SSD. Выбор накопителя, результаты тестов

SSD, HDD, Flash и прочие носители информации
Відповісти
Автор
Повідомлення
almazmusic
Король клавиатуры

Повідомлення

Востаннє редагувалось 05.03.2015 11:09 користувачем Vovchic_jrc, всього редагувалось 62 разів.
Ostin
Member

Повідомлення

За бугром бувають цікаві варіанти ссд, щоб взяти за 20-25 доларів 500-ку?
По 30+ воно і в нас вже, то не цікаво.
LiquidStorm
Member

Повідомлення

Ostin: 06.11.2023 09:35За бугром ... 500-ку
Доставка з'їсть різницю в ціні. Найбільш оптимально брати 2Тб, там запас 1000-1500грн може бути легко, іноді навіть краще.
Melofon
Member

Повідомлення

LiquidStorm: 06.11.2023 23:09Доставка з'їсть різницю в ціні.
Отож, не всегда выгодней брать за бугром, плюс местная гарантия, то только когда большой объём и по хорошей цене или по скидке то конечно выгодней.
Entar
Member

Повідомлення

Чи правильно я зрозумів з вище написаного всього, що якщо хочеться купити sata ssd на 2TB _НЕ QLC гарантовано_ , і розраховувати що він прослужить довго і гарно, то альтернатив mx500 особливо немає?
Ostin
Member

Повідомлення

Entar
Kingston KC600, Samsung 870 Evo, Transcend 230S (на крайній випадок, якщо ціна сильно краща). Ну і MX500, само собою, на рівні з першими двома.
P.S. Не впевнений, що всі моделі є в 2Тб варіантах.
P.S.S. Є ще Goodram IRDM Pro, але там якісь дикі ціни були останнім часом. По своїй суті - дуже гарний ссд 2,5, з гарантованим TLC.

Знайшов старий гарний пост. viewtopic.php?p=3597775#p3597775
Перші шість моделей зі списку 2,5" не розчарують.
Entar
Member

Повідомлення

А чим по швидкому перевірити, чи норм прошивка і комірки краще, після покупки?
А то як я розумію, фірмова від mx500 не дуже.
ck_ua
Member

Повідомлення

Ostin: 08.11.2023 13:25Transcend 230S (на крайній випадок, якщо ціна сильно краща).
Там може бути пам`ять повільна.
Entar: 08.11.2023 14:03фірмова від mx500 не дуже.
Що не дуже?
Entar
Member

Повідомлення

ck_ua: 08.11.2023 14:06 Що не дуже?
Програмне забезпечення. Чи я помиляюсь?
Entar
Member

Повідомлення

P.S. Порадьте будь ласка якісну кишеню для SSD.
Хотів би свій наявний ssd на 240ГБ (кінгстон старенький але не самий поганий) використовувати як флешку.
Оця штука норм по ціні/якості, чи є щось суттєво краще в цьому ціновому сегменті?
https://rozetka.com.ua/maiwo_k2501a_u3s ... /p1918592/
lewerlin
Member

Повідомлення

Entar: 08.11.2023 13:05Чи правильно я зрозумів з вище написаного всього, що якщо хочеться купити sata ssd на 2TB _НЕ QLC гарантовано_ , і розраховувати що він прослужить довго і гарно, то альтернатив mx500 особливо немає?
Для 2ТБ сата, навіть в МХ500 можна потрапити на QLC. КС600 і 860/870ево - точно TLC.
Але, як на мене, вибір сата тут ну дуже сумнівний, враховуючи ціни на них в порівнянні з НВМЕ. Немає зайвого PCI-E, ткнути м2 платку?
Entar
Member

Повідомлення

lewerlin: 08.11.2023 20:55 Для 2ТБ сата, навіть в МХ500 можна потрапити на QLC. КС600 і 860/870ево - точно TLC.
Але, як на мене, вибір сата тут ну дуже сумнівний, враховуючи ціни на них в порівнянні з НВМЕ. Немає зайвого PCI-E, ткнути м2 платку?
А як це можна гарантовано перевірити, mx500 що я куплю - щоб не був qlc?

m2 на платі - одна. В одній pci-e - звукова карта. Залишається один, але прямо поряд з відеокартою.
Крім того, мені не дуже подобається (точніше дуже не подобається), як гріються m2 без радіаторів. Мій самсунг 970 гріється до 80 градусів при роботі, причому не самій активній. Досі руки не дійшли купити для нього радіатори... А тут він ще буде на видуві з відеокарти.
ck_ua
Member

Повідомлення

Entar: 08.11.2023 21:11А як це можна гарантовано перевірити, mx500 що я куплю - щоб не був qlc?
МХ500 не буває на QLC. На QLC буває ВХ500, але його і на TLC брати не варто :)
WalkMan
Member

Повідомлення

lewerlin: 08.11.2023 20:55МХ500 можна потрапити на QLC
можна джерело, будь ласка, бо я шось не вірю 😳
Ostin
Member

Повідомлення

Entar: 08.11.2023 20:30Порадьте будь ласка якісну кишеню для SSD
Maiwo не брати. Якщо хочеться з розетки, то Gembird або silicon_power_armor_a30
На алі можна брати Orico, Ugreen
_nic
Member

Повідомлення

У чому фішка великої різниці в ціні ссд з радіатором та без? Що о той шматочок люмінію може стоїти овер 50 баксів ? :insane:
lewerlin
Member

Повідомлення

ck_ua: 08.11.2023 21:16МХ500 не буває на QLC. На QLC буває ВХ500, але його і на TLC брати не варто :)
ck_ua: 08.11.2023 21:16можна джерело, будь ласка, бо я шось не вірю 😳
спойлер
Зображення
З форуму techpowerup. Там же топік, зараз швидко не знайду. Варіанти QLC - для китайського ринку. Де не будь на новояйках чи амазоні ви гарантовано купите ТЛС, а от у нас - питання.
Та й блін, мав би він хорошу ціну, ще можна було б говорити про щось. По хотлайну, якщо взяти 2 тб і відкинути(та навіть якщо і не відкидати), шарашкині магазини, він дорожче SN770! Навіть в стару материнку, з копійчаною м2 платкою, на двох лініях PCI-E 2.0, NVME все одно буде краще.
Entar
Member

Повідомлення

Ostin: 08.11.2023 21:37 Maiwo не брати. Якщо хочеться з розетки, то Gembird або silicon_power_armor_a30
На алі можна брати Orico, Ugreen
А що з тим майво сильно не так?

Отправлено спустя 2 минуты 6 секунд:
_nic: 08.11.2023 21:56 У чому фішка великої різниці в ціні ссд з радіатором та без? Що о той шматочок люмінію може стоїти овер 50 баксів ? :insane:
Вірогідно, фішка в тому, що (не знаю як зараз, але коли я купив свій самсунг ево було так) нормальних радіаторів для ссд у нас дуже мало, а коштують вони реально багато. Алі вирішує це питання, але ж це замовляти, чекати, кріпити ці прокладки ітд, юзеру у якого після роботи одне бажання - сісти і пограти, а не возитися з цим всім - лінь.
Cirax
Member

Повідомлення

_nic: 08.11.2023 21:56 У чому фішка великої різниці в ціні ссд з радіатором та без? Що о той шматочок люмінію може стоїти овер 50 баксів ? :insane:
Развод лохов.
На али вагон по 5 баксов.
yellosax
Member

Повідомлення

Порадьте будь ласка ссд на М2 500-1000гб за не дуже дорого, щось почитав тут и зрозумів що добрий рейтинг в розетці ничого не значить )) Розумію що треба для збереження данних брати hdd а ssd для системи и пару играшок може вистачить и 500гб, хоча... Чекаю поради, дякую
7mindfields
Member

Повідомлення

yellosax: 09.11.2023 00:20 Порадьте будь ласка ссд на М2 500-1000гб за не дуже дорого, щось почитав тут и зрозумів що добрий рейтинг в розетці ничого не значить )) Розумію що треба для збереження данних брати hdd а ssd для системи и пару играшок може вистачить и 500гб, хоча... Чекаю поради, дякую
viewtopic.php?p=3597775#p3597775
Відповісти