Intel повернеться до єдиних універсальних ядер у майбутніх процесорах

Обсуждение статей и новостей сайта
Відповісти
Автор
Повідомлення
dext
Member

Повідомлення

yuriy_dd: 22.07.2025 00:59 Інтел за 4 роки змогли підтягнути автономність, випустивши проц який згідно тесту Cinebench 2024 (а це добре оптимізований тест, тому я орієнтуюсь на нього) який ледве швидший за М1
Ніхто буде працювати в рендері на ультра-тонкому ноуті, але ви можете легко довести зворотнє, нашавши власні роботи, це ж просто?
yuriy_dd: 22.07.2025 00:59 Випустити конкурента М4 - вони не змогли
Тобто про "емейзінг" авнотомність M4 Air (яка повинна бути не гіршою за M1 Air) ви вже казати нічого не хочете?
Бо ця "емейзінг" фіча вже не ексклюзив яблука, і не буде, кількість "емейзінгу" з часом лише зменшується :rotate:
яка зараз ситуація з макбук ейр М4 - я не знаю, я ще не маю потреби купувати цей ноут
"Не маю потреби" - гарна відмазка для того, хто хизується застарілим M1 без можливості апгрейду, якого вже всі давно обійшли B-)
я знаю, є ще виробники робочих станцій - HP, Lenovo - у всіх ситуація приблизно така ж по цінам
workstation це не про ентегрпайз, це про формат/функіональність робочого ПК та задачі, які він здатний виконувати
але таке ж стосується і проти робочих станцій від Делл, HP, Lenovo
чи у вас притензії виключно до Епл?
в світі x86 ніхто не заважає зібрати workstation самому, на відміну від яблука, де це фізично меможливо
ну і ви не прийдете в якусь контору яка купує робочі станції, і не зможете там таке запропонувати, і нести гарантію, і пройти всі тести і сертифікації
Є купа інтеграторів (як от Brain - це не реклама), які масово поставляють workstation з гарантією багатьом крупним компаніям
але це ж офіційна ціна від виробника першого ешелону
Хто заважає купити дешевше в того ж Brain (це не реклама)? Яблофанатики завжди знайдуть причину виправдати зайві витрати - ви часом не в держ.установі працевлаштовані? Просто так питаю :rolleyes:
я маю тести STREAM для М4 Макс:
STREAM це гра-симулятор гонок чи чого? Надайте інтегрований результат у вигляді FPS + скрін з графікою, бажано в 4K
ігри не оптимізовані, якщо це вам важливо - краще купуйте х86
там нові ВК вийшли 5090, правда по тестам майже те саме що і 4090, але ціна в 2-3 рази дорожче - такий світ х86 :weep: :weep:
От ми й дійшли до логічного фіналу: workstation на x86 це і для роботи, і для ігор, і для експериментів (розгін, кастомні комплектуючі та ін.), і для будь-чого.
workstation від яблука - виключно для "роботи" та однієї ігри (STREAM), тож для всього іншого додатково придбається консоль (x86) та/або ПК (x86) :laugh:
tornadox
Member

Повідомлення

Denvys5: 22.07.2025 16:10А от яблуко блокує таку можливість, бо все має бути "своє", яблучне.
Яблуко не "блокує", там просто архітектура така що не передбачує використання eGPU, тільки iGPU. Можливо це зміниться з часом, але дуже сумніваюся, так як вони активно працюють над своєю графікою і вважають що їх достатньо для всіх робочих задач.

По квалькому - якщо кинете трохи інформації, буду радий почитати. Бо з того що я знаю, що Квальком надає можливість dGPU, але драйверів нема і ніхто офіційно нічого не робить, тобто Інтел, Нвідія, АМД. В квалькомі "свій радеон", але сумніваюся що драйвер хоча би на каплю сумісний з новими радеонами.

Там ще були новини що буде медіатек + нвідія.

Відправлено через 8 хвилин 43 секунди:
yuriy_dd: 22.07.2025 15:11а навіщо підключати це жруще не оптимізоване залізо до супер енерго-ефективної платформи?
Тому що на одному ваті і одному потоці далеко не заїдеш, людям іноді потрібно робити інтенсивні задачі де вимигають не дитячі "інтеграшки"
yuriy_dd: 22.07.2025 15:11я думаю що Епл / Квалком - прийняли правильне рішення - не створювати проблем перекришивши можлиість їх створення
Проблема в тому що вихід квалькома на ринок ПК так і залишився на рівні похибки, це просто екзотичний планшет з клавіатурою в віндою з коротким циклом життя (як смартфон) був колись такий Surface на Tegra, де він тепер? На смітнику.
В епла головний напрям це екосистема, а не зовнішні відеокарти, як вони на цьому зможуть заробити? Те що була підтримка dGPU це заслуга ніяк не епл, а те що він був звичайним х86.
yuriy_dd: 22.07.2025 15:11споживає в рази більше, а в роботі показує себе гірше
:lol: :lol:
Ви як будете планувати переїзд, теж будете всі меблі на велосипеді возити, бо так енергоефективніше ніж замовити грузове таксі?

Відправлено через 7 хвилин 58 секунд:
dext: 22.07.2025 16:12в світі x86 ніхто не заважає зібрати workstation самому, на відміну від яблука, де це фізично меможливо
Ніхто не заважає туди поставити хакінтош ;)
І це буде в рази економніше і продуктивніше.
dext: 22.07.2025 16:12"Не маю потреби" - гарна відмазка для того, хто хизується застарілим M1 без можливості апгрейду, якого вже всі давно обійшли B-)
Був хоч би лептоп, то вся та енергоефективність була би актуальна, а так що? Носити з собою зарядну станцію? А ще монітор підключити. От наприклад де потрібнатенергоефективність це маленький неттоп на Інтел Н серії, за 50-100 баксів, отримуєте 6 ват і можливість підняти собі NAS чи маршрутизатор який і по гаманцю не б'є і не потребує охолодження.
yuriy_dd
Member

Повідомлення

Denvys5: 22.07.2025 16:10 Навіть макпро від того постраждав страшенно, арм мак про то неймовірний даунгрейд порівняно з останнім поколінням х86 мак про
так і на старому мак про - Нвідіа не можна було поставити

а те що можна було від АМД - то зараз від Епл - краще

Відправлено через 16 хвилин 45 секунд:
dext: 22.07.2025 16:12 Інтел за 4 роки змогли підтягнути автономність, випустивши проц який згідно тесту Cinebench 2024 (а це добре оптимізований тест, тому я орієнтуюсь на нього) який ледве швидший за М1
Ніхто буде працювати в рендері на ультра-тонкому ноуті, але ви можете легко довести зворотнє, нашавши власні роботи, це ж просто?
саме так. Cinebench 2024 - це просто тест. Один з найкращих і популярних.
dext: 22.07.2025 16:12 яка зараз ситуація з макбук ейр М4 - я не знаю, я ще не маю потреби купувати цей ноут
"Не маю потреби" - гарна відмазка для того
але так і є, зараз маю потребу - купив мак міні М4, бо взяв під роботу в режимі 24
dext: 22.07.2025 16:12 я знаю, є ще виробники робочих станцій - HP, Lenovo - у всіх ситуація приблизно така ж по цінам
workstation це не про ентегрпайз, це про формат/функіональність робочого ПК та задачі, які він здатний виконувати

dext: 22.07.2025 16:12 ну і ви не прийдете в якусь контору яка купує робочі станції, і не зможете там таке запропонувати, і нести гарантію, і пройти всі тести і сертифікації
Є купа інтеграторів (як от Brain - це не реклама), які масово поставляють workstation з гарантією багатьом крупним компаніям
а в США - також є такі компанії? якщо є - то чому досі існують рішення від Делл, НР, Леново?
dext: 22.07.2025 16:12 я маю тести STREAM для М4 Макс:
STREAM це гра-симулятор гонок чи чого?
я й сам не знав, але виявляється це досить попвлярний бенч для вимірювання швидкості памяті:
https://www.amd.com/en/developer/zen-so ... hmark.html
tornadox: 22.07.2025 17:19 а навіщо підключати це жруще не оптимізоване залізо до супер енерго-ефективної платформи?
Тому що на одному ваті і одному потоці далеко не заїдеш, людям іноді потрібно робити інтенсивні задачі де вимигають не дитячі "інтеграшки"
поки Епл такого не пропонує. Я чекаю на рішення від багатьох виробників з АРМ процами
tornadox: 22.07.2025 17:19Проблема в тому що вихід квалькома на ринок ПК так і залишився на рівні похибки, це просто екзотичний планшет з клавіатурою в віндою з коротким циклом життя (як смартфон) був колись такий Surface на Tegra, де він тепер? На смітнику
а ви готові посперечатись що у Квалком нічого не вийде?
tornadox: 22.07.2025 17:19 в світі x86 ніхто не заважає зібрати workstation самому, на відміну від яблука, де це фізично меможливо
Ніхто не заважає туди поставити хакінтош
скоро МакОС не буде підтримувати х86
tornadox: 22.07.2025 17:19От наприклад де потрібнатенергоефективність це маленький неттоп на Інтел Н серії, за 50-100 баксів, отримуєте 6 ват і можливість підняти собі NAS чи маршрутизатор який і по гаманцю не б'є і не потребує охолодження.
я в принципі для подібних цілей і взяв мак міні М4 - але хочу щоб швидкість була вища
і він підтримує режим збереження енергії - результат Cinebench 2024 GPU test:
- без обмеження - 4045, макс споживання від розетки 33.7 Вт
- збереження енергії - 3513, макс споживання від розетки 17.1 Вт
повільніше у 1.15 раза, але споживає менше у 2 рази
tornadox
Member

Повідомлення

yuriy_dd: 22.07.2025 17:38 скоро МакОС не буде підтримувати х86
ага, а ще "х86 це регрес" і всі ці інші фразочки я вже бачив разів мабуть 50
MacOS отримує секуріті пачті 3 роки, а отже МакОС 26 яка лише запланована на вихід на вересень цього року, буде мати ще 3 роки секюріті апдейтів, тобто це практично до аж до початку 2028, і то враховуючи велику кількість пристроїв на х86, швидше за все цей термін буде продовжено. І навіть так, а що старі програми одразу перестануть працювати? Люди он користуються ще 10.11 та 10.12, особливо ті хто не змогли оновити свої старіші маки.
yuriy_dd: 22.07.2025 17:38 поки Епл такого не пропонує. Я чекаю на рішення від багатьох виробників з АРМ процами
так чекати можна вічно, перший він на арм вийшов в 2012 році і був повний провал, потім в 2017 вони представили нові моделі на SQ1 які теж виявилися не дуже успішними і зараз вийшли нові моделі, які практично нікому не цікаві. З чого б це зараз всі мали кинутися в сторону dGPU якщо всі виробники SoC максимально наполягають на своїх рішеннях iGPU.
yuriy_dd: 22.07.2025 17:38 а ви готові посперечатись що у Квалком нічого не вийде?
я вже бачу що ці продукти нікому особливо не цікаві, навіть корпоративний сектор не спішить закупляти ноутбуки на АРМ якщо за ту ж ціну є Інтел. Навіщо комусь потрібно 20 годин роботи від батареї, якщо робочий день триває в два рази коротше, а сучасні х86 вже показують дуже гарний час роботи від батареї.
Зображення
yuriy_dd: 22.07.2025 17:38я в принципі для подібних цілей і взяв мак міні М4 - але хочу щоб швидкість була вища
і він підтримує режим збереження енергії - результат Cinebench 2024 GPU test:
- без обмеження - 4045, макс споживання від розетки 33.7 Вт
- збереження енергії - 3513, макс споживання від розетки 17.1 Вт
повільніше у 1.15 раза, але споживає менше у 2 рази
ви взяли макміні щоб сайнбенч ганяти? Чи що? :) щось не розумію яке цільове призначення. От мій N5105 неттоп одночасно маршрутизатор з 4 порта 2.5гбіт, та wifi 5 роздає, а ще там є диск на терабайт і ссд на 512 і це працює як НАС і там крутяться потрібні мені сервіси цілодобово, а споживання в режимі роутера доволі смішне. Практично на рівні класичного роутера.

Ще пригадую в попередніх дискусіях ви писали що у вас там лінукс, і що у вас весь софт опенсорс, але лінукса на М4 немає поки, і зі слів розробників Asahi швидше що і не буде.
yuriy_dd
Member

Повідомлення

tornadox: 22.07.2025 19:48 скоро МакОС не буде підтримувати х86
ага, а ще "х86 це регрес" і всі ці інші фразочки я вже бачив разів мабуть 50
macOS Tahoe 26 is the last version for Intel-powered Macs and only some are supported
https://www.gsmarena.com/macos_tahoe_26 ... -68188.php
tornadox: 22.07.2025 19:48а сучасні х86 вже показують дуже гарний час роботи від батареї
це в режимі мін споживання, а якщо почати щось робити на ньому - то сідають х86 досить швидко
макбук ейр М1 - якщо 30% - то ще дуже довго буде працювати
tornadox: 22.07.2025 19:48що у вас там лінукс, і що у вас весь софт опенсорс, але лінукса на М4 немає поки
те що мені треба я можу запускати відразу на макос, можна також на віртуалці
tornadox
Member

Повідомлення

yuriy_dd: 22.07.2025 20:26 macOS Tahoe 26 is the last version for Intel-powered Macs and only some are supported
і ще раз, ми говорили в контексті хакінтоша, а опенкору абсолютно фіолетово який там процесор, Інтел чи АМД, підтримуються процесори які вийшли останні 10+ років. При бажанні любий старий мак патчиться опенкором і встановлюється остання ОС. Тобто ви зовсім не розбираєтеся в темі.

По друге, повторю, 3 роки секюрюті патчів, це вже фактично до кінця 2028 року, а цілком можливо якщо це остання офіційна ОС для х86, то секюріті патчі будуть виходити можливо ще якийсь період. Та і в кінці життєвого циклу МакОС на любий хакінтош ставиться Віндовс чи Лінукс, на любий Інтел мак - те саме. Ніхто не заважає тримати при потребі МакОСь в КВМі, якщо питання безпеки так важливо.
yuriy_dd: 22.07.2025 20:26це в режимі мін споживання, а якщо почати щось робити на ньому - то сідають х86 досить швидко
макбук ейр М1 - якщо 30% - то ще дуже довго буде працювати
абсолютно так само буде
yuriy_dd
Member

Повідомлення

tornadox: 22.07.2025 20:39Тобто ви зовсім не розбираєтеся в темі
так я ж і не заперечував - я не користувався макос (як і айфоном), почав лише з виходом М1 - і виключно через проц
tornadox: 22.07.2025 20:39 абсолютно так само буде
я з такими ноутами не стикався. Завжди що бачив - % йшли досить активно
а ось на М1 - буквально треба чекати щоб хоч 1% пішов
dext
Member

Повідомлення

yuriy_dd: 22.07.2025 17:38 але так і є, зараз маю потребу - купив мак міні М4, бо взяв під роботу в режимі 24
Тож сидите на застарілому і нікому не потрібному M1 і терпите, що x86 обійшли його як за продуктивнітью, так і за авнономністью (не кажучи вже про функціональність/cумісність/value)? Така вже доля фанатиків
ну і ви не прийдете в якусь контору яка купує робочі станції, і не зможете там таке запропонувати, і нести гарантію, і пройти всі тести і сертифікації
"тести сертифікації" це вже щось поза реальністю, ви це самі вигадали? І які ж сертифікати може надати яблуко? Що це за сертифікації? Чим вас не влаштовує гарантія від Brain / Rozetka (це не реклама, просто фіксація факту як від 15+ річного приватного, так і від "корпоративного" користувача) ?
а в США - також є такі компанії? якщо є - то чому досі існують рішення від Делл, НР, Леново?
Ви в США живете, прибутки вашої компаніі та ваші особисто можна порівняти з комнаніями США?
В Україні є більш доступні як за якіcтю/ціною, так і за гарантійним обслуговуванням рішення - чому вас постійно тягне купити найдорождче/найгірше з наявиних, ви таки працевлаштовані в держ.органах? :laugh:
я й сам не знав, але виявляється це досить попвлярний бенч для вимірювання швидкості памяті
RAM це складова частина, тож я прошу навести метрику, де для звичайних користувачів це буде мати значення (як от FPS в іграх), - не можете? Яка "емейзінг" несподіванка :laugh:
yuriy_dd
Member

Повідомлення

dext: 22.07.2025 23:27Тож сидите на застарілому і нікому не потрібному M1
я його колись купив, але ним особисто не користуюсь. Ті хто користується - задоволені
dext: 22.07.2025 23:27"тести сертифікації" це вже щось поза реальністю, ви це самі вигадали?
можете пошукати, вам буде важко пройти хоч якусь, воно часто ще й платне
dext: 22.07.2025 23:27І які ж сертифікати може надати яблуко?
ваші дані на пристроях від епл - захищені максимально. Часто це і є причиною чому користуються епл
dext: 22.07.2025 23:27а в США - також є такі компанії? якщо є - то чому досі існують рішення від Делл, НР, Леново?
Ви в США живете
ну ви не можете судити про глобальну компанію на основі даних маленької країни, яка ще й у стані війни
dext: 22.07.2025 23:27де для звичайних користувачів це буде мати значення
тести я навів
ви чомусь знову і знову повертаєтесь до ігор - хоч я вже не одноразово казав - що мак не для ігор, якщо вам важливо - то мусите купувати х86
цвяхи теж не добре забивати ним
dext
Member

Повідомлення

yuriy_dd: 23.07.2025 00:19 я його колись купив, але ним особисто не користуюсь. Ті хто користується - задоволені
Тож який сенс приводити за референс те, що застаріло і вже поступаєтся за всіма параметрами x86?
можете пошукати, вам буде важко пройти хоч якусь, воно часто ще й платне
Навіщо мені шукати те, що ані мені, ані тим, хто замовляє worstation в Україні - зовсім не потрібно? До чого ви взагалі згадали "сертифікацію", щоб розпилити більше на держ.тендерах і купити найдорожче/найгірше з можливих?
ваші дані на пристроях від епл - захищені максимально. Часто це і є причиною чому користуються епл
Саме ви згадали "сертифікацію", тож я прошу саме вас надати приклад "сертифікації", яке надає яблуко на свої поробки, будь ласка

і саме ви співставляєте найдорожчі з можливих x86-рішень, коли є значно кращі (без урахування самостійної збірки, які ще більш доступні) - тож нічого, окрім корупційної (==> держ.складової) / фанатизму тут не видно --- просто натякніть, де ви рацюєте :rotate:
ви чомусь знову і знову повертаєтесь до ігор
Що дивного в тому, шо 99%+ користувачів цікавить саме FPS в іграх, а не будь-який синтетичний бенчмарк? Бо коли немає ігор - фанатам "емейзінга" доводиться грати у бенмарки :D
yuriy_dd
Member

Повідомлення

dext: 23.07.2025 01:39 я його колись купив, але ним особисто не користуюсь. Ті хто користується - задоволені
Тож який сенс приводити за референс те, що застаріло і вже поступаєтся за всіма параметрами x86?
Інтел випустила за 4 роки ноут що може конкурувати в чомусь з М1 - чудово
але у Епл вже є М4
dext: 23.07.2025 01:39До чого ви взагалі згадали "сертифікацію"
тому що це важлива частина коли купують щось важливе
dext: 23.07.2025 01:39Саме ви згадали "сертифікацію", тож я прошу саме вас надати приклад "сертифікації", яке надає яблуко на свої поробки, будь ласка
невже таке просте, і ви не можете самостійно пошукати:
https://support.apple.com/guide/certifi ... elcome/web

там тої сертифікації на кожен чих є
коли ви зберете самі - у вас нічого не буде
dext: 23.07.2025 01:39і саме ви співставляєте найдорожчі з можливих x86-рішень
а ви в курсі що наприклад Делл надає послуги що за пару год до вас приїдуть і відремонтують чи замінять?
ви також надасте такий сервіс?
dext: 23.07.2025 01:39Що дивного в тому, шо 99%+ користувачів цікавить саме FPS в іграх
тобто на користувачів макбук - залишилось 1% ? бо явно вони купили мак не для ігор
dext
Member

Повідомлення

yuriy_dd: 23.07.2025 02:33 Інтел випустила за 4 роки ноут що може конкурувати в чомусь з М1 - чудово
але у Епл вже є М4
- не Інтел випустила, а Самсунг зробила кінцевий продукт
- показники автономності M4 Air невідомі, скоріше за все вони гірші за M1 Air тож тепер яблуко наздоганяє B-)
тому що це важлива частина коли купують щось важливе
наведіть приклад, сертифікація чого вам потрібна
коли ви зберете самі - у вас нічого не буде
- особисто для себе це не має жодного значення
- uefi secureboot/tpm/буд-яка крипта чудово працює без будь-яких сертифікатів на будь-якому сучасному x86 бо є стандартами де-факто
а ви в курсі що наприклад Делл надає послуги що за пару год до вас приїдуть і відремонтують чи замінять?
ви також надасте такий сервіс?
Локальні інтегратори в моєму місті надають такі послуги з кінця 90-х, Dell тут взагалі не конкурент за всіма параметрами.

Тож ви не відповіли: навіщо ви обираете найдорожчий з можливих варіантів, ви таки працюєте в держ.установі? :rolleyes:
dext: 23.07.2025 01:39Що дивного в тому, шо 99%+ користувачів цікавить саме FPS в іграх
тобто на користувачів макбук - залишилось 1% ? бо явно вони купили мак не для ігор
99% користувачів не цікавить, скільки певний компонент набирає в синтетиці, іх цікавить інтегральний результат, який можна відчути - як от FPS в іграх, тож хоч терабайт в секунду намалюйте - нікому ця поробка не потрібна, якщо на ній не можна нормально пограти.

Ну і відмазка "я купив мак не для ігор" також швидко зникне, коли яблуко наріже GPU пожирніше, перезвуватися вам не вперше :laugh:
yuriy_dd
Member

Повідомлення

dext: 23.07.2025 18:32 - показники автономності M4 Air невідомі, скоріше за все вони гірші за M1 Air тож тепер яблуко наздоганяє B-)
треба купувати і тестувати
dext: 23.07.2025 18:32наведіть приклад, сертифікація чого вам потрібна
мені особисто - не потрібна. Я беру наприклад сервер в аренду - дата центр працює з сертифікованим обладнанням, і вимагає це від постачальників заліза
dext: 23.07.2025 18:32 - uefi secureboot/tpm/буд-яка крипта чудово працює без будь-яких сертифікатів на будь-якому сучасному x86 бо є стандартами де-факто
я був дотичним до сертифікації серверів компанії яка працювала з криптою для роботи з банком в Німечині - не змогли пройти сертифікацію
і це при тому що сервери брали в аренду в Дата Центрі - які вже сертифіковані для роботи в Дата Центрі
якби їм сказати що сервери зібрали самі - ото весело би було :lol:
dext: 23.07.2025 18:32 Тож ви не відповіли: навіщо ви обираете найдорожчий з можливих варіантів, ви таки працюєте в держ.установі? :rolleyes:
я не обираю, але я дивлюсь для порівняння
явно Епл чи Делл чи НР чи Леново - не розглядають як конкурентів послуги інтеграторів у вашому місті, які збирають робочі станції самі
dext: 23.07.2025 18:3299% користувачів не цікавить, скільки певний компонент набирає в синтетиці, іх цікавить інтегральний результат, який можна відчути - як от FPS в іграх
тобто лише 1% обирає макбуки - тому що ФПС там поганий
dext: 23.07.2025 18:32 Ну і відмазка "я купив мак не для ігор" також швидко зникне, коли яблуко наріже GPU пожирніше, перезвуватися вам не вперше :laugh:
я вірю що Епл рухається в тому напрямку, бо їх інтегровані ВК конкурують з 5090
мені це цікаво виключно з метою запуску LLM
навіть якщо в них ідеально стане з іграми - я все одно не буду грати - бо це просто марна трата часу, є значно цікавіші речі
dext: 23.07.2025 18:32Локальні інтегратори в моєму місті надають такі послуги з кінця 90-х, Dell тут взагалі не конкурент за всіма параметрами.
досить довгий час єдиним шляхом купити Threadripper PRO можна було виключно в складі робочих станцій від Леново
от як ваш локальний інтегратор міг бути конкурентом?
dext
Member

Повідомлення

yuriy_dd: 23.07.2025 19:09 треба купувати і тестувати
Звісно, тож до того часу маємо x86, який кращий за ARM B-)
мені особисто - не потрібна. Я беру наприклад сервер в аренду - дата центр працює з сертифікованим обладнанням, і вимагає це від постачальників заліза
там чи не номінальна сертифікація БЖ/ethernet просто щоб не спалити розетки, може ще IPMI, тобто і нічого з того, що у яблука задеклароване

І сервери це окрема тема, до workstation відноситься дуже опосередковано
явно Епл чи Делл чи НР чи Леново - не розглядають як конкурентів послуги інтеграторів у вашому місті, які збирають робочі станції самі
Епл не є системним інтегратором, на відміну від
dext: 23.07.2025 18:3299% користувачів не цікавить, скільки певний компонент набирає в синтетиці, іх цікавить інтегральний результат, який можна відчути - як от FPS в іграх
тобто лише 1% обирає макбуки - тому що ФПС там поганий
Ще раз: 99% цікавить інтегральний результат системи, тільки фанатики будуть купувати щось, посилаючись на єдину метрику (швидкість RAM або логотип)
я вірю що Епл рухається в тому напрямку, бо їх інтегровані ВК конкурують з 5090
І тести CP2077 це доводять (що ви вірите) :laugh:
dext: 23.07.2025 18:32Локальні інтегратори в моєму місті надають такі послуги з кінця 90-х, Dell тут взагалі не конкурент за всіма параметрами.
досить довгий час єдиним шляхом купити Threadripper PRO можна було виключно в складі робочих станцій від Леново
І ви знову перестрибнули з початкової теми (надання сервісу) на іншу (OEM-обладнання за контрактами)
yuriy_dd
Member

Повідомлення

dext: 23.07.2025 19:44 тобто лише 1% обирає макбуки - тому що ФПС там поганий
Ще раз: 99% цікавить інтегральний результат системи
але користувачів маків явно більше ніж 1%
dext: 23.07.2025 19:44 я вірю що Епл рухається в тому напрямку, бо їх інтегровані ВК конкурують з 5090
І тести CP2077 це доводять (що ви вірите)
я вже надавав, якщо треба - можу знову надати. Але це робочі задачі, не ігри
dext: 23.07.2025 19:44 досить довгий час єдиним шляхом купити Threadripper PRO можна було виключно в складі робочих станцій від Леново
І ви знову перестрибнули з початкової теми (надання сервісу) на іншу (OEM-обладнання за контрактами)
це я щось взагалі не зрозумів. Я казав що порівнюю ціни на рішення робочих станцій від Епл з іншими. Леново - був серед тих інших
dext
Member

Повідомлення

yuriy_dd: 23.07.2025 19:52 але користувачів маків явно більше ніж 1%
Я кажу про 99% користувачів, а не користувачів маків, читайте уважніше
я вже надавав, якщо треба - можу знову надати. Але це робочі задачі, не ігри
Звичайно, бо там, де яблуку нічого не світило і не світить то "неробочі" (-непотрібні) задачі за визначенням - знаємо, проходили :rotate:
це я щось взагалі не зрозумів. Я казав що порівнюю ціни на рішення робочих станцій від Епл з іншими. Леново - був серед тих інших
- ви перестрибнули на сервери та іх сервісні плани - де яблуко не існувало і не існує як явище, взагалі
- OEM-ексклюзив workstation на ланчі (як от тредріпери) це не проблема екосистеми, а проблема фізичної наявності ЦП на старті продажів через попит, тож за кілька місяців ніщо не заважає купити цей "ексклюзив" без оверпрайса і в локальних інтегратотів
- тож тредріпер тепер доступний всюди і в будь-яких конфігураціях - на відміну від яблука, де це фізично неможливо і не буде можливим B-)
Відповісти