Знайомимося з платою ASUS ROG Strix B860-A Gaming WiFi для процесорів Intel Core Ultra

Обсуждение статей и новостей сайта
Відповісти
Автор
Повідомлення
Gleb1986
Member

Повідомлення

Пропоную обговорити Знайомимося з платою ASUS ROG Strix B860-A Gaming WiFi для процесорів Intel Core Ultra

Мне интересно кому это вообще надо?
Ну типа кто их покупает?)))
Вот я себе не могу представить человека который купит это поколение по цене вдвое бодрого АМД
или уж на крайняк более старого 13/14 го которое быстрее...
GeForsik
Member

Повідомлення

Gleb1986: ↑ 17.12.2024 10:55 Пропоную обговорити Знайомимося з платою ASUS ROG Strix B860-A Gaming WiFi для процесорів Intel Core Ultra
Вот я себе не могу представить человека который купит это поколение по цене вдвое бодрого АМД
Потерял рамку крепления AMD под свой корпус - "пришлось" купить Core Ultra :laugh: А если серьёзно, то продукт очень рано отдали на ревью. После релиза уже были 2 апдейта микрокода, которые подняли уровень производительности (особенно в многопотоке), в декабре ожидается ещё 0x114 микрокод, который так же обещает небольшой буст. Был апдейт Platform Power Management(PPM) драйвера. Будет ещё апдейт со стороны Windows 11. Но... тень на продукт уже упала и все его запомнят как сырой оверпрайс. Им бы ещё квартал минимум поработать над ним, очень поспешили с выводом на рынок.
Juv4uk
HWBOT OC Team

Повідомлення

Білої комплектухи скоро буде більше ніж чорної :laugh:
alexeygalas
Member

Повідомлення

Gleb1986: ↑ 17.12.2024 10:55Мне интересно кому это вообще надо?
Ну типа кто их покупает?)))
Мені, який оновлює робочу машину із старого AM4. І ще багато кому )) Вам не порібно - не онвлюйте )
Але по сабжу - ну таке. Цілю на Asrock z890i Wifi
dead_rat
Member

Повідомлення

alexeygalas
А чого не на ам5?
alexeygalas
Member

Повідомлення

dead_rat
AM5 в мене ігрова система планується на b650 itx + 9800x3d. Для неї лежить комплект на 32гб 6400. А от для робочої лежить комплект 98гб двома модулями на 6800. І він не заводиться більше ніж на 6000 і то з шакальною напругою. Тестував в знайомого на 9700х, який розглядав як альтернативу до CU7 265 non-K. Ну і в софті, який необхідний мені (ну не особисто мені а дружині) Arrow Lake показав себе знову краще. 20Т хоч і набрані малими ядрами дають вищий показник при нижчому TDP ніж 16Т в 9700х. Тому в мене розділено все. Це компактна робоча станція дружині під обробку фото, де завжди упор в VRAM і перехід на використання динамічної пам*яті із RAM після переповнення. І тут в AM5 як і в AM4 усе сумно, бо DDR контроллер старий і не такий стабільний.

Це мій досвід, не нав*язую нікому. Але практика показала, що робочі станції на Intel в цьому плані надійніше. Звичайно із застосуванням певних підготовчих процедур (андервольтінгу, лімітів і т.д.).
Особисто сам працюю на лептопі з Intel а граю на міні пк з AMD і потужним гп.
Кожен має робити свою справу
FishNumberOne
Member

Повідомлення

alexeygalas: ↑ 17.12.2024 12:26 dead_rat
AM5 в мене ігрова система планується на b650 itx + 9800x3d. Для неї лежить комплект на 32гб 6400. А от для робочої лежить комплект 98гб двома модулями на 6800. І він не заводиться більше ніж на 6000 і то з шакальною напругою. Тестував в знайомого на 9700х, який розглядав як альтернативу до CU7 265 non-K. Ну і в софті, який необхідний мені (ну не особисто мені а дружині) Arrow Lake показав себе знову краще. 20Т хоч і набрані малими ядрами дають вищий показник при нижчому TDP ніж 16Т в 9700х. Тому в мене розділено все. Це компактна робоча станція дружині під обробку фото, де завжди упор в VRAM і перехід на використання динамічної пам*яті із RAM після переповнення. І тут в AM5 як і в AM4 усе сумно, бо DDR контроллер старий і не такий стабільний.

Це мій досвід, не нав*язую нікому. Але практика показала, що робочі станції на Intel в цьому плані надійніше. Звичайно із застосуванням певних підготовчих процедур (андервольтінгу, лімітів і т.д.).
Особисто сам працюю на лептопі з Intel а граю на міні пк з AMD і потужним гп.
Кожен має робити свою справу
Вау, оказывается и на этом форуме бывают здравые комментарии.
Intel74320ASuperFin+
Member

Повідомлення

Зачем это выпускают и кто это покупает? Бесполезный кастрированный чипсет с заблокированным разгоном и батарейка прямо под гпу.
Roman_Haleta
Member

Повідомлення

Копіпаст фоток материнки з іншого ресурсу це вже знайомство?
Piter Cantrope
Member

Повідомлення

Глянув характеристики - в процесорів на цій платформі всього 20 pcie 5.0 ліній. Чому так мало? :spy:
На AM5 28 ліній.

А взагалі платформа дуже дорога. Материнки 200$+, найдешевший проц 300.
alexeygalas
Member

Повідомлення

Piter Cantrope: ↑ 18.12.2024 11:20На AM5 28 ліній.
по факту 24 (4 лінії використовуються для підключення хабів і ніяк не можуть бути використані для плат розширення). Тобто на 1 nvme ssd 5.0x4 більше ніж у Arrow Lake
unique-neon
Member

Повідомлення

alexeygalas: ↑ 17.12.2024 12:26А от для робочої лежить комплект 98гб двома модулями на 6800. І він не заводиться більше ніж на 6000 і то з шакальною напругою.
О, мав таку пригоду з 64 ГБ двома модулями. Вище 6200 різко не хотіли їхати. Виявилось материнка дурні опори виставляла починаючи з 6400.
Відповісти