В китайских гигабитных шнурках не все так просто как в 100 мегабитных, в которых можно накрутить вольт и ампер с одного конца, что б добило до второго. В этом гигабите выше того что китайцы заложили не прыгнешьnam5580: ↑ 14.08.2025 09:11Дуже дорого. Оце і блок живлення 12В 2.5А з олх відчутно дешевше буде.
Новини
Останні статті і огляди
Вибір роутера
-
Shpoker
Member
-
Carlos10
Member
Ref. точно не хочу, ну его. А про какой конкретно Сяоми вы говорите, ВЕ6500?Bruno Banani: ↑ 14.08.2025 12:46 Carlos10
Linksys Hydra Pro 6 на olx ровно 2500.
Отпаянных антенн в xiaomi не видел и по цене до 2500 ничего лучше не будет. Но если переживаете за китайскую телеметрию и ТД, то лучше не брать.
-
Bruno Banani
Member
Вы даже от работы AX3000T будете удивлены — на гигабитном подключении он выдает по воздуху около 930 Мбит/с. Далее — BE5000, а затем BE6500 (если готовы заплатить около 3 тыс.).Carlos10: ↑ 14.08.2025 12:56Ref. точно не хочу, ну его. А про какой конкретно Сяоми вы говорите, ВЕ6500?Bruno Banani: ↑ 14.08.2025 12:46 Carlos10
Linksys Hydra Pro 6 на olx ровно 2500.
Отпаянных антенн в xiaomi не видел и по цене до 2500 ничего лучше не будет. Но если переживаете за китайскую телеметрию и ТД, то лучше не брать.
-
Gold_Star
Member
А чому не WR3000H? На противагу Сяомі АХ3000Т матимете підтримку від виробника, можливість легкого переходу на опенврт і 2.5 гбіт порт.Carlos10: ↑ 14.08.2025 12:41Сейчас заказал Cudy WR3000S
-
Bruno Banani
Member
Как ни странно, но на Xiaomi AX3000T вышло уже около пяти прошивок, и обновления продолжают выходить. Это, вероятно, самый обновляемый роутер Xiaomi.Gold_Star: ↑ 14.08.2025 13:24А чому не WR3000H? На противагу Сяомі АХ3000Т матимете підтримку від виробника, можливість легкого переходу на опенврт і 2.5 гбіт порт.Carlos10: ↑ 14.08.2025 12:41Сейчас заказал Cudy WR3000S
Upd. На китайскую версию — 4 прошивки, на глобальную — 6.
-
Gold_Star
Member
Можна піти ще легшим шляхом, простіше не буває. Купуєте точку доступа Mikrotik WAP AX, у комплекті до якої входить фірмовий гігабітний PoE інжектор і блок живлення на 24В. Інжектор підключаєте на вихідний езернет ВЕ6500, живлення подаєте з мікротіковського блоку, з інжектора вже прокладаєте LAN до точки доступу. Сама ж точка розрахована на роботу в малих офісах, тому по покриттю вона точно не буде гірша за ВЕ6500, і по ціні вона вийде так само як окремо ВЕ6500 з додатковими штукамиDante_Salyeri: ↑ 14.08.2025 00:18Серйозно? Це все що потрібно щоб створити РоЕ мережу з пристроїв що не підтримують таку технологію? Якось неочікувано просте рішення. Єдине що недуже зрозумів куди що тикати.
-
0kie
Member
Не совсем так. Есть с аналогичной статистикой выхода обновлений. Не знаю точно дату выхода последней, но точно скажу, что в течении последних 12 месяцев вышла. Хотя модель уже старая, но тем не менее.Bruno Banani: ↑ 14.08.2025 13:40Это, вероятно, самый обновляемый роутер Xiaomi.
Upd. На китайскую версию — 4 прошивки, на глобальную — 6.
-
Bruno Banani
Member
0kie
Сколько лет модели Redmi AX6? Пять? За пять лет вышло шесть прошивок.
Для сравнения, на Xiaomi AX3000T за два года (модель выпущена в 2023 году) вышло от четырёх до шести прошивок.
Сколько лет модели Redmi AX6? Пять? За пять лет вышло шесть прошивок.
Для сравнения, на Xiaomi AX3000T за два года (модель выпущена в 2023 году) вышло от четырёх до шести прошивок.
-
Ortyomko
Member
жахливий варіант. Меш не буде, буде дві окремі мережі. І вай фай від мікротік жахливий. У мене була WAP AC, по центру 3-х кімнатної квартири, навіть через дві стіни вже майже не добивало. У той же час мій сяомі 7000 (не думаю що він кращий за BE6500) слабенько, але з 1 рисочкою добивав з 10 поверху до входу у під'їзд на вулиці.Gold_Star: ↑ 14.08.2025 13:42Можна піти ще легшим шляхом, простіше не буває. Купуєте точку доступа Mikrotik WAP AX, у комплекті до якої входить фірмовий гігабітний PoE інжектор і блок живлення на 24В. Інжектор підключаєте на вихідний езернет ВЕ6500, живлення подаєте з мікротіковського блоку, з інжектора вже прокладаєте LAN до точки доступу. Сама ж точка розрахована на роботу в малих офісах, тому по покриттю вона точно не буде гірша за ВЕ6500, і по ціні вона вийде так само як окремо ВЕ6500 з додатковими штукамиDante_Salyeri: ↑ 14.08.2025 00:18Серйозно? Це все що потрібно щоб створити РоЕ мережу з пристроїв що не підтримують таку технологію? Якось неочікувано просте рішення. Єдине що недуже зрозумів куди що тикати.![]()
Востаннє редагувалось 14.08.2025 14:30 користувачем Ortyomko, всього редагувалось 1 раз.
-
Bender911
Member
Це деформація сприйняття реальності. Якщо вам чи мені щось треба, це не означає, що тисячі інших людей підуть таке купувати.
Декілька роутерів зараз з USB, жодного разу не знайшов йому застосування.
-
Gold_Star
Member
0kie
Bruno Banani
Міряєтеся прошивками?
У WR3000H, виявляється, за рік існування моделі вже вийшло 3 оновлення.
Отправлено спустя 6 минут 50 секунд:
Bruno Banani
Міряєтеся прошивками?
У WR3000H, виявляється, за рік існування моделі вже вийшло 3 оновлення.
Отправлено спустя 6 минут 50 секунд:
У нього Antenna Gain по 2 dbi на кожен діапазон, а у WAP AX цілих 7 dbi, ну і набір чіпсету та підсилювачів кардинально відрізняються.Ortyomko: ↑ 14.08.2025 14:29У мене була WAP AC
Нічого страшного, якщо WAP AX дійсно покаже себе у справі, ВЕ6500 можна продати і взяти ще один WAP AX для мешу.Ortyomko: ↑ 14.08.2025 14:29Меш не буде, буде дві окремі мережі.
-
0kie
Member
Bruno Banani
Это говорит о качестве прошивок. Мало за 5 лет? Значит больше не нужно. Торопились с новой моделью, чтобы опередить или быстро догнать конкурента и слепили кривую прошивку? Ну так потом полируют и заодно тестируют на хомячках. Обычное дело. Могу ошибаться. но выглядит именно так.
Это говорит о качестве прошивок. Мало за 5 лет? Значит больше не нужно. Торопились с новой моделью, чтобы опередить или быстро догнать конкурента и слепили кривую прошивку? Ну так потом полируют и заодно тестируют на хомячках. Обычное дело. Могу ошибаться. но выглядит именно так.
-
Avenger80
Member
Ну потому что у вас стоит NAS.Bender911: ↑ 14.08.2025 14:30Декілька роутерів зараз з USB, жодного разу не знайшов йому застосування.
-
Ortyomko
Member
і тоді ще маршрутизатор, бо WAP AX це тільки AP.Gold_Star: ↑ 14.08.2025 14:37 Нічого страшного, якщо WAP AX дійсно покаже себе у справі, ВЕ6500 можна продати і взяти ще один WAP AX для мешу.
І треба дивитись тести, бо я чомусь все одно впевнений, що все одно китайські антени, без європейських обмежень по потужності, будуть сильніші за WAP AX.
-
Gold_Star
Member
(c) crumd0kie: ↑ 14.08.2025 14:46 Bruno Banani
Это говорит о качестве прошивок. Мало за 5 лет? Значит больше не нужно. Торопились с новой моделью, чтобы опередить или быстро догнать конкурента и слепили кривую прошивку? Ну так потом полируют и заодно тестируют на хомячках. Обычное дело. Могу ошибаться. но выглядит именно так.![]()
Насправді все залежить від бажання виробника роутера додавати патчі з SDK конкретного чіпсету, а оскільки у квалкома він не так часто оновлюється і в розробці він складніший, ось і виходить що найкраща підтримка у бюджетних роутерів тільки на медіатеку.
-
Bruno Banani
Member
Ха-ха-ха, пишите ещё!Это говорит о качестве прошивок. Мало за 5 лет? Значит больше не нужно. Торопились с новой моделью, чтобы опередить или быстро догнать конкурента и слепили кривую прошивку? Ну так потом полируют и заодно тестируют на хомячках.
Похоже, в моём бывшем роутере Redmi AX5400 (Qualcomm IPQ5018) была идеальная прошивка с завода, раз за всё время использования (с 2022 по 2025 год) не вышло ни одного обновления!
Молодцы, Xiaomi — могут, когда захотят!
-
Gold_Star
Member
Не потрібно, бо він може працювати як повноцінний роутерOrtyomko: ↑ 14.08.2025 14:57і тоді ще маршрутизатор, бо WAP AX це тільки AP
Так у "китайських" антен зазвичай коефіцієнт підсилення 5 dbi, а підкрутити хоч до 30 dbm потужності в РоутерОС нічого не заважаєOrtyomko: ↑ 14.08.2025 14:57я чомусь все одно впевнений, що все одно китайські антени, без європейських обмежень по потужності, будуть сильніші за WAP AX
-
Ortyomko
Member
я у свого мікротіка підкручував, нічого воно не давалоGold_Star: ↑ 14.08.2025 15:01 Так у "китайських" антен зазвичай коефіцієнт підсилення 5 dbi, а підкрутити хоч до 30 dbm потужності в РоутерОС нічого не заважає![]()
-
Gold_Star
Member
Вірно, бо у вашого WAP AC коефіцієнт підсилення антен всього 2 dbi, щось на рівні USB адаптераOrtyomko: ↑ 14.08.2025 15:10я у свого мікротіка підкручував, нічого воно не давало
-
Ortyomko
Member
сорі, трохи провтикав, то був CAP ac. Але, як я бачу, там такі ж характеристики що і у WAP.Gold_Star: ↑ 14.08.2025 15:15Вірно, бо у вашого WAP AC коефіцієнт підсилення антен всього 2 dbi, щось на рівні USB адаптераOrtyomko: ↑ 14.08.2025 15:10я у свого мікротіка підкручував, нічого воно не давало
Просто цікаво, що ця точка доступу, наче для офісів, мала настільки низьку потужність антенн. Про що вони думали..