Останні статті і огляди
Новини
SSD. Выбор накопителя, результаты тестов
-
almazmusic
Король клавиатуры
Востаннє редагувалось 05.03.2015 11:09 користувачем Vovchic_jrc, всього редагувалось 62 разів.
-
ya98
Member
Поскольку мой team z440 накрылся не буду говорить чем а в данный момент rma на нашей территории не работает, решил взять самый дешёвый из правильных терабайтников. Им оказался kioxia exceria g2 за 1595грн.
Так он выступил в CrystalDiskMark:
Без теплоотвода тест аиды длится на полторы минуты дольше а температура по мониторингу долбится в 70. С штатным радиатором от материнки в закрытом тесном корпусе ссд прогревается до 68(результат прикреплён). В открытом корпусе с обдувом дополнительным 8см кулером температура доходит до 51, но время теста практически не изменяется.
По железу: чипы(что характерно) Toshiba, 112-слойные tlc. Кеширующая память самсунг, один чип ddr4 на 1024 чего-то там. Сам контроллер хоть и подписан как kioxia, утилитами определяется как phison 5012-e12.
Немного по моему старому ссд... Team Cardea Z440 1tb. Шикарно работал на третьей шине, но когда получил четвёртую пси-е загнулся за пару недель не взирая на двухсторонний радиатор и 5 12см вертушек в просторном корпусе. Поскольку гарантию оформить не получается(при заполнении формы тупо не предлагается графа Украина а ихний саппорт ссылается на ситуацию в стране и отсутствие возможности доставить) диск поехал к родственникам в Германию за 635грн, там они ещё попали на таможенный сбор... Короче, пока он на Тайвань съездит это будет цена нового или больше и куча времени. И что показательно, не смотря на конский ресурс он склеил ласты не истратив ни одного процента здоровья. У нового диска заявленный ресурс в 4 раза меньше, но при таких раскладах это мало что значит. Буду рад если мая инфа кому-то поможет с выбором.
Так он выступил в CrystalDiskMark:
- спойлер
- спойлер
Без теплоотвода тест аиды длится на полторы минуты дольше а температура по мониторингу долбится в 70. С штатным радиатором от материнки в закрытом тесном корпусе ссд прогревается до 68(результат прикреплён). В открытом корпусе с обдувом дополнительным 8см кулером температура доходит до 51, но время теста практически не изменяется.
По железу: чипы(что характерно) Toshiba, 112-слойные tlc. Кеширующая память самсунг, один чип ddr4 на 1024 чего-то там. Сам контроллер хоть и подписан как kioxia, утилитами определяется как phison 5012-e12.
Немного по моему старому ссд... Team Cardea Z440 1tb. Шикарно работал на третьей шине, но когда получил четвёртую пси-е загнулся за пару недель не взирая на двухсторонний радиатор и 5 12см вертушек в просторном корпусе. Поскольку гарантию оформить не получается(при заполнении формы тупо не предлагается графа Украина а ихний саппорт ссылается на ситуацию в стране и отсутствие возможности доставить) диск поехал к родственникам в Германию за 635грн, там они ещё попали на таможенный сбор... Короче, пока он на Тайвань съездит это будет цена нового или больше и куча времени. И что показательно, не смотря на конский ресурс он склеил ласты не истратив ни одного процента здоровья. У нового диска заявленный ресурс в 4 раза меньше, но при таких раскладах это мало что значит. Буду рад если мая инфа кому-то поможет с выбором.
-
Alex+
Member
Так, за свою вартість чудовий ссдya98: ↑ 28.08.2023 23:04Буду рад если мая инфа кому-то поможет с выбором.
Там датчик з офсетом показує як і у багатьох нвме. Реальний нагрів буде десь на 15С більшеya98: ↑ 28.08.2023 23:04температура по мониторингу долбится
- спойлер
ну так скоріше за все не по причині зносу флешу. З якими симптомами вмер?ya98: ↑ 28.08.2023 23:04на конский ресурс он склеил ласты не истратив ни одного процента здоровья
-
ya98
Member
Alex+
Помер он вскоре после того, как я заменил 10100 на 11400. По симптомам это выглядело как комп не загружается ни с какого диска если этот вставлен. Та же фигня на райзене. При установке через переходник на комп не умеющий грузиться с nvme винда диск находит, предлагает инициализировать и инициализация вылетает с ошибкой. Диск в диспетчере устройств есть, но все программы видят нулевой объём(в смысле те не многие, которые вообще что-то видят). Это наводит на мысль о потере рабочей информации, хочется провести какой-нибудь сельф-скан... Но во первых я этого с ссд никогда не делал а во вторых у накопителя ещё более двух лет официальной гарантии.
Помер он вскоре после того, как я заменил 10100 на 11400. По симптомам это выглядело как комп не загружается ни с какого диска если этот вставлен. Та же фигня на райзене. При установке через переходник на комп не умеющий грузиться с nvme винда диск находит, предлагает инициализировать и инициализация вылетает с ошибкой. Диск в диспетчере устройств есть, но все программы видят нулевой объём(в смысле те не многие, которые вообще что-то видят). Это наводит на мысль о потере рабочей информации, хочется провести какой-нибудь сельф-скан... Но во первых я этого с ссд никогда не делал а во вторых у накопителя ещё более двух лет официальной гарантии.
-
Alex+
Member
так і є. Тому у нього і показувало нульвий знос. Доречі якщо він був на Е16 контролері, то він досить не складно прошивається.ya98: ↑ 28.08.2023 23:39Это наводит на мысль о потере рабочей информации
Можна було б спробувати самому полагодити
-
ya98
Member
Alex+
Так нулевой износ у него был и когда он работал. Я смарт смотрю регулярно. К примеру кингстон a2000 на 250 здоровье теряет прям ощутимо. Вчера ещё было 94, сегодня уже 93, записано 10758gb. Когда он загнётся это хоть не вызовет бурного удивления. Ну а самому что-то делать с диском - я всегда за, но только пусть сначала гарантия закончится.
Так нулевой износ у него был и когда он работал. Я смарт смотрю регулярно. К примеру кингстон a2000 на 250 здоровье теряет прям ощутимо. Вчера ещё было 94, сегодня уже 93, записано 10758gb. Когда он загнётся это хоть не вызовет бурного удивления. Ну а самому что-то делать с диском - я всегда за, но только пусть сначала гарантия закончится.
-
7mindfields
Member
Сьогодні натрапив на цікавий продаж p31 v2, продавець розповідає про якусь нову ревізію на чорному текстоліті
-
l-m
Member
Особисто я взяв один дорогий (P44 Pro) на 1 ТБ та пару дешевих по 2 ТБ (Intel 670p), та задоволений такою конфігурацією. Але у мене просто слотів М.2 багато, якщо ж у вас їх всього два, то краще брати один на 2 ТБ, щоб залишився один вільний М.2 про запас. Ну або ви точно знаєте що вам понад 2 ТБ сумарних не потрібно.Trap: ↑ 28.08.2023 13:26 Очередне моє питання щодо вибору ссд...
Що краще в плані надійності/зручності/логіки/етс – взяти один дорогий ссд на 2 тб (адата 960 чи р5+, у моєму варіанті) чи 1тб дорогий (КС3000, самсунг 980про або ті ж самі адата 960 чи р5+) і ще 1тб подешевше (Crucial P3 Plus наприклад, Kingston NV2 чи взагалі ще дешевше якусь саташку чи на псіе3)?
Якщо один – то у верхній псіе4 слот, якщо два – кращий у верхній, гірший у другий слот.
Важливі файли у кращий ссд, ігри та інший хлам у другий ссд.
(під систему окремий сата ссд)
Ні.Ostin: ↑ 28.08.2023 14:00 З точки зору надійності, більше накопичувачів - це надійніше.
Це однаково.
Вірогідність що вийде з ладу конкретний накопичувач не зменшуються та не збільшується.
Але вірогідність що зламається хоча б один, збільшується з кожним додатковим.
Ні, за виключенням дуже рідких випадків, як-от, наприклад редагування 4к рав 4:4:4, це варіант нецікавий.Ostin: ↑ 28.08.2023 14:00 З іншої сторони, є цікавий варіант зробити з двох несистемних NVMe софтовий нульовий рейд і отримати щось дуже-дуже швидке) Надійність при цьому буде як у одного великого, але швидкість таки більша) Але я таке не рекомендую, просто озвучую можливі варіанти.
Лінійні швидкості у нормальних NVMe й так достатні, а швидкість рандомного доступу навіть погіршиться.
Окрім того, повертаючись до питання надійності — вона зменшиться, адже дані пропадуть всі, навіть якщо зламається тільки один диск.
Насолоджуватисьck_ua: ↑ 28.08.2023 18:14 І що з нею робити?
Колись теж таке порівняння робив, тільки у мене був інший набір ігор - viewtopic.php?p=3586629#p3586629 (під спойлером)unique-neon: ↑ 28.08.2023 20:29 Може буде цікаво. Мав hynix p31 і отримав ще p41.
Почав тестити в іграх між ними, і виглядає, що вони і SATA SSD не утилізують, не те що NVME PCIE 3.0, 4.0
Пробував ігри:
Arkham Knight
Elden Ring
Hogwarts Legacy
Baldurs Gate
RDR2 (йому взагалі пороблено, кожен сейв по 40 секунд завантажує)
В жодній грі максимальна швидкість читання при загрузці не перевищила 500 МБ/с (а в середньому десь до 300 МБ/с було), всі практично завантажували сейв від меню до гри за один і той же час з точністю до плюс мінус секунди
До речі, просто дивитись на швидкість — марно. Адже без запису та аналізу трейсів незрозуміло чи там послідовне читання, чи рандомне, яка глибина черги тощо.
А якщо там рандом блоками 4КБ з 1T/1Q, то досі ніхто за 100 МБ/с толком не може вийти.
А ще ж моніторинг показує швидкість за 1 секунду зазвичай. І от грі треба почитати 400МБ. Читаємо на Сата, він витрачає на це секунду, показує 400 МБ/с. Читаємо на NVME, він витрачає на це 0.1с (4 ГБ/с), та решту часу (0.9с) робить нічого. Моніторинг показує... знов 400 МБ/с
Таким чином, що там побачити свої 4 ГБ/с, треба прочитати мінімум 4 ГБ за раз (або 8+ ГБ, щоб гарантовано). А тут вже інша проблема, навіть якщо й треба так багато даних, то їх ще треба "перетравити". Тому в мене з P44 Pro розганяєш процесор на 10% — майже на стільки й швидше завантаження стає...
-
Alex+
Member
На чорному текстоліті вони давно вже існують, можливо навіть це не нова ревізія, а навпаки - стара7mindfields: ↑ 29.08.2023 00:40натрапив на цікавий продаж p31 v2, продавець розповідає про якусь нову ревізію на чорному текстоліті
https://www.nikktech.com/main/articles/ ... ew?start=3
але від зеленого нічим не відрізняється. Навіть прошивкою. Просто така партія текстоліту була
-
7mindfields
Member
тобто як я і думавAlex+: ↑ 29.08.2023 09:28На чорному текстоліті вони давно вже існують, можливо навіть це не нова ревізія, а навпаки - стара7mindfields: ↑ 29.08.2023 00:40натрапив на цікавий продаж p31 v2, продавець розповідає про якусь нову ревізію на чорному текстоліті
https://www.nikktech.com/main/articles/ ... ew?start=3
але від зеленого нічим не відрізняється. Навіть прошивкою. Просто така партія текстоліту була
-
WalkMan
Member
на рахунок чорного текстоліту, на минулому тижні теж почув про таке вперше, і ніби як є версія на зеленій платі з іншим контроллером (чи то ревізія).7mindfields: ↑ 29.08.2023 00:40Сьогодні натрапив на цікавий продаж p31 v2, продавець розповідає про якусь нову ревізію на чорному текстоліті
-
Feral
Member
[SSD] WD_BLACK SN850X NVMe M.2 2280 2TB PCI-Express 4.0 x4 $99.99 ($119.99-$20)
Ньюегг
Хто чекав - налітай.
Ньюегг
Хто чекав - налітай.
-
ck_ua
Member
Кому цікаво, в Брейні з`явився Intel 760P теребайтний занедорого
-
Alex+
Member
ck_ua
та він в багатьох магазах з'явився. Цікаво де його відкопали.
За свої 1600грн за 1тб - шикарний варіант
-
Feral
Member
ооо день топівFeral: ↑ 29.08.2023 13:11 [SSD] WD_BLACK SN850X NVMe M.2 2280 2TB PCI-Express 4.0 x4 $99.99 ($119.99-$20)
Ньюегг
Хто чекав - налітай.
[SSD] Solidigm P44 Pro 2TB - $104.99
Це там же ж.
-
7mindfields
Member
Тобто ви цілком впевнені, що спеки з того часу не змінилися?Alex+: ↑ 29.08.2023 13:41 ck_ua
Відправлено через 44 секунди:
p44 продавався і дешевшеFeral: ↑ 29.08.2023 13:53ооо день топівFeral: ↑ 29.08.2023 13:11 [SSD] WD_BLACK SN850X NVMe M.2 2280 2TB PCI-Express 4.0 x4 $99.99 ($119.99-$20)
Ньюегг
Хто чекав - налітай.
[SSD] Solidigm P44 Pro 2TB - $104.99
Це там же ж.
-
ck_ua
Member
Залишки на складі десь знайшлиAlex+: ↑ 29.08.2023 13:41Цікаво де його відкопали.
Так вони і випущені "того часу". Років зо три їм.7mindfields: ↑ 29.08.2023 13:54ви цілком впевнені, що спеки з того часу не змінилися?
-
Alex+
Member
Воно давно вже зняте з виробництва. Навіщо в складських залишках щось міняти.7mindfields: ↑ 29.08.2023 13:54що спеки з того часу не змінилися?
-
ms142
Member
Лучше, чем Киоксиа?Alex+: ↑ 29.08.2023 13:41 За свої 1600грн за 1тб - шикарний варіант
-
Alex+
Member
ms142
Він по швидкості десь приблизно як Exeria першої ревізії.
Exeria G2 буде трохи швидшою.
Він по швидкості десь приблизно як Exeria першої ревізії.
Exeria G2 буде трохи швидшою.
-
Ostin
Member
Там по оглядам тривалий запис дуже таке собі. Якщо хтось таке практикує, то варто звернути увагу.