Hoyoverse

Игры для ПК, консолей и прочих платформ
Відповісти
Автор
Повідомлення
Kirakishou
Member

Повідомлення

Donate: 22.07.2024 20:24Скажи дякую, що не на 160 крутці
Ну з цієї точки зору повезло, дійсно. Зараз перевірив, у мене і в геншині Ганю на 81, і в ХСР Зєле на 76, тому все стабільно. Просто дивлюся, як у деяких Мтешів з 10 курток Елен і дві-три лєги категорії S в стандарті за ту ж кількість круток, що і у мене, плюс вже є куртки на Жу і від цього трохи прикро. Хоча я розумію, що там або купа реролів аккаунту, або міхойо їм дійсно підкрутили на цій грі. Зважаючи, що у багатьох з них вони замовили платний огляд гри ще й видали темники, щоб поменше розповідали про продуктивність гри на смартфонах.
daesz
Member
Аватар користувача

Повідомлення

Kirakishou: 22.07.2024 19:44
daesz: 17.07.2024 18:35Жу точно буду пулити
Я теж спробую, але не впевнений, що зможу без донату. Маю лише 40 круток і на банері нуль. Після Елен взагалі не крутив. Але не жалію, що забрав Елен, вона класна. Я її ще до релізу гри хотів забрати. Грати неї суцільне задоволення, такі-то комбо. Лише шкода, що отримав її на 82 крутці. Ось думаю, може зробити ще один аккаунт і на нього викрутити Жу, якщо на цьому не повезе.

Підписка і БП дали б мені круток як мінімум до першої 50/50, але зараз донатити в ігри немає бажання з цим курсом гривні. Міхойо ще й закрили лазівки для донату з інших країн, тобто тепер можна донатити тільки по тарифу для України, а це +20% податку "на гугл". Я раніше донатив за гривні по повній ціні, а потім дізнався, що можна купувати через США за 4.99 доларів, а не 5.99 як для України. Я приблизно з банеру Кафки так купував донати. Але недавно вони цю лазівку закрили, тепер треба ZIP-код штату США і я підозрюю, що вони ще й перевірятимуть країну походження банківської картки, тобто немає бажання ризикувати своїми аккаунтами.

До речі, хочу вас попросити перевірити на своїй RX7800XT, чи є ось тут якісь дивні артефакти? Мені навіть вдалося впіймати їх на скріншот. Це у мене вже друга гра, де в іграх на статичних картинках буває появляються оці дивні артефакти. Типу як бита пам'ять, постійні блимаючі квадратики, але вони блимають тільки сірим кольором і якщо переміщати вікно, то вони також переміщаються. Тобто проблема не з залізом, як я розумію. Це тільки на статичних картинках і саме в іграх. Це місія The Midnight Pursuit (I) - Strange Messages.
Ось на скріншоті приклад цих дивних артефактів. Поки що помітив їх тільки в цьому місці, на всіх решта картинках їх наче немає.
спойлер
Зображення
В мене аккаунт не фонтан в зізізі, але жаль було реролити, бо айді саб2к і закінчується на 69 >:)
Маю Неко+собаку+сігнатурку Коледи (вона на 20 пулі попалась і це нормальний ві-енджін, тому в принципі немаю нарікань), але перші двоє були на 70+ піті. Неко, в принципі, має класний геймплей, але от з собакою пц не повезло :(
Жу точно камін хоум (45піті+10круток+19к полі), якщо виролю з 1-2 десятка, то ще й сигнатурку рольну (бо як вже казав, наступні патчі мені тупо ніхто не подобається)..

Це от обидві частини міднайт пурсют, але я не бачу глави/підглади з назвою стренж меседжес :)
спойлер
Зображення
Відправлено через 5 хвилин 3 секунди:
Все, знайшов, це "підглава" бленк меседжес, от скрін :
спойлер
Зображення
Наче все нормально :think:
В мене стоять дрова за червень, за липень наче вийшли тільки пару днів тому (ну або я слоупок і тільки помітив їх декілька днів тому), але з цими викоюченнями та роботою немав часу поставити їх.
Kirakishou
Member

Повідомлення

У мене Грейс, Елен і Weeping Cradle. Я із стандарта хотів електро-мейду, але не став реролити, бо Грейс теж норм.
daesz: 22.07.2024 21:29Наче все нормально
У мене і на старих дровах таке було, але в іншій грі, в BrownDust2. Зараз думаю, чи це софтова проблема, чи хардварна. По логіці якщо воно не тупо постійно, а тільки на деяких статичних сценах в деяких іграх, то не повинно бути проблемою з залізом. До того ж курсор миші прикриває ці артефакти, якщо на них навести і їх можна впіймати на скрін. Якби була бита банка пам'яті, то воно б артефачило постійно.
daesz
Member
Аватар користувача

Повідомлення

Kirakishou: 22.07.2024 21:52 У мене Грейс, Елен і Weeping Cradle. Я із стандарта хотів електро-мейду, але не став реролити, бо Грейс теж норм.
В мене на США попалась Грейс двічі на стандарті, але на 80+ обидва рази, я забив на той акк ще десь тиждень тому (там айді 55к), якби другий раз попався будь-хто крім Грейс, то швидше за все залишився б грати там. А так без нормального ДПС було трохи важко на одній грейс тягнути, їй потрібен або ще один аномалі персонаж, щоб прокати дісордер, або якийсь інейбер :с
Я, чесно кажучи, зі стандарту дуже хотів або С11 або Грейс, але не дуже "зрослось"..
Kirakishou: 22.07.2024 21:52 Якби була бита банка пам'яті, то воно б артефачило постійно.
Також так думаю, але відверто кажучи не бачив такого глітча ще.

Відправлено через 42 секунди:
Доречі, залишу тут : https://docs.google.com/spreadsheets/d/ ... Jo/pubhtml#
Kirakishou
Member

Повідомлення

Дякую за лінк, теж бачив цю таблицю у IWinToLose Gaming, але я вже викрутив собі Sharkboo для Елен.
daesz: 22.07.2024 22:08Також так думаю, але відверто кажучи не бачив такого глітча ще.
Щойно зніс через Display Driver Uninstaller дрова, встановив начисто. Проблема залишилася. Але ось що цікаво, якщо перемикаю роздільну здатність в 2К, то все нормально.
Ось відео цього глітча.
спойлер
https://fex.net/uk/s/dbklet4
Навіть не знаю, що це. Схоже на проблему з залізом?
daesz
Member
Аватар користувача

Повідомлення

Є можливість потестити ВК у когось із знайомих/друзів? Я б почав, мабуть, з цього. Зараз спробую віртуальні 4к зробити в адреналіні та потестити.

Я першим виролив Батлера (10% енергії, навіть без персонажів із вікторії, виглядало "привабливо"), але зараз трохи жалію про це рішення. Другим взяв Резонабу (для Жу+Ніколь), і зараз маю ще 25 ролів, але поки не ролю нікого. Якби мав Грейс - то мб заролив би Плагбу, і треба було ролити Еміліон'а замість Батлера :/

Відправлено через 6 хвилин 39 секунд:
Спробував ВСР 4/6(? незнаю яке там розширення йде між 4к та 8к)/8к і наче все нормально :think:
Kirakishou
Member

Повідомлення

daesz
У мене є інший ПК, спробую поставити її туди. Я знайшов на реддіті декілька тредів зі схожими проблемами, теж глітчі в деяких іграх, але не в усіх. Правда там все значно гірше, там ці глітчі по всьому екрану, а у мене тільки в центрі екрану. До речі, в іншій грі ці глітчі теж були в цьому ж місці. У всіх тредах, які читаю, єдине рішення - повернути по RMA.
Купив амуде на свою задницю.
daesz
Member
Аватар користувача

Повідомлення

Kirakishou,
я єдине чому жалію що поспішив з картою - так це тому, що зараз хочу перебратись в 10л (або й менше якщо вийде) корпус і туди цей сарфір ну просто ніяк не влізе, як не штовхай. А так - поки безпроблемно, в адобі знайомі кажуть, що 4070/с працювала б швидше (конкретно в АЕ, бо в ФШ/ілюстраторі різниці не буде, а в прем'ємі я рідко працюю і все ще маю надію, що маджикс фіксане підтримку av1 і вийде повернутись у вегас, бо прем'єр пц який не зручний):(

Я поки єдину проблему (чи це не проблема, я трохи в конфузі від цього) яку знайшов - це те що коли придбав карту, то підсвітка без аргб 3пін шнурка не працювала, потім я перебрався в новий корпус і не підключив шнурок (з міркувань - це фул меш корпус, навіщо мені підсвітка), але вона працювала в ньому і без шнурка, а потім в один момент перестала і щоб я не робив - не вмикалась, проте, з шнурком працює нормально :insane:
lewerlin
Member
Аватар користувача
Звідки: Миронівка

Повідомлення

Kirakishou: 22.07.2024 22:40Схоже на проблему з залізом?
Кабель/монітор.
Kirakishou
Member

Повідомлення

lewerlin: 23.07.2024 00:00Кабель/монітор.
Завтра спробую інший кабель і 4К монітор. Щойно оновив біос на материнській платі, також вимкнув Resizable BAR. Спробував альтернативний біос на відеокарті, котрий типу сайлент. Спробував зменшити паверліміт на 10%. Скинув кеш шейдерів. Проблема є і саме на цьому кадрі вона повторюється. На інших наче не помітив. Хіба що на екрані завантаження гри, але то можуть бути стилізовані глітчі в самій грі. Коли перемикаю роздільну здатність гри на 2К — все супер. ОССТ пам'ять відеокарти проходить, правда я не тестив її дуже довго, бо зараз світло вимкнуть. До речі на реддіті знайшов тред, що радеони фрізять в зенлесі - це дійсно правда. Вони на початку бою то нормально показують катсцени, то з фрізами.
daesz
Member
Аватар користувача

Повідомлення

Kirakishou: 23.07.2024 00:47 До речі на реддіті знайшов тред, що радеони фрізять в зенлесі - це дійсно правда. Вони на початку бою то нормально показують катсцени, то з фрізами.
В мене наче завжди без фрізів, мб проблема з 4к?
Евгений King
Member
Аватар користувача
Звідки: Казна-де

Повідомлення

Щоб перевірити кабель достатньо з RGB перемкнутись в YCbCr, це зменшить потрібну пропускну здатність кабелю ледь не вдвічі.
Якщо проблема в одній грі - то проблема самої гри.
PS: дещо схоже у мене дохла RX 6900XT, у неї помер інфініті кеш, то вона теж цікаво артефачила, але при цьому не крашилась в іграх і не вішала систему, але я б поки це до уваги не брав.
PSPS: спробуйте Apex Legends качнути запустити, якщо подох кеш, як було у мене, то уже в меню будуть частина прозорих тестур і мерехтіння, не знаю чому але Apex дуже швидко дає зрозуміти чи артефачна карта
lewerlin
Member
Аватар користувача
Звідки: Миронівка

Повідомлення

Евгений King: 23.07.2024 02:08PS: дещо схоже у мене дохла RX 6900XT, у неї помер інфініті кеш, то вона теж цікаво артефачила, але при цьому не крашилась в іграх і не вішала систему, але я б поки це до уваги не брав.
Це сильно навряд. В 7000 він так, як в 6000 не смажиться.
Kirakishou: 23.07.2024 00:47Коли перемикаю роздільну здатність гри на 2К — все супер.
Прямо каже, що з картою все норм. Інакше воно глюкало б і в 480р.
Kirakishou
Member

Повідомлення

lewerlin: 23.07.2024 00:00Кабель/монітор.
Я підключив по HDMI до іншого 4К-телевізора, спробував два різні кабелі — ситуація не змінилася, ці артефакти зображення все одно є. Повторюються вони в одному і тому ж місці. На інших заставках в цій грі їх поки що не помічав. Вони саме на оцій заставці з Ніколь.
Евгений King: 23.07.2024 02:08Щоб перевірити кабель достатньо з RGB перемкнутись в YCbCr
Це я також робив. Зміна формату пікселів ніяк не впливає на ці артефакти, вони є що на повному RGB, що на YCbCr 4:4:4.
Проблема є в двох іграх. Причому не в 3D-сценах, а 2D — коли в грі показуються заставки. Якщо накрився інфініті-кеш, то чому? Wuthering Waves — це найтяжча гра, яку ця відеокарта бачила. І навіть в ній вона не виходила на пікове споживання.
Поставив на завантаження Apex Legends, перевірю ще в цій грі.

Відправлено через 1 годину 31 секунду:
Зміна рендерингу в грі також не впливає, що і логічно, одже це картинка. Також, видалив драйвери через утиліту від амд і дав встановити драйвери з центру оновлення віндовс. Він встановив драйвери за листопад минулого року. Проблема на місці. Схоже, що це дійсно інфініті кеш.
lewerlin
Member
Аватар користувача
Звідки: Миронівка

Повідомлення

Kirakishou: 23.07.2024 10:24Схоже, що це дійсно інфініті кеш.
Якби так було - вилазило б скрізь, а не в парі картинок.
Kirakishou
Member

Повідомлення

lewerlin: 23.07.2024 10:49Якби так було - вилазило б скрізь, а не в парі картинок.
Тоді у мене закінчилися ідеї, що це за артефакти зображення. Є думка встановити на інший ссд чисту вінду і заново встановили Zenless Zone Zero. Але я сумніваюся, що це допоможе. Мене на роботі подали на бронювання, якщо не загребуть в армію, то буду розбиратися, що це. Поки що буду просто грати. Зараз качаю Apex Legends, подивлюся, чи будуть в цій грі артефакти.

Відправлено через 1 годину 24 хвилини 33 секунди:
daesz: 23.07.2024 00:49В мене наче завжди без фрізів, мб проблема з 4к?
В Release Notes до Adrenalin Edition 24.7.1 написано New Game Support: Zenless Zone Zero. На редіті в коментах до цієї новини багато людей пишуть про фрізи. Один користувач пише, що в Adrenalin Edition 24.5.1 фрізів немає, а у всіх наступних версіх драйверів фрізи є. У мене ці фрізи якось через раз. То все супер, то буває на катсценах перед початком бою, коли показують персонажа з різних ракурсів, трохи фрізить. Не сильно, але це помітно.
Я зараз ще раз поклацав всі ігри, які маю на ПК. Ці артефакти тільки на оцій заставці з Ніколь. Більше їх ніде немає. В BrownDust2 вони теж були тільки на екрані діалогів в одному івенті, на всіх інших екранах з діалогами в цій грі їх немає. Містика якась. Зараз думаю, що може виставити в усіх іграх максимальні налаштування та пожарити відеокарту? Якщо проблема з залізом є, то вона швидше проявиться під навантаженням. Бо у мене в іграх налаштування стоять на середніх, в цілях економії електроенергії і щоб не сильно в спеку гріти відеокарту.
Востаннє редагувалось 23.07.2024 12:41 користувачем Kirakishou, всього редагувалось 1 раз.
Евгений King
Member
Аватар користувача
Звідки: Казна-де

Повідомлення

Kirakishou: 23.07.2024 12:33 Я зараз ще раз поклацав всі ігри, які маю на ПК. Ці артефакти тільки на оцій заставці з Ніколь. Більше їх ніде немає. В BrownDust2 вони теж були тільки на екрані діалогів в одному івенті, на всіх інших екранах з діалогами в цій грі їх немає. Містика якась. Зараз думаю, що може виставити в усіх іграх максимальні налаштування та пожарити відеокарту? Якщо проблема з залізом є, то вона швидше проявиться під навантаженням. Бо у мене в іграх налаштування стоять на середніх, в цілях економії електроенергії і щоб не сильно в спеку гріти відеокарту.
Ні, покладіть на проблему болта, це якийсь прикол ігор або драйверу, якщо в 3D проблем немає - то їх немає взагалі. Проблема в 2D заставці точно не через хардварту проблему карти.
Kirakishou
Member

Повідомлення

Евгений King: 23.07.2024 12:40Ні, покладіть на проблему болта, це якийсь прикол ігор або драйверу, якщо в 3D проблем немає - то їх немає взагалі. Проблема в 2D заставці точно не через хардварту проблему карти.
Добре, дякую всім за відповіді та поради. Я ще в Apex Legends її перевірю, коли світло дадуть.
Просто у мене колись була схожа проблема з ось цією моєю сапфір, в деяких іграх там теж бігали артефакти по екрану і там теж була пам'ять від самсунг. Прямо зачароване коло якесь, інакше і не скажеш.
спойлер
Зображення
daesz
Member
Аватар користувача

Повідомлення

Kirakishou: 23.07.2024 12:33 В Release Notes до Adrenalin Edition 24.7.1 написано New Game Support: Zenless Zone Zero. На редіті в коментах до цієї новини багато людей пишуть про фрізи. Один користувач пише, що в Adrenalin Edition 24.5.1 фрізів немає, а у всіх наступних версіх драйверів фрізи є. У мене ці фрізи якось через раз. То все супер, то буває на катсценах перед початком бою, коли показують персонажа з різних ракурсів, трохи фрізить. Не сильно, але це помітно.
Я зараз ще раз поклацав всі ігри, які маю на ПК. Ці артефакти тільки на оцій заставці з Ніколь. Більше їх ніде немає. В BrownDust2 вони теж були тільки на екрані діалогів в одному івенті, на всіх інших екранах з діалогами в цій грі їх немає. Містика якась. Зараз думаю, що може виставити в усіх іграх максимальні налаштування та пожарити відеокарту? Якщо проблема з залізом є, то вона швидше проявиться під навантаженням. Бо у мене в іграх налаштування стоять на середніх, в цілях економії електроенергії і щоб не сильно в спеку гріти відеокарту.
Буду тоді й далі на 24.6.1 сидіти :)
Kirakishou
Member

Повідомлення

Евгений King: 23.07.2024 02:08PSPS: спробуйте Apex Legends качнути запустити, якщо подох кеш, як було у мене, то уже в меню будуть частина прозорих тестур і мерехтіння, не знаю чому але Apex дуже швидко дає зрозуміти чи артефачна карта
Ви маєте на увазі ось це меню? Наче ніяких артефактів немає.
спойлер
Зображення
Я ще трохи погуглив і знайшов чимало тем пов'язаних з цими артефактами у вигляді чорних блимаючих квадратиків на відеокартах RDNA 3. Ці артефакти проявилися ще рік назад в різних емуляторах Nintendo Switch для комп'ютера, на кшталт Yuzu. В більшості тредів люди просто повертали відеокарту в магазин, бо AMD не змогли пофіксити ці артефакти. Я подивився відео і скріншоти — там артефакти один в один як у мене. Блимаючі чорні квадратики. Тепер навіть не знаю, чи це драйвери, чи все-таки залізо. Чомусь доволі дивно воно проявляється, тільки на одному кадрі в грі. Але варто його увімкнути — тут же починаються артефакти. Гарантовано. І саме в 4К. В 2К і 1080р - все чудово.

Відправлено через 4 години 7 хвилин 59 секунд:
daesz: 23.07.2024 13:36Буду тоді й далі на 24.6.1 сидіти :)
Дозвольте уточнити. Ви, коли перевіряли у себе, ви роздільну здатність 4К виставляли в самій грі чи спочатку виставили роздільну здатність робочого столу, а вже потім запускали гру? Бо я підключив 1080р монітор і увімкнув віртуальну роздільну здатність. Артефактів немає ні на 8К, ні на 4К. Але це коли я залишаю роздільну здатність робочого столу 1080р і міняю налаштування в самій грі. Чи звертали ви увагу, що при зміні роздільної здатності в самій грі з 1080р на 4К і 8К навантаження на відеокарту не змінюється? Тобто це фейкова роздільна здатність, насправді відеокарта не рендерить картинку в 8К. А от якщо спочату змінити роздільну здатність робочого столу, а вже потім зайти в гру, то воно дійсно рендерить в 4К. У мене вже на третьому моніторі теж є ці артефакти. Звідси роблю висовок, що ні монітор, ні кабель тут ні до чого.

Відправлено через 29 хвилин 19 секунд:
На 8К артефакти теж є, але ситуація краща, ніж на 4К. На 8К приблизно раз в 5 секунд мигає один чорний квадратик і все. На 4К їх багато і вони танцюють по області в центрі екрану, а на 8К в одному і тому ж місці блимає один квадратик. До речі, не тільки на цьому кадрі з Ніколь ці артефакти. На деяких заставках завантаження локацій в грі вони також є, просто ті заставки всього декілька секунд на екрані, тому їх не завжди помічаєш.
Пробував різні монітори, різні драйвери, різні кабелі і порти. Схоже, що це таки проблема з залізом. Можливо пробема з HDMI портами на відеокарті. У мене зараз немає DP-кабеля, щоб перевірити чи будуть ці артефакти через DP-порт.
Відповісти