Hoyoverse

Игры для ПК, консолей и прочих платформ
Відповісти
Автор
Повідомлення
lewerlin
Member

Повідомлення

maxud_b: 05.08.2025 13:31Панове експерти, порадьте в яку за гач зараз краще почати грати? ХСР, ZZZ, WuWa, GFL2 чи щось інше... Грав в Геншін з релізу до виходу ли юе, перерву робив на декілька років, потім пограв пройшов інадзумі і почав сумеру: набридло. Подобалося соло гра, дослідження, прокачка, спочатку історія, бої, але грінд, смола, лютий рандом артефактів вибісив як і розтягування історії. Хотілось би щось простіше, не таке масштабне. Розбиратися в усіх тонкощах досить довго - легше спитати у знавців. Можливо, особливості напишете, чи то плюси і мінуси і чим саме вас зачепило? Дякую заздалегідь за відповіді.
ВуВа = генш+тона QoL+геймплей ближче до соулслайк.
ХСР - JRPG+гачасистема генша.
Зенлесс в принципі річ в собі, хіба бойову систему з натяжкою можна з ВуВою порівняти(з дуже великою натяжкою).

Найлегший грінд в ХСР(автобатл)
Далі з точки зору час/результат
топ2 - ВуВа
топ3 - ЗЗЗ
генш в сраці.

Система гачі у всіх однакова, значення підкручені по різному.
Топ1 - ВуВа(нижчий поріг гаранту, 100% на сігнах, 2консти за кешбек)
Топ2 - ЗЗЗ/ХСР(тупо однаково)
Генш знову в сраці

Круток/патч Вува/ХСР/ЗЗЗ дають приблизно однаково(там плаває по патчам, але в цілому)
Генш знову в сраці

З точки зору ФТПкрутки/час
Топ1 - ХСР
Топ2 - ЗЗЗ
Топ3 - ВуВа
Геншин...

Паверкріп
Найменше поки в ВуВі(як буде далі - побачимо)
Найгірше - ХСР/Генш
ЗЗЗ - він є, але гра поки грамотно з ним обходиться.

Ще стосовно ВуВи - явно видно "секвестр" бюджету в останніх патчах(що не є добре).

Додам ще плюс, для мене вагомий - ВуВа присутня в Стімі.
Kirakishou
Member

Повідомлення

lewerlin: 06.08.2025 00:25Найлегший грінд в ХСР(автобатл)
Далі з точки зору час/результат
топ2 - ВуВа
топ3 - ЗЗЗ
генш в сраці.
В Зенлессі для прокачки персонажа мені потрібно просто проходити данжі, в ВуВі треба бігати збирати квіточки, бо в аптеці ти їх багато не купиш і там є недільний ліміт на покупку. А якщо у тебе не відкрита карта, то можеш забути про прокачку персонажа, поки не відкриєш карту. В Зенлессі при наявності енергії я можу повністю прокачати персонажа за присіст. Навіть матеріали для прокачування талантів — після досягнення ліміта три боса в неділю, які проходяться без витрачання енергії, потім є можливість проходити його за енергію. І загалом як на мене бої в Зенлессі більш динамічні, я швидше проходжу данжі, ніж в ВуВі. В ВуВі у мене персонажі 80 рівня, бо я їх ще не дочакав, але я проходжу ними босів всього 65 рівня і деяких із них доволі довго треба проходити, бо там ще й є вікна, коли ти не можеш наносити їм шкоду. Типу всякі анімації і тому подібне. В Зенлессі це теж є, але в цілому по відчуттям в Зенлессі персонаж швидше і легше прокачується.
Тому цікаво було б дізнатися, чому ви вважаєте, що по прокачці ВуВа краще Зенлессу? Особливо в плані співвідношення часу і результату. В Зенлессі мені не треба відкривати довбану карту і збирати квіточки для прокачки персонажів.

Відправлено через 26 хвилин 23 секунди:
Я зараз займаюся прокачкою персонажів в ВуВі і я вже так замахався, що не передати словами. У мене ще й для деяких не відкрита карта і я взагалі не можу їх прокачати. Тобто мені треба витратити купу часу на те, щоб відкрити карту. Я навіть не можу купити ці матеріали в аптеці, бо та аптека, де вони продаються, також вимагає відкритої карти.
В Зенлесі цього немає. Там необов’язково проходити сюжет, щоб мати можливість проходити нові данжі з матеріалами.
Як на мене, ВуВа в цьому плані ближче до Геншина, а не до ХСР. ХСР на першому місці, бо там є автофарм і там дійсно персонаж прокачується дуже швидко. При умові, що вже є матеріали для талантів. Бо в ХСР на відміну від Зенлесса є обмеження на три боса в неділю. Потім Зенлесс, бо там за наявності енергії просто проходь данжі і качай все – від талантів, до рівня персонажа. В ВуВі і Геншині спочатку відкривай карту, а потім бігай, збирай квіточки для прокачки рівня персонажа.
lewerlin
Member

Повідомлення

Kirakishou: 11.08.2025 10:13Тому цікаво було б дізнатися, чому ви вважаєте, що по прокачці ВуВа краще Зенлессу?
Тупо засікав. Справа у співвідношенні ресурси за данж/потрібні на прокачку. А карта відкривається швидко і один раз, це не показник.
Я коли докачував Жу і сігну 50->60, злив десь 1,5к пального і в мене натурально згоріла срака(основна причина ліву з ЗЗЗ), вже не кажучи про диски.
В ВуВі в мене на фулл персонажа+сігну пішло вдвічі менше, часу/данж займало відчутно менше. Квіточки захотіли хвилин п'ять(хоча все рівно костиль, на біса його копіпастили з гашні). І ще момент, хоча до часу це відношення не має, що в процесі я "в носі колупався", коли Зенлесс вимагав постійної уваги до бойовки. ЗЗЗ прямо дуже додав би балів тупий обмін пального на ресурси.

А, ще в ВуВі є ящики з ресурсами. І прямо з меню прокачки можна в них лізти. Я одного персонажа взагалі без данжів так качав.
Kirakishou
Member

Повідомлення

lewerlin
Після 1.0 багато чого помінялося. Я теж тоді в цій темі скаржився на брак ресурсів, але зараз з цим все чудово. Якщо не зраджує пам'ять, вже на банері Джейн Доу проблем з ресурсами не було, бо я досить швидко прокачав її на максимум, в тому числі і всі таланти на 12. В ВуВі я вже другу неділю витрачаю енергію на прокачування Чанлі, Їньлінь та Веріну, і мені їх ще качати і качати. Причому, я почав їх прокачувати не з нуля, вони вже були 40-50 рівня. Ні Зані, ні Картефію, ні Фролову я зараз прокачати не можу, бо спочатку потрібно відкрити карту, а я не хочу відкривати карту, не читаючи сюжет. В Зенлессі можна прокачувати персонажа без проходження сюжету. Обираєте данж з потрібними ресурсами і зливаєте туди енергію. Енергії в Зенлессі 240 плюс додатково можна безкоштовно взяти в кафе 80, а в ВуВі 240. Зробити дейліки в Зенлессі – взяти безкоштовну енергію, взяти гроші, пограти в лотерею. Все, дейліки зроблені, ви отримали 60 валюти для гачі. В ВуВі дейліки займають набагато більше часу. Навіть в Геншині дейліки робляться швидше і я не жартую. Зробити в Геншині дейліки – конвертувати 120 смоли в тугу смолу, забрати гроші і руду з експедицій, забрати 60 валюти для гачі. Але найбільше не подобається в ВуВі, що для проходження БП потрібно не просто злити енергію, а ще й кожен день зловити три ехо. І якщо ви не хочете зливати на це енергію, то вам треба бігати по карті і ловити їх. Ні, в плані часу це зовсім різні ігри. Ви просто давно не грали в ігри Хойо.
lewerlin
Member

Повідомлення

Kirakishou: 12.08.2025 15:37Ви просто давно не грали в ігри Хойо.
Давно - це десь півроку :laugh: . В Зенлесс я вертався двічі - на банері Міябі(вона з сігною) і ще пізніше. Нічого не мінялось. Основна проблема - сумісність системи грінду з гейплеєм, вона ніяка.
Kirakishou: 12.08.2025 15:37потрібно відкрити карту, а я не хочу відкривати карту
Тут "сам собі злий буратіно". Так і в ХСР можна обмежень напридумувати, що і автобатл не врятує :lol: .
Kirakishou
Member

Повідомлення

lewerlin
У мене в Зенлессі всі улюблені персонажі прокачані на максимум. По талантам тільки Джейн Доу має всі 12, бо я тоді в неї закохався і вирішив прокачати повністю. Решту персонажів я вже прокачував таланти до 11 і тільки рекомендовані до 12 рівня. В ХСР всі улюблені і навіть не дуже персонажі прокачані тупо повністю на максимум зі всіма слідами на максимум.
В ВуВі я вже другу неділю не можу прокачати рівень і таланти трьом персонажам, які вже до цього почав прокачувати, тобто я не з нуля їх качаю. Сьогодні нарешті докачав Чанлі таланти до 5 рівня, а далі треба відкривати карту. Щоб прокачати рівень до 90, треба пройти доволі складний данж. Що непрокачаними персонажами зробити майже неможливо. Поки що максимум, до якого я можу прокачувати – 80 рівень.
Я не буду сперечатися, бо я в ВуВу граю в режимі колекціонування персонажів, але я регулярно зливаю смолу і не можу в такому режимі прокачати персонажів. Навіть в плані енергії в ВуВі ви маєте 240 на добу, а в Зенлессі 320. Більше енергії – швидше прокачуєте. Якщо мені не буде ліниво, я колись порахую, скільки енергії треба, щоб прокачати один талант в Зенлессі до 12 і в ВуВі до 10. Сам рівень персонажу порівнювати немає сенсу, адже в Зенлессі максимальний рівень 60, а в ВуВі 90.
Kirakishou
Member

Повідомлення

Оце мені ХСР щойно підкрутив. У мене на банері було нуль круток вкинуто, я після Аглаї та Цифери все зливав на Сейбер та її конус, більше двохсот круток пішло. Щойно кинув 10 круток із 16, які мав, і отримав Гісіленсу – нового ДоТера небуття. З якого б це дива така підкрутка? І це, до речі, четверта виграна 50/50 підряд на банері персонажів. Якось аж страшно. За весь час гри на всіх банерах у мене тільки раз щось було на першій десятці – це був Вельт на програній 50/50 на банері Ахерон.

Відправлено через 28 хвилин 18 секунд:
Мабуть потрапив на щасливу ноду, треба було відразу і в банер її сігни кидати. Бо вже другий раз зайшов, злив туди сім круток і нічого. Ну, значить буде з Eyes of the Prey бігати, як і Чорний Лебідь. Кафку вона гарно бафає, але подивимося, як довго ДоТи протримаються. Шкода, що Хохо немає, це найкращий сустейнер в пачку ДоТів.
daesz
Member

Повідомлення

Kirakishou: 13.08.2025 07:48Шкода, що Хохо немає
Я ж говорив що її варто пуляти як мінімум тому що вона миленька :)
daesz
Member

Повідомлення

Kirakishou
https://www.reddit.com/r/Endfield/comme ... /#lightbox
Хтось на реддіті порахував те все :)
lewerlin
Member

Повідомлення

daesz: 13.08.2025 16:32Я ж говорив що її варто пуляти як мінімум тому що вона миленька :)
Пуляють Містера Хвоста. ХоХо вже бонусом.
daesz
Member

Повідомлення

lewerlin: 13.08.2025 23:47
daesz: 13.08.2025 16:32Я ж говорив що її варто пуляти як мінімум тому що вона миленька :)
Пуляють Містера Хвоста. ХоХо вже бонусом.
Fair enough :gigi:
lewerlin
Member

Повідомлення

Почекав стріми свіжих ЗБТшок.
Duet Night Abyss - тупо аніме скін на Варфрейм. З одного боку ніби норм, все готове, робоче, з аудиторією. З іншого - це значить, що деви бездарі, і я сильно сумніваюсь, що вони будуть здатні звести це до чогось прийнятного.
NTE - це рофл. Її плющить, як ЗБТ ВуВи/Ендфілду, графа при цьому гірше гашні, а артстайлом гашні і не пахне. Бойова система - тупо мікс копіпасту з ВуВи і Зенлессу. Не дуже схоже, а тупо паста, з анімаціями включно. Хоч сама ідея і непогана, але аби її реалізувати, треба таки трохи мати таланту, а його не видно.
Поки лише Ендфілд виглядає, як щось повноцінне. Аби лише Грифи здогадались самі музику продюсувати, інакше можна їх буде ховати прямо на релізі.
Kirakishou
Member

Повідомлення

lewerlin
Azur Promilia на глобалі має бути без цензури – тобто персонажі будуть в трусах, а в Китаї в панталонах. Не знаю, чи Гугл та Епл пропустять це на своїх майданчиках. На реддіті виклали інформсацію із CBT1 – вигляд персонажів та анімовані 2D арти з ними із гри.
lewerlin
Member

Повідомлення

Kirakishou: 14.08.2025 07:59Azur Promilia на глобалі має бути без цензури – тобто персонажі будуть в трусах, а в Китаї в панталонах. Не знаю, чи Гугл та Епл пропустять це на своїх майданчиках. На реддіті виклали інформсацію із CBT1 – вигляд персонажів та анімовані 2D арти з ними із гри.
90% що там буде "Кантарелла момент", тільки вже на всю гру. У Азурки 16+. Я не вірю, що Манжуу зможуть грамотно вписатись в нижчий рейтинг в Промілії. Тупо будуть змушені різати контент. Йти на 16+ з таким проєктом - самогубство.
Kirakishou
Member

Повідомлення

lewerlin
Їм би зробити цензуру скрізь, крім свого лаунчера для глобала, який буде завантажуватися тільки з їх сайту. Тобто завантажив гру з Google Play чи App Store – маєш цензуру. Китай також має цензуру. Але лаунчер з їх сайту – без цензури.
Інакше я дійсно не знаю, як вони хочуть зробити труси для глобала. З іншого боку, в Zenless Zone Zero та Wuthering Waves є персонажі в купальниках. Про BrownDust2 і NIKKE я навіть не кажу і вони є що в App Store, що в Google Play.
А можливо це просто замануха, щоб привернути увагу до гри. Як у випадку з Genshin Impact, Zenless Zone Zero, Wuthering Waves. В цих іграх на беті персонажі були без цензури, у випадку Wuthering Waves деякі навіть на релізі, а потім їх зацензурили.
lewerlin
Member

Повідомлення

Kirakishou: 14.08.2025 08:30Їм би зробити цензуру скрізь, крім свого лаунчера для глобала, який буде завантажуватися тільки з їх сайту. Тобто завантажив гру з Google Play чи App Store – маєш цензуру. Китай також має цензуру. Але лаунчер з їх сайту – без цензури.
Засудять. В ЄС і Штатах - аж бігом.
Kirakishou: 14.08.2025 08:30Інакше я дійсно не знаю, як вони хочуть зробити труси для глобала. З іншого боку, в Zenless Zone Zero та Wuthering Waves є персонажі в купальниках. Про BrownDust2 і NIKKE я навіть не кажу і вони є що в App Store, що в Google Play.
BrownDust2 - 18+ в гуглплей.
Решта - винятково грамотно зацензурена. Тут суть саме в рейтингу. Оригінальна Азурка - нішева, їй 16+ не заважає. Промілія ж уже "велика гача", з ліги Геншину/ВуВи/майбутнього Ендфілду, для неї 16+ смерті подібно. Для розробників, легіон школоти на порядки цінніший кількох "цінителів" хентаю.
Ну і ще момент з музикою. Я не вірю, що вони підуть шляхом Хойо і Куро(це рве багаторічний напрацьований шаблон), а значить залишаться без "великих" контент-кріейторів.
maxud_b
Member

Повідомлення

Дякую за пораду пограти в Wuthering Waves. Трохи важкуватий був вхід через суміш власної термінології, англійської локалізації і те що не на релізі починав. Але далі сподобалося. До 30 рівня Union докачався - якраз почалася розкриватися гра щодо грінду і гачі. І як я зрозумів артефакти(Echo) що мене вибісили в Геншині тут вибивай скільки хочеш окрім босів хоча і їх можна отримати з інших шляхів, ще й є можливість переробки непотрібних в випадкові, але є по збої - вона тільки з банера. Сюжет і візуал більше сподобався мені, хоча з моєю В1-В2 англійською важкувато без перекладача, але можливо, і є прогрес в аудіюванні. Світ більш похмурий ніж Геншин і є дисонанс між візуалом персонажів(анімемальовка) і оточення (середньо реалістичний з ефектами світла) через що викрутив на мінімум налаштування графіки щоб хоч якось компонувалося. Бойовка прям зайшла - з невеличкими навичками можна бити мобів 65 рівня коли сам 50, та й прийоми у різних персонажів по справжньому різні. Ще розбиратися і розбиратися... Так що ще раз дякую за пораду. :beer:
lewerlin
Member

Повідомлення

maxud_b: 14.08.2025 09:00викрутив на мінімум налаштування графіки щоб хоч якось компонувалося
Там є окремо налаштування освітлення(не трасування) і фільтрів. Покрутіть їх, вони радикально міняють картинку без урізання графіки.
maxud_b: 14.08.2025 09:00є дисонанс між візуалом персонажів(анімемальовка) і оточення
Весь "перший патч" ВуВи такий, все по "західному" зразку, тому і дисонанс з аніме. Ще сюжетка Картефії з аніме погано стикується.
maxud_b: 14.08.2025 09:00І як я зрозумів артефакти(Echo) що мене вибісили в Геншині тут вибивай скільки хочеш окрім босів хоча і їх можна отримати з інших шляхів
Це якщо подобається по опенворлду бігати. Kirakishou он клав на опенворлд, для нього це мінус скоріше. І він далеко не один такий.
ІМХО, Куро таки зробили дурницю з концепцією "Геншин+QoL". Бо фундаментальні мінуси системи нікуди не діваються.
daesz
Member

Повідомлення

Тільки розчарувався в тому куди ГФЛ2 котиться і думав відкласти гру в мейнтененс мод - програв 5050 (на 60+ пулів) персонажу який в мене стоїть в таргеті на стандартному банері
спойлер
Зображення
Зробив 3 пули (сингли), щоб "порівняти" кількість пулів (ну типу рівно 10 пулів щоб було на банері) - забрав гаранта (v2, доволі сильний на цьому персонажі, фактично отримуєш сингл таргет хіл або кленс та діфенс даун 2 (15%))
спойлер
Зображення
після того думаю, зроблю ще один 10 пул
спойлер
Зображення
Отримав V3 лол який також доволі сильний :gigi:
спойлер
Зображення
lewerlin
Member

Повідомлення

Я забув, що в мене вже був "накручений" банер, і покрутив консти на Данджин. І що тепер робити з Кантареллою?(риторичне питання)
Відповісти