observer: ↑
14.10.2023 02:25
Збираюсь брати новий ПК, старий (3070+ i5 6600k OC->4.6 GHz) зібрано у офісному корпусі (зі стійками для дисків, БЖ згори, залізна бічна стінка, немає норм продуву...)
Я свій старий модифікував під розгон ЦП і нову відяху тим, що встановив кулери на видув позаду башти ЦП і бічну кришку навпроти відеокарти. А зпереду замість кришок-заглушок для дисководів поставив пилові фільтри, чим знизив температуру ЦП у максимальному навантаженні на 10 градусів.
Нові корпуси чудові зі своїми скляними дверцятами і меш-отворами зпереду і згори. Але! У випадку скляних дверцят
немає отвору/перфорації навпроти відеокарти. Це якась катастрофа, куди дівається повітря після видуву? Відеокарта розташована у "ведмежому кутку" і повітря має циркулювати на місці, перегріватись, і ще й гріти баштовий кулер повітряного охолодження процесора. Я не хочу водянку, тож з відяхою це проблема, особливо якщо я візьму дрібночіплетний райзен...
Я зря хвилююсь, чи треба шукати корпус без скла на бічній кришці? Скло - це красіво, але якщо +15 градусів на ЦП - це вже "краса що вбиває"...
ну якщо вже з такої точки зору підходити, то в ідеалі ще відяху і в мІТХ маму втикати, щоб і з іншої сторони вона не дула в материнку
взагалі зараз є достатньо корпусів з дірявими бічними стінками - asus ap201, sama im01, jonsbo u4, d31, d41 і ще купа подібних, ставите задній вентилятор біля проца на вдув, передній верхній на видув і ось воно щастя
Отправлено спустя 5 минут 57 секунд:
а взагалі зараз сама тема робити якось так - відяха собі спокійно тягне повітря зверзу і видуває частину через діряву стінку і частину той нижній вентилятор, проц тягне свіже повітря ззаду, і це все без гігантських гробів для "правильної вентиляції":)
- спойлер