щастя це не світить, у мене зараз найкращих БЖ із всього асортименту sf/sf-l :shuffle:
Afit
Member

Повідомлення

Капец... Поинтересовался в каких странах базируются OEM производители БП. На моё глубочайшее удивление они все (Seasonic, Super Flower, FSP, CWT) находятся на Тайване :insane: Я почему-то был уверен что хотя бы Seasonic, FSP Европейские производители, а оно вон как. :popcorn:
leif
Member

Повідомлення

Afit
Так а в чому проблема? Тайвань -- БАЗА B-)
Ektalion
Member

Повідомлення

leif: 17.08.2025 17:26 Так а в чому проблема? Тайвань -- БАЗА B-)
А ти вже поміняв свій бж заради нового розʼєму 5090?
leif
Member

Повідомлення

Ektalion: 17.08.2025 20:55А ти вже поміняв свій бж заради нового розʼєму 5090?
ні, не бачу в цьому сенсу, у lom_ua замовив кабель, гарно виглядає:
viewtopic.php?p=4009596#p4009596
можна було купити фірмовий від суперквітки, але він не такий гарний та і по якості, скоріше за все, буде гірше
avuremybe
Member

Повідомлення

Ektalion: 15.08.2025 18:59
daesz: 15.08.2025 00:56 Вся ця універсальність конекторів звучить для мене як якась надумана нісенітниця; єдиний плюс який я в цьому бачу - це не дуже кмітливий користувач не запхає esp12v конектор у відеокарту (навіть незважаючи на те, що ключі у нього інші ніж у pcie).
Він ніяк не запхає і в звичайний БЖ, хіба молотком заб*є в середину.
Профільний сісонік, котрому років і років, не має розділення на PCIe i EPS. При цьому не кидає ніяких гучних заяв про якусь "універсальність" :dontknow:
RTX
Junior

Повідомлення

Каждый день захожу на главную почитать новости и каждый день этот обзор поднимается выше вчерашних новостей. Зачем? Кто хотел, уже прочитал.
Afit
Member

Повідомлення

RTX: 18.08.2025 10:53 Каждый день захожу на главную почитать новости и каждый день этот обзор поднимается выше вчерашних новостей. Зачем? Кто хотел, уже прочитал.
Это реклама, для поддержки сообщества. Это самая меньшая плата для нас, ради продолжения его существования
Відповісти