Данная ветка посвящена обсуждению различных вопросов связанных с выбором видеокарт.
FAQ:
В: На какие параметры стоит обратить внимание при покупки видеокарты? О: Стоит обратить внимание на:
1) Объем видео памяти
2) Ширину шины
3) Количество шейдеров
4) Соответственно на частоты компонентов (Видеопамять, GPU, универсальные шейдеры)
5) Энергопотребление
6) В некоторых случаях на тепловыделение.
В: В чем отличие между производителями видеокарт напр. ASUS, MSI, XFX и т.д.? О: Карты могут отличатся:
1) Комплектом поставки (Игры, переходники, клиенты на скачивания и т.д.)
2) Системой охлаждения
3) Наличием "отборных" чипов, у которых выше разгонный потенциал
4) Разгоном от производителя
5) Разводкой компонентов на РСВ
6) Гарантией от производителя.
В: Совместимы ли видеокарты с интерфейсом PCI-Express 2.0/3.0 с материнскими платами с интерфейсом PCI-Express 1.0 и наоборот? О: Совместимы. Вот результаты тестов.
В: Карты с каким объемом памяти стоит брать для современных игр? О: 3Gb - 11Gb
Хотите получить адекватные рекомендации - укажите разрешение вашего монитора и желаемое количество кадров, основные игры.
Остальную конфигурацию - по желанию
GreenMile
WOT на ультра
ну ще можливо поганяти в CS 2
Vlaad13
Я не заядлий геймер, сталкер 2 не граю, мені і перший не зайшов. Головне щоб нові ігри можна було запустити, полазити в менюшці, вийти і забути
1660супер/Ти от 4500-5000, 1660 от 4000, дешевле не видел, но если и есть за 3500 то явно не просто так, с нерабочими вентилями например. 1650/супер можно поискать за 3500 и их тоже для танков на ультрах хватает.
legioner
В мене перед цим була 1650 супер, продав за 3200грн. Грав на той момент в фулл хд практично все, Алан вейк 2 було близько 40фпс. Між 1650 та версією супер велика різниця, тому краще дивись в її сторону.
Отправлено спустя 47 секунд:
Якщо вже бюджет зовсім маленький.
Поставив 5070. горить червоний. БП 600w 80 PLUS BRONZE. Гугл каже що з живленням проблеми наче як. на фото видно що підключено через перехідник, і разгалудженим кабелем х2 6+2. При покупці я розумів шо на свої максималки відяха працюваті з моїм БП не зможе, тому також планував міняти БП. Зараз планував максимум на 150W її використовувати. В новинки не граю, тож не критично для мене було б. Але те що вона така розумна і тупо навіть не запуститься... що скажете? реально может навіть не запускатись через БП старий і покупка нового БП допоможе? Дякую!
avesaddd: ↑
13.06.2025 00:54
Поставив 5070. горить червоний. БП 600w 80 PLUS BRONZE. Гугл каже що з живленням проблеми наче як. на фото видно що підключено через перехідник, і разгалудженим кабелем х2 6+2. При покупці я розумів шо на свої максималки відяха працюваті з моїм БП не зможе, тому також планував міняти БП. Зараз планував максимум на 150W її використовувати. В новинки не граю, тож не критично для мене було б. Але те що вона така розумна і тупо навіть не запуститься... що скажете? реально может навіть не запускатись через БП старий і покупка нового БП допоможе? Дякую!
спойлер
Запустив відяху навіть з старим БП. як виявилось червоний діод має світитись при використанні перехідника + підключеного живлення і гаснути при запуску ПК. а вже при використанні напряму від БП діод вже не світиться.
відштовхуючись від того шо це норма поставив стару відяху і змінив в біосі PCIe з авто на конкретне значення. Advanced > PCI config > Gen3 і в Advanced > SystenAgent config > PCIe x16 Gen4 ( в чому різниця і чого там максимум 3 а там 4 я не знаю ). Поставив нову, включив, все так же було ноль реакції, коли вже хотів вирубати то зявилась картинка - відразу робочий стол. коли зніс і встановив дрова то вже норм загружалось і з Лого материнки і в біос можна було зайти і загрузка вінди шла нормально. Може кому корисно буде