В общем , чтоб некого больше не доставать своими глупами вопросами , у меня 21к это притык . Мне надо чтоб была сборка в учет этой суммы и всё это было в Одессе . ВК б/у все остальное новое желательно , будущий ап только ВК и оперативу , играть буду более 8 часов в день … Спасибо всем кто отвечал в прошлой теме моей за надоедливость извиняюсь …
Я перепрошую, а більший корпус для чого? Просто я якраз і не хотів би щоб micro-ATX плата самотньо так висіла у великому корпусі. Якщо з точки зору охолодження, то наскільки я розумію логіку роботи продуву, різниця між обраним мною та запропонованим Вами корпусом не буде суттєвою за умови однакової кількості та конфігурації вентиляторів..
А, зрозумів! За компоненти не переживаю, все поміститься. Ота вінга, що я обрав, взагалі має класну фішку, можна зняти корзину для 3,5", і весь низ корпуса буде для БЖ.
daesz: ↑
22.10.2024 03:25
Для цієї збірки прийдеться докупляти дискретку. Навіть якщо взяти р7600 (заради інтеграшки) - він буде мати суттєво гірший енкодер ніж інтел, а вимога була саме
мультимедіа, браузинга та іноді аудіо- відеоредагування
З іншої сторони - якщо воно інколи та не для роботи, то я б взяв ам5+7600, в майбутньому в разі чого можна буде докупити саму дешманську ВК від штеуда (по типу б/в а380 якогось)
Вибачте, а чого всі так пісяють за райзеном, якщо інтел краще справляється з відеорендером?
daesz: ↑
22.10.2024 03:25
Для цієї збірки прийдеться докупляти дискретку. Навіть якщо взяти р7600 (заради інтеграшки) - він буде мати суттєво гірший енкодер ніж інтел, а вимога була саме
З іншої сторони - якщо воно інколи та не для роботи, то я б взяв ам5+7600, в майбутньому в разі чого можна буде докупити саму дешманську ВК від штеуда (по типу б/в а380 якогось)
Вибачте, а чого всі так пісяють за райзеном, якщо інтел краще справляється з відеорендером?
Відеорендер на інтеграшці - це єдине що інтел має запропонувати в цій ціновій
І знову ж таки - а380 нова з магазину коштує 5к https://hotline.ua/ua/computer-videokar ... 0-cli-6go/
Це 75вт ВК, холодна і їсть мало, ідеально для відеорендеринга, а платформу взяти на ам4, ну чи на ам5 та зекономити на райзені7600 та взяти 7500ф який десь на тисячу дешевший на алі.
А наскільки велика прірва між напр. вбудованою в Core™ i5 13500 графікою UHD Graphics 770 та вищевказаною А380? Може плюнути і взяти цей новий енергоефективний ЦП для побудови безшумного ПК, графіки якого вистачить і на початковий рендер? А якщо попре рендерити - то докупити ASRock Intel Arc A380
GDR: ↑
23.10.2024 19:32
А наскільки велика прірва між напр. вбудованою в Core™ i5 13500 графікою UHD Graphics 770 та вищевказаною А380? Може плюнути і взяти цей новий енергоефективний ЦП для побудови безшумного ПК, графіки якого вистачить і на початковий рендер? А якщо попре рендерити - то докупити ASRock Intel Arc A380
Без поняття, я інтеграшками не дуже цікавлюсь, але енкодер у інтела потужніший за амудешний https://www.tomshardware.com/news/amd-i ... ity-tested
В нових амуде проців є av1 енкодинг, який по суті мало чим гірший за quicksync у інтуля, але він не підтримується всім софтом (я от так собі взяв ВК розраховуючи, що vegas буде підтримувати в майбутньому av1, а він його досі не підтримує і доводиться енкодити в h264, в той час як на попередній нвідієвській вк був hevc/h265). Якщо av1 підтримується вашим софтом, то краще взагалі взяти амуде 8600g/8700g, бо там доволі потужна інтеграшка на якій і енкодити можна, і іграшки погратись в комфортному фпсі
Привіт усім! Потрібна порада від тих, хто розбирається в темі. Зараз у мене ПК на платформі AM4, і я хотів би перейти на AM5, але з процесором саме від AMD Ryzen. Раніше мені допомагали знайомі зі зборкою, але зараз такої можливості немає, а сам я розуміюся на комп'ютерах на базовому рівні. Бюджет у мене обмежений — приблизно 20-25 тисяч гривень.
Ось конфігурація мого поточного ПК:
Процесор: Ryzen 5 3600
Відеокарта: RTX 4060
Оперативна пам'ять: HyperX 32 ГБ (частота 3600 МГц)
Материнська плата: ASUS TUF на чипсеті B450 (точну модель не пам'ятаю)
Блок живлення: Thermaltake на 500 або 550 Вт, бронза або срібло (точно не впевнений).
Хочу перейти на платформу AM5 з новим Ryzen, тому буду радий будь-яким порадам щодо апгрейду!
А яка ціль апгрейду? Просто, щоб було, чи ж на комп покладені якісь задачі?
Бо просто типову збірку на Райзен 7500/7600 можете побачити тут ледь не на кожній сторінці, вибирати можна.
Але і навряд чи оминете одну з порад, яка лежить на поверхні - взяти (на алі, олх, форумі чи ж в магазині) якийсь із старших процесорів в свою платформу і перерозподілити бюджет апгрейду на заміну відяхи та БЖ.
В будь-якому разі, зверху FAQ просить озвучувати задачі, під які збирається комп.
Бо просто типову збірку на Райзен 7500/7600 можете побачити тут ледь не на кожній сторінці, вибирати можна.
Але і навряд чи оминете одну з порад, яка лежить на поверхні - взяти (на алі, олх, форумі чи ж в магазині) якийсь із старших процесорів в свою платформу і перерозподілити бюджет апгрейду на заміну відяхи та БЖ.
В будь-якому разі, зверху FAQ просить озвучувати задачі, під які збирається комп.
Збірка призначена для різних ігор — від простих шутерів, як CS
, до вимогливих проектів на кшталт Cyberpunk 2077. Граю в ігри різного жанру.
Відеокарту планую взяти хорошу пізніше, а зараз хочу зібрати надійну базу для майбутніх апгрейдів.
Повірте, перейти на АМ5 без процесора "саме від AMD Ryzen" не вдасться
Взяти в свою систему в очікуваних "чорноп'ятничних" акціях на тому ж алі Ryzen 7 5700X3D, якщо там смачна ціна на нього буде, а решту бюджету вкласти в апгрейд відеокарти, хоча б 4070с. З немалою ймовірністю під неї доведеться підібрати ще новий БЖ. Але це розвиток тієї поради, про яку не питалося, адже це не є переходом (задля переходу) на АМ5, а просто напрямок більш раціональної витрати обмеженого бюджету.
Якщо так хочеться все ж перейти на АМ5, то можете скористатися будь-якою збіркою на 7500/7600, яких в цій темі ледь не на кожній сторінці.
Взяти в свою систему в очікуваних "чорноп'ятничних" акціях на тому ж алі Ryzen 7 5700X3D, якщо там смачна ціна на нього буде, а решту бюджету вкласти в апгрейд відеокарти, хоча б 4070с. З немалою ймовірністю під неї доведеться підібрати ще новий БЖ. Але це розвиток тієї поради, про яку не питалося, адже це не є переходом (задля переходу) на АМ5, а просто напрямок більш раціональної витрати обмеженого бюджету.
Якщо так хочеться все ж перейти на АМ5, то можете скористатися будь-якою збіркою на 7500/7600, яких в цій темі ледь не на кожній сторінці.
Якщо так, то чи потягне моя материнська плата Ryzen 7 5700X3D? Якщо не помиляюся, у мене бюджетна модель, і не хотілося б, щоб щось перегоріло.
Maksimus8192
r5 7500f з алі/на форумі на пару к грн дешевше оф магазинів
asrock b650m hdv/m2
ddr5 6000cl30 будь яка, що буде дешевше з експо профілем на борту
Перевірити сумістність кулеру, якшо ваш не підтримує ам5 - deepcool ag400.
Будь-яка інша збірка на ддр5 по можливості-ціна буде на голову гіршою.
Залишається можливість апгрейду на будь який процесор в рамках ам5, материнка в тестах успішно вивозила 16 ядер.
п.с. 5700-3д не радив би через слабкий однопотік, так, це кращий цп на сокеті ам4, але він гірший за будь-який цп ам5 сокету з існуючих, такоє як аргумент проти 5700-3д - у вас материнка з пці-е3, це додаткова втрата графічної продуктивності.
Востаннє редагувалось 24.10.2024 11:55 користувачем Mixx, всього редагувалось 2 разів.
Mixx: ↑
24.10.2024 11:49Maksimus8192
asrock b650m hdv/m2
ddr5 6000cl30 будь яка, що буде дешевше з хмп профілем на борту
Залишається можливість апгрейду на будь який процесор в рамках ам5, материнка в тестах успішно вивозила 16 ядер.
п.с. 5700-3д не радив би через слабкий однопотік, так, це кращий цп на сокеті ам4, але він гірший за будь-який цп ам5 сокету з існуючих.
"Звучить непогано, а блок живлення витримає навантаження?"
Відправлено через 2 хвилини 12 секунд:
asrock b650m hdv/m2
ddr5 6000cl30 будь яка, що буде дешевше з хмп профілем на борту
п.с. 5700-3д не радив би через слабкий однопотік, так, це кращий цп на сокеті ам4, але він гірший за будь-який цп ам5 сокету з існуючих, такоє як аргумент проти 5700-3д - у вас материнка з пці-е3, це додаткова втрата графічної продуктивності.
У мене кулер від Be Quiet Pure 2, не знаю, чи підійде він.
asrock b650m hdv/m2
ddr5 6000cl30 будь яка, що буде дешевше з експо профілем на борту
експо профілем на борту
перепрошую експо профіль це що?