Выбор роутера

Локальные сети и Интернет
Відповісти
Автор
Повідомлення
Avenger80
Member

Повідомлення

AndP
Если статический IP, то да. К примеру по FTP. Или через облачные сервисы производителей роутеров, если серый IP.
Scoffer
Member

Повідомлення

Kirakishou: 08.11.2023 18:57Просто читав колись новини, що їх у великій кількості ламали скриптами.
Ламали налаштовані не квіксетом, а руцями без розуміння що виставляти адмінку дупою в інтернет - погана ідея :D

Відправлено через 2 хвилини 37 секунд:
Avenger80: 08.11.2023 18:49Прикольно, он только на 2,4Ггц.
І цим 2.4ГГц зненацька знайшлось корисне застосування: коли світло пропадає, тримати hAP ax lite на зарядній станції виходить довго, а як вмикається, то ввімкнеться і точка доступа з розетки, котра жре як не в себе :rotate:
AndP
Member

Повідомлення

Avenger80: 08.11.2023 20:33 AndP
Если статический IP, то да. К примеру по FTP. Или через облачные сервисы производителей роутеров, если серый IP.
понял. Спасибо. Буду изучать вопрос, если разберусь. :)
artko
Member

Повідомлення

Alexandrro: 08.11.2023 17:58
BigTypoon: 08.11.2023 12:59 Ти тут хочеш зайняти полосу в 160Мгц ;) дивись, щоб таких як я там не було :gigi:
В смысле я её хочу занять? Этой полосой что, один человек может пользоваться?
Пусть пользуется кто хочет.
Только что просканировал сеть. Из моих соседей на данный момент даже сетью 5 Ггц 80 мгц пользуется только один человек, у остальных только 2.4 Ггц 20-40 мгц
якщо бажаете отримати 1+ гбіт по вайфаю - так, ви повінні один користуватись. всі інші будуть заважати.
Avenger80
Member

Повідомлення

AndP
Если у вас от провайдера статический IP, то вообще просто - ваш IP: порт - Логин и пароль роутера, на винде удобная программа WinSCP - вот и доступ с любой точки мира, на смартфоне можно через Total Commander.
AndP
Member

Повідомлення

Avenger80: 08.11.2023 21:00 AndP
Если у вас от провайдера статический IP, то вообще просто
узнаю у провайдера. В настройках стоит Автоматически.
Avenger80
Member

Повідомлення

AndP
У меня тоже автоматически, но IP статический. Можете проверить, к примеру здесь - https://www.myip.com/ , Вам будет показан IP-адрес, под которым был произведен запрос на сайт; если он совпадает с IP-адресом, выданным интернет-провайдером на WAN-интерфейсе роутера, значит, вам выдан публичный "белый" IP-адрес.
Ortyomko
Member

Повідомлення

Avenger80: 08.11.2023 21:17 AndP
У меня тоже автоматически, но IP статический. Можете проверить, к примеру здесь - https://www.myip.com/ , Вам будет показан IP-адрес, под которым был произведен запрос на сайт; если он совпадает с IP-адресом, выданным интернет-провайдером на WAN-интерфейсе роутера, значит, вам выдан публичный "белый" IP-адрес.
у меня укртелеком. проверил - реально белый ip адрес.
404nf
Junior

Повідомлення

Подскажите, пожалуйста, недорогое оборудование для таких задач: гигабитный интернет (Киевстар Домашний, при подключении напрямую около 700мбс) хотя бы 300-500 и одновременная работа 3-5 беспроводных устройств (только серфинг, могут быть ещё детские игры). Имеется Tp-link TL-WR1043ND первой версии, не вытягивает по проводу даже 100 мбс
BigTypoon
Member

Повідомлення

404nf
Xiaomi AX3200/AX5400 Gaming дешевле некуда!
AndP
Member

Повідомлення

Avenger80: 08.11.2023 21:17 AndP
IP-адрес не совпадает.

Но нашел вот такую штуку:
DDNS (система динамических доменных имен) — это служба, которая позволяет сетевым клиентам подключаться к беспроводному маршрутизатору, даже с динамическим общедоступным IP-адресом, через зарегистрированное доменное имя. В беспроводной маршрутизатор встроена служба ASUS DDNS и другие службы DDNS.

Она мне никак не поможет?
Востаннє редагувалось 09.11.2023 00:15 користувачем AndP, всього редагувалось 1 раз.
BigTypoon
Member

Повідомлення

AndP
Значит за NATом. Серый IP
AndP
Member

Повідомлення

BigTypoon: 09.11.2023 00:10 AndP
Значит за NATом. Серый IP
завтра задам этот вопрос провайдеру. Самому стало интересно.

Відправлено через 9 хвилин 24 секунди:
Есть еще вопрос. Вот этот VPN в роутере, что он дает и что с него можно поиметь?
спойлер
chrome_Y1GaAqNhte.png
Stray
Member

Повідомлення

гайз, підкажіть будь-ласка роутер 6/6e - дома розсипуха з дрібних девайсів які висять на вайфаї (12+ штук) + компи, планшети, ноутбуки, телефони
*ще треба доволі потужна історія бо не впевнений що хочу паритися з мешем, а стіни бити треба
BigTypoon
Member

Повідомлення

AndP
Почитай матчасть о VPN. что это и с чем едят.

Stray
6-рок полно. 6Е- мало, и цена не обрадует.
Stray
Member

Повідомлення

BigTypoon
окєй, я получу якусь реальну різницю між умовним Asus AX3000 V2 / AX6000 / AXE7800 у моєму випадку?

*зараз стоїть Mi Router Pro (r3p) і все ок, крім короткочасних просідань швидкості аж до неможливості бути на дзвінку у конференції (кажись щось у нього вмирає, бо вся аналітика що є не вказує на якесь аномальне навантаження чи перегруз якогось з компонентів)
Noveon
Member

Повідомлення

Stray: 09.11.2023 02:50зараз стоїть Mi Router Pro (r3p)
попробуй Keenetic OS for Xiaomi R3P
Tesseract
Member

Повідомлення

404nf
Якщо у вас увімкнений QoS і налаштовані усілякі обмеження для дітей, чи щось таке, то будь-якому роутеру буде тяжко. В такому випадку, дивіться щось з потужнішим процесором, наприклад ASUS TUF AX3000.

AndP: 09.11.2023 00:28Есть еще вопрос. Вот этот VPN в роутере, что он дает и что с него можно поиметь?
Можна з іншої країни підключитись до домашнього роутера, і смартфон буде наче в домашній мережі. Тобто усі ті самі сайти будуть працювати, усі домашні девайси буде видно і т. д. Але треба білий ip.
AndP: 09.11.2023 00:10Она мне никак не поможет?
Це для випадків, коли IP білий, але щодня змінюється.
Stray: 09.11.2023 02:50все ок, крім короткочасних просідань швидкості аж до неможливості бути на дзвінку у конференції (кажись щось у нього вмирає, бо вся аналітика що є не вказує на якесь аномальне навантаження чи перегруз якогось з компонентів)
Це якщо клієнт підключений по WiFi? Можливо просто хтось створює сильні радіо перешкоди. Наприклад насос в газовому котлі має проблеми з щітками і екрануванням, чи у сусіда китайська безпровідна акустика. Причин може бути мільйон. Спробуйте підключити ноут витою парою, і тиждень попрацювати в такому режимі. Якщо проблеми з мережею зникнуть, значить новий роутер майже нічим не допоможе, і треба розбиратись з джерелами перешкод.
Хоча на тиждень помінятись роутерами зі знайомим також буде корисно, бо залізо дійсно інколи помирає.
Alexandrro
Member

Повідомлення

Tesseract: 08.11.2023 18:41
Alexandrro: 08.11.2023 17:58В смысле я её хочу занять? Этой полосой что, один человек может пользоваться?
Більше того, один девайс. Якщо один клієнт качає торенти чи щось подібне, то усі інші клієнти тієї самої точки, чи іншої на цій частоті, матимуть меншу швидкість.
У мене за останній рік з'явилось два сусіди з точками у діапазоні 5 ГГц. Думаю масовий перехід на цей діапазон почався, і за кілька років він буде не набагато чистішим за 2,4.
Да не может такого быть, чтобы на этой частоте мог пользоваться только один человек.
artko: 08.11.2023 20:59
Alexandrro: 08.11.2023 17:58
В смысле я её хочу занять? Этой полосой что, один человек может пользоваться?
Пусть пользуется кто хочет.
Только что просканировал сеть. Из моих соседей на данный момент даже сетью 5 Ггц 80 мгц пользуется только один человек, у остальных только 2.4 Ггц 20-40 мгц
якщо бажаете отримати 1+ гбіт по вайфаю - так, ви повінні один користуватись. всі інші будуть заважати.
Другие это кто? Те кто подключены к моей вай-фай точке?
Я за других говорю людей, соседей, которые тоже будут пользоваться 160 мгц (на своих роутерах)
artko
Member

Повідомлення

Alexandrro: 09.11.2023 12:37 Другие это кто? Те кто подключены к моей вай-фай точке?
Я за других говорю людей, соседей, которые тоже будут пользоваться 160 мгц (на своих роутерах)
кто завгодно. ще раз - для отримання ПОВНОЇ швидкості ви повинні ОДИН користуватись ефіром . Будь який інший роутер, інший клієнт приведе до падіння швидкості.
Тому до вашої вимоги "1гбіт по вайфаю" трохи скептично ставлюсь.
Відповісти