The Elder Scrolls IV: Oblivion Remastered залучила дев’ять мільйонів гравців

Обсуждение статей и новостей сайта
Відповісти
Автор
Повідомлення
VovaII
Member

Повідомлення

Пропоную обговорити The Elder Scrolls IV: Oblivion Remastered залучила дев’ять мільйонів гравців
Проєкт створювала студія Virtuos, якої торкнулися нещодавні масштабні скорочення співробітників Microsoft. Відомо, що близько 280 співробітників у європейських і азійських офісах покине студію, і поки не ясно, як це вплине на підтримку гри.
— Подивились що ті за ремастер склепали... та й сказали: "ідіть Ви хлопці..."
Skiff93
Member

Повідомлення

Не розумію за що хвалять цю хрінь... :-/
Rex
Member

Повідомлення

Skiff93
А що в ній відверто поганого?
Skiff93
Member

Повідомлення

Rex: 26.07.2025 13:21 Skiff93
Оптимізмація найгірша з усіх ігор на UE5, їй 12 гб мало на високих текстурах в 2к (ні одна гра на цьому движку (Ок "рушії") стільки не жере. В Expedition 33, Stalker 2, Avowed я спокійно ставив високі/ультри (зрідка щось на середньому) і отримував в півтора два рази більше FPS при FSR на максимпльну якість. А і цьому шматку кривого коду - середні, FSR на рівень нижче, середні настройки (Ок "налаштування") і фреймген.
Мило, графічні артефакти (особливо на воді), проблеми з освітленням.
На вигляд як типова гра на UE5 з упором на реалізм, вся та фентезійна атмосфера майже зникла.
Тільки вийшов з пещери у відкритий світ і :facepalm: :puke:
Жахливий редактор персонажів (справжній цирк виродків, створити симатичну тянку нереально), хоч і оригінальний редактор був не дуже.
Є й позитивні зміни, але все вище сказане повністю це перекреслює.

P. S. грав в релізну версію, не знаю як там зараз.
Enjthesilence
Member

Повідомлення

все?
натягнули на старий рушій юе5? але навіть якщо відкинути технічний стан, це все ж та сама обла з її проблемами і геймдизайном 2006 року, так-так "зберегти дух оригіналу", але це просто виправдання, тому що кор рушія залишився старим для економії бабок і часу. Резік 2-3-4 от це зберегли дух оригіналу і дійсно дали друге життя іграм, а ремастер обли - класична халтура, тодд геній на темі перепродажу старих ігор.
Skiff93
Member

Повідомлення

Enjthesilence: 26.07.2025 13:59
все?
натягнули на старий рушій юе5? але навіть якщо відкинути технічний стан, це все ж та сама обла з її проблемами і геймдизайном 2006 року, так-так "зберегти дух оригіналу", але це просто виправдання, тому що кор рушія залишився старим для економії бабок і часу. Резік 2-3-4 от це зберегли дух оригіналу і дійсно дали друге життя іграм, а ремастер обли - класична халтура, тодд геній на темі перепродажу старих ігор.
Ну це ж ремастер - ясно, що ігрові механіки майже не чіпали, як і в усіх ремастерах.
Це дійсно Ремастер з великої букви, бо графічні зміни колосальні, а не як завжди.
Ігромеханічно гра, звісно, застаріла але не те щоб дуже сильно критично (імхо чи це ностальгія...).
Резіки - повноцінні круті ремейки.
Ну а Тоддік тричі продав Скайрім на ПК і хоче з Облою подібне провернути.

Нарешті однодумців знайшов :beer:
Earanak
Member

Повідомлення

Во всей этой истории самое крутое что они сохранили старую составляющую движка и совместимость с модами и даже не-официальными патчами старыми. То есть все проблемы баланса, автолевелинга, распределения лута, награды за квесты и прочие чисто механические штуки вполне себе исправляются модами. Причем эти моды буквально там входят в топ10-20 по списку самых популярных, т.е это не какие то экзотические моды которые не найти нигде. Я так вот с модами наиграл 60+ часов и вполне себе довольным остался. Не допрошел игру но может допройду. Игра не маленькая, а я если берусь то прохожу все квесты, вообще все )) За 60 часов я только половину городов зачистил, квесты Даедра все кроме последнего закрыл, все Гильдии прошел, а сюжет не начинал еще да и DLC тоже )) Так что на Completionist прохождение там понадобится наверное часов 120 или больше даже.

Да, без генератора кадров и свежей версии DLSS на K-Пресете играть больно. Слишком уж низкий FPS и слишком много мелких статтеров.
Ну а по поводу графона в игре я уже отписывался - viewtopic.php?p=4002781#p4002781
Ortyomko
Member

Повідомлення

Enjthesilence: 26.07.2025 13:59 старий рушій юе5
є щось новіше за юе5 ?
Enjthesilence
Member

Повідомлення

Ortyomko: 26.07.2025 14:22
Enjthesilence: 26.07.2025 13:59 старий рушій юе5
є щось новіше за юе5 ?
то я трохи криво написав, вони на геймбріо натягнули юе5. тобто за кор механіки, анімації відповідає старий рушій, а юе5 - виключно візуал.
Earanak
Member

Повідомлення

UPD - а, пока печатал уже написали что не про это речь шла...

Ortyomko, наверное имелась ввиду версия UE5, их сейчас шесть основных. В них есть значительные изменения.

UE 5.0 не умел в транслюценцию на Нанитах и Two Sided Foliage. Делать растения тяжеловесные в нем просто нельзя было.
В 5.1 наниты заработали с растениями и оказалось что UE5 вполне себе хавает тяжеленные ассеты растений невероятными объемами.
В 5.2 прокачали Люмену отражения и взаимодействие с Two Sided Foliage материалами. А так же за счет PSO Caching меньше статтеров стало.
В 5.3 снова прокачали Люмен добавив ему отскоки и переотражения. Допилили VSM (стало ощутимо меньше инвалидации VSM-карт).
В 5.4 наконец довели до ума Нанит-Тесселяцию (Дисплейсмент), о боже, как же он круто работает и как его не хватало.
В 5.5 Megalights, наконец не будет ряда ограничений на множество источников света.
В 5.6 много оптимизаций по части PCG-Скаттера, World Partition и стриминга ассетов. HWRT Люмену прокачали.

Это я так, то что сходу прям вспомнил, так то конечно там было ЗНАЧИТЕЛЬНО больше изменений всяких.
Я не знаю какая именно версия в Обливионе, но и вправду много всего допиливалось между разными версиями.
Вот например STALKER 2 на 5.1 Версии, якобы допиленной руками (плохое решение) :D

Отправлено спустя 2 минуты 12 секунд:
Да, все так, но Анимации тоже UE5 обрабатывает. Как и коллизии, физику.
Потому моды на анимацию пришлось адаптировать. Риг и Скин изменился тоже.
А команды связанные с колиззиями и физикой изменились на UE-шные в консоли.
Enjthesilence
Member

Повідомлення

Earanak: 26.07.2025 14:31 UPD - а, пока печатал уже написали что не про это речь шла...

Ortyomko, наверное имелась ввиду версия UE5, их сейчас шесть основных. В них есть значительные изменения.

UE 5.0 не умел в транслюценцию на Нанитах и Two Sided Foliage. Делать растения тяжеловесные в нем просто нельзя было.
В 5.1 наниты заработали с растениями и оказалось что UE5 вполне себе хавает тяжеленные ассеты растений невероятными объемами.
В 5.2 прокачали Люмену отражения и взаимодействие с Two Sided Foliage материалами. А так же за счет PSO Caching меньше статтеров стало.
В 5.3 снова прокачали Люмен добавив ему отскоки и переотражения. Допилили VSM (стало ощутимо меньше инвалидации VSM-карт).
В 5.4 наконец довели до ума Нанит-Тесселяцию (Дисплейсмент), о боже, как же он круто работает и как его не хватало.
В 5.5 Megalights, наконец не будет ряда ограничений на множество источников света.
В 5.6 много оптимизаций по части PCG-Скаттера, World Partition и стриминга ассетов. HWRT Люмену прокачали.

Это я так, то что сходу прям вспомнил, так то конечно там было ЗНАЧИТЕЛЬНО больше изменений всяких.
Я не знаю какая именно версия в Обливионе, но и вправду много всего допиливалось между разными версиями.

Отправлено спустя 2 минуты 12 секунд:
Да, все так, но Анимации тоже UE5 обрабатывает. Как и коллизии, физику.
Потому моды на анимацию пришлось адаптировать. Риг и Скин изменился тоже.
А команды связанные с колиззиями и физикой изменились на UE-шные в консоли.
так, все вірно ти написав. і дійсно, з облою треба ще працювати, бо блін це об'єктивно найгірш оптимізований опенворлд на юе5, а рівень візуалу, я б назвав "гра контрастів", десь хочеться зупинитись і просто милуватись видами, а потім обертаєшся і магія зникає, особливо з деревами біда конкретна.
Scoffer
Member

Повідомлення

Skiff93: 26.07.2025 13:49Оптимізмація найгірша з усіх ігор на UE5
Зато не нейгірша серед усих обблівонів. Тому що оригінальний на більшості тогочасних відях взагалі не йшов ніяк :lol: Діректа свіжого йому не вистачало.
Lekrs
Member

Повідомлення

Враховуючи геймпасс, не дивно
starik_0
Member

Повідомлення

по моему если игроку меньше чем лет 25 то лучше не страдать и про лор этой части на ютубе посмотреть и не морочить голову, потому как графоний и интерфейс скайрима SE еще более менее смотрится и сегодня, а вот обливион уже устарел, даже новая версия, хотя в момент выхода было круто
Vladys77
Member

Повідомлення

UE5, а механіки з минулого сторіччя. Те що полігонів докинули не змінює рагульність руху персонажа.

Це ж в скількох людей ностальгія, що аж стільки гравців в гру, яка лише ностальгіїю бере.

Відправлено через 6 хвилин 4 секунди:
Skiff93: 26.07.2025 14:07
Enjthesilence: 26.07.2025 13:59

все?
Ну це ж ремастер - ясно, що ігрові механіки майже не чіпали, як і в усіх ремастерах.
Це дійсно Ремастер з великої букви, бо графічні зміни колосальні, а не як завжди.
Ігромеханічно гра, звісно, застаріла але не те щоб дуже сильно критично (імхо чи це ностальгія...).
Резіки - повноцінні круті ремейки.
Ну а Тоддік тричі продав Скайрім на ПК і хоче з Облою подібне провернути.

Нарешті однодумців знайшов :beer:
Ігромеханічно гра грається як лайно. Тобто як гра 20 річної давнини чи більше. Лише графіка не сильно відоякує, якщо не дивитись на персонажів 😀
В це можна грати лише з ностальгії якщо були супер фанатом. Я в цей нудний і пустий відкритий світ не грав, бо мене вже тожі харило що півгодини біжиш і нікого і нічого навкруги :laugh:

Зараз це все грається жахливо, якщо ти грав хоч в якусь сучасну РПГ.
Відповісти