Китайська Lisuan Tech представила 7G106 — 6-нм графічний процесор, який мітить у конкуренти GeForce RTX 4060

Обсуждение статей и новостей сайта
Відповісти
Автор
Повідомлення
Polyaan
Member

Повідомлення

Ektalion: 27.07.2025 14:38
leif: 27.07.2025 14:24

:eek: :eek: :eek:

продався за миска рис? :spy:
Я бачу , які телефони хлаомі фантастичні. Забиваються сміттям і починают тормозити, не кажучи вже про купу реклами в самому телефоні.
Господи, где вы такие берётесь? Напиши модель ксиоми, которой с рекламой и тормозами. Да в ЕС в любом магазине связи именно их предлагают с контрактами. Да да, Ксиоми, Самс и огрызок и все в общем то кроме ноунейм сделанного спец для этой сети. Даже самый дешёвый редми не купленный на Али не имеет этих проблем. Ну конечно можно при покупке еще зайти в настройки и отключить персонализации рекламы , потратить 3 мин. Вуаля ничего! Конечно предвижу аргументы, все в стоке должно работать как у самса, ой не, как у яблока. Ну так и Интел в стоке ... Ну вы поняли.
На самом деле я так понимаю главные хейтеры Ксиоми это те, кто на самсе или яблоке. Рука лицо. Наверное именно поэтому Ксиоми выпускает для всего мира Урезанные китайские версии! своих телефонов, варвары и так схавают.
Tiufin
Member

Повідомлення

Scoffer: 27.07.2025 18:54 waryag
Ну так хай продають за 3. А у вас якась маразматична мантра що китай все робить у збиток. Це повна нісенітниця. Для того щоб робити в збиток треба фінанси. Для того щоб робити в збиток ВСЕ як ви тут віщаєте, фінансів треба стільки що без рептилоїдів точно не обійдеться, а як всі знають, справжні рептилоїди належать до британської корони :D
Ага, тобто ви проігнорували моє попереднє повідомлення, що все це як раз і робиться у збиток, а фінанси беруться за рахунок зростання боргу, і витримали паузу та знов віщаєте цю платівку :D
Ось, подивіться, якими темпами (у відсотках до ВВП) зростає китайський борг. І це ще при позитивному зовнішньоторговельному сальдо.
Для порівняння ще додав дані по боргу США, який вважається катастрофічним, але як бачимо, він як раз досить повільно зростає, порівняно із китайським:
https://www.imf.org/external/datamapper ... EO/CHN/USA
(оберіть вкладку chart замість map)

То ж, ніякої нісенітниці, та ніяких рептилоїдів.
Нічого було затівати цю гру з виносами виробництв, з самого початку було зрозуміло чим завершиться, а для тих кому не зрозуміло були приклади спочатку Японії, а потім Кореї. Якщо і після них не дійшло, то це вже клініка.
До речі, приклади Японії і Кореї як раз доводять, що ніякого дива скоріш за все не відбудеться, і Китай після періоду бурного зростання припинить свій розвиток на певному етапі (вже близько до цього). А враховуючі, що, на відміну від Кореї та Японії, Китай через свої політичні амбіції більше не буде отримувати гроші та технології із заходу- то досить вирогідно, що навіть рівня Кореї чи Японії він не досягне.
ДядяСаша
Member

Повідомлення

Мене у цій новині висаджують дві речі:
чел у ковбойських чоботах і відсутність основних характеристик чіпа. :eek:
Mozdev
Member

Повідомлення

Яскравий приклад того як китайці руйнують та захоплюють ринки( якщо їм надати таку можливість), це те як вони вчинили із рідкісноземельними металами, спочатку надмірний видобуток та накопичення, потім лютий демпінг по ціні( торгівля у збиток на мільярди, бо держава фінансує, а також в них найбільші запаси рідкісноземельних металів у світі ), що призвело до банкрутства конкурентів, а потім підйом цін( бо монополіст ) х1000.
Scoffer
Member

Повідомлення

Tiufin
Я проігнорував тому що має значення не абсолютна цифра, а відсоток на обслуговування, і він у китайців доволі низький на відміну від тих же штатів наприклад. Лише коли економіка не зможе вивозити обслуговування, пірамідка репне. І це не збиток, там все в юанях, це перекладання з однієї кишені в іншу. Так шо іди далі вивчати питання.
Tiufin
Member

Повідомлення

leif: 27.07.2025 17:52ну як у вас такі запити, то купуйте просто дуже дороге, в більшості випадків буде норм
Я би хотів, щоб заявлені характеристики товару відповідали дійсності, а не оце шапіто, яке зараз повсюду завдяки китайським товарам, де пишуть одне, по факту зовсім інше, і щоб щось купити треба ставати фахівцем в цій галузі, щоб щось зрозуміти що до чого. Ну вам так подобається - ок, у кожного свої дивності. Мені не подобається.

Ви там ще приклади просили? Ок, купив якось блендер. Китайський, так. На ножі написано, що з нержавійки, на вигляд також виглядає як непогана нержавіюча сталь. В результаті через пару місяців на дальньому краї насадки із ножами з'явилась іржа (яку я не помітив, бо не розраховував взагалі її там побачити) та блендер згорів.
Інший приклад, із останнього - купляв нещодавно доріжку для ходьби. Некитайських не знайшов (ті що заявлені як українські чи польські, чи навіть німецькі - насправді нонейми із Китаю). І основний параметр - потужність двигуна - всі пишуть яку бажають. Той маразм до того доходить, що на різних сайтах для тієї самої моделі вказані різні параметри, бо тупо ніхто не знає, що там насправді встановлено. Із знайомого мені Китаю - лише пару моделей від xiaomi, та й ті, не дивлячись на те, що у половину-двічі дорожче за своїх менш іменитих братів - мають неоднозначні відгуки.
Kai999
Member

Повідомлення

Не верю я в Китайские видеокарты.
Уже были одни такие.
2 Года назад. И что? уровень 7850 от радеон дай бог.
А для БенчМарков сделать видюху, как Интел показывал циферки крутизны процессоров а в играх 1% прироста и я могу.
спойлер
Вот будут тесты официальные, а не те что бабка рассказала. посмотрим.
Tiufin
Member

Повідомлення

Scoffer: 27.07.2025 20:01 Tiufin
Я проігнорував тому що має значення не абсолютна цифра, а відсоток на обслуговування, і він у китайців доволі низький на відміну від тих же штатів наприклад. Лише коли економіка не зможе вивозити обслуговування, пірамідка репне
:D ну і який відсоток від ВВП йде на обслуговування? Розкажи, знавець.
І це не збиток, там все в юанях, це перекладання з однієї кишені в іншу.
:D так у штатів теж всі борги у їхній же валюті, і в основному також внутрішні. Виходить, також не рахується, бо просто перекладання з однієї кишені в іншу
Так шо іди далі вивчати питання.
Який ти знавець, ти вже показав на прикладі байки із Японією, яка ніби то розпродавала американські облігації. То ж, перш ніж когось кудись посилати, піди краще сам трохи розуму наберися :D
Scoffer
Member

Повідомлення

Tiufin
На, читай
https://finance.liga.net/ua/ekonomika/n ... myt-trampa
якихось жалюгідних 20 лярдів виявилось достатньо щоб обвалити ринок і трамп всрався
Pride91
Member

Повідомлення

vmsolver: 27.07.2025 10:49 Интел много лет на рынке видеокарт, пусть даже и встроенных, но попытки выйти на рынок дискретных карт, показал, что для этого надо время и всё не так быстро как хочется.
А тут китайский стартап предлагает якобы аналог 4060 )) Лет через 10, может быть будет нормальная карта, если не забросят.
Им больше есть смысл выходить на рынок АИ-считалок, это проще, но надо смотреть что они себе ставят, если вот вам китайский труеГПУ (название-то какое! :)), а себе мы покупаем продукты Nvidia, то понятно что это ерунда. И ещё 3-5 лет это всё будет ерунда.
Интела настолько прогадала с видеокартами, что аж не покрывает спрос.. но конечно эксперты скажут что у интела все плохо :laugh:
leif
Member

Повідомлення

Tiufin: 27.07.2025 20:08Ви там ще приклади просили? Ок, купив якось блендер. Китайський, так. На ножі написано, що з нержавійки, на вигляд також виглядає як непогана нержавіюча сталь. В результаті через пару місяців на дальньому краї насадки із ножами з'явилась іржа (яку я не помітив, бо не розраховував взагалі її там побачити) та блендер згорів.
Інший приклад, із останнього - купляв нещодавно доріжку для ходьби. Некитайських не знайшов (ті що заявлені як українські чи польські, чи навіть німецькі - насправді нонейми із Китаю). І основний параметр - потужність двигуна - всі пишуть яку бажають. Той маразм до того доходить, що на різних сайтах для тієї самої моделі вказані різні параметри, бо тупо ніхто не знає, що там насправді встановлено. Із знайомого мені Китаю - лише пару моделей від xiaomi, та й ті, не дивлячись на те, що у половину-двічі дорожче за своїх менш іменитих братів - мають неоднозначні відгуки.
в бюджетному сегменті такі ситуації як у вас з блендером можливі, і я не знаю, чому це вас дивує, так завжди було. починаючи від якогось цінового рівня таких проблем практично немає, а якщо є, вони вирішуються по гарантії. (ви звертались по гарантії?) а бажання купувати товари дешево, але щоб все з ними було, як у дорожчих альтернатив... ну, це доволі наївно, м'яко кажучи. усі подібні економії це завжди лотерея, в яку грати або не грати -- обираєте ви. щодо false advertising і т.д. це питання до регуляторів, в нормальних країнах це бореться лише подібним чином, а не закликами до китайців бути чесними :lol:
Tiufin: 27.07.2025 20:08Інший приклад, із останнього - купляв нещодавно доріжку для ходьби. Некитайських не знайшов (ті що заявлені як українські чи польські, чи навіть німецькі - насправді нонейми із Китаю).
знову ж таки, можу зрозуміти, що вам не подобається в цій ситуації, але, якщо за ціну яка вас цікавить китайці можуть запропонувати лише такий асортимент і безлад в описах, то значить споживачів такий розклад влаштовує або виробники краще не змогли, інакше з'явилась би конкуренція і хтось (з китайців чи ні) запропонував би кращий підхід. ну, я думаю, ви розумієте, як ринок працює.

я теж обирав доріжку і врешті решт оцінивши риночєк довелось купувати модель подорожче ніж насамперед планував. вивчивши відгуки та огляди (таке страждання було в цьому розбиратись, жах, ледве витримав) обрав Horizon 7.0AT, ніби тайваньська фірма, але де вироблено саме мою навіть не знаю, або в китаї або на тайвані, мені байдуже. чудова штука, рекомендую. відгуки гарні, якість чудова (користуюсь ~півтора роки), всі характеристики відповідають заявленим.

в підсумку: адресуйте ваші претензії до українських регуляторів, вони мають цим займатись. по нормальному споживач має бути захищеним згідно закону і прописаних норм торгівлі, а false advertising та інші речі -- покарані. але не адресуйте їх до китайців, це абслютно недоречно. вони роблять різні товари, які можуть відрізнятись як день і ніч, як Ugreen та якась зарядка з алі експресу за 30грн. якщо є можливість хитрувати і обманювати і таким чином продавати більше, китайці будуть це робити, якщо немає -- не будуть. і це б так відбувалось будь-де, китайці тут нічим не кращі і не гірші, можна навести мільйон прикладів, починаючи від дізель-гейту фольксвагена і закінчуючи чорт-зна чим. просто так склались обставини, що вони стали "фабрикою світу" станом на зараз і на них спрямований ваш хейт)))
7mindfields
Member

Повідомлення

vmsolver: 27.07.2025 10:49 Интел много лет на рынке видеокарт, пусть даже и встроенных
Сінтол з hd630 не релевантний приклад, перше притомне відео у них зʼявилось тільки в 21 році
daesz
Member

Повідомлення

Pride91: 27.07.2025 20:48
vmsolver: 27.07.2025 10:49 Интел много лет на рынке видеокарт, пусть даже и встроенных, но попытки выйти на рынок дискретных карт, показал, что для этого надо время и всё не так быстро как хочется.
А тут китайский стартап предлагает якобы аналог 4060 )) Лет через 10, может быть будет нормальная карта, если не забросят.
Им больше есть смысл выходить на рынок АИ-считалок, это проще, но надо смотреть что они себе ставят, если вот вам китайский труеГПУ (название-то какое! :)), а себе мы покупаем продукты Nvidia, то понятно что это ерунда. И ещё 3-5 лет это всё будет ерунда.
Интела настолько прогадала с видеокартами, что аж не покрывает спрос.. но конечно эксперты скажут что у интела все плохо :laugh:
Який попит? Якщо цілий амазон за місяць продав 400 карт :lol:
Yalg
Member

Повідомлення

Scoffer: 27.07.2025 20:22 Tiufin
На, читай
https://finance.liga.net/ua/ekonomika/n ... myt-trampa
якихось жалюгідних 20 лярдів виявилось достатньо щоб обвалити ринок і трамп всрався
2 квітня Трамп оголосив про введення високих мит на іноземні товари практично з усіх країн світу.
8 квітня президент США сказав, що лідери інших країн телефонують йому і "цілують у дупу", щоб укласти торгову угоду.
9 квітня Трамп несподівано оголосив про 90-денну паузу в дії мит для більш ніж 75 країн.

Скоро узнаем что там дальше будет.
CMEPTb_HD
Member

Повідомлення

Економісти і маркетологи форумні, ви там не переплутали форум та тематику новини???
Заходиш новину почитати, і почитати що люди говорять за новий ГПУ, а тут цілих 6 сторінок просто економічної дискусії в жанрі "та шо ти мені втираеш, я знаю краще" так ще й не по темі :gigi:
Volodymyr1985
Member

Повідомлення

Будьте спокійні, 4060 переживе цю ''конкуренцію'' 🤣
Можливо колись на зовнішніх ринках і з'явиться щось конкурентне від Китаю в сегменті графічних процесорів але поки що цього і близько нема.
neonglaу
Member

Повідомлення

Georgin: 27.07.2025 12:43
Scoffer: 27.07.2025 11:41Які серійники? Шо ти мелеш?) Номера закінчились чи що?)) Грошові емісії роблять всі. Оно трамп перший випустив трильйон, потім бідон стільки ж, і трамп другий мабуть повторить, і нічо, політ нормальний.
От тепер я точно знаю Ваш рівень обізнанності щодо Китаю.
Пропустили Ви цю тему з дубльованими серійниками і навіть не можете зрозуміти, чому вони дублювали серії, а не просто випускали з новими номерами.
Нічого, буває, можливо у Вас як у людини є інші сильні сторони :)
Це схоже на теорію змов. Ну походу це вона і є. Нема жодної причини випускати банкноти з однаковими номерами, крім як звичайного недбальства
Pride91
Member

Повідомлення

daesz: 27.07.2025 22:46
Pride91: 27.07.2025 20:48
Який попит? Якщо цілий амазон за місяць продав 400 карт :lol:
А в нього більше і не було :gigi:
Святой
Member

Повідомлення

Не те, щоб я їх недооцінював, але я достатньо надивився на їх типову поведінку і приблизно розумію, чим вони є
За Китаем будущие. Можно сколько угодно этого не замечать но каждый год Китай дает о себе знать. И не считаться с ними не получится. Китайские города уже выглядят футуристично и партия очень много вкладывает для развития городов, дорог, общественного транспорта. Страна растет на глазах.
Сам ехал на ПМЖ в Китай в 2011 году
спойлер
Зображення
Геральт
Active Member

Повідомлення

Святой: 29.07.2025 04:26 Китайские города уже выглядят футуристично и партия очень много вкладывает для развития городов
34 Unforgettable Photos Of China’s Uninhabited Ghost Cities
Відповісти