Опубліковано новий трейлер Doom: The Dark Ages

Обсуждение статей и новостей сайта
Автор
Повідомлення
Enjthesilence
Member

Повідомлення

xIIImaL: 21.04.2025 22:12
OldGoodGames: 21.04.2025 16:23
зумерам не зрозуміти :laugh:
Та канєшно шо так . Тільки цей зумер ще в 95 році на 133 пні дум1 наярював . коли тебе, з великою імовірностю в ті часи ще в проекті не було :gigi:

Отправлено спустя 33 минуты 8 секунд:
Enjthesilence: 21.04.2025 16:49

Ні, етернал більш кольоровий з вертикальним геймплеєм і швидким свапом стволів, тут більш відкрита місцевість, якийсь мікс "сема" і "дума", а візуально дійсно більше на квейк схожа.
Я рівняю тільки з серією дум ні з чим іншим . Новий дум більше всього нагадує етернал, від класичного дума майже нічого не лишилось. Напхали всякої хурні - битви титанів,польоти на драконах , снаряга сипеться лгбт-радугою , правильно хтось вище написав - фентезі а не дум. Дум 2016 був більше "думом" - темні коридори , індастріал-хоррор сеттінг , більш класична зброя (без сокир-мечів -дрючків-щитів ) . Ну а еталоном звичайно що є Дум3 - класичний шутан і просто неперевершена хоррор атмосфера з повністю темними локаціями. Але такого думу більше не буде. Про дум1-2 не говоримо , там графіка не того рівня щоб була якась атмосфера.
як раз таки дум 2016 і етернал - це про перші 2 частини і 64, зі всіма кокодемонами і тд, це навіть сюжетно канон зрозуміло по нотаткам у грі, а дум 3 - це вже типу спінофа і не є канонічни геймплейно так і сеттінгом, він абсолютно відрізняється (я не говорю, що це погана гра), "дум 4" під час розробки перетворився у "rage", якщо пам'ятаєш таку гру, от це було саме пряме продовження того "дум 3" тільки на землі.
MqM
Member

Повідомлення

Enjthesilence: 22.04.2025 00:10 "дум 4" під час розробки перетворився у "rage", якщо пам'ятаєш таку гру, от це було саме пряме продовження того "дум 3" тільки на землі.
Звідки така інфа? Якщо там якісь асети і заюзали повторно, то це про це не говорить. Механік, монстрів і локацій там немає з Дум 4, та й наскільки памятаю персонажів теж
Enjthesilence
Member

Повідомлення

MqM: 22.04.2025 00:42
Enjthesilence: 22.04.2025 00:10 "дум 4" під час розробки перетворився у "rage", якщо пам'ятаєш таку гру, от це було саме пряме продовження того "дум 3" тільки на землі.
Звідки така інфа? Якщо там якісь асети і заюзали повторно, то це про це не говорить. Механік, монстрів і локацій там немає з Дум 4, та й наскільки памятаю персонажів теж
робили початково "дум 4" і під нього айдітеч новий. анімації і асети звичайно юзались. дум 4 розробляти стали першим, трохи пізніше невелика частина команди паралельно стала розробляти Rage. Потім розробку дум4 заморозили і вся команда вже закінчувала рейдж, звичайно юзаючи напрацювання з дум, але не в 1в1 бо бажання випустити продовження д3 в них залишилось.
OldGoodGames
Member

Повідомлення

xIIImaL: 21.04.2025 22:12
OldGoodGames: 21.04.2025 16:23
зумерам не зрозуміти :laugh:
Та канєшно шо так . Тільки цей зумер ще в 95 році на 133 пні дум1 наярював . коли тебе, з великою імовірностю в ті часи ще в проекті не було :gigi:
ну ок, без образ, богатєнькій бумер, міленіал :)
тому що у 95р мати 133пень це було досить круто :super:

Отправлено спустя 33 минуты 8 секунд:
Enjthesilence: 21.04.2025 16:49

Ні, етернал більш кольоровий з вертикальним геймплеєм і швидким свапом стволів, тут більш відкрита місцевість, якийсь мікс "сема" і "дума", а візуально дійсно більше на квейк схожа.
xIIImaL: 21.04.2025 22:12 Я рівняю тільки з серією дум ні з чим іншим . Новий дум більше всього нагадує етернал, від класичного дума майже нічого не лишилось. Напхали всякої хурні - битви титанів,польоти на драконах , снаряга сипеться лгбт-радугою , правильно хтось вище написав - фентезі а не дум. Дум 2016 був більше "думом" - темні коридори , індастріал-хоррор сеттінг , більш класична зброя (без сокир-мечів -дрючків-щитів ) . Ну а еталоном звичайно що є Дум3 - класичний шутан і просто неперевершена хоррор атмосфера з повністю темними локаціями. Але такого думу більше не буде. Про дум1-2 не говоримо , там графіка не того рівня щоб була якась атмосфера.
про херню в етернал і у цьому думі згоден :beer:
спочатку подумав про порівняння у гарному сенсі з етернал, сорян :shuffle:

ps я ж кажу середньовіччя це ку1, тому це просто рескін двох попередніх думів, усі сподівались, що буле новий квейк, може ще шось викатять у цьому році 20років ку4, сподіваюсь хочаб на ремасер від nightdive

Відправлено через 6 хвилин 18 секунд:
Kashtan: 21.04.2025 16:46 Навіщо дракони? Кольори?
Брак фантазії.
ЦА яка цієї гри?
Дум три увімкніть і там все що потрібно є. Головне що нічого зайвого немає.
зайдіть на реддіт дума і подивіться як ЦА пісяє кипятком в очікуванні, інакше б не робили
MqM
Member

Повідомлення

Enjthesilence: 22.04.2025 01:31
MqM: 22.04.2025 00:42

робили початково "дум 4" і під нього айдітеч новий. анімації і асети звичайно юзались. дум 4 розробляти стали першим, трохи пізніше невелика частина команди паралельно стала розробляти Rage. Потім розробку дум4 заморозили і вся команда вже закінчувала рейдж, звичайно юзаючи напрацювання з дум, але не в 1в1 бо бажання випустити продовження д3 в них залишилось.
Знаю цю історію, але з цього не слідує перетворення Дум в Рейдж. У Валв практично так всі ігри робляться, але ніхто не шукає спільне між Лефтом і КС, хоча спочатку і тестували на асетах кс :weep: А одна карта навіть перероблено потрапила з Лефта в КСГО. Я теж цікавлюся бета контентом, заюзати частину напрацювань не одне і теж, що зміна розробки в іншу гру. Дум 4 банально закрили, а частину напрацювань пішло в перезапущений Дум 2016. От, що з показаного у відео потрапило в Рейдж?
AntonyKandaurov
Member

Повідомлення

О, пам'ятаю колись починав грати в перший рейдж і наче сподобалось але потім закинув і не пам'ятаю чого саме. :-/ чи вартує дістати з полиці чи краще хай гниє далі?
Bender911
Member

Повідомлення

xIIImaL: 21.04.2025 22:12 Я рівняю тільки з серією дум ні з чим іншим . Новий дум більше всього нагадує етернал, від класичного дума майже нічого не лишилось. Напхали всякої хурні - битви титанів,польоти на драконах , снаряга сипеться лгбт-радугою , правильно хтось вище написав - фентезі а не дум. Дум 2016 був більше "думом" - темні коридори , індастріал-хоррор сеттінг , більш класична зброя (без сокир-мечів -дрючків-щитів ) . Ну а еталоном звичайно що є Дум3 - класичний шутан і просто неперевершена хоррор атмосфера з повністю темними локаціями. Але такого думу більше не буде. Про дум1-2 не говоримо , там графіка не того рівня щоб була якась атмосфера.
Як на мене гру треба оцінювати не "а раніше було інакше-краще", а дивитись чи чипляє геймплей, на скільки цікаво, красиво і тд. Етернал я повністю не пройшов, але як на мене гра цікава і динамічна, добре що вона не стала калькою попередніх думів, розвиток жанру теж потрібен.

А саме про дум3: з часом забувають люди який лагучий був дум3 спочатку, квести могли не завершуватись, на моєму залізі просадки були до 15 FPS, темно, ніфіга не видно. Я його перепроходив раза 4 з кожним оновлення заліза щоб зрозуміти як гра повинна виглядати вже з патчами і не на мінімальних налаштуваннях, тому добре пам`ятаю його.
Enjthesilence
Member

Повідомлення

MqM: 22.04.2025 07:42
Enjthesilence: 22.04.2025 01:31

Знаю цю історію, але з цього не слідує перетворення Дум в Рейдж. У Валв практично так всі ігри робляться, але ніхто не шукає спільне між Лефтом і КС, хоча спочатку і тестували на асетах кс :weep: А одна карта навіть перероблено потрапила з Лефта в КСГО. Я теж цікавлюся бета контентом, заюзати частину напрацювань не одне і теж, що зміна розробки в іншу гру. Дум 4 банально закрили, а частину напрацювань пішло в перезапущений Дум 2016. От, що з показаного у відео потрапило в Рейдж?
якщо так дивитись на речі - тоді погоджуюсь) я давно читав на реддіт пост дева з ід, там було про асети і напрацювання з д4. і в заключенні було типу, що від д4 вони не хотіли відмовлятись, тому більшу частину матеріалів д4 відклали на кращі часи, які так і не наступили
OldGoodGames
Member

Повідомлення

Bender911: 22.04.2025 11:38 А саме про дум3: з часом забувають люди який лагучий був дум3 спочатку, квести могли не завершуватись, на моєму залізі просадки були до 15 FPS, темно, ніфіга не видно. Я його перепроходив раза 4 з кожним оновлення заліза щоб зрозуміти як гра повинна виглядати вже з патчами і не на мінімальних налаштуваннях, тому добре пам`ятаю його.
нічого подібного про квести, ігра технічно виконана ідеально, ні крашей ні вильотів, це стосується усіх ігор ід, вони якісно роблять,(дречі патч там був усьогр один і то не суттєвий),
що до фпс, лагів та просадок, так, бо залізо не тягнуло у той час, а гра була справжнім некстгеном,
для комфортної гри потрібна була grforce3 або 4,
я проходив 800х600, целерон 2.4, radeon 9200(128mb), з усіма лоу налаштуваннями було десь 30фпс але у деякик сценан навіть меньше,
але грати було цікаво не те що зараз, взагалі 2004 був дуже класний на ігри які були справжніми хітами.
Зображення

Відправлено через 3 хвилини 58 секунд:
Tetronga: 21.04.2025 18:07 Що за мода піднімати Дум 3? Це ж геймдизайнерська катастрофа
що за мода гнати пургу?
ви повторюєте поширене упередження,
пограйте самі і будете мати свою думку

Відправлено через 4 хвилини 47 секунд:
Enjthesilence: 22.04.2025 13:41 якщо так дивитись на речі - тоді погоджуюсь) я давно читав на реддіт пост дева з ід, там було про асети і напрацювання з д4. і в заключенні було типу, що від д4 вони не хотіли відмовлятись, тому більшу частину матеріалів д4 відклали на кращі часи, які так і не наступили
а я читав, що навпаки вони відмовились від усіх попередніх напрацювань і робили дум2016 з нуля

Відправлено через 3 хвилини 41 секунду:
AntonyKandaurov: 22.04.2025 11:22 О, пам'ятаю колись починав грати в перший рейдж і наче сподобалось але потім закинув і не пам'ятаю чого саме. :-/ чи вартує дістати з полиці чи краще хай гниє далі?
ну я також перший рейдж закинув,
це була перша гра від ід, з намаганням створити не коридорний шутан, а щось з відкритим світом типу фоллаут на тему постапокаліпсису,
справді відкритий світ їм не вдалося зробити,
але у плані графіки та стилю вона класна на той час була,
тому, сподіваюсь, я планую до неї поверутись
Tetronga
Member

Повідомлення

OldGoodGames: 22.04.2025 14:48
Bender911: 22.04.2025 11:38 А саме про дум3: з часом забувають люди який лагучий був дум3 спочатку, квести могли не завершуватись, на моєму залізі просадки були до 15 FPS, темно, ніфіга не видно. Я його перепроходив раза 4 з кожним оновлення заліза щоб зрозуміти як гра повинна виглядати вже з патчами і не на мінімальних налаштуваннях, тому добре пам`ятаю його.
нічого подібного про квести, ігра технічно виконана ідеально, ні крашей ні вильотів, це стосується усіх ігор ід, вони якісно роблять,(дречі патч там був усьогр один і то не суттєвий),
що до фпс, лагів та просадок, так, бо залізо не тягнуло у той час, а гра була справжнім некстгеном,
для комфортної гри потрібна була grforce3 або 4,
я проходив 800х600, целерон 2.4, radeon 9200(128mb), з усіма лоу налаштуваннями було десь 30фпс але у деякик сценан навіть меньше,
але грати було цікаво не те що зараз, взагалі 2004 був дуже класний на ігри які були справжніми хітами.
Зображення

Tetronga: 21.04.2025 18:07 Що за мода піднімати Дум 3? Це ж геймдизайнерська катастрофа
що за мода гнати пургу?
ви повторюєте поширене упередження,
пограйте самі і будете мати свою думку

Відправлено через 4 хвилини 47 секунд:
Enjthesilence: 22.04.2025 13:41 якщо так дивитись на речі - тоді погоджуюсь) я давно читав на реддіт пост дева з ід, там було про асети і напрацювання з д4. і в заключенні було типу, що від д4 вони не хотіли відмовлятись, тому більшу частину матеріалів д4 відклали на кращі часи, які так і не наступили
а я читав, що навпаки вони відмовились від усіх попередніх напрацювань і робили дум2016 з нуля

Відправлено через 3 хвилини 41 секунду:
AntonyKandaurov: 22.04.2025 11:22 О, пам'ятаю колись починав грати в перший рейдж і наче сподобалось але потім закинув і не пам'ятаю чого саме. :-/ чи вартує дістати з полиці чи краще хай гниє далі?
ну я також перший рейдж закинув,
це була перша гра від ід, з намаганням створити не коридорний шутан, а щось з відкритим світом типу фоллаут на тему постапокаліпсису,
справді відкритий світ їм не вдалося зробити,
але у плані графіки та стилю вона класна на той час була,
тому, сподіваюсь, я планую до неї поверутись
Я пройшов дум 3 на передостанній складності в 2023 році. Мене вибісив постійний спавн за спиною + гра однакова від початку і до кінця, тому швидко набридає :dontknow:
Bender911
Member

Повідомлення

Це називається старість :D
OldGoodGames
Member

Повідомлення

Bender911: 22.04.2025 15:48
можливо, а можна сказати зрілість, і це нормально, це чекає усіх, років через 10-15 ви будете такі ж самі :)

Tetronga: 22.04.2025 14:49 Я пройшов дум 3 на передостанній складності в 2023 році. Мене вибісив постійний спавн за спиною + гра однакова від початку і до кінця, тому швидко набридає :dontknow:
2023, тоді зрозуміло, ви звикли до інших механік ігрових,
коли шось подобається то любиш не звертаючи увагу на умовні "недоліки", а коли ніт тоди шукаєш до чого причепитись щоб не любити :)

у мене така ж історія з обома сталкерами, просто не заходять, ні перший ні другий, просто не вірю :)
MqM
Member

Повідомлення

OldGoodGames: 22.04.2025 21:47
Bender911: 22.04.2025 15:48

можливо, а можна сказати зрілість, і це нормально, це чекає усіх, років через 10-15 ви будете такі ж самі :)
OldGoodGames, зараз теж є цікаві ігри, спробуйте GTFO, там правда більше тактики, але напруга напевно навіть сильніша ніж в Дум, і це коооперативний шутер
OldGoodGames
Member

Повідомлення

MqM: 25.04.2025 13:59
OldGoodGames: 22.04.2025 21:47
OldGoodGames, зараз теж є цікаві ігри, спробуйте GTFO, там правда більше тактики, але напруга напевно навіть сильніша ніж в Дум, і це коооперативний шутер
дякую, але шось не вразило, якщо б був би сінгл то можливо зацікавився, а так командний шутан та ще за який треба платити
MqM
Member

Повідомлення

OldGoodGames: 26.04.2025 01:20
MqM: 25.04.2025 13:59
дякую, але шось не вразило, якщо б був би сінгл то можливо зацікавився, а так командний шутан та ще за який треба платити
Кожному своє, сінгл переважно одноразове задоволення, кооператив багаторазове. Там теж є сюжет, а геймплей це випробування, не кожен потягне пройти.
Можливо підійде Trepang2 послідовник F.E.A.R.
Dremjke
Member

Повідомлення

Гру чекаю, цінник космос, але є геймпас.
OldGoodGames
Member

Повідомлення

MqM: 27.04.2025 15:33 Можливо підійде Trepang2 послідовник F.E.A.R.
Дякую :)
до речі про fear
є такий проєкт мультиплеєр онлі, безкоштовно дають ключ, потрібна лише реєстрація,
але попереджаю ДУУУЖЕ складна гра для новачків
спойлер
https://fear-community.cpp.mx
Відправлено через 1 годину 21 хвилину 44 секунди:
Ще таке таке побачив олдкульне цього року виходить
спойлер
https://store.steampowered.com/app/990380/METAL_EDEN/
Відповісти