Останні статті і огляди
Новини
Інвертори, БМС, АКБ. Налаштування, тонкощі і т.д. (ділимось досвідом)
-
Crossbow
Member
goldenvirus
ну в варіант №2 який я описав, я відсікаю БМСом заряд в самому кінці заряду, коли ось-ось і сам інвертор перестаВби заряджати.
а на розряд я ніяк не відсікаю АКБ від інвертора - це і не логічно в режимі UPS на всю квартиру
Інше питання що я напругу "флоат" виставив = "Bulk" = 27.7 (в мому випадку). Але заряд не йде бо ключі у БМС закриті на заряд, а на розряд - відкриті, а в момент переходу на роботу АКБ, то БМС відкриває і ключі "на заряд".
Щодо споживання інвертором з АКБ - то я ось вияснив що 40-80мА (це дуже приблизно) все ж інвертор бере з АКБ. в такому режимі. Притому що напруга 27в на АКБ, а заряднік інвертора постійно тримає 27.7в.
Якщо зробити "по стандарту" з режимом флоатінга, то струм з АКБ\в АКБ буде гуляти постійно, причому від 100мА, до 600мА (грубо кажучи).
ну в варіант №2 який я описав, я відсікаю БМСом заряд в самому кінці заряду, коли ось-ось і сам інвертор перестаВби заряджати.
а на розряд я ніяк не відсікаю АКБ від інвертора - це і не логічно в режимі UPS на всю квартиру
Інше питання що я напругу "флоат" виставив = "Bulk" = 27.7 (в мому випадку). Але заряд не йде бо ключі у БМС закриті на заряд, а на розряд - відкриті, а в момент переходу на роботу АКБ, то БМС відкриває і ключі "на заряд".
Щодо споживання інвертором з АКБ - то я ось вияснив що 40-80мА (це дуже приблизно) все ж інвертор бере з АКБ. в такому режимі. Притому що напруга 27в на АКБ, а заряднік інвертора постійно тримає 27.7в.
Якщо зробити "по стандарту" з режимом флоатінга, то струм з АКБ\в АКБ буде гуляти постійно, причому від 100мА, до 600мА (грубо кажучи).
-
Timedemo
Member
бмс не відсікає батарею, а просто припиняє заряд, для інвертора відвал батареї це коли бмс вимикає розрядку.Crossbow: ↑ 18.11.2024 19:37от тому я і запитую критику. але бажано хоч з якимось поясненням "чому вигорить?", або прикладами в кого таке сталось.goldenvirus: ↑ 18.11.2024 18:09ваш варіант з відсічкою заряду БМС-кою неправильний, може спрацювати один/два/десять разів нормально, а потім інвертор стрельне транзисторами...я розумію, що полагодити самостійно вам не стане проблемою, але ціна нових транзисторів доволі кусюча(
на версіях інверторів до 3.2квт - можливо. Бо вони без АКБ не вміють працювати. А 4.2квт Daxtromn \ PowMr \Easun і т.д ніби заявлено як робота без АКБ.
І якщо є реально досвід з 4.2квт або потужнішими, що вигорали ізза відсічки БМСом -- буду вдячний за інфо.
інвертору побарабану на те, що різко батарея не бере заряд. інвертору хреново, коли різго вимикається можливість розряду.
-
Sachem
Member
Открывал диспут, просил компенсацию за то, что инвертор не правильно мощность измеряет. Продавец попросил измерить не с холодильником, а с чем-то помощнее и нагревательным. Я сразу понял, что причина в косинусе фи. Так и есть, причина в нюансах активной и реактивной мощности. не знаю почему так измеряют, но хоть причина не в поломке.Sachem: ↑ 17.11.2024 14:21сразу же заметил, что инвертор нагрузку в ваттах показывает не правильно
- спойлер
-
Crossbow
Member
це "гра слів".Timedemo: ↑ 18.11.2024 23:08бмс не відсікає батарею, а просто припиняє заряд, для інвертора відвал батареї це коли бмс вимикає розрядку.
інвертору побарабану на те, що різко батарея не бере заряд. інвертору хреново, коли різго вимикається можливість розряду.
Я говорю про "відсічку" на заряд, а не на розряд.
І ось про цей момент:
при виключеному чарджі ( БМС відсікає заряд) - буде закритий м2, а при виключеному дізчарджі закритий м1.
І якщо дізчардж я можу (але не буду) - вимкнути вручну - а мені це і не потрібно, то ось "чардж" - налаштував відсічку на БМС
при заряді або розряді оба транзюка відкриті, щоб не було падіння на діоді.
і коли чардж "ОФФ", то м2 закритий, а при навантаженні, струм спочатку піде через відкритий м1, діод закритого м2, а потім бмс побачить навантаження і відкриє м2.
"Спека" на транзюки в JK BMS 200A 2A балансир:
https://www.szhxmos.com/d/HYG023N04LS1D.pdf
Тоб-то при макс. навантаженні 200А (хоча це більше ніж може інвертор), їм потрібно пустити по 10А зворотнього струму кожному, а транзюків там по 20шт в плечі.
p.s. "відсічка по розряду 24.0V" у мене покладена на інвертор (Cut-off), а не на БМС.
Відправлено через 22 секунди:
Sachem: ↑ 19.11.2024 18:31Я сразу понял, что причина в косинусе фи.
-
Timedemo
Member
100 разCrossbow: ↑ 19.11.2024 19:36це "гра слів".Timedemo: ↑ 18.11.2024 23:08бмс не відсікає батарею, а просто припиняє заряд, для інвертора відвал батареї це коли бмс вимикає розрядку.
Я говорю про "відсічку" на заряд, а не на розряд.
І ось про цей момент:
при виключеному чарджі ( БМС відсікає заряд) - буде закритий м2, а при виключеному дізчарджі закритий м1.
І якщо дізчардж я можу (але не буду) - вимкнути вручну - а мені це і не потрібно, то ось "чардж" - налаштував відсічку на БМС
при заряді або розряді оба транзюка відкриті, щоб не було падіння на діоді.
і коли чардж "ОФФ", то м2 закритий, а при навантаженні, струм спочатку піде через відкритий м1, діод закритого м2, а потім бмс побачить навантаження і відкриє м2.
"Спека" на транзюки в JK BMS 200A 2A балансир:
https://www.szhxmos.com/d/HYG023N04LS1D.pdf
Тоб-то при макс. навантаженні 200А (хоча це більше ніж може інвертор), їм потрібно пустити по 10А зворотнього струму кожному, а транзюків там по 20шт в плечі.
p.s. "відсічка по розряду 24.0V" у мене покладена на інвертор (Cut-off), а не на БМС.
Відправлено через 22 секунди:Sachem: ↑ 19.11.2024 18:31Я сразу понял, что причина в косинусе фи.
вимикав чардж на бмс на гарячу, нуль проблем. А коли розряд, то приходилось перезавантажувать iнвертор.
-
Crossbow
Member
на яких струмах заряду ?Timedemo: ↑ 19.11.2024 20:04100 раз
вимикав чардж на бмс на гарячу, нуль проблем. А коли розряд, то приходилось перезавантажувать iнвертор.
по розряду - я на свому вимикав (розряд через БМС) - інвертор починав мигати "відсутня АКБ", але потім без перезавантажень підмикав назад і він працював собі далі. - краще не повторюйте!
-
Timedemo
Member
80а.Crossbow: ↑ 19.11.2024 20:10на яких струмах заряду ?Timedemo: ↑ 19.11.2024 20:04100 раз
по розряду - я на свому вимикав (розряд через БМС) - інвертор починав мигати "відсутня АКБ", але потім без перезавантажень підмикав назад і він працював собі далі. - краще не повторюйте!
-
Hotspur
Member
як сам інвертор ? це фчао, якісний ?Sachem: ↑ 19.11.2024 18:31Так и есть, причина в нюансах активной и реактивной мощности. не знаю почему так измеряют, но хоть причина не в поломке.
-
Sachem
Member
Да я ним особо и не пользовался ещё. Чтобы спокойно пользоваться, нужно сначала измерить вольтажи отключения инвертора и отключения аккума, как уже обсуждалось и здесь в т.ч. Лабораторного БП нет, есть SKYRC S100neo, в ней есть функция БП. Но в инструкции написано сначала задать вольтаж, потом подключить нагрузку. То есть перебор будет долгим.Hotspur: ↑ 19.11.2024 20:28як сам інвертор ? це фчао, якісний ?
Сейчас пользую Дельту 2. Вообще я хотел доп аккум к дельте брать, родной. Но его нужно использовать постоянно с базой. А хотелось свободы, захотел подключил, захотел отключил. Узнал о схеме зарядки Дельты любым аккумом. Заказл два 12В 100А. Один получил, второй послезавтра вроде будет. Пока плыли решил, а почему бы и инвертор не заиметь, ещё больше расширяет возможности. Мне нравится, что у FCHAO есть выносной блок, плюс легко сделать дистанционное включение без разбора и пайки к кнопке. Отсюда в планах "организовать" включение АВР только тогда, когда это нужно, а не так как с Дельтой, постоянно молотит.
Вообще, станции это вещь, нужно иметь в хозяйстве. Инвертор... я про "автомобильный" класс, уже тянет на хобби какое-то, кучу всего за собой тянет и места занимает
-
12val12
Junior
підкажіть у яких китайских зарядках з АЛІ для lifepo4 4s 14.6 вольт (20 a—30а ) можна перепаяти дільник по CVmax щоб вище 13.8 не зарядало ?
-
Hotspur
Member
у будь яких в яких є регулювання вольтажу. я собі таке зробив12val12: ↑ 20.11.2024 14:20 підкажіть у яких китайских зарядках з АЛІ для lifepo4 4s 14.6 вольт (20 a—30а ) можна перепаяти дільник по CVmax щоб вище 13.8 не зарядало ?
-
Sachem
Member
Вчера попытался запитать инвертор (FCHAO 12V 2500W) от зарядки "SKYRC S100neo", в ней есть функция БП.Sachem: ↑ 19.11.2024 21:11Лабораторного БП нет, есть SKYRC S100neo, в ней есть функция БП
По ТТХ инвертор на холостом ходу потребляет не более 10 ватт. В свойствах зарядки, в режиме "DC Power" установил напряжение 12 вольт, ток 5 ампер, с запасом. При включении инвертора зарядка ушла в защиту, "Over Load!".
Что я не понимаю и делаю не так. Разве инвертор не должен был взять свои 10 ватт и спокойно работать. Или опять какие нибудь подводные камни, типа пусковых токов, конденсаторов и т.п.?
-
Hotspur
Member
звичайно пускові токи конденсаторівSachem: ↑ 21.11.2024 20:14Что я не понимаю и делаю не так. Разве инвертор не должен был взять свои 10 ватт и спокойно работать. Или опять какие нибудь подводные камни, типа пусковых токов, конденсаторов и т.п.?
-
Sachem
Member
1) Зарядку, которую использовал, для зарядки аккумов основное назначение, можно использовать, как класс?Hotspur: ↑ 21.11.2024 20:32звичайно пускові токи конденсаторів
2) Какая мощность "блока питания" нужна, хотя бы примерно, чтобы инвертор запускался нормально?
-
Hotspur
Member
якщо потужна такSachem: ↑ 21.11.2024 20:381) Зарядку, которую использовал, для зарядки аккумов основное назначение, можно использовать, как класс?
Відправлено через 22 секунди:
невідомо. міряти токовими кліщамиSachem: ↑ 21.11.2024 20:382) Какая мощность "блока питания" нужна, хотя бы примерно, чтобы инвертор запускался нормально?
Відправлено через 1 хвилину 3 секунди:
в мене звичайний ваттметр таки наміряв пусковий ток холодильника - 1 460 ватт а до того не хотів міряти
-
Sachem
Member
Спасибо. Клещи купил, но ещё не думаю этой категорией. Померяю при пуске от аккума.Hotspur: ↑ 21.11.2024 21:14міряти токовими кліщами
У меня холодильник, после разморозки пускается сразу двумя компрессорами на 10 амперах (220-230 вольт).
-
Hotspur
Member
врахуй кліщі мають міряти піки. це не всі кліщі вміють. мої дешеві піки не міряютьSachem: ↑ 21.11.2024 21:30Спасибо. Клещи купил, но ещё не думаю этой категорией. Померяю при пуске от аккума.
-
Sachem
Member
Есть режим INRUSHHotspur: ↑ 21.11.2024 21:43врахуй кліщі мають міряти піки
- спойлер
-
Hotspur
Member
так. в моїх немаєSachem: ↑ 21.11.2024 21:53Есть режим INRUSH
-
Roaster
Member
Хочу подключить две батареи параллельно к инвертору. Кабели, которые соединяют батареи между собой (+ к +, - к -) толще, чем те, которыми батареи подключены к инвертору (- с одной батареи и + с другой). Будет ли это проблемой? Все кабели должны были быть 35 мм2, но заказывались у разных производителей, и похоже, что у каждого из них представление о 35 мм2 было какое-то свое