Останні статті і огляди
Новини
Какая водянка нужна для Ryzem 7 7800x3d
-
Fanoly
Junior
Собираюсь собирать пк и не знаю какую воду поставить под 7800х3d
Хватит ли Thermalright FROZEN WARFRAME 240
Или взять что то лучше?
Хватит ли Thermalright FROZEN WARFRAME 240
Или взять что то лучше?
-
Mixx
Member
Freezer III 240 и выше - с головой.
-
AndP
Member
240 вообще мимо. Я бы смотрел на 360, если влезет.
-
Mixx
Member
AndP
У меня 250вт с и5 снимает без перегрева 240мм, о чем вы?
Там проц 100-110вт максимум потреблять будет, только нормальный теплосьемник и нужен, на радиатор вообще все равно.
У меня 250вт с и5 снимает без перегрева 240мм, о чем вы?
Там проц 100-110вт максимум потреблять будет, только нормальный теплосьемник и нужен, на радиатор вообще все равно.
-
Wahoo
Member
Практически любая. Это далеко не самый жрущий проц.
Чем крупнее поставишь, тем медленнее будут крутиться вентиляторы.
Прикол x3d, что даже при сильном желании погнать ты его не сможешь, а значит и заставить выделять особо большое количество тепла тоже не сможешь.
Более того, если деньги и простота важнее и нет особого предубеждения, что "воздух устарел", а тру пацаны все должны сидеть на воде и с over9000 RGB, то там и башня практически любая (ну не совсем донная, да) справится.
Чем крупнее поставишь, тем медленнее будут крутиться вентиляторы.
Прикол x3d, что даже при сильном желании погнать ты его не сможешь, а значит и заставить выделять особо большое количество тепла тоже не сможешь.
Более того, если деньги и простота важнее и нет особого предубеждения, что "воздух устарел", а тру пацаны все должны сидеть на воде и с over9000 RGB, то там и башня практически любая (ну не совсем донная, да) справится.
-
AndP
Member
Что за вода?
Сужу из личных наблюдений. У меня 280 мм, 187 Ватт держит на температуре 86 - 87 градусов. Дальше, думаю уже не справилась бы.
-
yupi
Member
Зачем ему вода вообще?
-
Евгений King
Member
ID-COOLING SE-224-XTS там буде просто за очі...
Нема сенсу ставити щось краще, він всеодно під нормальним навантаженням буде бовтатись в районі 80+ градусів, що з простою башнею, що з 420ю водою...
Нема сенсу ставити щось краще, він всеодно під нормальним навантаженням буде бовтатись в районі 80+ градусів, що з простою башнею, що з 420ю водою...
-
NST1983
Member
В залежності від корпусу треба дивитись. Який корпус?
-
Fanoly
Junior
Я думаю собирать либо в Montech AIR 1000 LITE Black или Frontier BantuNST1983: ↑ 15.05.2024 22:32 В залежності від корпусу треба дивитись. Який корпус?
-
Mixx
Member
AndP
Как раз 3й фризер, паста ноктуа нх-2, проц 14600кф, скальпирован, максимум, что видел - в раене 245-250вт в стресс тесте, температуры под 90 но без троллинга, при 150-160вт температуры уже в раене 70 и обороты падают до околобеззвучных.
Как раз 3й фризер, паста ноктуа нх-2, проц 14600кф, скальпирован, максимум, что видел - в раене 245-250вт в стресс тесте, температуры под 90 но без троллинга, при 150-160вт температуры уже в раене 70 и обороты падают до околобеззвучных.
-
AndP
Member
Mixx
с этого и надо было начинать. Я за - "скальпирован". Твои показания, нельзя принимать как за базовые.
Відправлено через 4 хвилини 22 секунди:
Мой второй комп, с 7700х, с той же помпой Асетек (бренд охлаждайки другой), но уже с радиком на 360, не может его охладить при 100% нагрузке, при снятых лимитах.
с этого и надо было начинать. Я за - "скальпирован". Твои показания, нельзя принимать как за базовые.
Відправлено через 4 хвилини 22 секунди:
Мой второй комп, с 7700х, с той же помпой Асетек (бренд охлаждайки другой), но уже с радиком на 360, не может его охладить при 100% нагрузке, при снятых лимитах.
-
Stray
Member
7700x споживання 140вт pbo max, 7800х3d - 90вт pro max у вас там все добре?AndP: ↑ 16.05.2024 11:06 Мой второй комп, с 7700х, с той же помпой Асетек (бренд охлаждайки другой), но уже с радиком на 360, не может его охладить при 100% нагрузке, при снятых лимитах.
-
Евгений King
Member
ГггMixx: ↑ 16.05.2024 03:21 AndP
i5 13500, 150Вт ліміт, односекційна Кракен NZXT, котра в комплекті корпусу NZXT H1 v1, температури до 80 у всіляких бенчах і стресс тестах, без тротлінгу, але так звісно трохи чути.
У іграх і всіх звичайних задачах повна тиша, до 70 градусів, максимум що бачив - сплески 115-117Вт.
Freezer III має сенс якщо це рендер тачка, а під капотом 14700+, або коли треба ультимативна тиша, для всього іншого можна щось і попроще. Також нема сенсу взагалі криву крутиляторів на такій воді задавати, вона нічого не змінить, якщо тепле повітря одразу видувається назовню.
Якщо є бічні і верхні кульки на видув і немає цілі рендерити, та оберти крутиляторів біля 1000 не непрягають слух, а ПК суто під ігри і повсякденні задачі - то можна взагалі бахкати односексійну башту, та хоч Перформу 10ту, за рахунок меншої довжини трубок і меншого супротиву потоку вона буде швидше забирати/відводити тепло.
На сьогодні ситуація з охладами прийшла до того, що щоб ви не поставили, починаючи в бюджеті від 1000грн за кулер, різниця буде 1-5% в продуктивності, тому що через замалі розміри чипів, охолодити їх дууже важко, хіба воду мостити на голий кристал або городити реальний чілер)
Ось корисно для ознайомлення, тести 13900k з різними кульками і водою:
-
AndP
Member
Уже переживать начал, но вроде всё нормально у меня. + - так же как на других водянках
https://ibb.co/1zr3fH4
-
NST1983
Member
Я не розумію, чому такий хайп що 240 і досить?
Тут ще питання. яка буде відяха. Якщо 4060 то норм, якщо 4080 то в корпусі буде жах.
Я би брав трохи с запасом.
Мінус води 280 (у мене був артік), то він у двох корпусах впирався у радіатор материнки. Зараз 360. Але у мене 7500F з піднятими лімітами до 100
Тут ще питання. яка буде відяха. Якщо 4060 то норм, якщо 4080 то в корпусі буде жах.
Я би брав трохи с запасом.
Мінус води 280 (у мене був артік), то він у двох корпусах впирався у радіатор материнки. Зараз 360. Але у мене 7500F з піднятими лімітами до 100
-
GreenMile
Member
Всі висказались?
У мене 7800х3д, зараз на ньому Freezer III - 240, так от оберти вентилів і помпи на температуру не впливають йому ніяк, взагалі. Що ви там 360-ми водянками охолоджувати збираєтесь, якщо він він 60-70Вт під навантаженням споживає?
До фрізера на ньому чудово стояв Ноктуа NH-U12S на якому так само температури не мінялись від кількості обертів взагалі.
Звідси очевидна мораль - потрібен водоблок, чи масивна п'ята, щоб швидко забирати тепло з проца, але того тепла там кіт наплакав, тому велетенські радіатори там не потрібні взагалі.
У мене 7800х3д, зараз на ньому Freezer III - 240, так от оберти вентилів і помпи на температуру не впливають йому ніяк, взагалі. Що ви там 360-ми водянками охолоджувати збираєтесь, якщо він він 60-70Вт під навантаженням споживає?
До фрізера на ньому чудово стояв Ноктуа NH-U12S на якому так само температури не мінялись від кількості обертів взагалі.
Звідси очевидна мораль - потрібен водоблок, чи масивна п'ята, щоб швидко забирати тепло з проца, але того тепла там кіт наплакав, тому велетенські радіатори там не потрібні взагалі.
-
Krovatka
Member
Стоит под darck rock 4 и проблем не знаю, поэтому если вода уже есть, то хватит с головой 240
-
Kypatop01
Member
Странно что никто не обратил внимание общественности на ryzeM в заголовке...
-
DrewP
Junior
И как температуры, шум с Dark Rock 4? У меня Dark Rock 4 Pro, и возникает желание (особенно, когда запущена игра с отключенным vsync) его поменять на что-то более тихое.Krovatka: ↑ 22.05.2024 09:46 Стоит под darck rock 4 и проблем не знаю, поэтому если вода уже есть, то хватит с головой 240