Выбор монитора

Мониторы и другие устройства отображения информации
Відповісти
Автор
Повідомлення
Vader
Member

Повідомлення

Melofon
Ну так а че ты 60гц не купил(не мамкин геймер)?а что то 165 прикупил :lol:
ДА!!СИЛЬНО ВАЖНО КУРСОР И СТРАНИЧКИ САЙТОВ-плавно,а не слайд шоу!
Не смеши людей..
Тебе ж не до лампочки?не?или ты на 60 сидишь?Че ты за других говоришь?Вот тебе люди выше пишут..

Отправлено спустя 5 минут 47 секунд:
Еще раз,те кто попробовал герцовку в 120 и выше-в жизни не вернуться на 60!!
А тем кому на герцовку плевать,они либо просто не видели выше,либо им вообще плевать,что запорожец,что бмв...один фиг едет..а как,то уже не важно.
Пусть едут.А ты им не забудь,порекомендовать,хороший 60гц моник,по цене 144 :lol:
snapdragon999
Member

Повідомлення

Vader: 26.05.2025 14:52
А тем кому на герцовку плевать,они либо просто не видели выше,либо им вообще плевать,что запорожец,что бмв...один фиг едет..а как,то уже не важно.
Не ну если где то для коммерческого сектора ,не будут же брать самые дорогие , дали рабочее место на шару то пойдет ,а домой такое никто не купит себе,либо далекий человек ,который не шарит в компах.
FirstTDM
Member

Повідомлення

Melofon: 26.05.2025 14:38Я говорю именно о покупке нового монитора и да есть люди которые покупают прямо сейчас 60Гц по разным причинам начиная от экономических кончая просто ненужностью чего-то выше т.к. не игрульками едиными, а для вас это вызывает удивление как и для других непонятливых мамкиных геймеров которые другими критериями не мыслят и не могут себя поставить на место другого бо они этого просто не умеют.
Да прекратите ругаться по не совсем важному поводу :beer:

При выборе монитора главное:

1) Качество изделия и картинки дабы не "резало глаза" и не было "слишком плохо"
2) Качество цветопередачи и общее качество изображения - равномерность, засветы и всё такое...
3) Вот тут, наверное, начинает работать 60/100/120/144 Гц и более... лучше выбирать побольше...

И да, конечно, в 2025 году почти все новые модели идут от 100/120 Гц и выше - тут без вопросов...
Gold_Star
Member

Повідомлення

Найгірше що могло статися з ринком моніторів - коли з високогерцових CRT люди пересіли на LCD 60 Гц.
FirstTDM
Member

Повідомлення

Gold_Star: 26.05.2025 18:22Найгірше що могло статися з ринком моніторів - коли з високогерцових CRT люди пересіли на LCD 60 Гц.
Так жирно, что аж капает :lol:

В качестве подопытного использовался старенький 22-дюймовый Iiyama Vision MasterPro512. Номинально он способен выдавать частоту обновления до 180 Гц, однако энтузиасты пошли на хитрость. С помощью функции кастомной настройки разрешения, интегрированной в панель управления NVIDIA, они «подкрутили» параметры работы монитора.

В частности, разрешение экрана было снижено до 320x120 пикселей. В сочетании с прогрессивной развёрткой и ручной настройкой GTF (основной формулы синхронизации) монитор удалось «разогнать» сначала до 600 Гц, а затем и до рекордных 700 Гц.

Блогеры отметили, что в реальной жизни такой режим работы вряд ли кому-то пригодится: их целью было показать, что даже устаревшие технологии до сих пор могут удивлять. Большинство современных мониторов пока не преодолело планку в 540 Гц — впрочем, и рабочее разрешение у них гораздо выше.
Gold_Star
Member

Повідомлення

FirstTDM
А після цього ще розігнали Pentium 4 до 5 ГГц на азоті ;)
FirstTDM
Member

Повідомлення

Gold_Star: 26.05.2025 18:31А після цього ще розігнали Pentium 4 до 5 ГГц на азоті
Угу... :) И память DDR5 до 12 752 МТ/с... ну так, чтобы по современному :lol:
den55den
Member

Повідомлення

snapdragon999: 25.05.2025 16:55 :rolleyes:
Свегер: 25.05.2025 08:04 snapdragon999
Оскільки, у вас також планується використання монітора під ігри, можливо вам все ж варто розглядати варіанти на 32 дюйми в QHD (2K) розширенні.
Раніше, років 3-4 тому, класний був Gigabyte M32Q, тепер, якщо вам такий варіант підходить, потрібно буде інші розглядати.
Що ви про це думаєте?!
У меня сейчас 27 2к, по отзывам 32 2к не очень,мыльноват, лучше 4к брать. Играть если что на том буду, а на этом работать, пока карту помощнее не куплю.Может и на 4к что-то потянет :laugh:
Треба спробувати може й заде 32/2к, я нещодавно був у брата то в нього самсунг ж5 ізогнутий 32/2к то я як не дивився в ворді в іграх робочий стіл, нічого не помітив якихось страшних пікселів, чи прямо страшного мила в іграх, може я не вибагливий, але страшного зовсім нічого не побачив, і монітор в ціні 12к, ВА і ледь десь помітний засвіт і то треба ще його помітити. Тому треба перед собою ставити купу моніторів і вибирати, а так один на один з монітором то все ок.
Аціо
Member

Повідомлення

den55den
Даремно, я також був бовдуром та слухав поради за 27", але одного разу спробував 43" 4к, усі ті дрібні нікчеми - одразу на звалище. Тепер сам використовую як основний 43" 4к, і нехай йолопи і далі сидять у своїх мікротунелях. Тим паче коли можна за 500-600 айоро узяти нормальний телевізор 100гц+ з 4мс відгуком та гарною матрицею на кшталт Samsung QE43QN90 , доки дуже потужно розумно незламним тощо штовхають сміття 22" за 1000 айоро.
snapdragon999
Member

Повідомлення

Аціо: 26.05.2025 19:39 але одного разу спробував 43" 4к, усі ті дрібні нікчеми - одразу на звалище. Тепер сам використовую як основний 43" 4к, і нехай йолопи і далі сидять у своїх мікротунелях.
ты б еще 55 взял :laugh:

Отправлено спустя 3 минуты 39 секунд:
den55den: 26.05.2025 19:18

Треба спробувати може й заде 32/2к, я нещодавно був у брата то в нього самсунг ж5 ізогнутий 32/2к
ой не знаю ,как бы не лохонуться :D
Свегер
Member

Повідомлення

Аціо
Аціо: 26.05.2025 19:39 Даремно, я також був бовдуром та слухав поради за 27", але одного разу спробував 43" 4к, усі ті дрібні нікчеми - одразу на звалище. Тепер сам використовую як основний 43" 4к, і нехай йолопи і далі сидять у своїх мікротунелях. Тим паче коли можна за 500-600 айоро узяти нормальний телевізор 100гц+ з 4мс відгуком та гарною матрицею на кшталт Samsung QE43QN90 , доки дуже потужно розумно незламним тощо штовхають сміття 22" за 1000 айоро.

Можна робити, як завгодно і що завгодно, аби тільки вас такий варіант влаштовував.
Але загалом, такий варіант виглядає не дуже зручним у використанні:
- щоб охоплювати зором весь 43-х дюймовий екран, має бути достатня відстань до монітора ~80-100см, тому, буде потрібен, або досить глибокий стіл, близько метра, або окремий кронштейн, щоб закріпити його на столі/стійці або на стіні;
- верхній край такого екрану буде однозначно вище рівня очей, а чим більше потрібно буде дивитися в гору і задирати голову, тим більше будуть напрягатись і втомлюватимуться очі і шия;
- також, на VA матриці, досить вузькі кути огляду, тому їх монітори і роблять гнутими, щоб це частково компенсувати, бо краї екрану часто виглядають менш чіткими та більш розмитими і через це погіршується чіткість тексту;
- перші матриці Samsung QE43QN90, мають субпіксельне розташування BGR, а не RGB, як за звичай, тому в програмах які не підтримують BGR, буде також погана чіткість тексту
Востаннє редагувалось 26.05.2025 20:51 користувачем Свегер, всього редагувалось 1 раз.
ilcattivo
Member

Повідомлення

Аціо: 26.05.2025 19:39 den55den
Даремно, я також був бовдуром та слухав поради за 27", але одного разу спробував 43" 4к, усі ті дрібні нікчеми - одразу на звалище. Тепер сам використовую як основний 43" 4к, і нехай йолопи і далі сидять у своїх мікротунелях. Тим паче коли можна за 500-600 айоро узяти нормальний телевізор 100гц+ з 4мс відгуком та гарною матрицею на кшталт Samsung QE43QN90 , доки дуже потужно розумно незламним тощо штовхають сміття 22" за 1000 айоро.
О, у вас монітор 43"? Підскажіть, а це правду говорять що тяга до покупки великих речей - це підсвідоме бажання компенсувати замалу довжину статевого члена?
Аціо
Member

Повідомлення

ilcattivo: 26.05.2025 20:45
Аціо: 26.05.2025 19:39 den55den
О, у вас монітор 43"? Підскажіть, а це правду говорять що тяга до покупки великих речей - це підсвідоме бажання компенсувати замалу довжину статевого члена?
Не знаю не цікавився довжиною у інших, а мені ще коли вчився у школі дівчина поміряла лінійкою 20.5см, та товщина майже з зап'ястя, отож можете далі самі розібратись у питанні. Хоча маю підозру що все гаразд, бо від жодної дівчини не чув претензій за це :lol: .

Свегер: 26.05.2025 20:43
- перші матриці Samsung QE43QN90, мають субпіксельне розташування BGR, а не RGB, як за звичай, тому в програмах які не підтримують BGR, буде також погана чіткість тексту
На десятках форумах та у вордах все гаразд з текстом, краще навіть на деяких VA IPS так що там були за перші, не знаю напевно мені пощастило брав рік тому все супер.
0kie
Member

Повідомлення

Аціо: 26.05.2025 20:54дівчина поміряла лінійкою 20.5см, та товщина майже з зап'ястя

В твоём возрасте все п... врут. :laugh:
FirstTDM
Member

Повідомлення

Аціо: 26.05.2025 19:39усі ті дрібні нікчеми - одразу на звалище. Тепер сам використовую як основний 43" 4к, і нехай йолопи і далі сидять у своїх мікротунелях.
Нет... это не монитор для игр/работы и всего остального - это информационная или кинематографичная панель, которая должна быть расположена на расстоянии 1.8 - 2.1 м... это факт для большинства людей. Тут спорить не о чем. При любой работе на компе - шея будет болеть от 43", глаза устанут и т.д. и т.п.

Такая панель вешается на стенку как дополнительное устройство вывода информации и всё такое...

- - -
Аціо: 26.05.2025 20:57а мені ще коли вчився у школі дівчина поміряла лінійкою 20.5см, та товщина майже з зап'ястя,
Ого как - настало время анекдотов :rotate:
спойлер
Постоянный посетитель кабака возвращается после отпуска за свой излюбленный стол. Заказал себе выпивку, стал разглядывать стол и видит три метки – одна 10 см от края стола, вторая - 12 см, а третья – 14 см. Он спрашивает хозяйку:
- Что означают эти метки?
Она отвечает:
- Тут были три негра на последней неделе, поспорили - у кого член длиннее, мерили на этом столе...
Завсегдатай с ухмылкой говорит:
- Своим членом я могу метку поставить подальше этих!
Он расстёгивает брюки и достает свой член. Хозяйка говорит:
- Можешь убирать его... Они мерили с другой стороны стола!
Востаннє редагувалось 26.05.2025 21:03 користувачем FirstTDM, всього редагувалось 2 разів.
Аціо
Member

Повідомлення

0kie: 26.05.2025 20:59
Аціо: 26.05.2025 20:54дівчина поміряла лінійкою 20.5см, та товщина майже з зап'ястя

В твоём возрасте все п... врут. :laugh:
Ага нехай буде так, якщо це компенсує ваші комплекси.

FirstTDM: 26.05.2025 20:59
Аціо: 26.05.2025 19:39усі ті дрібні нікчеми - одразу на звалище. Тепер сам використовую як основний 43" 4к, і нехай йолопи і далі сидять у своїх мікротунелях.
Нет... это не монитор для игр/работы и всего остального - это информационная или кинематографичная панель, которая должна быть расположена на расстоянии 1.8 - 2.1 м... это факт для большинства людей. Тут спорить не о чем. При любой работе на компе - шея будет болеть от 43", глаза устанут и т.д. и т.п.

Такая панель вешается на стенку как дополнительное устройство вывода информации и всё такое...
От якраз навпаки - шия затікала за дрібним, боліла, очі нили.
Тепер очі розслаблені, шия рівна та відпочиває ненапружена, все набагато краще.
FirstTDM
Member

Повідомлення

Аціо: 26.05.2025 21:03От якраз навпаки - шия затікала за дрібним, боліла, очі нили.
спойлер
https://cs11.pikabu.ru/post_img/2018/06 ... 688090.mp4
Аціо
Member

Повідомлення

FirstTDM: 26.05.2025 20:59
спойлер
Постоянный посетитель кабака возвращается после отпуска за свой излюбленный стол. Заказал себе выпивку, стал разглядывать стол и видит три метки – одна 10 см от края стола, вторая - 12 см, а третья – 14 см. Он спрашивает хозяйку:
- Что означают эти метки?
Она отвечает:
- Тут были три негра на последней неделе, поспорили - у кого член длиннее, мерили на этом столе...
Завсегдатай с ухмылкой говорит:
- Своим членом я могу метку поставить подальше этих!
Он расстёгивает брюки и достает свой член. Хозяйка говорит:
- Можешь убирать его... Они мерили с другой стороны стола!
А от тут є трохи правди, адже лінійка починається не з 0, та я не став акцентувати на тому що мені наміряла Тетянка на 5-6мм менше. Так що можна сказати я применшив розмір. :gigi:

FirstTDM: 26.05.2025 21:10
Аціо: 26.05.2025 21:03От якраз навпаки - шия затікала за дрібним, боліла, очі нили.
спойлер
https://cs11.pikabu.ru/post_img/2018/06 ... 688090.mp4
Вибачте російське не споживаю.
FirstTDM
Member

Повідомлення

Аціо: 26.05.2025 21:12Вибачте російське не споживаю.
Вибачте, але там немає нічого російського... нічого кацапського... цеж вiдео... до того ж китайське :)
Аціо
Member

Повідомлення

FirstTDM
І на майбутнє - усім в кого макітра не лише для того щоб туди їсти, давно відомо що зручність здебільшого монітору для роботи відповідає від висоти положення очей здебільшого, тобто узяли гарний великий монітор, забезпечте відповідну висоту екрану, щоб вона знаходилась центром навпроти очей під час коли голова у максимально зручному положенні. Інше лякалки маркетологів, дуремарів.
Відповісти