До відома. Напругу на пам'ять(VDD/VDDQ) треба виставляти в градації по 0.015 - 0.03в(0.03 починає працювати тільки при ввімкненні High Voltage Mode), тому що саме таку гранулярність мають всі PMIC. І бажано частоту самого PMIC виставити в 1.5мгц. Можете елементарно перевірити по показанням в HWINFO, якщо виставити 1.45 та порявняти зі зчитуванням при 1.44 або 1.47. При 1.45 напруга буде стрибати туди сюди постійно.
https://www.overclock.net/threads/offic ... 27#replies
https://www.overclock.net/threads/offic ... t-29320958
Останні статті і огляди
Новини
Разгон памяти
-
VolandInferno
Member
-
lefrin
Junior
Оу, прям вдячний за інфу нову де можна ще чогось набрати. Бо перехожу все таки на DDR5 CMK64GX5M2B6400C32 - і починаю читати чи зможу я щось покращити на Rog strix z690-e.a_z_z_y: ↑ 12.11.2024 14:44 Nikolayovich
По АМ5 подивіться в темі пости vltk.
Або можете в когось з ZenTimings скопіювати. Головне розуміти які чіпи де стоять.
Для себе я брав декілька варіантів, потім перебирав разницю і тестував що краще підходить.
На ютубі дивіться канал Actually Hardcore Overclocking (автор - Buildzoid). Якщо англійська дозволяє.
Нещодавно там стріми були Reacting to RAM timings - люди присилають свої налаштування і автор підказує що покращити.
Вцілому таке подивитися і можна зрозуміти логіку що як, куди і в якому порядку.
Доречі свою DDR4 у пості вище (K4A8G085WB-BCPB - 32ГБ) все ж таки вивів на CL17-17-17-34 3800 MHZ - що на старій платформі (і7-9700к z390 hero, що на z790-11700K) - можна краще, але треба приділить прям більше часу. Може поки їде заміна ще пограюсь. Не знаю чи результат бомба, але на моє імхо норм, скрін прилагаю.
Доречі щодо розгону пам"яті тестів і ФПС у іграх.
Можу однозначно сказати що приріст в FPS від уходу з ХMP на ручні налаштування може складати біля 30% - що як на мене дуже багато.
При розгоні цієї ДДР4 на новішій платформі - пройшли в деяких іграх просадки в складних моментах, і що цікаво почала завантажуватись відео більше чим просто на ХМP (в душі не чаю чого так, я не про так люблю для душі погратись ).
Memтвік доречі невірно показє дані... Асрок шось я теж з ОС не можу запустить...