Останні статті і огляди
Новини
[Украина, ХАРЬКОВ] Термопаста DOW TC-5550, LAIRD Tgrease2500, HONEYWELL PTM7950| Термопрокладки Honeywell TGP7500C, Laird HD90000| Жидкие термопрокладки LAIRD Tputty 607, HONEYWELL HT10000 10W/mK
-
MobileLord
Member
EUGENEY
Хочу заменить все прокладки на 3070, LAIRD Tputty 607 можно ли мазать на gpu, или там термопаста нужна? Какой объем обычно нужен чтобы заменить все прокладки на vrm и vram видеокарты?
Хочу заменить все прокладки на 3070, LAIRD Tputty 607 можно ли мазать на gpu, или там термопаста нужна? Какой объем обычно нужен чтобы заменить все прокладки на vrm и vram видеокарты?
-
EUGENEY
Member
на гпу термопаста, жидкие прокладки: цепи питания, видео память- где более толстый слой, https://t.me/termalpad_cards тут посмотрите толщины на Вашу модельMobileLord: ↑ 09.01.2024 20:02 EUGENEY
-
MobileLord
Member
Получается мне нужно лучше жидкую взять, чем комплект из 3 брать. Мне хватит на 3070 5мл Laird 607 чтобы все кроме gpu 1 раз промазать или сколько обычно берут чтобы примерно представлять расход?EUGENEY: ↑ 09.01.2024 20:06на гпу термопаста, жидкие прокладки: цепи питания, видео память- где более толстый слой, https://t.me/termalpad_cards тут посмотрите толщины на Вашу модельMobileLord: ↑ 09.01.2024 20:02 EUGENEY
-
Spleen
Member
Нажаль.. За місяць все повернулось взадSpleen: ↑ 17.10.2023 14:47 Майже нова MSI 6900XT GamixgX
При розгоні та TDP 110% GPU hotspot був до 110-111 градусів.
DOW CORNING TC-5888 - при тому ж розгоні та TDP вже у 112% GPU hotspot став до 105-106 градусів.
Знов вскрив, зробив вже суміш: DOW CORNING TC-5888 + більш пластична Noctua NH-2, на 1.5 місяці вистачило.. і знов те саме.
Але по інших девайсах пастою задоволений !
-
EUGENEY
Member
Здравствуйте, это что-то не то, изначально громадное значение хотспот 111 градусов и 106 очень много, проверять нужно прижим охлада к кристаллу , тепловые трубки корректно ли функционируют - работоспособность всей СО, если СО бракованное и например пластина СО не достаёт к кристаллу, то жидкие прокладки Ханивелл можно 10 ватные использовать, если тепловые трубки не работают- то под замену СОSpleen: ↑ 12.01.2024 00:46Нажаль.. За місяць все повернулось взадSpleen: ↑ 17.10.2023 14:47 Майже нова MSI 6900XT GamixgX
При розгоні та TDP 110% GPU hotspot був до 110-111 градусів.
DOW CORNING TC-5888 - при тому ж розгоні та TDP вже у 112% GPU hotspot став до 105-106 градусів.
Знов вскрив, зробив вже суміш: DOW CORNING TC-5888 + більш пластична Noctua NH-2, на 1.5 місяці вистачило.. і знов те саме.
-
Spleen
Member
Дякую, я шарюEUGENEY: ↑ 12.01.2024 09:34Здравствуйте, это что-то не то, изначально громадное значение хотспот 111 градусов и 106 очень много, проверять нужно прижим охлада к кристаллу , тепловые трубки корректно ли функционируют - работоспособность всей СО, если СО бракованное и например пластина СО не достаёт к кристаллу, то жидкие прокладки Ханивелл можно 10 ватные использовать, если тепловые трубки не работают- то под замену СОSpleen: ↑ 12.01.2024 00:46
Нажаль.. За місяць все повернулось взад
Але ні. Це трубки з прямим контактом. В цьому причина.
На цій моделі карти холодний чіп і горячий хотспот (так не лише в мене, а у всіх власників).
Просто прибрав розгін і все ОК.
-
EUGENEY
Member
Spleen: ↑ 12.01.2024 16:54Дякую, я шарюEUGENEY: ↑ 12.01.2024 09:34
Здравствуйте, это что-то не то, изначально громадное значение хотспот 111 градусов и 106 очень много, проверять нужно прижим охлада к кристаллу , тепловые трубки корректно ли функционируют - работоспособность всей СО, если СО бракованное и например пластина СО не достаёт к кристаллу, то жидкие прокладки Ханивелл можно 10 ватные использовать, если тепловые трубки не работают- то под замену СО
На цій моделі карти холодний чіп і горячий хотспот (так не лише в мене, а у всіх власників).
плохой контакт, не понятно насколько долго там смесь пасты будет держаться
лучше тогда Honeywell HT10000 10.0 W/mK пробуйте, там нужен толстый слой
пример на 5700 viewtopic.php?p=3739298#p3739298
-
FenixRV
Junior
Всім добрий вечір. Лишу свій відгук по пасті TC-5888 після тижня випробувань.
Брав для заміни на своєму особистому ноуті Alienware 17 R5. Проц 8750H (6 ядер 12 потоків) та відео GTX 1070 8Gb. Біос останній з оф. сайту, Win 11 корпоративна.
Так склалося, що до цього три тижні назад чистив свій ноут та міняв пасту на Noctua nt-h1. Раніше, роки два назад мазав на свій та ноути знайомих МХ-4, але noctua nt-h1 дала мені особисто -3, -4 градуси відносно МХ-4. Отже можна сказати що порівняння було на свіжих noctua nt-h1 та TC-5888.
Наносив тонким шаром на проц та чіп карти. Скажу відразу що у ігри на ноуті зараз не граю. Тільки Асфальт 8 із маркету Win11. Карта в мене й так особливо не грілася. У Фурмарку за 15 хв при розширенні 4К було 69-70°C. Як ціль хотів, щоб рідше запускалися кулери із збільшенням частоти проца.
До заміни пасти якщо проц відпустити у буст та нагрузити Аідою був відразу нагрів під 90-95°С потім поступове опускання частоти до 3-3,2 Гц та температура трималася 80-85 під навантаженням.
Після заміни отримав дуже позитивний результат як на мою думку. Карта під Фурмарком у розширенні 4К після 6 хв нагрілася тільки до 54-55°С, хотспот 65°С. У FullHD карта тестом не напружається, відповідно температури 44 діод, 56 хотспот.
На проці ситуація також покращилася. Під час простою без запуску кулерів температури стали 48-50°, раніше було 53-57°С. Під час стрес-тесту до старту кулерів температура також стрибнула під 90°С, але коли кулери набрали оберти частота зафіксувалася біля 3+ Гц, а температури по ядрах рідко перевищували 70°С. Зараз проц зафіксував на 2.7 Гц і ноут не чути взагалі (робота у браузері та іноді Автокад).
Результатами цілком задоволений. Температури впали, ноут став ще тихіше у моєму звичайному режимі.
Брав для заміни на своєму особистому ноуті Alienware 17 R5. Проц 8750H (6 ядер 12 потоків) та відео GTX 1070 8Gb. Біос останній з оф. сайту, Win 11 корпоративна.
Так склалося, що до цього три тижні назад чистив свій ноут та міняв пасту на Noctua nt-h1. Раніше, роки два назад мазав на свій та ноути знайомих МХ-4, але noctua nt-h1 дала мені особисто -3, -4 градуси відносно МХ-4. Отже можна сказати що порівняння було на свіжих noctua nt-h1 та TC-5888.
Наносив тонким шаром на проц та чіп карти. Скажу відразу що у ігри на ноуті зараз не граю. Тільки Асфальт 8 із маркету Win11. Карта в мене й так особливо не грілася. У Фурмарку за 15 хв при розширенні 4К було 69-70°C. Як ціль хотів, щоб рідше запускалися кулери із збільшенням частоти проца.
До заміни пасти якщо проц відпустити у буст та нагрузити Аідою був відразу нагрів під 90-95°С потім поступове опускання частоти до 3-3,2 Гц та температура трималася 80-85 під навантаженням.
Після заміни отримав дуже позитивний результат як на мою думку. Карта під Фурмарком у розширенні 4К після 6 хв нагрілася тільки до 54-55°С, хотспот 65°С. У FullHD карта тестом не напружається, відповідно температури 44 діод, 56 хотспот.
На проці ситуація також покращилася. Під час простою без запуску кулерів температури стали 48-50°, раніше було 53-57°С. Під час стрес-тесту до старту кулерів температура також стрибнула під 90°С, але коли кулери набрали оберти частота зафіксувалася біля 3+ Гц, а температури по ядрах рідко перевищували 70°С. Зараз проц зафіксував на 2.7 Гц і ноут не чути взагалі (робота у браузері та іноді Автокад).
Результатами цілком задоволений. Температури впали, ноут став ще тихіше у моєму звичайному режимі.
-
EUGENEY
Member
FenixRV спасибо за отзыв, очень информативно
-
EUGENEY
Member
Один из лучших вариантов цена-возможности
Прайс-лист
https://docs.google.com/spreadsheets/d/ ... edit#gid=0
ASUS TUF RX 6800 XT 16G GAMING
Жидкие термопрокладки Honeywell HT7000 7 W/mK и термопаста DOW CORNING TC-5888 5.2 W/mK обеспечивают потрясающий результат в стресс-тестах: хотспот 9 градусов, память 58 градусов
Прайс-лист
https://docs.google.com/spreadsheets/d/ ... edit#gid=0
ASUS TUF RX 6800 XT 16G GAMING
Жидкие термопрокладки Honeywell HT7000 7 W/mK и термопаста DOW CORNING TC-5888 5.2 W/mK обеспечивают потрясающий результат в стресс-тестах: хотспот 9 градусов, память 58 градусов
-
Spleen
Member
- спойлер
- EUGENEY: ↑ 12.01.2024 17:40Spleen: ↑ 12.01.2024 16:54
Дякую, я шарю
Карта вміє гнатись далі заводського оверклоку, тож є зміст охолодити хотспот
-
EUGENEY
Member
Spleen: ↑ 17.01.2024 00:20Хм.. Дякую. Будуть гроші (якщо карту не продам, бо таке хобі - міняти кожні 4-5 місяців), то замовлю спробувати !
- спойлер
EUGENEY: ↑ 12.01.2024 17:40
Карта вміє гнатись далі заводського оверклоку, тож є зміст охолодити хотспот
-
VAZAZA
Junior
Вітаю панство!
Відразу хочу наголосити, що Я не є професіоналом у даній сфері та не є рекомендатором і нікого не намагаюсь змусити робити так як і Я. Будь ласка сприймайте мій коментар виключно, як відгук про даний термоінтерфейс та виключно у наукових та розважальних цілях. (хоча на науковість, я явно не претендую )
Усі рази, коли я обслуговував свої ноутбуки, використовував Arctic MX-4 та їхні термопрокладки та на просторах інтернету я натрапив на так звані термопрокладки з фазовим переходом та рідкі термопрокладки. Передивившись купу оглядів, як негативних та позитивних (звичайно ж це все суб'єктивно), мною було прийняте рішення "ТРЕБА ПРОБУВАТИ".
Натрапив через площадку OLX на EUGENEY, попередньо постпілкувавшись та порадившись з ним, відразу ж придбав у нього термопасту HONEYWELL PTM7950 та рідкі термопрокладки HONEYWELL HT7000.
Тепер перейдемо до наших пацієнтів на яких тестувалось це все:
1. ASUS TUF Gaming F15 FX506HM:
- Intel Core i5-11400H, 4400 MHz
- NVIDIA GeForce RTX 3060 Laptop (6 Гб)
2. ACER NITRO 5 AN515-54-58QC (користуючись моментом , я його продаю):
- Intel Core i5-9300H 4100 MHz
- NVIDIA GeForce GTX 1650 Laptop (4 Гб)
Ну що ж перейдемо до тестів. Перший представник у нас ASUS TUF Gaming F15 FX506HM. Після покупки (брав Б/В), цілий 1 рік на ньому ніхто не замінював термопасту та термопрокладки, я ж подумав "треба запустити стрес тести, подивитись шо там з температурами", що ж ви думаєте, очікувано перегрів і тротлінг:
ЦП: ГП: Ну і відповідно на основі цього я і звернувся до EUGENEY. Товар відправив в терміни, які він же ж зазначив.
Усе приїхало, відкривши посилку та при першому вигляді, чесно кажучи, довіри воно не проявляло : Ну що ж перейдемо до розбирання та огляду нутрощів даного ноутбуку:
Без знятої системи охододження: Зі знятою системою охолодження: Термопаста була повністю засохша та відвалювалась кусками, рідкі термопрокладки на пам'яті ГП були ще в нормальному стані, а от на фазах живлення ЦП повністю засохші.
В мене були ще залишки термопасти MX-4, тому виникла ідея невеличкого порівняння та вирішив зробити декілька тестів.
Тест з рідними термопрокладками, але з термопастою МХ-4:
ЦП: ГП: Глянувши на вентиляцію системи охолодження з нижньою кришкою, в мене виникла думка, що інженери ASUS трішки задушили її, тому мною було прийняте геніальне рішення , дати системі трохи вдихнути свіжого повітря , яким чином, на кришці є прорізи і Я вирішив канцелярським ножем прорізати такіж отвори як і в рідних, але на місцях де конструктивно їх немає, знали б ви скільки у мене пішло часу та нервів на це . Як я дійшов до такої думки, так це із-за мого попереднього ноутбука ACER NITRO 5 AN515-54-58QC, оскільки там уся система охолодження була вентильована (на скільки так можна сказати, фото потім прикладу далі по тексту) (усі маніпуляції проводились на свій страх і ризик та лише в цілях інтересу, будь ласка сильно не критикуйте, якщо є конструктивна критика то вона умісня, дякую)
Осьо стокова вентиляція: Осьо що у мене вийшло зробити: Ну і відповідно тести з МХ-4 та рідними термопрокладками вже з прорізами:
ЦП: ГП: Вийшло в принципі майже без змін, але +- на 1°С вдалося знизити температуру на ЦП, а от на ГП на 2°С температура зросла, що мене дуже сильно здивувало...
Можливо я щось пропустив чи десь зробив помилку в нанесенні термопасти або взагалі зробив помилку з прорізами в корпусі і це була погана ідея, але вже вже нічого не повернеш назад. Хіба купувати кришку десь на б/в ринку.
Ну думаю гаразд, нічого страшного, HONEYWELL виправить ситуацію ...
Осьо прикладаю зображення як було нанесено та які вийшли прижими: І те що залишилось після нанесення HONEYWELL PTM7950 пластинка 80х40 та HONEYWELL HT7000 тюбик 5мл, але забув ще нанести термопасту на контроллер справа знизу, але там геть маленький кусочок: Що ж тести термопасти HONEYWELL PTM7950 та рідких термопрокладок HONEYWELL HT7000 вже з прорізами у корпусі:
ЦП: ГП: Ну думаю шось не так, температури не сильно знизились, ба більше взагалі вирости, думаю фігня якась, але коли я зайшов у гру Stalker Anomaly GAMMA, я приємно здивувався, оскільки на процесорі та відеокарті температури знизились (вибачаюсь, фото з МХ-4 не зробив, тут вже вірте на слово), з МХ-4 температура на ЦП 80-82°С на ГП 72-74°С це без прорізів в корпусі, а осьо що вийшло з HONEYWELL та з прорізами у корпусі: Розбираючись в чому ж може бути проблема, десь я чи то прочитав чи то почув, що їй треба настоятотись , ну гаразд, як раз у мене є мій попередній ноутбук ACER NITRO 5 AN515-54-58QC (який я доречі продаю ), треба на ньому затестити, мій новий ноут (на скільки можна його так назвати) нехай деньок настоїться .
Доречі, я трішки покращив його можливості по охолодженню, а саме замінив систему охолодження на кращу, оскільки по стоку стояло 2 мідних трубки, а я порившись на просторах інтернету знайшов аналогічну, але на топовій моделі даних ноутбуків з 3 мідними трубками, ну і замовив на б/в ринку.
Осьо стокова система охолодження: Осьо що у мене вийшло: Тести ACER NITRO 5 AN515-54-58QC з нанесеною МХ-4 та звичайними термопрокладками:
ЦП: ГП: Далі я наніс HONEYWELL, осьо вам фото нанесення та прижимів: Що ж там по тестах вийшло:
ЦП: ГП: Яке було моє здивування, що вдалося знизити температури +- на ЦП до 7°С на ГП до 10°С, в мене просто був розрив шаблону , і згадую за свій новий ноут, думаю блін тож не може так бути, але на наступний день вже провів тести. Ще повертаючись до ідеї з прорізами у корпусі для вентиляції, то ось як воно виглядає у ACER NITRO 5 AN515-54-58QC: Осьо результати ASUS TUF Gaming F15 FX506HM: на наступний день:
ЦП: ГП: Тобто вже ситуація покращилась, отримав зниження температури +- на ЦП до 4°С на ГП до 4°С, хот спот на ГП знизився теж на 4°С. Також можна помітити відсутність тротлінгу, що дуже добре, але відразу після нанесення вони були.
Підсумовуючи вище сказане можна з впевненістю сказати, що даний продукт є доволі якісним, а в моєму випадну на мою думку в ASUS TUF Gaming F15 FX506HM: все впирається в саму систему охолодження, тобто це її максимум що вона може, але у іграхи ситуація набагато краща, а от у випадку з ACER NITRO 5 AN515-54-58QC результат перевершив мої очікування, і вони виявились дуже і дуже позитивними, а саме з 65°С на 55°С по ГП. Можливо колись і вдасьться знайти жирнішу систему охолодження.
Дякую EUGENEY за наданий хороший продукт.
Відразу хочу наголосити, що Я не є професіоналом у даній сфері та не є рекомендатором і нікого не намагаюсь змусити робити так як і Я. Будь ласка сприймайте мій коментар виключно, як відгук про даний термоінтерфейс та виключно у наукових та розважальних цілях. (хоча на науковість, я явно не претендую )
Усі рази, коли я обслуговував свої ноутбуки, використовував Arctic MX-4 та їхні термопрокладки та на просторах інтернету я натрапив на так звані термопрокладки з фазовим переходом та рідкі термопрокладки. Передивившись купу оглядів, як негативних та позитивних (звичайно ж це все суб'єктивно), мною було прийняте рішення "ТРЕБА ПРОБУВАТИ".
Натрапив через площадку OLX на EUGENEY, попередньо постпілкувавшись та порадившись з ним, відразу ж придбав у нього термопасту HONEYWELL PTM7950 та рідкі термопрокладки HONEYWELL HT7000.
Тепер перейдемо до наших пацієнтів на яких тестувалось це все:
1. ASUS TUF Gaming F15 FX506HM:
- Intel Core i5-11400H, 4400 MHz
- NVIDIA GeForce RTX 3060 Laptop (6 Гб)
2. ACER NITRO 5 AN515-54-58QC (користуючись моментом , я його продаю):
- Intel Core i5-9300H 4100 MHz
- NVIDIA GeForce GTX 1650 Laptop (4 Гб)
Ну що ж перейдемо до тестів. Перший представник у нас ASUS TUF Gaming F15 FX506HM. Після покупки (брав Б/В), цілий 1 рік на ньому ніхто не замінював термопасту та термопрокладки, я ж подумав "треба запустити стрес тести, подивитись шо там з температурами", що ж ви думаєте, очікувано перегрів і тротлінг:
ЦП: ГП: Ну і відповідно на основі цього я і звернувся до EUGENEY. Товар відправив в терміни, які він же ж зазначив.
Усе приїхало, відкривши посилку та при першому вигляді, чесно кажучи, довіри воно не проявляло : Ну що ж перейдемо до розбирання та огляду нутрощів даного ноутбуку:
Без знятої системи охододження: Зі знятою системою охолодження: Термопаста була повністю засохша та відвалювалась кусками, рідкі термопрокладки на пам'яті ГП були ще в нормальному стані, а от на фазах живлення ЦП повністю засохші.
В мене були ще залишки термопасти MX-4, тому виникла ідея невеличкого порівняння та вирішив зробити декілька тестів.
Тест з рідними термопрокладками, але з термопастою МХ-4:
ЦП: ГП: Глянувши на вентиляцію системи охолодження з нижньою кришкою, в мене виникла думка, що інженери ASUS трішки задушили її, тому мною було прийняте геніальне рішення , дати системі трохи вдихнути свіжого повітря , яким чином, на кришці є прорізи і Я вирішив канцелярським ножем прорізати такіж отвори як і в рідних, але на місцях де конструктивно їх немає, знали б ви скільки у мене пішло часу та нервів на це . Як я дійшов до такої думки, так це із-за мого попереднього ноутбука ACER NITRO 5 AN515-54-58QC, оскільки там уся система охолодження була вентильована (на скільки так можна сказати, фото потім прикладу далі по тексту) (усі маніпуляції проводились на свій страх і ризик та лише в цілях інтересу, будь ласка сильно не критикуйте, якщо є конструктивна критика то вона умісня, дякую)
Осьо стокова вентиляція: Осьо що у мене вийшло зробити: Ну і відповідно тести з МХ-4 та рідними термопрокладками вже з прорізами:
ЦП: ГП: Вийшло в принципі майже без змін, але +- на 1°С вдалося знизити температуру на ЦП, а от на ГП на 2°С температура зросла, що мене дуже сильно здивувало...
Можливо я щось пропустив чи десь зробив помилку в нанесенні термопасти або взагалі зробив помилку з прорізами в корпусі і це була погана ідея, але вже вже нічого не повернеш назад. Хіба купувати кришку десь на б/в ринку.
Ну думаю гаразд, нічого страшного, HONEYWELL виправить ситуацію ...
Осьо прикладаю зображення як було нанесено та які вийшли прижими: І те що залишилось після нанесення HONEYWELL PTM7950 пластинка 80х40 та HONEYWELL HT7000 тюбик 5мл, але забув ще нанести термопасту на контроллер справа знизу, але там геть маленький кусочок: Що ж тести термопасти HONEYWELL PTM7950 та рідких термопрокладок HONEYWELL HT7000 вже з прорізами у корпусі:
ЦП: ГП: Ну думаю шось не так, температури не сильно знизились, ба більше взагалі вирости, думаю фігня якась, але коли я зайшов у гру Stalker Anomaly GAMMA, я приємно здивувався, оскільки на процесорі та відеокарті температури знизились (вибачаюсь, фото з МХ-4 не зробив, тут вже вірте на слово), з МХ-4 температура на ЦП 80-82°С на ГП 72-74°С це без прорізів в корпусі, а осьо що вийшло з HONEYWELL та з прорізами у корпусі: Розбираючись в чому ж може бути проблема, десь я чи то прочитав чи то почув, що їй треба настоятотись , ну гаразд, як раз у мене є мій попередній ноутбук ACER NITRO 5 AN515-54-58QC (який я доречі продаю ), треба на ньому затестити, мій новий ноут (на скільки можна його так назвати) нехай деньок настоїться .
Доречі, я трішки покращив його можливості по охолодженню, а саме замінив систему охолодження на кращу, оскільки по стоку стояло 2 мідних трубки, а я порившись на просторах інтернету знайшов аналогічну, але на топовій моделі даних ноутбуків з 3 мідними трубками, ну і замовив на б/в ринку.
Осьо стокова система охолодження: Осьо що у мене вийшло: Тести ACER NITRO 5 AN515-54-58QC з нанесеною МХ-4 та звичайними термопрокладками:
ЦП: ГП: Далі я наніс HONEYWELL, осьо вам фото нанесення та прижимів: Що ж там по тестах вийшло:
ЦП: ГП: Яке було моє здивування, що вдалося знизити температури +- на ЦП до 7°С на ГП до 10°С, в мене просто був розрив шаблону , і згадую за свій новий ноут, думаю блін тож не може так бути, але на наступний день вже провів тести. Ще повертаючись до ідеї з прорізами у корпусі для вентиляції, то ось як воно виглядає у ACER NITRO 5 AN515-54-58QC: Осьо результати ASUS TUF Gaming F15 FX506HM: на наступний день:
ЦП: ГП: Тобто вже ситуація покращилась, отримав зниження температури +- на ЦП до 4°С на ГП до 4°С, хот спот на ГП знизився теж на 4°С. Також можна помітити відсутність тротлінгу, що дуже добре, але відразу після нанесення вони були.
Підсумовуючи вище сказане можна з впевненістю сказати, що даний продукт є доволі якісним, а в моєму випадну на мою думку в ASUS TUF Gaming F15 FX506HM: все впирається в саму систему охолодження, тобто це її максимум що вона може, але у іграхи ситуація набагато краща, а от у випадку з ACER NITRO 5 AN515-54-58QC результат перевершив мої очікування, і вони виявились дуже і дуже позитивними, а саме з 65°С на 55°С по ГП. Можливо колись і вдасьться знайти жирнішу систему охолодження.
Дякую EUGENEY за наданий хороший продукт.
-
Dancer
Member
купив у топікстартера прокладки на чіпи PTM7950 і рідкі прокладки на пам'ять+живлення HT10000 для перемазки ноута zephyrus g14 (2022) конфіг ryzen 9 6900HS відео RX6800S, по заводу рідкий метал на проці і відео. рідкий метал виглядав файно, тільки як виробники люблять навалити пів кілограма термоінтерфейсу, рідкі заводскі прокладки еластичні і не пересохші, дуже гарно виглядають і здається що їх і міняти сенсу немає, так як і рідкий метал. Ноут в інтенсивній роботі десь останні пів року. коротко про результати, вирівнялась темпа по ядрах, ядра нагріваються більш рівномірно, на металі була велика різниці між найгарячішим і найхолоднішим ядром, при максимальному навантаженні на протязі 5 хвилин на металі споживання проца 54ватт, на прокладках 68 ватт, з цього і в бенчмарках кращі результати. по відео на ядрі збільшилась темпа на 1 градус, гаряча точка зменшилась на 1 градус, память зменшилась на 4 градуси. що я можу сказати, крутяк, рідкий метал порівняно з цими прокладками втрачає будь який сенс, важжаючи на його недоліки.
Востаннє редагувалось 19.01.2024 21:36 користувачем Dancer, всього редагувалось 2 разів.
-
Dancer
Member
-
Dancer
Member
тестанув через 3 дні, ніяких змін, температури всі на місці як і були після нанесення мазюкDancer: ↑ 19.01.2024 21:21 купив у топікстартера прокладки на чіпи PTM7950 і рідкі прокладки на пам'ять+живлення HT10000 для перемазки ноута zephyrus g14 (2022) конфіг ryzen 9 6900HS відео RX6800S, по заводу рідкий метал на проці і відео. рідкий метал виглядав файно, тільки як виробники люблять навалити пів кілограма термоінтерфейсу, рідкі заводскі прокладки еластичні і не пересохші, дуже гарно виглядають і здається що їх і міняти сенсу немає, так як і рідкий метал. Ноут в інтенсивній роботі десь останні пів року. коротко про результати, вирівнялась темпа по ядрах, ядра нагріваються більш рівномірно, на металі була велика різниці між найгарячішим і найхолоднішим ядром, при максимальному навантаженні на протязі 5 хвилин на металі споживання проца 54ватт, на прокладках 68 ватт, з цього і в бенчмарках кращі результати. по відео на ядрі збільшилась темпа на 1 градус, гаряча точка зменшилась на 1 градус, память зменшилась на 4 градуси. що я можу сказати, крутяк, рідкий метал порівняно з цими прокладками втрачає будь який сенс, важжаючи на його недоліки.
-
EUGENEY
Member
VAZAZA
Dancer
спасибо за такие развернутые отзывы!
Dancer
спасибо за такие развернутые отзывы!
-
Spleen
Member
Доброго дня.EUGENEY: ↑ 08.01.2024 11:23 Интересная особенность жидких термопрокладок Honeywell HT10000 10.0 W/mK - на видеокартах AMD RX 6000 и 5000 могут отлично работать на кристалле вместо заводской графитовой прокладки 0.25мм, подтверждено несколькими клиентами!
Хочу замовити під 6900XT.
Але, в мене там йшла не графітова прокладка, а термопаста з заводу.. Чи не буде Honeywell HT10000 затовстим ?
Ось таким чином виглядає (фото з інтернету):
-
EUGENEY
Member
Здравствуйте, не будет, тут не тот случай)), пишите в лс или телегу и заказывайте)Spleen: ↑ 24.01.2024 13:11Доброго дня.EUGENEY: ↑ 08.01.2024 11:23 Интересная особенность жидких термопрокладок Honeywell HT10000 10.0 W/mK - на видеокартах AMD RX 6000 и 5000 могут отлично работать на кристалле вместо заводской графитовой прокладки 0.25мм, подтверждено несколькими клиентами!
Хочу замовити під 6900XT.
Але, в мене там йшла не графітова прокладка, а термопаста з заводу.. Чи не буде Honeywell HT10000 затовстим ?
Ось таким чином виглядає (фото з інтернету):
-
Dancer
Member
намазюкав ще один ноут, Legion i7-9750H + GTX260M, ноут десь рік тому перемазувався чимось непоганим з масмаркету на кшталт MX-4. результат хороший, споживання проца піднялось з 46 ватт до 60 ватт при навантаженні, з цього і частоти виросли і результати в бенчах стали кращими, виключився тротлінг, темпа сильно впала. без навантаження тепер майже не крутить вентиляторами, по відео впала темпа по ядру і гарячій точці, нажаль датчика темпи пам'яті немає. намазюкав PTM7950 на проц/відео і HT10000 на пам'ять/живлення