Данная ветка посвящена обсуждению различных вопросов связанных с выбором видеокарт.
FAQ:
В: На какие параметры стоит обратить внимание при покупки видеокарты? О: Стоит обратить внимание на:
1) Объем видео памяти
2) Ширину шины
3) Количество шейдеров
4) Соответственно на частоты компонентов (Видеопамять, GPU, универсальные шейдеры)
5) Энергопотребление
6) В некоторых случаях на тепловыделение.
В: В чем отличие между производителями видеокарт напр. ASUS, MSI, XFX и т.д.? О: Карты могут отличатся:
1) Комплектом поставки (Игры, переходники, клиенты на скачивания и т.д.)
2) Системой охлаждения
3) Наличием "отборных" чипов, у которых выше разгонный потенциал
4) Разгоном от производителя
5) Разводкой компонентов на РСВ
6) Гарантией от производителя.
В: Совместимы ли видеокарты с интерфейсом PCI-Express 2.0/3.0 с материнскими платами с интерфейсом PCI-Express 1.0 и наоборот? О: Совместимы. Вот результаты тестов.
В: Карты с каким объемом памяти стоит брать для современных игр? О: 3Gb - 11Gb
Хотите получить адекватные рекомендации - укажите разрешение вашего монитора и желаемое количество кадров, основные игры.
Остальную конфигурацию - по желанию
Entar
Все эти инсайды- просто балабольство):Ждем поступления в магазины и все узнаем.Сейчас у перекупов и продавцов,разведка..как реагирует сообщество..Если будет вяло,то увидим норм цены..
Vader: ↑
10.01.2025 18:10
Все эти инсайды- просто балабольство):Ждем поступления в магазины и все узнаем.Сейчас у перекупов и продавцов,разведка..как реагирует сообщество..Если будет вяло,то увидим норм цены..
Я, честно говоря не думаю что "перекупы и продавцы" решают рынок, прям радикально. Первые недели - возможно да. Но в условиях отсутствия глобального дефицита, цены в любом случае будут выравниваться до европейских, максимум на 5-10% выше их. Хотелось бы конечно до американских, но...
Отправлено спустя 50 секунд:
Vlaad13: ↑
10.01.2025 18:12
ясное дело что цену 5070 угдают все
потому что трудно не попасть в разбег между самой дешманской палитой и крыла от самолета в лице Асус Стрикс
Речь не про версию, а про то какая будет наценка по сравнению с рекомендованной ценой в общем по больнице.
Ну ми не знаемо яка ціна подаеться на митниці від офіційних виробників. Але це явно не 549$ як в стоковому магазині в США. Тут багато факторів від самих наших магазинів, який в них апетит. Я думаю що ціну ще не узгодили між собою
Ну ми не знаемо яка ціна подаеться на митниці від офіційних виробників. Але це явно не 549$ як в стоковому магазині в США. Тут багато факторів від самих наших магазинів, який в них апетит. Я думаю що ціну ще не узгодили між собою
Ціна для Європи інша і податки тут ні до чого. 550$ rsmp - це ціна для США, для Європи - це десь 610-620 євро (конкретно для Німеччини, для України - ще мінімум 50 зверху можна накидати). А ціна перших декількох тижнів/місяця - це ще десь +100 євро. За самий дешман самособою.
Доречі, враховуючи те, що до виходу 5070/ті - Трамп уже буде "в кріслі", то можна очікувати ще вище rsmp для Європи
daesz: ↑
10.01.2025 18:52
Ціна для Європи інша і податки тут ні до чого. 550$ rsmp - це ціна для США, для Європи - це десь 610-620 євро (конкретно для Німеччини, для України - ще мінімум 50 зверху можна накидати). А ціна перших декількох тижнів/місяця - це ще десь +100 євро. За самий дешман самособою.
І от тут виникає філософське питання що піднімав наш форумчанин - в який момент вигідніше продавати попередню для купівлі нової?:) Коли ціна на нову ще завищена на 100 євро, і відповідно стару можна продати дорожче, бо грубо кажучи людина яка готова купити 4070 за 450, не купить 5070 ні за 700 ні за 800, чи коли ціни устаканяться?
Я так для себе розумію, доцільно поставити на продаж попередню в момент появи нових в магазині, встановивши ціну, яка забезпечить прийнятну "доплату" і корегувати її з подешевшанням нової серії. Я цього робити зараз не збираюсь, не хочу міняти шило на мило, десь коли 5070 ти супер вийде, буду на неї переходити
Востаннє редагувалось 10.01.2025 18:58 користувачем Entar, всього редагувалось 1 раз.
10.01.2025 18:52
І от тут виникає філософське питання що піднімав наш форумчанин - в який момент вигідніше продавати попередню для купівлі нової?:) Коли ціна на нову ще завищена на 100 євро, і відповідно стару можна продати дорожче, бо грубо кажучи людина яка готова купити 4070 за 450, не купить 5070 ні за 700 ні за 800, чи коли ціни устаканяться?
Я б починав продаж вже, бо практика (особиста) показує, що товар в один день не продається. Люди хочуть завжди купити за безцінь
Доречі, враховуючи те, що до виходу 5070/ті - Трамп уже буде "в кріслі", то можна очікувати ще вище rsmp для Європи
зараз біля 650 євро ррц для Європи
а яким боком Трамп до євроцін? то скорше в Штатах ціни виростуть, якщо він введе мито для китайців
10.01.2025 18:58
Я б починав продаж вже, бо практика (особиста) показує, що товар в один день не продається. Люди хочуть завжди купити за безцінь
Особисто для себе я не розглядаю варіант продажу наявної вк з сидінням без відеокарти певний час.
Памятаю я ті історії людей, які перед виходом 3000 серії продали 20Х0 свої, думали що вони самі розумні .
Entar: ↑
10.01.2025 18:56
І от тут виникає філософське питання що піднімав наш форумчанин - в який момент вигідніше продавати попередню для купівлі нової?:)
коли нова ще не анонсована і стара не перетворилася на умовну тикву
oversteve: ↑
10.01.2025 18:59
а яким боком Трамп до євроцін? то скорше в Штатах ціни виростуть, якщо він введе мито для китайців
Хто його зна що він може начудити. Зараз він хоче ввести мита на європейські товари ввезені в США, бо ті оподатковують американські товари ввезені в Європу.
Відправлено через 2 хвилини 9 секунд:
Entar: ↑
10.01.2025 19:00
Особисто для себе я не розглядаю варіант продажу наявної вк з сидінням без відеокарти певний час.
Ну от і в мене ВК - це заробіток, тому сидіти без ВК довго для мене не варіант. Продав місяць тому 7800хт, взяв 4070с за 26к, думаю пощастило із ціною, особливо враховуючи, що різниця в голій продуктивності між 4070с та 5070 буде на межі погрішності
Я так для себе розумію, доцільно поставити на продаж попередню в момент появи нових в магазині, встановивши ціну, яка забезпечить прийнятну "доплату" і корегувати її з подешевшанням нової серії. Я цього робити зараз не збираюсь, не хочу міняти шило на мило, десь коли 5070 ти супер вийде, буду на неї переходити
Я б вже продавав і то бажаючих купити буде не багато