Выбор клавиатуры под все нужды и направления

Клавиатуры, мыши и прочая периферия
Відповісти
Автор
Повідомлення
7mindfields
Member

Повідомлення

OldGoodGames: 01.05.2025 00:19
7mindfields: 01.05.2025 00:16
То був сарказм, якщо що. Звісно це дуже дешевий варіант мембранної клавіатури з відповідною якістю.
Зрозуміло, спробую за таку ціну, Вже гарно що не AYPADLO :laugh: хоча може виявитися що і так :rolleyes:
Що там тестувати, це просто гроші на вітер, хоч і не великі. Краще вже тут на барахолці розглянути якусь varmilo 87 з
сетом низькопрофільних кейкапів, так, це буде дорожче в 4 рази, але воно хоч не відригне через пару місяців (або ж звичайну офісну мембранку від якогось перевіреного виробника за 200-300грн)
OldGoodGames
Member

Повідомлення

Відригне, так відригне, мені просто побавитись :shuffle:
leif
Member

Повідомлення

leif: 09.04.2025 13:48вирішив спробувати, як там на юнікейc вручну змащують світчі
отже, повдомляю, що змащують вони добротно, можна сміливо купувати. консистентність гарна, не оверлубнуто, пружини змащені ок. коротше, мабуть я сам би змастив трохи краще, але це аж ніяк не була б принципова різниця, скоріше ледве помітна.

24мм сінглстейдж пружини, до речі, використані справді класні, ТТС робе гуд. вони ці пружини продають на юнікейс і окремо по 12 доларів за 100шт, я думаю навіть собі взяти спробувати кудись в черрі поставити, бо сподобались навіть незважаючи що зазвичай я ставлю дещо важчі пружини.

ну і що стосується milky yellow pro як таких. в замодифікованому стані це справді неймовірно емейзінг світч, який з ноги залетів в мій особистий топ, десь поруч з черрі блеками/ніксі/браунами, 43studio popu, aflion blue sky.

також приїхали ще 2 сети hmx`ів (Gulf та Sonja HC), але я їх ще нормально не тестив, бо ніяк не наклацаюсь гатеронами) хіба що треба відмітити люмінєву діжку в якій приїхав сет hmx gulf, прикольна штука :gigi:
спойлер
Зображення
Відправлено через 1 годину 10 хвилин 31 секунду:
а тепер заварюйте чайок, я вам розповім про карколомні пригоди з пцб до мого матріксу 2.0адд, якими я точно вже всіх тут задовбав :laugh:

отже, положняк наступний (з передісторією для новоприбулих читачів):

- преміальний матрікс 2.0адд поставляється штатно з пцб товщиною 1.2мм, тому що такій товщині надають перевагу більшість азіатів, а саме на азійський ринок матрікс орієнтувався в першу чергу в часи випуску 2.0адд, та і значною мірою орієнтується досі, в принципі.
- навіть з 1.2мм пцб ця клавіатура звучить не просто добре, а дуже добре, мабуть моя наулюбленіша клавіатура в плані звучання на тепер.
- пцб завтовшки 1.6мм на противагу 1.2мм забезпечують більш щільний і глибокий звук, що цілком логічно.
- матрікслаб самі не пропонують 1.6мм пцб до своїх клавіатур, але благосовили одного стороннього виробника на виробництво таких пцб (Faye), які продаються ГБ та ін-сток, але скоріше ГБ, тому що інсток розпродаються залишки і це означає, що для вашої клавіатури плат як раз може і не бути, як їх немає для моєї 2.0адд, а останній ГБ закінчився в листопаді 24 року, без планів на наступний наразі.
- я намагався купити faye 1.6мм пцб з рук у інших людей, але перша спроба вийшла невдала і замість 1.6мм, мені приїхала теж 1.2мм плата, але трохи інша ніж стокова (принаймні нова). ця плата обійшлась мені в ~225$ з урахуванням доставки австралія-штати-україна та мілл-максшення 3305-ми сокетами.
- чекати ГБ я не захотів і став шукати де б ще знайти охочих продати саме 1.6мм нову пцб. знайшов з часом аж одного китайця в дискорді матрікслаб, який мав таку плату і бажання її продати. китаєць загнув дику ціну, але мій ентузіазм не давав спокою і я врешті решт не витримав і купив її. ця плата мені обійшлась вже ~275$ з урахуванням доставки і мілмаксшення, але альтернативою такій покупці було лише очікування наступного гб від файе, який взагалі невідомо коли буде і наскільки затягнеться.
- через місяць очікування доставки я таки зібрав клавіатуру з цією 1.6мм пцб і потицяв; в цілому це було цікаво і різниця справді досить велика у порівнянні з 1.2мм, але при цьому я несподівано для себе самого не сказав би, що надаю перевагу тій чи іншій товщині, адже кожна з них має свої особливості і може пасувати краще до того чи іншого білду.
- оскільки мені потрібна якась підтримка віа/віал а її "з коробки" не було, я спробував прошити 1.6мм пцб прошивкою з дискорду матрікс для файе пцб, і тут раптом виявляється, що ніякі прошивки, які там викладені їй не підходять і плата взагалі перестала працювати.
- помучавшись деякий час я пишу астро (головному прошивкописцю матрікслаб) і він мені відповідає, що пцб на таких мікроконтроллерах файе не робила і це, що у мене це підробка на руках, які колись робились там на китайщині місцевими кулібіними. відповідно, нехай той дядечко ляо, який її зробив, мені і дає прошивку для неї (логічно). я трохи в шоці, смикаю продавця, продавець падає на мороз. ітого у мене на руках залишається практично золота по ціні плата, яка взагалі не альо і не працює, тому що намагаючись її прошити я затер ту прошивку, що на ній була, будучи впевнений, що це файе пцб і з прошивкою проблем не буде.
- пишу також artko в ПП, адже знаю, що він шарить QMK, описую ситуацію-питаю поради. опускаючи подробиці врешті-решт було вирішено, що я надішлю йому пцб на процедури, адже він запевнив мене, що навіть в такій неприємній ситуації, якщо заморочитись, можна написати прошивку для клавіатури і він має необхідні для цього джедайські скіли. повний сподівань на краще я поскакав на нову пошту наступного ранку і заслав посилку.
- минуло зовсім небагато часу і artko не інакше як якимось магічним чином зібрав qmk прошивку для 1.6mm плати, про існування якої знає в кращому випадку пару сотень китайців. мало того, що з усім потрібним функціоналом, так ще й з повноцінною підтримкою віа B-)
- але не тільки цю плату я надіслав у відправленні в дніпро, а також 1.2мм файе пцб, яку я купив до того з австралії, думаючи що вона буде 1.6мм адже з нею також напередодні стався глюк (смуга потужного везіння у мене в житті, не інакше) і вона була в напівробочому стані, з яким я сам теж не зміг нічого зробити. знову ж таки, опускаючи деталі, artko в підсумку допоміг повернути до життя і її :beer: таким чином у мене тепер цілих 2 повнофункціональних пцб до матрацу окрім повністю робочої штатної, чому я справді радий, адже купити їх нині вкрай складно і дорого.

є ще один момент в моїх пригодах з пцбшками до матрацу, але про нього я розповім наступного разу, коли з ним також питання буде вирішене остаточно.

коротше, ви зрозуміли: китайці підробляють навіть пцб до преміальних клавіатур (хоча чому тут дивуватись направду), artko - потужний qmk/stm32 джедай, який буквально за кілька днів воскресив мені пцб'шок на $500, а клавіатурне хоббі повне цікавих пригод та американських гірок :write:
спойлер
Зображення
leif
Member

Повідомлення

Matrix 2.0 Additional Oatmeal Coating (2020)
GMK Evil Dolch
Gateron Milky Yellow (Hand Lubed with 3204 + Spring Swap to TTC 24mm 53g)

спойлер
Зображення
Зображення
Зображення
сфоткано на праску вибачайте, але якщо клікнути на фото і дивитись на хостінгу якість дещо покращується :gigi:
7mindfields
Member

Повідомлення

leif моє б серце не витримало такої підстави
artko так ти виходить майстер спорту з via :up:
leif
Member

Повідомлення

7mindfields: 05.05.2025 13:59моє б серце не витримало такої підстави
так, вся історія була не сказати, що приємною, але в цьому свій є і свій шарм, особливо коли воно все добре закінчується в підсумку) з більш розповсюдженими клавіатурами в такі передрягі не встрягнеш апріорі, щось треба -- пішов купив і забув. ну, в крайному випадку замовив кастомний плейт якийсь, якщо хочеш екзотику чи плейти з якогось матеріалу закінчились в продажу, але це все інші гроші і інші ризики. і ніяких тобі пригод і несподіванок :laugh:

моя дружина взагалі з ситуації прикол тягне, коли я спочатку сам добровільно у все це хоббі вліз і щось в ньому роблю, а потім ходжу по хаті матюкаюсь собі під ніс, що одне виявилось підробкою або перестало працювати фіг зна чому, друге треба випаювати-запаювати 5 разів, бо ніяк конфіг не підберу (а мілмаксити ще одну пцб в облом), на третє пропустив ГБ, четверте сильно дорого коштує або ніде не продається (одразу +100 до бажання купити), п'яте купив, а воно не сподобалось вживу, шосте їде два з половиною місяці без трекінгу, і далі в такому дусі :laugh:

спокійніше треба, я знаю, але, якщо я заспокоюсь, то мені перестане бути цікаво ¯\_(ツ)_/¯
7mindfields: 05.05.2025 13:59artko так ти виходить майстер спорту з via
qmk та мк stm32)
artko
Member

Повідомлення

7mindfields: 05.05.2025 13:59 leif моє б серце не витримало такої підстави
artko так ти виходить майстер спорту з via :up:
ні, я тільки вчусь :) колупаю свій кейхрон помалу.

підібрав капи під південний діод, теперь можна далі розважатись з типами підсвічювання. нарешті видно індікацію капслока та функцій по альтернативному лейеру. індикацію поточної мови введення додав раніше, модіфікував viа під себе трохи.
спойлер
keychron_side.jpg
strang
Member

Повідомлення

поглядую одним оком на бездротову aula f75.
ali: 50+ баксів,
олх: типу нові від 1500грн.
це якісь різні "аули"?
7mindfields
Member

Повідомлення

strang: 08.05.2025 23:48 поглядую одним оком на бездротову aula f75.
ali: 50+ баксів,
олх: типу нові від 1500грн.
це якісь різні "аули"?
Там є тільки f75 та f75 pro, 1.5к за нову f75 на олх звучить як скам
strang
Member

Повідомлення

Ну там багато "скаму"..
Pro vs non pro: як я зрозумів різниця в розташуванні світлодіода, чи ще щось?...
leif
Member

Повідомлення

7mindfields: 09.05.2025 00:131.5к за нову f75 на олх звучить як скам
можливо, з таобао тягають чи ще звідкись. ось зайшов глянув на тао:
спойлер
Зображення
strang
Member

Повідомлення

leif
угу, дякую
сижу, дивлюсь огляди, чухаю потилицю.
leif
Member

Повідомлення

тут хтось ще паяє світчі крім мене?)
якщо так, і ви не чули про кестер, категорично рекомендую цей улюблений припій клавіатурних (і не тільки) ентузіастів. вважається (з того що я читав і бачив в різних джерелах) найкращим з того, що можна купити для наших цілей. я не тестив так щоб багато припоїв, але кестер дійсно дуже ок. оцей варіант для паяння світчів та міл-максів -- те що треба:
спойлер
Зображення
у нас, на жаль, він не продається, купував цю катушку яка на фото на амазоні

Відправлено через 11 хвилин 29 секунд:
глянув ще відгуки на амазоні, раніше їх не читав по цьому припою. в цілому, можу лише пруфанути з власного досвіду все позитивне, що там сказано і підтвердити, що так воно і є :write:
strang
Member

Повідомлення

leif: 09.05.2025 18:56у нас, на жаль, він не продається,
продається :) viewtopic.php?f=29&t=285586
не впевнений але шось наче дорожче теж непоганого cynel.
Melofon
Member

Повідомлення

leif: 04.05.2025 13:29
leif: 09.04.2025 13:48
спойлер
вирішив спробувати, як там на юнікейc вручну змащують світчі
отже, повдомляю, що змащують вони добротно, можна сміливо купувати. консистентність гарна, не оверлубнуто, пружини змащені ок. коротше, мабуть я сам би змастив трохи краще, але це аж ніяк не була б принципова різниця, скоріше ледве помітна.

24мм сінглстейдж пружини, до речі, використані справді класні, ТТС робе гуд. вони ці пружини продають на юнікейс і окремо по 12 доларів за 100шт, я думаю навіть собі взяти спробувати кудись в черрі поставити, бо сподобались навіть незважаючи що зазвичай я ставлю дещо важчі пружини.

ну і що стосується milky yellow pro як таких. в замодифікованому стані це справді неймовірно емейзінг світч, який з ноги залетів в мій особистий топ, десь поруч з черрі блеками/ніксі/браунами, 43studio popu, aflion blue sky.

також приїхали ще 2 сети hmx`ів (Gulf та Sonja HC), але я їх ще нормально не тестив, бо ніяк не наклацаюсь гатеронами) хіба що треба відмітити люмінєву діжку в якій приїхав сет hmx gulf, прикольна штука :gigi:
спойлер
Зображення
Відправлено через 1 годину 10 хвилин 31 секунду:
а тепер заварюйте чайок, я вам розповім про карколомні пригоди з пцб до мого матріксу 2.0адд, якими я точно вже всіх тут задовбав :laugh:

отже, положняк наступний (з передісторією для новоприбулих читачів):

- преміальний матрікс 2.0адд поставляється штатно з пцб товщиною 1.2мм, тому що такій товщині надають перевагу більшість азіатів, а саме на азійський ринок матрікс орієнтувався в першу чергу в часи випуску 2.0адд, та і значною мірою орієнтується досі, в принципі.
- навіть з 1.2мм пцб ця клавіатура звучить не просто добре, а дуже добре, мабуть моя наулюбленіша клавіатура в плані звучання на тепер.
- пцб завтовшки 1.6мм на противагу 1.2мм забезпечують більш щільний і глибокий звук, що цілком логічно.
- матрікслаб самі не пропонують 1.6мм пцб до своїх клавіатур, але благосовили одного стороннього виробника на виробництво таких пцб (Faye), які продаються ГБ та ін-сток, але скоріше ГБ, тому що інсток розпродаються залишки і це означає, що для вашої клавіатури плат як раз може і не бути, як їх немає для моєї 2.0адд, а останній ГБ закінчився в листопаді 24 року, без планів на наступний наразі.
- я намагався купити faye 1.6мм пцб з рук у інших людей, але перша спроба вийшла невдала і замість 1.6мм, мені приїхала теж 1.2мм плата, але трохи інша ніж стокова (принаймні нова). ця плата обійшлась мені в ~225$ з урахуванням доставки австралія-штати-україна та мілл-максшення 3305-ми сокетами.
- чекати ГБ я не захотів і став шукати де б ще знайти охочих продати саме 1.6мм нову пцб. знайшов з часом аж одного китайця в дискорді матрікслаб, який мав таку плату і бажання її продати. китаєць загнув дику ціну, але мій ентузіазм не давав спокою і я врешті решт не витримав і купив її. ця плата мені обійшлась вже ~275$ з урахуванням доставки і мілмаксшення, але альтернативою такій покупці було лише очікування наступного гб від файе, який взагалі невідомо коли буде і наскільки затягнеться.
- через місяць очікування доставки я таки зібрав клавіатуру з цією 1.6мм пцб і потицяв; в цілому це було цікаво і різниця справді досить велика у порівнянні з 1.2мм, але при цьому я несподівано для себе самого не сказав би, що надаю перевагу тій чи іншій товщині, адже кожна з них має свої особливості і може пасувати краще до того чи іншого білду.
- оскільки мені потрібна якась підтримка віа/віал а її "з коробки" не було, я спробував прошити 1.6мм пцб прошивкою з дискорду матрікс для файе пцб, і тут раптом виявляється, що ніякі прошивки, які там викладені їй не підходять і плата взагалі перестала працювати.
- помучавшись деякий час я пишу астро (головному прошивкописцю матрікслаб) і він мені відповідає, що пцб на таких мікроконтроллерах файе не робила і це, що у мене це підробка на руках, які колись робились там на китайщині місцевими кулібіними. відповідно, нехай той дядечко ляо, який її зробив, мені і дає прошивку для неї (логічно). я трохи в шоці, смикаю продавця, продавець падає на мороз. ітого у мене на руках залишається практично золота по ціні плата, яка взагалі не альо і не працює, тому що намагаючись її прошити я затер ту прошивку, що на ній була, будучи впевнений, що це файе пцб і з прошивкою проблем не буде.
- пишу також artko в ПП, адже знаю, що він шарить QMK, описую ситуацію-питаю поради. опускаючи подробиці врешті-решт було вирішено, що я надішлю йому пцб на процедури, адже він запевнив мене, що навіть в такій неприємній ситуації, якщо заморочитись, можна написати прошивку для клавіатури і він має необхідні для цього джедайські скіли. повний сподівань на краще я поскакав на нову пошту наступного ранку і заслав посилку.
- минуло зовсім небагато часу і artko не інакше як якимось магічним чином зібрав qmk прошивку для 1.6mm плати, про існування якої знає в кращому випадку пару сотень китайців. мало того, що з усім потрібним функціоналом, так ще й з повноцінною підтримкою віа B-)
- але не тільки цю плату я надіслав у відправленні в дніпро, а також 1.2мм файе пцб, яку я купив до того з австралії, думаючи що вона буде 1.6мм адже з нею також напередодні стався глюк (смуга потужного везіння у мене в житті, не інакше) і вона була в напівробочому стані, з яким я сам теж не зміг нічого зробити. знову ж таки, опускаючи деталі, artko в підсумку допоміг повернути до життя і її :beer: таким чином у мене тепер цілих 2 повнофункціональних пцб до матрацу окрім повністю робочої штатної, чому я справді радий, адже купити їх нині вкрай складно і дорого.

є ще один момент в моїх пригодах з пцбшками до матрацу, але про нього я розповім наступного разу, коли з ним також питання буде вирішене остаточно.

коротше, ви зрозуміли: китайці підробляють навіть пцб до преміальних клавіатур (хоча чому тут дивуватись направду), artko - потужний qmk/stm32 джедай, який буквально за кілька днів воскресив мені пцб'шок на $500, а клавіатурне хоббі повне цікавих пригод та американських гірок :write: [/spoiler]
спойлер
Зображення
А нельзя простыни под спойлер прятать? :teacher:
leif
Member

Повідомлення

strang: 09.05.2025 19:22продається viewtopic.php?f=29&t=285586
Окремі пропозиції є, але це не широко представлена повна лінійка, як той же сynel. півтора варіанта у продавців на барахолках це так собі "продається") втім, це ж інший варіант продає людина: безфлюсовий і вдвічі тонший. мені рекомендували саме оцей кестер для клавіатурних цілей по складу, що на фотці вище. Ніби як оптимальний варіант, і саме його у нас не знайшов навіть у продавців на олх.

щодо сynel, то ось він у мене прямо зараз є :)
спойлер
Зображення
непоганий, але кестер краще.
leif
Member

Повідомлення

Smith & Rune Iron165 Graphite
GMK Space Cadet
Cherry Brown (hand lubed with 3204, filmed with deskeys, WuqueStudio 63.5g Double Stage Springs, b-in 800k)
стокова 1.6мм пцб (solder) з моїм фірмовим no-flexcut модом :gigi:

cфоткано на праску, як завжди
Зображення
Зображення
strang
Member

Повідомлення

замовив попсову Аулу. але поки перебирав власні клави виявилось шо старенька Asus Cerberos на Kailh Brown зовсім втомилась лежати без роботи в коробці:
то пропуски натискань то дабл-тріпл кліки. Згадав шо таке вже було але чистив-продував і наче проходило.

Власне питання: які (в ідеалі ще й де :) ) порадите свічі купити на заміну? бажано щось бюджетне, не silent. чи може "забити" краще буде...
Хотсвапу нема, доведеться паяти, діод стоіть великий.
спойлер
Зображення
7mindfields
Member

Повідомлення

strang: 13.05.2025 11:57 порадите свічі купити на заміну? бажано щось бюджетне, не silent.
Gateron yellow pro
Востаннє редагувалось 13.05.2025 12:12 користувачем 7mindfields, всього редагувалось 1 раз.
leif
Member

Повідомлення

strang: 13.05.2025 11:57чи може "забити" краще буде
залежить від того, яку мету ви в даному випадку переслідуєте)) як на мене, клавіатура сама по собі зовсім не цікава ні з якого боку. світчі також. краще за все її просто викинути і забути) тим паче що аулу вже замовили.
Відповісти