Погнутий пін?

Общие вопросы по настройке и разгону. А также прочие околокомпьютерные вопросы
Автор
Повідомлення
Kashtan
Member

Повідомлення

Знайома cпробувала зібрати самостійно системник, коли зняла кришку з сокету, побачила ніби якесь чужорідне тіло в пінах сокету. Вона сама без ідеального зору. І я по фотографії не можу поставити діагноз.
B650 Auorus Elite AX
Всі компоненти щойно придбані.
Можливо сам пін погнутий.
спойлер
Зображення
Зображення
Зображення
Зображення
Що робити?
Ризикувати ставити ЦПУ?
Звернутись до магазину?
Відвезти в ремонт?
Сам я не можу поставити діагноз по телевізору, мені там мало що помітно. Пам'ятаю лише свій негативний досвід із LGA інтелу та його паперовими пінами.
KingpinUA
Member

Повідомлення

Kashtan: 18.12.2023 22:11Що робити?
Нормально сфотографировать
WalkMan
Member

Повідомлення

Kashtan
видно, що один пін вигнуто вгору. Рекомендація одна, замінити плату.
AntonyKandaurov
Member

Повідомлення

Здати назад поки не пройшло 14 днів.
Ray2000gt
Advanced Member

Повідомлення

AntonyKandaurov: 18.12.2023 22:42 Здати назад поки не пройшло 14 днів.
Спробую вгадати з одного разу, що буде. Її не приймуть через механічні пошкодження.
Hells Angels
Member

Повідомлення

Kashtan: 18.12.2023 22:11Відвезти в ремонт?
голкою від шприца можна порівняти акуратно самому
Donate
Member

Повідомлення

Hells Angels: 18.12.2023 22:59
Kashtan: 18.12.2023 22:11Відвезти в ремонт?
голкою від шприца можна порівняти акуратно самому
Якщо руки із "одного місця" не треба зробить тільки гірше... Хай йде до майстра з дуже рівними руками він попробує щось зробити...
FelixJR
Member

Повідомлення

Там не з одним піном проблема, я побачив цілих три піна.
спойлер
Зображення
shnok
Member

Повідомлення

Зачем знакомой мать за 10к и сокет ам5, не знаю не одной женщины которая фанатеет от компьютерного железа, от игрушек да, а вот именно железок нет. В прочем не мое дело, но выше человек прав, судя по фото там не один пин, но каким же нужно быть, чтобы погнуть пины
Donate
Member

Повідомлення

shnok: 19.12.2023 01:40 Зачем знакомой мать за 10к и сокет ам5, не знаю не одной женщины которая фанатеет от компьютерного железа, от игрушек да, а вот именно железок нет. В прочем не мое дело, но выше человек прав, судя по фото там не один пин, но каким же нужно быть, чтобы погнуть пины
Да легко на самом деле. Проц можно уронить, так как он тяжёлый и погнуть ноги. Некоторые по не знанию крышку снимают рано и т.п. Тут проблема не сделать хуже.
shnok
Member

Повідомлення

Уронить возможно согласен, но как утверждает автор, инородное тело вынимать и погнуть... Выход один в такое случае , нести в сервис, так как если погнули ножки так, сделают ещё хуже

Отправлено спустя 1 минуту :
За 14 дней забудьте, вернут назад, только время потеряете, да и не по людски это
GreenMile
Member

Повідомлення

Kashtan: 18.12.2023 22:11 Знайома cпробувала зібрати самостійно системник, коли зняла кришку з сокету, побачила ніби якесь чужорідне тіло в пінах сокету. Вона сама без ідеального зору. І я по фотографії не можу поставити діагноз.
B650 Auorus Elite AX
Всі компоненти щойно придбані.
Можливо сам пін погнутий.
спойлер
Зображення
Зображення
Зображення
Зображення
Що робити?
Ризикувати ставити ЦПУ?
Звернутись до магазину?
Відвезти в ремонт?
Сам я не можу поставити діагноз по телевізору, мені там мало що помітно. Пам'ятаю лише свій негативний досвід із LGA інтелу та його паперовими пінами.
Варіанти два: або підсунули плату з гнутими ногами, яку хтось повернув, а вони прошляпили і успішно втюхали, або вона сама пошкодила.
ЦПУ звісно не ставити, бо спалите або його, або мамку.
Звертатись до магазину сенсу немає, це перше, на що дивляться, завернуть одразу, бо плата механічно пошкоджена. Якщо вона 100% клянеться, що то не вона туди лазила - може прийти закатити їм скандал, що вона навіть не знала, що треба перевіряти при прийомці, а вони поци такі їй підсунули браковану плату. Результат не гарантований, але спробувати можна, знову ж таки, якщо це не вона їх пошкодила.
Самому не лазити - зробите тільки гірше, здати в ремонт за гроші тому, хто вміє рівняти. Наприклад, "форумному ремонтнику" gehka3.
shnok
Member

Повідомлення

GreenMile
Вы читать умеете? Прочтите несколько раз стартовый пост автора, может дойдет, для Вас переведу ещё раз: знакомая автора погнула, она этого не отрицает, а зделала она это при вынимании как бы инородного тела.
Якщо вона 100% клянеться
Вас сколько лет? :lol:
GreenMile
Member

Повідомлення

shnok: 19.12.2023 11:25 GreenMile
Вы читать умеете? Прочтите несколько раз стартовый пост автора, может дойдет, для Вас переведу ещё раз: знакомая автора погнула, она этого не отрицает, а зделала она это при вынимании как бы инородного тела.
Вам самотньо і поговорити немає з ким? В стартовому пості написано: "коли зняла кришку з сокету, побачила ніби якесь чужорідне тіло в пінах сокету. " Де тут написано, що вона погнула при вийманні, якщо написано, що зняла кришку і вже щось побачила, можливо якраз гнуті піни, а тіл ніяких там і не було, бо під кришкою на нових платах інорідних тіл не буває?
shnok: 19.12.2023 11:25Вас сколько лет? :lol:
Ви з якою метою цікавтесь? Я не знайомлюсь на форумі, особливо з незрілими людьми, які намагаються самостверджуватись на форумі через хамство :rolleyes:
FelixJR
Member

Повідомлення

shnok: 19.12.2023 11:25 GreenMile
Якщо вона 100% клянеться
Вас сколько лет? :lol:
В першому пості автора ні слова про те, що власниця робила щось з сокетом. Вона зняла кришку, побачила, що щось не ок, зробила фото. P.S. Всі хто питає, "скільки тобі років", частіше всього самі досить юні.
Hells Angels
Member

Повідомлення

Donate: 19.12.2023 00:43Хай йде до майстра з дуже рівними руками він попробує щось зробити.
запропонує перепаяти пошкоджені ноги, рівняти за 100 і здерти за перепайку 500+ очевидно краще для них.
ervin
Member

Повідомлення

Думаю дії наступні.
1) Звернутися до продавця на заміну. Але шанси невеликі. Можливо запропонують ремонт хоча б не за дорого, шукайте варіанти.
2) Віддати майстру
2.1) Якщо піни погнуті - вирівняють, процедура недорога
2.2) Якщо піни вирвані чи по якимось іншим причинам треба міняти сокет - дорожче і прощавай гарантія швидше за все.
3) Віддати в офіційний сервіс/продавцю - заплатити дорого, але імовірно збережеться гарантія.
Я б не сильно дорожив гарантією. Як на мене це як оверпрайснута страховка.

P.S. Вкотре впевнююсь, що новий товар з магазину не гарантує відсутність головняка
gehka3
Катярко

Повідомлення

Ох и развели "проблему" :)

Выровнять и смотреть далее

За гарантию забыть, сразу снимают с таким

Особо радует прогнозы по замене сокета :rotate:
AntonyKandaurov
Member

Повідомлення

Ооо, ну якщо вилізли такі подробиці що вона сама погнула дістаючи щось. Сама винувата, нічого своїми шаловливими рученятами лазити в сокеті. Прийдеться тоді грошами оплачувати свої помилки.
Я то думав людина відкриває сокет а там вже погнуто.
gehka3
Катярко

Повідомлення

Готово

Зображення

6 ног зацеплено было
Відповісти