S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl оновлено до версії 1.0.1

Обсуждение статей и новостей сайта
Відповісти
Автор
Повідомлення
Kib
Member

Повідомлення

Спочатку Хомяк подихав на порозі, тепер монолітовці не спавнились, а потім коли відходиш від Залісся тобі батя каже по радіо що залісся більше нема, бо квест нормально не працював, дуже псує проходження, такі пройо... це рівень раннього доступу, добре що я в геймпасі граю.
Neuropunker
Member

Повідомлення

AlSaintUk: 30.11.2024 11:18
Neuropunker: 30.11.2024 11:08

Сталкер повинен був вийти хочаб ради цього. Щоб такий кліничний як ти горів, що багато новин :D
Що з тобою буде коли вийде гта6? :lol:
Та не, клиничный это тот кто хвалит бетку игры 20ти летней давности на новом движке
Ти його хлопець? :laugh:
YumaX
Member

Повідомлення

Дивно, але після патчів в мене вже було два баги з маркерами місій, перший раз маркер не малювався взагалі, другий - не зникав після виконання, добре, що сейв все лікував...
Robostyle
Member

Повідомлення

Telcontar: 30.11.2024 14:49
C:\Users\%USERNAME%\AppData\Local\Stalker2\Saved\Config\Windows\Input.ini

[/script/engine.inputsettings] bEnableMouseSmoothing=False bViewAccelerationEnabled=False

Чет у Хбокс эти файлы пустые
possum
Member

Повідомлення

YumaX: 30.11.2024 18:05 Дивно, але після патчів в мене вже було два баги з маркерами місій, перший раз маркер не малювався взагалі, другий - не зникав після виконання, добре, що сейв все лікував...
Сейвы в "Сталкере 2" не столько лечат, сколько убивают. Наиграл более 80 часов (на нулевой версии, еще до патчей), и столкнулся не менее с дюжиной битых сейвов. Приходилось откатываться на два три сейва назад, чтобы игра могла продолжиться. Комп отнюдь не слабый, 32 гига, 4070 супер... Судя по обилию багов, ни 1.0.1, ни 1.0.2 не исправят даже половины проблем. Игра крайне сырая, хотя и потенциально хорошая и достаточно богатая на возможности. Но пока этот потенциал невозможно реализовать - баги, краши, логические ошибки, запершийся проф. Лодочкин, беспричинно агрящиеся неписи - это все указывает на то, что играбельность в Сталкере 2 будет восстановлена не раньше чем через месяц.
Востаннє редагувалось 30.11.2024 18:20 користувачем possum, всього редагувалось 1 раз.
mult
Member

Повідомлення

possum
Я теж так подумав і видалив поки гру :)
Оці всі накатування обнов на биті сейви не факт що воно буде працювати як задумувалось.
Плюс можуть бути такі баги які можуть пофікситись тільки новою грою.
Тому краще почекати патчів після яких всі критичні баги пофіксять.
І вже тоді скачати пофікшену гру ціляком і почати нову гру.
Тоді воно працюватиме так як треба.
Andrew_R30
Member

Повідомлення

Прекрасний патч (ніт).
До патчу, було все супер та не підвісало, а рісля патчу коли юзаєш хоткей ф1 та ф3, то з'являються статери :up:
Востаннє редагувалось 30.11.2024 18:25 користувачем Andrew_R30, всього редагувалось 1 раз.
possum
Member

Повідомлення

mult: 30.11.2024 18:20 possum
Я теж так подумав і видалив поки гру :)
Оці всі накатування обнов на биті сейви не факт що воно буде працювати як задумувалось.
Плюс можуть бути такі баги які можуть пофікситись тільки новою грою.
Тому краще почекати патчів після яких всі критичні баги пофіксять.
І вже тоді скачати пофікшену гру ціляком і почати нову гру.
Тоді воно працюватиме так як треба.
Решение правильное. Пока ребята делают патчи, лучше заняться изучением конфигов игры, поскольку Сталкер хорош именно тем, что его можно доработать напильником под свои собственные предпочтения. ;) На нексусе есть неплохие инструменты, позволяющие распаковывать архивы модов, выбирать из них конкретные интересующие тебя правки, добавлять в свой набор и запаковывать обратно. Я верю в то, что Сталкер будет жить, посколько мир у левел-дизайнеров получился очень красивый и многообещающий. А вот логика, экономика, баланс и квестовые паттерны - эти аспекты игры у GSC никогда не тестировались внутри студии, они всегда отдавались на QA игрового сообщества ;)
Поэтому - ждем допиливания того, что они смогут сделать сами, учимся делать моды самостоятельно и надеемся, что очередная ракета и дрон не помешают нам дойти до саркофага.

PS: рекомендую из всех правок первой сделать следующую: позволить размещать в пистолетном слоте легкие пулеметы типа Kriss Vector (и т.п.). Поверьте, не пожалеете. Ибо с появлением нормального оружия этот слот превращается в потерянную кнопку управления.
Kyro
Member

Повідомлення

aaleksandrenko: 30.11.2024 17:16 вже друга обнова вийшла в геймпасі. В стім в обід була, а тут вже ввечері. досить швидко вони ;)
8.4гб
Так з початку 11.7 а потім 8.4.
Запустив, все нормально.
possum
Member

Повідомлення

Анекдот, который среди всех сталкеров чернобыльской зоны после 20 ноября 2024 года стал популярнее истории про "Идут два сталкера - опытный и новичок...":
- Ты не знаешь, куда пропал Сидорович? Уже больше недели его никто не видел... лут принимать некому!
- А ты разве не слышал о том, что на материке провайдеры интернета убрали безлимитные тарифы и вернули оплату по мегабайтам?
- Слышал, и что?
- Ну вот. Когда GSC начала выпускать патчи, Сидорович решил, что вместо того, чтобы барыжить артефактами, выгоднее вернуться на Большую Землю и открыть ISP.
Enjthesilence
Member

Повідомлення

phobosse: 30.11.2024 15:30
avuremybe: 30.11.2024 12:40Дякую!
Підкажи ще, як поправити кольори? При увімкненому HDR дуже викручений червоний. Вогонь, цегла, ржавчина, обличчя - все ядовито червоне
У самій грі, нажаль, ніяк. Або робити кастомний профіль монітора спеціально під гру або якийсь ReShade використовувати.

Отправлено спустя 1 минуту 13 секунд:
Я HDR спробував, мені не сподобалось і вимкнув. Нажаль, він тільки псує картинку у більшості випадків.
нічого подібного, якщо маєте нормальний монітор зі "справжнім" HDR і він імплементований у гру, він буде 100% кращий за sdr
Ghody
Member

Повідомлення

Enjthesilence: 30.11.2024 19:04
phobosse: 30.11.2024 15:30
У самій грі, нажаль, ніяк. Або робити кастомний профіль монітора спеціально під гру або якийсь ReShade використовувати.

Отправлено спустя 1 минуту 13 секунд:
Я HDR спробував, мені не сподобалось і вимкнув. Нажаль, він тільки псує картинку у більшості випадків.
нічого подібного, якщо маєте нормальний монітор зі "справжнім" HDR і він імплементований у гру, він буде 100% кращий за sdr
наличие метки на мониторе о поддержке хдр не делает его реально поддерживающим хдр. два ва моника с формальной поддержкой - включение хдр приводит к ужасной картинке в винде, а включение на стоящем слева олед телеке приводит к шикарной картинке
stoned
Member

Повідомлення

Ghody
Підтримаю, на більшості стареньких моніків з HDR10 замість HDR отримаєш сіру мазанину.
AlSaintUk
Member

Повідомлення

Neuropunker: 30.11.2024 17:50
AlSaintUk: 30.11.2024 11:18

Та не, клиничный это тот кто хвалит бетку игры 20ти летней давности на новом движке
Ти його хлопець? :laugh:
само пошутило, само посмеялось. Настоящий абырвалг ;)
_Andrik_
Member

Повідомлення

stoned: 30.11.2024 19:33 Ghody
Підтримаю, на більшості стареньких моніків з HDR10 замість HDR отримаєш сіру мазанину.
Як на мене HDR взагалі шляпа в іграх , та й здебільшого в кіно , якщо це не аватар чи демо ролики вилизані.
І так , відчуваю що посипляться коментарі про OLED бла бла бла . Якщо в вихідному матеріалі це не передбачено , то в багатьох випадках це м'яко кажучи, лайно.
Так , бачив і вимикав той сраний HDR .
stoned
Member

Повідомлення

Помилки більше немає але 1% в хабі на смітнику сів з 60 до 30. :lol:
Коли там 1.0.3?

Відправлено через 3 хвилини 36 секунд:
_Andrik_
До виходу сталкера я його ніколи й не вмикав а тут мусово, бо без нього ну тупо нічого не видно.
avuremybe
Member

Повідомлення

Nutbar: 30.11.2024 17:14
avuremybe: 30.11.2024 08:45 Червоного якось дуже багато з увімкненим HDR'ом
В налаштуваннях гри це можна якось виправити? Чи треба крутити налаштування на моніторі?
Так не має бути. Я отут кидав посилання на відео, якраз в hdr записане. Якщо воно теж червоне, то дивіться налаштування монітору. Якщо ж ні, то налаштування гри, може якось не так налаштовані яскравість, гамма, контраст тощо. Там насправді не так багато налаштувань...
avuremybe: 30.11.2024 17:04 У обговореннях стіма ще з перших днів лежать туторіали з послідовністю дій, щоб усі ті софтлоки обійти.
Ви пропонуєте перед кожним квестом читати спойлери і інструкції з правильного проходження?
Ні, відео навпаки якесь супер висвітлене.

Стосовно інструкцій - ні, не пропоную я на все під ряд читати спойлери. Але коли дізнався, що існують баги з блокуванням проходження - то відповідні рекомендації почитав.
Тут кожен сам для себе вирішує - дізнатись порядок дій, чи залишитись без проходження.
А до чого там спойлери - взагалі не знаю. Є якісь двері, які заблокуються якщо взяти предмет раніше потрібного моменту. В чому момент спойлінгу? Що в бункера двері існують?
already_over
Member

Повідомлення

AlSaintUk: 30.11.2024 17:41
Ghody: 30.11.2024 17:26 1.01
финальная миссия, убиваю босса. игра зависает на полминуты и убивает напрочь звук в винде, отвисает и без звука смотрю катсцену
Так, чего ж ты не почитал 100500 форумов не накатил 20 модов чтобы пройти игру. Ты шо не патриот, шо тут божественную игру обсыраешь? И вообще ты не правильно драйвера поставил как выше тут уникумы пишут.
не переживай, дай бог чебурнет подключат, возьмешь талон на 122 гигабайт интернета и расскажешь нам тут про божественную игру, патриотизм и все остальное)
Enjthesilence
Member

Повідомлення

Ghody: 30.11.2024 19:23
Enjthesilence: 30.11.2024 19:04

наличие метки на мониторе о поддержке хдр не делает его реально поддерживающим хдр. два ва моника с формальной поддержкой - включение хдр приводит к ужасной картинке в винде, а включение на стоящем слева олед телеке приводит к шикарной картинке
я про це і написав якби, дякую
YumaX
Member

Повідомлення

Це триндець, після двох онов, трохи побігав і рубануло світло не по графіку, заходжу в гру, сейвів нема :eek: , що робити?
Відповісти