16 Гугл релізнув на 3 місяці раніше щоб вендори до QRP1 в якому вже завезуть фішечки змогли підтягнути свої девайси. Тому що кастоми з приписочкою beta вже пішли. А якщо б релізнули 16 відро десь в серпні то +3 місяці поки там все від тестують. А так я на свій планшик в якого сяомі вкрала 15 відро через час оновлю до 16 і все буде чудово. Там як раз завезли в 16 відрі синхронізацію повідомлень, тобто якщо читаешь на одному девайсі на іншому повідомлення не буде. Що цікаво і напевно дуже зручноDuckRider: ↑ 18.07.2025 23:32Всё это было в 15, диагностика не пашет на 6 серииJKrl: ↑ 18.07.2025 10:43
Возможность в ручную выбирать линзы камеры, макро видео, улучшенный фокус, равки во всех телефонах выше а-серии, и допилили работу от сети без батарейки, добавили новую диагностику здоровья батареи и ещё куча всего.
В прошлом обновлении добавили возможность делать кислотные фотки для азиатов в стиле Самсунга![]()
Отправлено спустя 6 минут 5 секунд:Современные пиксели за свои деньги - большая не смешная шутка.Avenger80: ↑ 18.07.2025 08:36
Эх, если б ещё и Пиксель у нас продавался официально, на каждом углу, в каждом супермаркете Электроники и стоил дешевле... а не аппарат как бы для гиков - было классно. В своё время за Сяоми дрались... Почему так за Пиксель не дерутся.https://allretail.ua/ru/analytics/51534 ... -rezultaty
https://root-nation.com/ua/articles-ua/ ... e-ukraine/
Отправлено спустя 9 минут 3 секунды:А не потому ли, что в сша всратая онлайн банковская система, которая требует свежий андроид и нужно прогреть хомячков? 16 на сегодня в этом виде 0 смысла выпускать
Новини
Останні статті і огляди
Выбор смартфона / коммуникатора
-
Donate
Member
Востаннє редагувалось 19.07.2025 00:22 користувачем Donate, всього редагувалось 1 раз.
-
JKrl
Member
Чот трейд ин за пол года упал до 200 баксов за семёрку. Одновременно со скидкой на девятку в 400.
Хитрые.
Однако я наверное подожду десятку.
Хитрые.
Однако я наверное подожду десятку.
-
GreenMile
Member
Порівняння - повне лайно, бо зовсім різні сценарії. На другій фотці там явно повна темрява з якої той нещасний 50нео щось намагався витягнути через запацаний масними пальцями об'єктив, а те що вище, сфоткано умовах розсіяного світла з двох джерел - позаду фотографа і від каміну.JKrl: ↑ 17.07.2025 21:26разница между современными телефонами видна в сложных условиях и сценах, а не фотках двора днем.YumaX: ↑ 13.07.2025 12:13 Дочці як і обіцяв за здачу НМТ купив iphone, вибір пав на 16 pro, в Ябко новий вийшов 44к, ну думаю подивлюсь на хвалену камеру, сфоткав на iphone і свою 50 ultra, різниці по деталізації і шумах не помітив, айфон злегка насичені кольори, потім зробив фото на доньчин 50 neo, мені це фото сподобалось найбільше, питаю малу чи вона бачить різницю, відповідає - "Ні, але ж аура!", занавєс...![]()
сфоткай на моторолу например вот так.там временем владельцы моторол не видят разницы (50 нео)
- спойлер
![]()
я не спорю что китайцы могут нормально фоткать, только эти китайцы стоят дороже айфона про
- спойлер
![]()
Щоб не бути голослівним, маю 50 ультра, вона досить гарні нічні фотки робить, кращі ніж самсунг фолд 6, до речі.
Відправлено через 15 хвилин 11 секунд:
Та ви що, і чим же саме вона обмежена? Проблема декілька разів підряд натиснути на кнопку зйомки?JKrl: ↑ 18.07.2025 20:45 у меня количество попыток ограничено.
Проблема "спроб" втратила актуальність після масового переходжу на цифрові фотокамери. Коли я в юності ходив у гори і брав з собою кілька плівок на 36 кадрів і пару об'єктивів - ото тоді так, кількість спроб була обмежена, особливо коли не знаєш результат на місці, а зараз які проблеми? Кращого псевдоаргумента з пальця виссати не змогли?
Я не захищаю китай-камери я взагалі смарти не сприймаю як фотоапарати, але ви щось вже явно перегинаєте.
Відправлено через 54 хвилини :
І, до речі, приблизно ось так виглядає нормальне фото Монблана, а не як ваше зі схибившим балансом білого і перетягнутим в сині кольори, цінність якого лише у ваших спогадах, а технічна цінність - трохи вище за нуль
- фото не моє
-
Ostin
Member
Якщо відійти від технічного начиння (от взагалі забути про технічний прогрес процесорів\камер), а оцінити програмне забезпечення і якість прийому, то хто зазвичай тримає лідерство?
Ну тобто максимально стабільне ПЗ вкупі із завжди стабільним прийомом (маю на увазі 4G LTE). Як завжди айфон і самсунг, чи є непогані китайці в цьому оцінюванні теж?
Ну тобто максимально стабільне ПЗ вкупі із завжди стабільним прийомом (маю на увазі 4G LTE). Як завжди айфон і самсунг, чи є непогані китайці в цьому оцінюванні теж?
-
GreenMile
Member
Ostin
Це досить провокативне питання, бо ви його занадто широко формулюєте.
Що ви маєте на увазі під "стабільністю" і якого саме "ПЗ"? Бо останнє, що я пам'ятаю, це проблеми з додатком термальної камеру у моєму CAT S60 від 2016 року, іноді додаток міг не активувати камеру (просто чорний екран показувало) або крашнутись. Більше не пам'ятаю якихось проблем зі зв'язком чи крашами взагалі. Останні телефони: іфон, самсунги, мотороли (вже ті, що леново), піксель.
Це досить провокативне питання, бо ви його занадто широко формулюєте.
Що ви маєте на увазі під "стабільністю" і якого саме "ПЗ"? Бо останнє, що я пам'ятаю, це проблеми з додатком термальної камеру у моєму CAT S60 від 2016 року, іноді додаток міг не активувати камеру (просто чорний екран показувало) або крашнутись. Більше не пам'ятаю якихось проблем зі зв'язком чи крашами взагалі. Останні телефони: іфон, самсунги, мотороли (вже ті, що леново), піксель.
-
Ostin
Member
Дійсно. Я мав на увазі стабільну роботу рідної ОС з усіма рідними застосунками під офіційно доступною версією андроід для моделі.GreenMile: ↑ 19.07.2025 20:57якого саме "ПЗ"?
Нещодавно мав змогу "помацати" доволі старий флагман. Я не буду писати модель і все таке, але що я відмітив відразу: він погано працював в мережі LTE, Google Play видавав помилки на рівному місці, і доволі погано тримав інтернет через 4G. Не знаю, наскільки тут була вина саме інтернету чи прошивки, але досвід геть не сподобався.
Це спонукало мене задуматись, чи мало місце проблема з конкретним апаратом, чи різні виробники різняться в цьому плані?
-
GreenMile
Member
Забудьте, цей досвід геть нерелевантний.Ostin: ↑ 19.07.2025 21:04Дійсно. Я мав на увазі стабільну роботу рідної ОС з усіма рідними застосунками під офіційно доступною версією андроід для моделі.GreenMile: ↑ 19.07.2025 20:57якого саме "ПЗ"?
Нещодавно мав змогу "помацати" доволі старий флагман. Я не буду писати модель і все таке, але що я відмітив відразу: він погано працював в мережі LTE, Google Play видавав помилки на рівному місці, і доволі погано тримав інтернет через 4G. Не знаю, наскільки тут була вина саме інтернету чи прошивки, але досвід геть не сподобався.
Це спонукало мене задуматись, чи мало місце проблема з конкретним апаратом, чи різні виробники різняться в цьому плані?
4Ж може глючити навіть через сімку, я особисто міняв свою, бо саме так і було: стара сімка (ще під 3ж) неадекватно працювала в мережі 4Ж. Батьку теж міняли нову сімку 4ж на іншу, бо щось там у нього з КС не працювало нормально.
Гугл плей, щоб видавав помилки - це мать має бути якесь зовсiм старе відро, там де власне сам гугл плей вже не підтримується останньої версії.
У мене є в наявності телефони на андроїдах 6 (чистий андроїд, як сльоза) і 9 (самсунг уі), так от 9 працює норм ще, на 6-му вже половина додатків від гугла не працює, бо він застарий. Першим відкис Слак, бо вони підняли мінімальну вимогу до андроїда 8 здається, стара версія Слака ще працювала, але сильно глючила (не показувала онлайн статуси, висла тощо), потім скис гугл гаманець, просто крашиться при запуску (але про це приходили попередження, що типу ваш телефон скоро стане тиквою, бо недостатньо секьюрний для гаманця). Далі почались глюки зі штатним андроїдним будильником (тупо зависав) - він уперто качав обнову з маркета, яка була не сумісна з 6-м відром, хоча заявлено було мінімальний 6 андроїд як раз. Там доліпили всякі свистоперділки незрозміло нафіга, типу підтримки спотіфая, чи щось таке і все, приїхали, будильник тупо вис намертво, я два рази на роботу проспав через нього (бо до сну все працювало норм, а як раз десь о 2-й ночі він накочував обнови і зависав
Так шо тойво, більшість проблем із софтом - то вже через несумісність додатків зі старим відром, а не через телефон як такий.
-
JKrl
Member
Хорошая попытка, сяомист.GreenMile: ↑ 19.07.2025 20:26Порівняння - повне лайно, бо зовсім різні сценарії. На другій фотці там явно повна темрява з якої той нещасний 50нео щось намагався витягнути через запацаний масними пальцями об'єктив, а те що вище, сфоткано умовах розсіяного світла з двох джерел - позаду фотографа і від каміну.JKrl: ↑ 17.07.2025 21:26
разница между современными телефонами видна в сложных условиях и сценах, а не фотках двора днем.
сфоткай на моторолу например вот так.там временем владельцы моторол не видят разницы (50 нео)
- спойлер
![]()
я не спорю что китайцы могут нормально фоткать, только эти китайцы стоят дороже айфона про
- спойлер
![]()
Щоб не бути голослівним, маю 50 ультра, вона досить гарні нічні фотки робить, кращі ніж самсунг фолд 6, до речі.
Відправлено через 15 хвилин 11 секунд:Та ви що, і чим же саме вона обмежена? Проблема декілька разів підряд натиснути на кнопку зйомки?JKrl: ↑ 18.07.2025 20:45 у меня количество попыток ограничено.![]()
Проблема "спроб" втратила актуальність після масового переходжу на цифрові фотокамери. Коли я в юності ходив у гори і брав з собою кілька плівок на 36 кадрів і пару об'єктивів - ото тоді так, кількість спроб була обмежена, особливо коли не знаєш результат на місці, а зараз які проблеми? Кращого псевдоаргумента з пальця виссати не змогли?
Я не захищаю китай-камери я взагалі смарти не сприймаю як фотоапарати, але ви щось вже явно перегинаєте.
Відправлено через 54 хвилини :І, до речі, приблизно ось так виглядає нормальне фото Монблана, а не як ваше зі схибившим балансом білого і перетягнутим в сині кольори, цінність якого лише у ваших спогадах, а технічна цінність - трохи вище за нуль![]()
Це до цінності таких фото на телефони і кількості спроб.
- фото не моє
- wp.jpg
1) на первой фотке 100% темнота, 30 секунд экспозиции в найтмоде с руки против засвета из камина и через стекло пока он собирал сцену по кускам
2) количество попыток ограничено тем что 1) холодно 2) висишь на станции 3)облако 4) свет 5) надо спешить и тебя матерят по этому поводу
3)нормальное по какому критерию? искусства? я ценю пиксель именно за то, что он фоткает так как я вижу, на 99% такие же цвета, не больше не меньше. у него есть слабые сцены, где он просто не может в автоматическом режиме и пересвечивает, но это не одна из них. за "красивостями" это к китайцам, они мазню норм генерируют. но ты конечно слепой и не видишь синей монте-розы на своем "эталонном" фото.
4) когда увижу человека тягающего зеркалку и штатив там где и без лишних 4-5 кг сдохнуть можно, обязательно сообщу. пока не видел.
-
DuckRider
Member
Если это пиксель, то нет там 30 секунд экспозиции, там это не так работает. 30с ожидания там означает совершенно другоеJKrl: ↑ 20.07.2025 13:28Хорошая попытка, сяомист.GreenMile: ↑ 19.07.2025 20:26 Порівняння - повне лайно, бо зовсім різні сценарії. На другій фотці там явно повна темрява з якої той нещасний 50нео щось намагався витягнути через запацаний масними пальцями об'єктив, а те що вище, сфоткано умовах розсіяного світла з двох джерел - позаду фотографа і від каміну.
Відправлено через 15 хвилин 11 секунд:
Та ви що, і чим же саме вона обмежена? Проблема декілька разів підряд натиснути на кнопку зйомки?![]()
Відправлено через 54 хвилини :
І, до речі, приблизно ось так виглядає нормальне фото Монблана, а не як ваше зі схибившим балансом білого і перетягнутим в сині кольори, цінність якого лише у ваших спогадах, а технічна цінність - трохи вище за нуль![]()
Це до цінності таких фото на телефони і кількості спроб.
- фото не моє
- wp.jpg
1) на первой фотке 100% темнота, 30 секунд экспозиции в найтмоде с руки против засвета из камина и через стекло пока он собирал сцену по кускам
Ни разу такого на 6 про не случалось3)нормальное по какому критерию? искусства? я ценю пиксель именно за то, что он фоткает так как я вижу, на 99% такие же цвета, не больше не меньше.
А вот это постоянномазню норм генерируют
-
JKrl
Member
пусть лучше покажет фото снега с китайца, тогда будем ржать
Отправлено спустя 56 секунд:
конечно, оно означает то что он делает сотни фоток с разной экспозицией и склеивает их в удобоваримую картинку.DuckRider: ↑ 20.07.2025 13:32
Если это пиксель, то нет там 30 секунд экспозиции, там это не так работает. 30с ожидания там означает совершенно другое
-
DuckRider
Member
На счёт сотен - не знаю, десятки точно, конечный результат 2:30 склейки в моём случае был обычно сопоставим с 15с выдержки на сонях, но там шевелится нельзя в таких условияхJKrl: ↑ 20.07.2025 13:38пусть лучше покажет фото снега с китайца, тогда будем ржать
Отправлено спустя 56 секунд:конечно, оно означает то что он делает сотни фоток с разной экспозицией и склеивает их в удобоваримую картинку.DuckRider: ↑ 20.07.2025 13:32
Если это пиксель, то нет там 30 секунд экспозиции, там это не так работает. 30с ожидания там означает совершенно другое
Промазать балансом белого - это вообще любимое занятие любого телефона, если ты про этопусть лучше покажет фото снега с китайца, тогда будем ржать
-
JKrl
Member
не спорю. но китайцев всегда видно по желтым селфи из лифтов и синему снегу.DuckRider: ↑ 20.07.2025 13:40
Промазать балансом белого - это вообще любимое занятие любого телефона, если ты про это
тут важно кто это делает меньше
-
GreenMile
Member
Ніколи не було сяоміJKrl: ↑ 20.07.2025 13:28 Хорошая попытка, сяомист.
Ну от нащо так відверто брехати? Повна темрява в якій звідкись взялось джерело світла позаду так, що аж є тінь фотографа на стіні?JKrl: ↑ 20.07.2025 13:28 1) на первой фотке 100% темнота, 30 секунд экспозиции в найтмоде с руки против засвета из камина и через стекло пока он собирал сцену по кускам
Шановний, ви цю чухню можете згодувати хіба що дитині, а не людями які мають очі чи хоч трохи на фотографії розуміються.
- спойлер
Так-так-так, звісно звісно, розкажіть мені, я ж ніколи не був у горах і не фоткав на плівкові фотоапаратиJKrl: ↑ 20.07.2025 13:28 2) количество попыток ограничено тем что 1) холодно 2) висишь на станции 3)облако 4) свет 5) надо спешить и тебя матерят по этому поводу
Нормально по звичайному критерію якості фото, на яке ви тут налягаєте. По факту ваша фотка - пшик, бо баланс білого промазав. Треба було і на розчудовому пікселі робити кілька знімків хоча б рав. Дубль два, я не кажу що китайці класно фоткають, я кажу, що ваші фото з пікселя і аргументи - повна фігня.JKrl: ↑ 20.07.2025 13:28 3)нормальное по какому критерию? искусства? я ценю пиксель именно за то, что он фоткает так как я вижу, на 99% такие же цвета, не больше не меньше. у него есть слабые сцены, где он просто не может в автоматическом режиме и пересвечивает, но это не одна из них. за "красивостями" это к китайцам, они мазню норм генерируют. но ты конечно слепой и не видишь синей монте-розы на своем "эталонном" фото.
Якщо ви чогось не бачили, це не означає, що цього не існує. Я особисто ходив в гори з рюкзаком 40-50кг за плечима на кілька тижнів, з яких пара кіло - то було фотопричандалля. Це вам не конвєером на попсовий Монблан зайти за 8 годин і за 4 спуститись з одним телефоном в карманіJKrl: ↑ 20.07.2025 13:284) когда увижу человека тягающего зеркалку и штатив там где и без лишних 4-5 кг сдохнуть можно, обязательно сообщу. пока не видел.
-
DuckRider
Member
Эм, тени появляются даже при слабом свете луны на 15с выдержкиGreenMile: ↑ 20.07.2025 13:52
Ну от нащо так відверто брехати? Повна темрява в якій звідкись взялось джерело світла позаду так, що аж є тінь фотографа на стіні?
Не помню чтоб на пикселе был режим протяжкиВаш телефон здатен фотками кілька кадрів на секунду, це ж така проблема зняти 10 фоток замість одної, цілих 10 секунд витратити треба
Востаннє редагувалось 20.07.2025 14:03 користувачем DuckRider, всього редагувалось 1 раз.
-
GreenMile
Member
Та ви шо, а ну, розкажіть мені звідки взялась тінь, якщо нема жодного джерела світла? Щось уже на ноблевку тягнете.DuckRider: ↑ 20.07.2025 14:00Эм, тени появляются даже при слабом свете луны на 15с выдержкиGreenMile: ↑ 20.07.2025 13:52
Ну от нащо так відверто брехати? Повна темрява в якій звідкись взялось джерело світла позаду так, що аж є тінь фотографа на стіні?
Цеж не я писав що там 100% темрява
Востаннє редагувалось 20.07.2025 14:03 користувачем GreenMile, всього редагувалось 1 раз.
-
JKrl
Member
отличная попытка.GreenMile: ↑ 20.07.2025 13:52Ніколи не було сяоміJKrl: ↑ 20.07.2025 13:28 Хорошая попытка, сяомист.![]()
Ну от нащо так відверто брехати? Повна темрява в якій звідкись взялось джерело світла позаду так, що аж є тінь фотографа на стіні?JKrl: ↑ 20.07.2025 13:28 1) на первой фотке 100% темнота, 30 секунд экспозиции в найтмоде с руки против засвета из камина и через стекло пока он собирал сцену по кускамА крім того купа інших засітів. Виділив на фотці.
Шановний, ви цю чухню можете згодувати хіба що дитині, а не людями які мають очі чи хоч трохи на фотографії розуміються.
- спойлер
- lol.jpg
Так-так-так, звісно звісно, розкажіть мені, я ж ніколи не був у горах і не фоткав на плівкові фотоапаратиJKrl: ↑ 20.07.2025 13:28 2) количество попыток ограничено тем что 1) холодно 2) висишь на станции 3)облако 4) свет 5) надо спешить и тебя матерят по этому поводуВаш телефон здатен фотками кілька кадрів на секунду, це ж така проблема зняти 10 фоток замість одної, цілих 10 секунд витратити треба
Ваша фотка - гарантовано одна із десятка мінімум, бо всі інші вийшли ще гіршими )))
Нормально по звичайному критерію якості фото, на яке ви тут налягаєте. По факту ваша фотка - пшик, бо баланс білого промазав. Треба було і на розчудовому пікселі робити кілька знімків хоча б рав. Дубль два, я не кажу що китайці класно фоткають, я кажу, що ваші фото з пікселя і аргументи - повна фігня.JKrl: ↑ 20.07.2025 13:28 3)нормальное по какому критерию? искусства? я ценю пиксель именно за то, что он фоткает так как я вижу, на 99% такие же цвета, не больше не меньше. у него есть слабые сцены, где он просто не может в автоматическом режиме и пересвечивает, но это не одна из них. за "красивостями" это к китайцам, они мазню норм генерируют. но ты конечно слепой и не видишь синей монте-розы на своем "эталонном" фото.
Якщо ви чогось не бачили, це не означає, що цього не існує. Я особисто ходив в гори з рюкзаком 40-50кг за плечима на кілька тижнів, з яких пара кіло - то було фотопричандалля. Це вам не конвєером на попсовий Монблан зайти за 8 годин і за 4 спуститись з одним телефоном в карманіJKrl: ↑ 20.07.2025 13:284) когда увижу человека тягающего зеркалку и штатив там где и без лишних 4-5 кг сдохнуть можно, обязательно сообщу. пока не видел.![]()
теперь на 100% ясно что нормального телефона ты в руках даже не держал.
вопрос не в том, что у Х телефона есть косяки.
вопрос в том, что из китайцев нормальных фоток не выходит в принципе.
И конечно у тебя есть фотки из твоего похода с 40-50кг рюкзаком?
цирк и кони
пара кіло фотопричиндалля не тяне навіть на беззеркалку з кітом. та що камери, бінокль важить кіло.
Востаннє редагувалось 20.07.2025 14:05 користувачем JKrl, всього редагувалось 1 раз.
-
DuckRider
Member
Источника света при фото с телефона физически не может не быть. Даже в закрытой комнате без любого света источником будет экран телефона и свет от него, который отбивается от поверхностей, так что это демагогия.GreenMile: ↑ 20.07.2025 14:02Та ви шо, а ну, розкажіть мені звідки взялась тінь, якщо нема жодного джерела світла? Щось уже на ноблевку тягнете.
Цеж не я писав що там 100% темрява![]()
-
JKrl
Member
конкретно пятна в фото это отблески фонаря с улицы через шторы.DuckRider: ↑ 20.07.2025 14:05Источника света при фото с телефона физически не может не быть. Даже в закрытой комнате без любого света источником будет экран телефона и свет от него, который отбивается от поверхностей, так что это демагогия.GreenMile: ↑ 20.07.2025 14:02 Та ви шо, а ну, розкажіть мені звідки взялась тінь, якщо нема жодного джерела світла? Щось уже на ноблевку тягнете.
-
DuckRider
Member
Кстати, перепроверил данные, глаза не подвели, действительно пиксель снимает именно 15с выдержку и клеит её всё оставшееся время (2:30, вроде)
-
GreenMile
Member
Звісно, не тримав :JKrl: ↑ 20.07.2025 14:03 отличная попытка.
теперь на 100% ясно что нормального телефона ты в руках даже не держал.
- спойлер
Ну, звісно, єJKrl: ↑ 20.07.2025 14:03И конечно у тебя есть фотки из твоего похода с 40-50кг рюкзаком?![]()
цирк и кони
То було 25 років тому ))))) Якщо не дійшло одразу, я повторю - то була ера плівкових фотоапаратів, які кіти, господи, тоді таких слів ніхто не знавJKrl: ↑ 20.07.2025 14:03пара кіло фотопричиндалля не тяне навіть на беззеркалку з кітом. та що камери, бінокль важить кіло.
Відправлено через 34 секунди:
НаступнийDuckRider: ↑ 20.07.2025 14:05Источника света при фото с телефона физически не может не быть. Даже в закрытой комнате без любого света источником будет экран телефона и свет от него, который отбивается от поверхностей, так что это демагогия.GreenMile: ↑ 20.07.2025 14:02 Та ви шо, а ну, розкажіть мені звідки взялась тінь, якщо нема жодного джерела світла? Щось уже на ноблевку тягнете.
Відправлено через 3 хвилини :
JKrl: ↑ 20.07.2025 14:06 конкретно пятна в фото это отблески фонаря с улицы через шторы.
JKrl: ↑ 20.07.2025 13:28 1) на первой фотке 100% темнота,