Bolt Graphics розробляє спеціалізований GPU, який у 10 разів швидший за GeForce RTX 5090

Обсуждение статей и новостей сайта
Автор
Повідомлення
pelia
Member

Повідомлення

Я в це не дуже вірю, але дуже хочу щоб нарешті з'явилось щось, що лопне бульбашку ші божевілля, і виробники відеокарт вернуться до виготовлення відеокарт для людей
Scoffer
Member

Повідомлення

vmsolver
У народа душевна травма: від відяхи за кілобакс очікування в стабільні 4k 60fps, а виробники готові запропонувати лише 6 :D

max1996
Та ні, в оригіналі там теж про якісь ігри втирають. Ага, зараз.

Відправлено через 1 хвилину 57 секунд:
pelia
Це трапиться не раніше ніж репне бульбашка техноконтор в цілому. Воно-то колись трапиться, і може навіть скоро, але здається мені що тоді буде не до ігруль.
vmsolver
Member

Повідомлення

Scoffer: 09.03.2025 14:57У народа душевна травма: від відяхи за кілобакс очікування в стабільні 4k 60fps, а виробники готові запропонувати лише 6 :D
Или проще, те чуваки на другую букву :D
4К уже банально, надо 16К, даже если не надо ))
kairo
Member

Повідомлення

dead_rat: 09.03.2025 10:30 Я взагалі не уявляю, хто вирішив що це може бути прибутковим. Купувати професійні карти по багато кілобаксів, щоб арендувати іх геймеркам по 10$ в місяць? Карта за 1000$(а карти там не по 1к :laugh: ) не відібʼється навіть за десять років, а ще інфраструктура, енергія, персонал.
За одинадцять євро там ноунейм RTX карта, не здивуюсь, якщо 4060. Щоб грати на 4080, треба платити вже 22 євро на місяць.

Відправлено через 1 хвилину 15 секунд:
dead_rat: 09.03.2025 09:20 Я правильно зрозумів, що продукта нема навіть як прототипа, а всі ці цифри дай бог щоб були на папері а не в уяві?
То ж стартап))) Дайте грошей, ми вам нову Нвідію із ШІ забабахаєм)
zmax
Member

Повідомлення

dead_rat: 09.03.2025 10:30Я взагалі не уявляю, хто вирішив що це може бути прибутковим.

игровые приставки тоже продаются в ноль,а то и в минус.
dead_rat
Member

Повідомлення

zmax: 09.03.2025 17:59
dead_rat: 09.03.2025 10:30Я взагалі не уявляю, хто вирішив що це може бути прибутковим.

игровые приставки тоже продаются в ноль,а то и в минус.
Це легенда, що в якесь з поколінь Соні продавала в мінус.

З відяхою поясни мені як відбити 1000+ баксів здаючи відяху по 10$ на місяць. І не треба казати, що її юзатимуть сто геймерів, максимум 3-4
kairo
Member

Повідомлення

dead_rat: 09.03.2025 18:02 З відяхою поясни мені як відбити 1000+ баксів здаючи відяху по 10$ на місяць. І не треба казати, що її юзатимуть сто геймерів, максимум 3-4
Припустимо, що для Нвідії 4080 обходиться в 600 доларів. Ще 300 доларів на усе інше обладнання(враховуючи масштаби). Одна людина буде платити Нвідії 20 баксів в США в місяць, або 22 євро в Європі. Тобто 240 баксів на рік. Грати можна не більше ніж 100 годин на місяць. Тобто по 3,3 години на день. Як результат, на один такий ріг, можна повісити мінімум 7 людей, а в реальності навіть більше, адже далеко не всі будуть використовувати свою норму на місяць.

Рахуємо: 7 * 240 = 1680 баксів на рік з одного рігу вартістю ~$900.
dead_rat
Member

Повідомлення

kairo: 09.03.2025 18:09
dead_rat: 09.03.2025 18:02 З відяхою поясни мені як відбити 1000+ баксів здаючи відяху по 10$ на місяць. І не треба казати, що її юзатимуть сто геймерів, максимум 3-4
Припустимо, що для Нвідії 4080 обходиться в 600 доларів. Ще 300 доларів на усе інше обладнання(враховуючи масштаби). Одна людина буде платити Нвідії 20 баксів в США в місяць, або 22 євро в Європі. Тобто 240 баксів на рік. Грати можна не більше ніж 100 годин на місяць. Тобто по 3,3 години на день. Як результат, на один такий ріг, можна повісити мінімум 7 людей, а в реальності навіть більше, адже далеко не всі будуть використовувати свою норму на місяць.

Рахуємо: 7 * 240 = 1680 баксів на рік з одного рігу вартістю ~$900.
Я так і очікував :laugh:

1. 4080 не обходиться в 600 долларів, все інше обладнання ніяк не 300, місце в датацентрі теж не безкоштовне.
2. Геймери не грають свої 100 годин 24/7, скорше буде 80% попиту з 20:00 до опівночі і на вихідних. Тому ніяких 7 людей на риг не вийде. Також не вийде обслуговувати цим ригом геймерів в інших таймзонах, бо пінг піде у космос.
3. Ви не забули енергію, підтримку, співробітників? Електроенергія - 16 центів кіловат година, наче ніщо але ж ціна години гри - 20 центів. Тобто щонайменше 4 центи з тих 20 вже йде на елктрику, реально більше бо ще кондиціювання.
4. Ітого дуже оптимістично що карта обслужить 4 геймерів, принесе 80$
Scoffer
Member

Повідомлення

dead_rat
У мене приблизно так само не сходиться калькуляція щодо шмоточних магазинів, в котрих бродять півтора покупці, в трц з дуже і дуже недешевими арендами. Прийшов до висновку шо просто відмивають гроші.
dead_rat
Member

Повідомлення

Scoffer: 09.03.2025 18:35 dead_rat
У мене приблизно так само не сходиться калькуляція щодо шмоточних магазинів, в котрих бродять півтора покупці, в трц з дуже і дуже недешевими арендами. Прийшов до висновку шо просто відмивають гроші.
От я в шоці, Дісней на примітивній підписці Дісней+ втрачає з року в рік 0,5-1,5 лярди, хоча ім у порівнянні взагалі нічого робити не треба - просто стиміти файл з кіном за ті самі 10$.
AssayMAS
Member

Повідомлення

KimRomik: 09.03.2025 10:32До речі, слоти ОЗУ на відеокарті - ця ідея мені дуже подобається
ты явно не понимаешь что реально работающих вариантов на рынке "сунул и забыл" будет раз два и обчёлся... я такое помню - пси видеокарта и доп двойной память по тройной цене.
Это как gt710 были 512МБ 1ГБ 2ГБ и 4ГБ... . Так и тут будет несколько вариантов ибо быстрые и большие биоса стоят дофига... просто микросхема биоса 1-2$, а большая, надёжная и быстрая микросхема биоса с поддержкой кучи разной памяти(из за размера) и под 100$ может стоить.
Или вспомни "самобытную" = нестандартную память в сетевые принтера по цене еще одного лоу енд принтера... .
Так что "память" не стандарт означает дорого и не выгодно. Это как м2 SDD в приставках не каждый накопитель нормально работать будет... . Или фирменные ПК что на уровне биоса тянут лишь пару моделей процов ,пару видов плашек памяти и пару видов видеокарт и всё... зато пару баксов на размере биоса сэкономили.
kairo
Member

Повідомлення

dead_rat: 09.03.2025 18:22 1. 4080 не обходиться в 600 долларів, все інше обладнання ніяк не 300, місце в датацентрі теж не безкоштовне.
2. Геймери не грають свої 100 годин 24/7, скорше буде 80% попиту з 20:00 до опівночі і на вихідних. Тому ніяких 7 людей на риг не вийде. Також не вийде обслуговувати цим ригом геймерів в інших таймзонах, бо пінг піде у космос.
3. Ви не забули енергію, підтримку, співробітників? Електроенергія - 16 центів кіловат година, наче ніщо але ж ціна години гри - 20 центів. Тобто щонайменше 4 центи з тих 20 вже йде на елктрику, реально більше бо ще кондиціювання.
1. 4080 не обходиться в 600 долларів,
Скільки по вашому обходиться Хуангу карта, яку в роздріб по 1000$ продавали? 990 баксів? Та вона може й в 500 баксів бути в собівартості, може й менше.
2. Геймери не грають свої 100 годин 24/7, скорше буде 80% попиту з 20:00 до опівночі і на вихідних.
Тільки ці покупці знаходяться в різних часових поясах. Одні лише США мають 9 часових поясів. Більше того, навіть для підписників Ultimate є черга в періоди максимального завантаження.
3. Ви не забули енергію, підтримку, співробітників? Електроенергія - 16 центів кіловат година
Середня вартість електроенергії для промислових споживачів у США становить приблизно 7,26 центів за кіловат-годину.
Як конкретно ви це порахували, розпишіть.
Востаннє редагувалось 09.03.2025 18:52 користувачем kairo, всього редагувалось 1 раз.
AssayMAS
Member

Повідомлення

dead_rat: 09.03.2025 18:38 втрачає з року в рік 0,5-1,5 лярди
он их тратит на кого надо, а показав убыток не платит налоги... я на многих конторах до войны видел должности синекуры на которых сидят потомки, любовницы чиновников... так и у диснея есть целые отделы по исследованию длинны ушей у микимауса... или охрана складов с плёнками в сотни рыл и ни одной камеры...
dead_rat
Member

Повідомлення

kairo
1. В бізнесі є таке поняття як opportunity cost. Тому якщо карту продають за 1000 навіть при собівартості 500, її в бізнес звітності будуть разувати як 1000. Бо то недозароблені 500.
2. А пінг гри дозволить доступ з девʼяти таймзон? Чи всеж треба щоб датацентр був десь поряд?
3. Окей хай буде не 16, а 7.26.
4. Я порахував, що маємо приблизно 4 геймерів на карту. Помножив 4*20 і навіть не вичитав жодних розходів.
kairo
Member

Повідомлення

AssayMAS: 09.03.2025 18:48
dead_rat: 09.03.2025 18:38 втрачає з року в рік 0,5-1,5 лярди
он их тратит на кого надо, а показав убыток не платит налоги... я на многих конторах до войны видел должности синекуры на которых сидят потомки, любовницы чиновников... так и у диснея есть целые отделы по исследованию длинны ушей у микимауса... или охрана складов с плёнками в сотни рыл и ни одной камеры...
Warner Bros фінансовим звітам знімала фільми про Гаррі Поттера собі в збиток. Все заради радості діточок :laugh:
dead_rat
Member

Повідомлення

kairo: 09.03.2025 18:57
AssayMAS: 09.03.2025 18:48
Warner Bros фінансовим звітам знімала фільми про Гаррі Поттера собі в збиток. Все заради радості діточок :laugh:
Зальот.

Бюджет першої частини 125 мільйонів. Збори в світі 1026 мільйонів. Всі наступні були також дуже успішні

Походу всі ваші розрахунки такого ж толку, прости господи. Забрехатися в тому, що гуглиться 20 секунд…
Востаннє редагувалось 09.03.2025 19:05 користувачем dead_rat, всього редагувалось 1 раз.
kairo
Member

Повідомлення

1. В бізнесі є таке поняття як opportunity cost. Тому якщо карту продають за 1000 навіть при собівартості 500, її в бізнес звітності будуть разувати як 1000. Бо то недозароблені 500.
Вони ці коти відіб'ють на оренді. Нвідія виробляє дуже мало ФЕ карт, основну частину чіпів вона продає AIB партнерам, і явно не за 1000 доларів.
2. А пінг гри дозволить доступ з девʼяти таймзон? Чи всеж треба щоб датацентр був десь поряд?
Поряд, це поняття досить розтяжиме. На США 10 датацентрів. І якщо найближчі зайняті, будуть вас підключати на дальні.
4. Я порахував, що маємо приблизно 4 геймерів на карту. Помножив 4*20 і навіть не вичитав жодних розходів.
4 людини, це 960 доларів на рік. 4080 вийшли 2,5 роки тому. Як ви порахували 80 доларів?

Відправлено через 3 хвилини 3 секунди:
dead_rat: 09.03.2025 19:00
kairo: 09.03.2025 18:57 Warner Bros фінансовим звітам знімала фільми про Гаррі Поттера собі в збиток. Все заради радості діточок :laugh:
Зальот.
Бюджет першої частини 125 мільйонів. Збори в світі 1026 мільйонів.
Походу всі ваші розрахунки такого ж толку, прости господи. Забрехатися в тому, що гуглиться 20 секунд…
Історія стара як світ і гуглиться за пару секунд.
Even Harry Potter Pic Loses Money Because Of Warner Bros’ Phony Baloney Net Profit Accounting
https://deadline.com/2010/07/studio-sha ... ing-51886/
Warner Bros makes $167M Loss on Harry Potter 5
https://rllmukforum.com/index.php?/topi ... -potter-5/
How can a film make almost $1 billion at the box office but still “lose” money?
https://www.marketplace.org/2023/10/10/ ... ose-money/
Востаннє редагувалось 09.03.2025 19:08 користувачем kairo, всього редагувалось 1 раз.
dead_rat
Member

Повідомлення

kairo
80$ на місяць це і є 960 на рік. Я розумію, неділя, мозок втомився…

Відправлено через 2 хвилини 25 секунд:
kairo
Warner Bros makes $167M Loss on Harry Potter 5
https://rllmukforum.com/index.php?/topi ... -potter-5/
А жовтіше нічого не було?
the profits from this film are syphoned off to make up the losses on another film
Читати вміємо?

Спочатку кидаємо статтю як вчений згвалтував журналіста, потім дивуємося.
kairo
Member

Повідомлення

dead_rat: 09.03.2025 19:07 kairo
Тобто через рік Нвідія викидує усі 4080 із серверів і замінює їх на нові? Ну визнайте, що це якась маячня.

Відправлено через 2 хвилини 58 секунд:
dead_rat: 09.03.2025 19:10 Читати вміємо?
Спочатку кидаємо статтю як вчений згвалтував журналіста, потім дивуємося.
Що конкретно ви хотіли цим сказати? Ви реально вперше почули про Голлівудську бухгалтерію?

Hollywood accounting
https://en.wikipedia.org/wiki/Hollywood_accounting
"A Warner Bros. receipt was leaked online in 2010, showing that the hugely successful movie Harry Potter and the Order of the Phoenix (2007) ended up with a $167 million loss on paper after grossing nearly $1 billion.[26] This is especially egregious given that, without inflation adjustment, the Wizarding World film series is one of the highest-grossing film series of all time both domestically and internationally.[27] The Hollywood accounting in the Harry Potter case included a $60 million interest charge on a $400 million budget over two years – an interest rate far higher than industry standard[28] – as well as high distribution and advertising fees paid out to Warner Bros. subsidiaries and sister companies."
dead_rat
Member

Повідомлення

kairo: 09.03.2025 19:10
dead_rat: 09.03.2025 19:07 kairo
Тобто через рік Нвідія викидує усі 4080 із серверів і замінює їх на нові? Ну визнайте, що це якась маячня.
Маячня це повний revenue за рік в найоптимістичнішому сценарії оплатить карту.

І ми не додавали ціни дата центрів, співробітників центрів, погроміздів, зп менеджерів і так далі.

Я згоден, що фігансово виглядає не на стільки погано як я прикидував, але все одно погано.

Відправлено через 2 хвилини 37 секунд:
kairo: 09.03.2025 19:13
Що конкретно ви хотіли цим сказати? Ви реально вперше почули про Голлівудську бухгалтерію?
Я прекрасно розумію бухгаотерію.

Якщо ми на одному товарі заробили 100$, а на інших втратили 300, то вцілому в нас -200.

Але це не означає, що ми втратили на першому товарі, хоча звичайно податок платитимя не буде, бо в фірми збитки. Стаття просто жовте лайно, а ви його підкидаєте.
Відповісти