Тоді Амд користувалася фабриками інтелу. Нині ж у амд немає своїх фабрик. Були, але продали глобал фаундрі перед релізом зен1Захар Беркут: ↑ 20.12.2024 20:21Intel74320ASuperFin+
Ага будуть випускати процесори АМД під кришкою Інтел інсайд, он вже і альянс з АМД під це замутили. Ну а чого були колись процесори АМД на кристалах Інтел, тепер буде Інтел на кристалах АМД.
Останні статті і огляди
Новини
Оновлення мікрокоду поки не покращило продуктивність процесорів Core Ultra 200
-
Nekros
Member
-
Roman_Haleta
Member
А чому всі радіють? Тому що проци амуде подорожчали на десятки процентів? Всім краще від того?
-
dead_rat
Member
Хоча б паржом (с)Roman_Haleta: ↑ 20.12.2024 22:26 А чому всі радіють? Тому що проци амуде подорожчали на десятки процентів? Всім краще від того?
Проблем?
-
Roman_Haleta
Member
Проблем? Тобто ти не збираєшся більше ніколи копувати ні ноута ні проца? Поржать тільки?dead_rat: ↑ 20.12.2024 22:29Хоча б паржом (с)Roman_Haleta: ↑ 20.12.2024 22:26 А чому всі радіють? Тому що проци амуде подорожчали на десятки процентів? Всім краще від того?
Проблем?
-
mult
Member
Roman_Haleta
Звісно треба конкуренція, бо воно так і є, тільки хтось не має конкуренції то ціни зразу вгору.
Але і інтел дала жару в цих нових процах, вони вийшли такі собі, а ціни як за щось мега круте за 6 ядер 15 тисяч, за 8 всі 20 це якось трохи забагато
Ядра я рахую повноцінні а не огризки.
Звісно треба конкуренція, бо воно так і є, тільки хтось не має конкуренції то ціни зразу вгору.
Але і інтел дала жару в цих нових процах, вони вийшли такі собі, а ціни як за щось мега круте за 6 ядер 15 тисяч, за 8 всі 20 це якось трохи забагато
Ядра я рахую повноцінні а не огризки.
-
dead_rat
Member
Ні, не збираюся. Інтел згине і АМД буде випускати проци з +1% швидкодії за ціну авто. Тож мій проц і ноут залишаться вічнолегітимними. Я навіть зекономлюRoman_Haleta: ↑ 20.12.2024 22:30Проблем? Тобто ти не збираєшся більше ніколи копувати ні ноута ні проца? Поржать тільки?
-
Roman_Haleta
Member
Терміново, прямо зараз відправляй резюме у всі компанії які розроблюють проци. Такий талант точно не залишеться без уваги. І обов'язково комент прикріпи до резюме, відразу беде +100500% до зп.Volodya811: ↑ 20.12.2024 15:16 Я це вчора прогнозував. І писав, що причина в недостатньому обсязі кешу Л2 на 8 декодерів. Лише нові техпроцеси і збільшення кешу змінить ситуацію. Або - нова архітектура, у якій ставка буде робитися на Л3 кеш, а не на Л2.
Відправлено через 3 хвилини 3 секунди:
Користувачі 2011сокета це орема каста...dead_rat: ↑ 20.12.2024 22:37Ні, не збираюся. Інтел згине і АМД буде випускати проци з +1% швидкодії за ціну авто. Тож мій проц і ноут залишаться вічнолегітимними. Я навіть зекономлюRoman_Haleta: ↑ 20.12.2024 22:30
Проблем? Тобто ти не збираєшся більше ніколи копувати ні ноута ні проца? Поржать тільки?
-
dead_rat
Member
Roman_Haleta
Якого 2011? Якби не прокляті Райзени, мій Сандаль досі б був топовим процем
-
Roman_Haleta
Member
Або якби ти навчився заробляти гроші що б мати їх на оновлення компа хоч раз на 5 років то і жаба би не давила і радуватись не потрібно було б про те що іншим гіршеdead_rat: ↑ 20.12.2024 22:42 Roman_Haleta
-
Yaroslav308
Member
Roman_Haleta: ↑ 20.12.2024 22:44Або якби ти навчився заробляти гроші що б мати їх на оновлення компа хоч раз на 5 років то і жаба би не давила і радуватись не потрібно було б про те що іншим гіршеdead_rat: ↑ 20.12.2024 22:42 Roman_Haleta
- спойлер
-
dead_rat
Member
Якщо вміти заробляти гроші, то чого перейматися ціною проців?Roman_Haleta: ↑ 20.12.2024 22:44Або якби ти навчився заробляти гроші що б мати їх на оновлення компа хоч раз на 5 років то і жаба би не давила і радуватись не потрібно було б про те що іншим гіршеdead_rat: ↑ 20.12.2024 22:42 Roman_Haleta
Востаннє редагувалось 20.12.2024 23:01 користувачем dead_rat, всього редагувалось 1 раз.
-
Roman_Haleta
Member
Можливо так і єdead_rat: ↑ 20.12.2024 22:57Друже, Повір мені, я можу купити абсолютно будь-який комп з кількома 4090. Навіть десятокRoman_Haleta: ↑ 20.12.2024 22:44
Або якби ти навчився заробляти гроші що б мати їх на оновлення компа хоч раз на 5 років то і жаба би не давила і радуватись не потрібно було б про те що іншим гірше
Суть не в тому. Як вище написали, ти сарказм зовсім не вловив.
-
dead_rat
Member
Roman_Haleta
Все в порядку.
Але я все ще вважаю, що застій був на користь покупцям. На Сандалі можно було сидіти десять років і все працювало.
Бо скільки гoвнокодерам не дай - все зіпсують, тож без топ Райзена зараз і не пограти.
Так навіть ігри кращі не стали від того, що ім дали х10 ресурсів
Все в порядку.
Але я все ще вважаю, що застій був на користь покупцям. На Сандалі можно було сидіти десять років і все працювало.
Бо скільки гoвнокодерам не дай - все зіпсують, тож без топ Райзена зараз і не пограти.
-
Roman_Haleta
Member
Кам'яний вік закінчився не через те що закінчилось каміння.dead_rat: ↑ 20.12.2024 23:03 Roman_Haleta
Все в порядку.
Потужніші проци - продвинутіше ПЗ - більше функціонал - більше можливостей користувачам. і тд. = прогрес.
А коли туплять виробники та залишається єдиний виробник-монополіст то залишається тільки оверпрайс без прогресу.
Хоча їдея класицизму теж має право на життя, що б все було сталим та ламповим, але то не на мій особистий смак.
-
Scoffer
Member
Я теж вважаю що застій заліза був на користь. Саме в той момент ігрулям довелось конкурувати сюжетом і оптимізацією, а не гoвнокодом. Чого лише деградація бетменів з розвитком заліза варта.
-
dead_rat
Member
Як програміст кажу - ні.Roman_Haleta: ↑ 20.12.2024 23:09
Потужніші проци - продвинутіше ПЗ - більше функціонал - більше можливостей користувачам. і тд. = прогрес.
Потужніші проци - мавпи ще менше думають - ще гірші програми - зараз щоб написати Хелло Ворд треба більше потужностей ніж існувало в світі при запуску людини в космос.
Якщо реально нормально писати софт, то на одному Сандалі можно крутити неймовірну кількість бізнесу. Але дешевше накупити заліза, ніж заставити людей юзати мізки.
Подивись інтервʼю як робили Дьяблу чи Краш Бандікут. Ото люди реально вміли кодити.
Соррі якщо грубо.
Відправлено через 52 секунди:
Scoffer: ↑ 20.12.2024 23:09 Чого лише деградація бетменів з розвитком заліза варта.
От в саме серденько вдарив
-
Hotspur
Member
Вони у АМД. У Інтела не працює фічаdead_rat: ↑ 20.12.2024 15:06 Альо, де свідки потанцевала?!
-
dead_rat
Member
Почитай про «вісім декодерів», «оновлення мікрокоду» ти пропустив трендHotspur: ↑ 20.12.2024 23:21Вони у АМД. У Інтела не працює фічаdead_rat: ↑ 20.12.2024 15:06 Альо, де свідки потанцевала?!
Відправлено через 1 хвилину 31 секунду:
Для тих, хто не в темі Бетмена
- спойлер
-
Roman_Haleta
Member
Як ніразу не програміст, але тим не менш... Можу погодитись частково але не зовсім (колись тут був огляд про приріст продуктивності системи за рахунок заліза VS апдейт софта, то саме за рахунок софта приріст був більшим, якщо не помиляюсь що тут). Кривий софт не діло проців а рукосракості окремих програмістів. Разом з тим на intel 8086 зараз було би зовсім пєчально навіть з геніями програмістами, це взаємопрацюючі речі.dead_rat: ↑ 20.12.2024 23:18Як програміст кажу - ні.Roman_Haleta: ↑ 20.12.2024 23:09
Потужніші проци - мавпи ще менше думають - ще гірші програми - зараз щоб написати Хелло Ворд треба більше потужностей ніж існувало в світі при запуску людини в космос.
Якщо реально нормально писати софт, то на одному Сандалі можно крутити неймовірну кількість бізнесу. Але дешевше накупити заліза, ніж заставити людей юзати мізки.
Подивись інтервʼю як робили Дьяблу чи Краш Бандікут. Ото люди реально вміли кодити.
Соррі якщо грубо.
Відправлено через 52 секунди:Scoffer: ↑ 20.12.2024 23:09 Чого лише деградація бетменів з розвитком заліза варта.
От в саме серденько вдарив
-
Scoffer
Member
На тому тижні прийшли з проблемою "шось ваша БДшечка тупить на 128-ядерному сервері". По факту розбору виявилось 230+ максимально кривих запитів в БД лише зі стартової сторінки на одне відображення. У мене в якийсь момент часу вже фейспалми закінчились.dead_rat: ↑ 20.12.2024 23:18мавпи ще менше думають
"А ми що, а ми нічо, то все ORM". Ну да, ORM. А те що SQL взагалі-то був вигаданий шоб пересічна бухгалтерша 80х могла його осилити то так, незначні подробиці