Подборка комплектующих. Вопросы/ответы (часть 2)

Общие вопросы по настройке и разгону. А также прочие околокомпьютерные вопросы
Відповісти
Автор
Повідомлення
Moderator
Moderator

Повідомлення

Эта тема предназначена для вопросов связанных с апгрейдом, выбором комплектующих, подбором систем в целом.

Прежде чем задать свой вопрос, стоит ознакомиться с FAQ.

Зображення

Замечу, эта тема предназначена для "комплексных" вопросов. Для выбора и советов по одиночным комплектующим существуют спец.ветки:
Выбор корпуса и БП
Процессоры
Материнские платы
Оперативная память
Видеокарты

Игнорирование правил конференции наказывается

Флуд, оффтоп и фанатизм будут удаляться с ВЫДАЧЕЙ ПРЕДУПРЕЖДЕНИЙ!

Написать отзыв/жалобу/пожелание по действиям куратора можно в теме: Кураторы тем

Подборка комплектующих. Вопросы/ответы часть 1
GreenMile
Member

Повідомлення

SergN: 07.08.2023 16:24
GreenMile: 07.08.2023 16:12Що ви мені тут намагаєтесь довести про (не)комфорт і незрозуміло чиї потреби від ПК, якщо я прямо зараз за цим ПК сиджу і він мене більше ніж влаштовує за свою ціну?
Ви тут зараз компа вибираєте собі? Чи звідки взялася така концентрація на собі і своїх потребах?
Тому я якраз і веду технічне обговорення в контексті теми вибору з акцентом на енергоефективності, а хтось вже зібрав собі систему, але веде себе тут так, начебто продовжує шукати виправдання своєму вибору.
Так ви перший тут і почали просувати нарратив, що потужні проци не потрібні, от краще холодніше взяти, паверліміт зменшити і таке інше при чому не ясно для чого. Чому ви вирішили, що енергоефективність потрібна взагалі всім?
Я і намагаюсь вам власним прикладом показати і вже неодноразово це писав, що у всіх різні вимоги і енергоефективність не завжди стоїть в голові вибору. Зате ви з іншим дописувачем вже дійшли до абсурду у своїх намаганнях відстояти свою точку зору. Ви знаєте, мені не потрібні якісь схвалення від двох анонімів з пустими профілями, які аж зі штанів вистрибують у намаганні довести, що вибір потужного проца - то є нерозумним ;) Тут одне з двох, або ви просто не здатні зрозуміти, що у людей є різні потреби і обирають ПК не тільки з прицілом на ігри, енергоефективність і максимальну тишу, або просто тупо розводите суперечку заради суперечки.
Я вже три рази погодився з вашою точкою зору, що більшості воно не потрібно, але ви все одно настирливо продовжуєте свої намагання якось образити мене і мій вибір :facepalm:
На цій мажорній ноті я мабуть закрию цю дискусію, все основне сказано, а далі продовжувати це не бачу сенсу.

Відправлено через 14 хвилин 11 секунд:
manbearboar: 07.08.2023 16:58
GreenMile: 07.08.2023 16:12Вибачте, але це якась антинаукова маячня Те, що у вас процесор на 100Вт менше теплоти виділяє при максимальних навантаженнях

Скажем так, эмпирические данные говорят, что в помещении с работающим ПК хуже дышится, и чем мощнее ПК или их больше, тем хуже.
Это хорошо заметно на контрасте если есть дом с несколькими комнатами и одна выделена под "компьютерную" или в офисном здании с кабинетами разной наполенности компьютерами.
Физические механизмы я не берусь объяснять.
Электрочайник через себя воздух не прокачивает при работе.
То ви, мабуть, на якомусь целероні сидите? :think:
GreenMile: 07.08.2023 14:32дав приріст у 3% продуктивності

Внутреннее состояние, когда кажется, что времени нет и каждая секунда решает - это вообще-то симптом чего-то между выгоранием и прокрастинацией (через имитацию нереальной занятости). Тут не особо и есть чем козырять на фоне "медленных" нас, кто брезгует 3% ради комфорта.
О, вже перейшли на відверті особисті, ну тепер зрозуміло, в чому проблема, якась необґрунтована заздрість, я не знаю чому ви вирішили що я тут десь "козиряю" і якимось чином знущаюсь з "повільності" :think: Я просто навів конкретні дані, що невеликий приріст дається істотним споживанням. Але тепер все стало на місце - будь за що зашеймити :facepalm: На цьому також закінчую спілкування, можете тепер мене навіть побити.

Відправлено через 23 хвилини 26 секунд:
Timedemo: 07.08.2023 16:37 да расскажите, нету разницы между 360 и 420. все то 27 процентов разницы по рассеиваемой площади. угу точно. это как сравнить 2х куллерку и 3х куллерку.
и вчитайтесь хорошо, в то что написал я про нокту. ХОРОШО ПРОДУТАЯ НОКТА, это не только 2 родных вентилятора, а и правильно разделенный поток, приход чисто холодного, и выброс.
Я от одного не зрозумів, а що для водянки "ХОРОШО ПРОДУТАЯ" неможливо зробити, вона обов'язково має стояли на вихлопі і без організованого потоку? :)
Timedemo: 07.08.2023 16:37 І далі буду казати, що нокта 15та гарно продута, краще ніж середня водянка 360. 13900к на максималках, що на нокті що, на асус руджин сраному, працює рівно однаково, 100 граудусів, и по баллам однаково. а коли розвернули поток для 15ї нокти, і дали їй приток холодного повітря, все стало набагато краще, а воду вже ніяк не придумати. або 100 вентилів лупити по всьму корпусу щоб нормального його продути. На відкритому стенді завжди у води все добре, а коли в комплексі і на дистанціі, не все там так весело.
Ви впустили з поля зору один маленький, але дуже важливий нюанс, 13900к на максималках (це, я так розумію, при знятих лімітах?) при 100 градусів на повітрі дасть значно менше продуктивності ніж при 100 градусах на водянці, градуси однакові, а продуктивність (бали) - ні ;)
Дайте, будь ласка, пруф вашим словам, що асус рюджин 360 дає однакові бали і температури з ноктуа Д15, бо ось на Нексусах по тесту ноктуа майже всюди пасе задніх з набором різних АІО водянок :dontknow:
Востаннє редагувалось 07.08.2023 17:44 користувачем GreenMile, всього редагувалось 1 раз.
manbearboar
Member

Повідомлення

GreenMile: 07.08.2023 17:13я не знаю чому ви вирішили що я тут десь "козиряю"
Ну как бы вот эта тирада целиком состоит из попытки свести мотивацию оппонентов к экономии денег, которая вообще-то не упоминалась.
спойлер
GreenMile: 07.08.2023 15:20то не купляйте скажені проци, зекономите гроші і на проці, і на СО, і на рахунках на електроенергію, якщо вам потрібна максимальна продуктивність в робочих задачах понад усе, то будьте ласкаві, відслюнявити бабла на нормальне охолодження, а не займатись кроїловом і обмеженням всього і вся, аби тільки воно хоч якось працювало на повітрі. Вибачте, купити проц за 700 баксів, а потім задушити його, щоб зекономити на охолоджені
GreenMile
Member

Повідомлення

manbearboar: 07.08.2023 17:37
GreenMile: 07.08.2023 17:13я не знаю чому ви вирішили що я тут десь "козиряю"
Ну как бы вот эта тирада целиком состоит из попытки свести мотивацию оппонентов к экономии денег, которая вообще-то не упоминалась.
спойлер
GreenMile: 07.08.2023 15:20то не купляйте скажені проци, зекономите гроші і на проці, і на СО, і на рахунках на електроенергію, якщо вам потрібна максимальна продуктивність в робочих задачах понад усе, то будьте ласкаві, відслюнявити бабла на нормальне охолодження, а не займатись кроїловом і обмеженням всього і вся, аби тільки воно хоч якось працювало на повітрі. Вибачте, купити проц за 700 баксів, а потім задушити його, щоб зекономити на охолоджені
Аби ви читали не тільки "тіраду" а і те, до чого вона була написана, то зрозуміли б, що суть її була в одному: немає сенсу купляти ненормальний проц, щоб потім його всіляко обмежувати, задля того, щоб його хоч якось можна було охолодити повітрям, втрачаючи всі його переваги при цьому :dontknow:
Ну добре, припустимо, я вас неправильно зрозумів, можете навести аргументи, навіщо ставити повітря на 13900 за ціною водянки, якщо воно гірше по ефективності , гірше по гучності і потребує дуже гарної організації охолодження, що може дати не всякий корпус? :think:
SergN
Member

Повідомлення

GreenMile: 07.08.2023 17:36Ви знаєте, мені не потрібні якісь схвалення від двох анонімів з пустими профілями, які аж зі штанів вистрибують у намаганні довести, що вибір потужного проца - то є нерозумним
Ще один новорег щойно заявився, і вже тут щоки надуває, ще і на персоналії пішов :facepalm: Ти тут ще більший анонім, який проходить мимо. Пофлудити захотілось?
GreenMile: 07.08.2023 17:36але ви все одно настирливо продовжуєте свої намагання якось образити мене і мій вибір
Коли надумав ввести в дискусію "власний приклад", як аргумент, то не дивуйся, що його і будуть оспорювати ті, хто опонують тим аргументам. А як ти там образишся на незгоду з твоїм вибором - та байдуже, ну так нічого було його наводити. Тому і мені і профіль простіше приховати, аніж потім дискутувати з такими, які надумали на персоналії перейти та лізуть щось шукати в профілі, аніж писати по темі.
Останній пост людини, яка просила допомоги в підборі, за активного твого флуду залишився 3 сторінки назад (вже, може, і більше, поки пишу цей пост). Ти ж нічого не вибираєш, а до сих пір зі своїм 13900 флудиш, демонструючи рівень "знань".
Denvys5
Member

Повідомлення

GreenMile: 07.08.2023 17:36 13900к на максималках (це, я так розумію, при знятих лімітах?) при 100 градусів на повітрі дасть значно менше продуктивності ніж при 100 градусах на водянці, градуси однакові, а продуктивність (бали) - ні
Ну і для кого ці полуміри і неповноцінні рішення? Все одно ж 100 градусів і перформанс обмежений (ми ж не про сток говоримо, так? :rolleyes: ). Фреонка, а ще краще каскад, дадуть набагато більшу продуктивність :super:
manbearboar
Member

Повідомлення

GreenMile: 07.08.2023 17:57немає сенсу купляти ненормальний проц, щоб потім його всіляко обмежувати
Обычно в старших моделях более удачные кристаллы и у них выше производительность чем у бюджетников при равных лимитах, так что смысл есть к примеру взять 13600К вместо 13500 и заандервольтить.
GreenMile: 07.08.2023 17:57всіляко обмежувати
Ну может топовый воздух переставляется со старой системы, тогда смысл идти за водой.
Если не в абсолютных значениях рассуждать, то речь идёт о потере 3-5% при снижении лимита на треть, и от такой символической потери не должно быть каких-то ярких переживаний.
Тут я уже не знаю как корректнее написать.

На эту тему
спойлер
Timedemo
Member

Повідомлення

GreenMile: 07.08.2023 17:36
SergN: 07.08.2023 16:24
Ви тут зараз компа вибираєте собі? Чи звідки взялася така концентрація на собі і своїх потребах?
Тому я якраз і веду технічне обговорення в контексті теми вибору з акцентом на енергоефективності, а хтось вже зібрав собі систему, але веде себе тут так, начебто продовжує шукати виправдання своєму вибору.
Так ви перший тут і почали просувати нарратив, що потужні проци не потрібні, от краще холодніше взяти, паверліміт зменшити і таке інше при чому не ясно для чого. Чому ви вирішили, що енергоефективність потрібна взагалі всім?
Я і намагаюсь вам власним прикладом показати і вже неодноразово це писав, що у всіх різні вимоги і енергоефективність не завжди стоїть в голові вибору. Зате ви з іншим дописувачем вже дійшли до абсурду у своїх намаганнях відстояти свою точку зору. Ви знаєте, мені не потрібні якісь схвалення від двох анонімів з пустими профілями, які аж зі штанів вистрибують у намаганні довести, що вибір потужного проца - то є нерозумним ;) Тут одне з двох, або ви просто не здатні зрозуміти, що у людей є різні потреби і обирають ПК не тільки з прицілом на ігри, енергоефективність і максимальну тишу, або просто тупо розводите суперечку заради суперечки.
Я вже три рази погодився з вашою точкою зору, що більшості воно не потрібно, але ви все одно настирливо продовжуєте свої намагання якось образити мене і мій вибір :facepalm:
На цій мажорній ноті я мабуть закрию цю дискусію, все основне сказано, а далі продовжувати це не бачу сенсу.

Відправлено через 14 хвилин 11 секунд:
Скажем так, эмпирические данные говорят, что в помещении с работающим ПК хуже дышится, и чем мощнее ПК или их больше, тем хуже.
Это хорошо заметно на контрасте если есть дом с несколькими комнатами и одна выделена под "компьютерную" или в офисном здании с кабинетами разной наполенности компьютерами.
Физические механизмы я не берусь объяснять.
Электрочайник через себя воздух не прокачивает при работе.
То ви, мабуть, на якомусь целероні сидите? :think:
Внутреннее состояние, когда кажется, что времени нет и каждая секунда решает - это вообще-то симптом чего-то между выгоранием и прокрастинацией (через имитацию нереальной занятости). Тут не особо и есть чем козырять на фоне "медленных" нас, кто брезгует 3% ради комфорта.
О, вже перейшли на відверті особисті, ну тепер зрозуміло, в чому проблема, якась необґрунтована заздрість, я не знаю чому ви вирішили що я тут десь "козиряю" і якимось чином знущаюсь з "повільності" :think: Я просто навів конкретні дані, що невеликий приріст дається істотним споживанням. Але тепер все стало на місце - будь за що зашеймити :facepalm: На цьому також закінчую спілкування, можете тепер мене навіть побити.

Відправлено через 23 хвилини 26 секунд:
Timedemo: 07.08.2023 16:37 да расскажите, нету разницы между 360 и 420. все то 27 процентов разницы по рассеиваемой площади. угу точно. это как сравнить 2х куллерку и 3х куллерку.
и вчитайтесь хорошо, в то что написал я про нокту. ХОРОШО ПРОДУТАЯ НОКТА, это не только 2 родных вентилятора, а и правильно разделенный поток, приход чисто холодного, и выброс.
Я от одного не зрозумів, а що для водянки "ХОРОШО ПРОДУТАЯ" неможливо зробити, вона обов'язково має стояли на вихлопі і без організованого потоку? :)
Timedemo: 07.08.2023 16:37 І далі буду казати, що нокта 15та гарно продута, краще ніж середня водянка 360. 13900к на максималках, що на нокті що, на асус руджин сраному, працює рівно однаково, 100 граудусів, и по баллам однаково. а коли розвернули поток для 15ї нокти, і дали їй приток холодного повітря, все стало набагато краще, а воду вже ніяк не придумати. або 100 вентилів лупити по всьму корпусу щоб нормального його продути. На відкритому стенді завжди у води все добре, а коли в комплексі і на дистанціі, не все там так весело.
Ви впустили з поля зору один маленький, але дуже важливий нюанс, 13900к на максималках (це, я так розумію, при знятих лімітах?) при 100 градусів на повітрі дасть значно менше продуктивності ніж при 100 градусах на водянці, градуси однакові, а продуктивність (бали) - ні ;)
Дайте, будь ласка, пруф вашим словам, що асус рюджин 360 дає однакові бали і температури з ноктуа Д15, бо ось на Нексусах по тесту ноктуа майже всюди пасе задніх з набором різних АІО водянок :dontknow:
Да
GreenMile
Member

Повідомлення

SergN: 07.08.2023 19:10
GreenMile: 07.08.2023 17:36Ви знаєте, мені не потрібні якісь схвалення від двох анонімів з пустими профілями, які аж зі штанів вистрибують у намаганні довести, що вибір потужного проца - то є нерозумним
Ще один новорег щойно заявився, і вже тут щоки надуває, ще і на персоналії пішов :facepalm: Ти тут ще більший анонім, який проходить мимо. Пофлудити захотілось?
GreenMile: 07.08.2023 17:36але ви все одно настирливо продовжуєте свої намагання якось образити мене і мій вибір
Коли надумав ввести в дискусію "власний приклад", як аргумент, то не дивуйся, що його і будуть оспорювати ті, хто опонують тим аргументам. А як ти там образишся на незгоду з твоїм вибором - та байдуже, ну так нічого було його наводити. Тому і мені і профіль простіше приховати, аніж потім дискутувати з такими, які надумали на персоналії перейти та лізуть щось шукати в профілі, аніж писати по темі.
Останній пост людини, яка просила допомоги в підборі, за активного твого флуду залишився 3 сторінки назад (вже, може, і більше, поки пишу цей пост). Ти ж нічого не вибираєш, а до сих пір зі своїм 13900 флудиш, демонструючи рівень "знань".
Ну так ви перший почали цю сварку, а тепер вам щось не подобається. Я цілком коректно висловлювався і неодноразово погоджувався з вашою думкою і наголошував, що варіанти вибору можуть бути геть різними і всі мають право на життя, ви ж натомість проштовхували один нарратив, натякаючи на розумові здібності, що розумна людина неадекватний проц не візьме :-P А тепер вас прорвало, попер снобізм, пан "старорєг" авторитетом давить без жодних технічних аргументів :apes:
Serg_astonishing
Junior

Повідомлення

Усім привіт і героям слава.
Заздалегідь вибачаюсь якщо буде забагато тексту, але я дуже давно не цікавився пк залізом та й сама потреба в новому пк виникла дуже несподівано. Я трохи полазив інтернетом, і загалом, визначився з тим що мені потрібно, но і питань залишилось багато.
Призначення: android studio,PS, Visual studio, можливо трошки Blender і UE5 повчитись. Загалом, нічого такого, але дружина хоче щось потужніше для ігр та можливо стрімінг. Ось тут я взагалі не розумію на що орієнтуватись (остання гра в яку я грав, була witcher 3) Зрозуміло що потрібна потужна GPU, але наскільки потужна?
Мій приблизній конфіг:
CPU: Ryzen 7700X або 7900Х. Мені здається що брати новий сокет, це вдала ідея з огляду на апгрейд. Мені вистачить 7700, але для ігр та стрімів я не впевнений
motherboard: MSI MAG X670E TOMAHAWK - можливо є сенс заощадити і взяти якийсь 650? але економія не така вже і суттєва на фоні цін відео та проц.
GPU: вагаюсь десь між 4070 та 4080. Також незрозуміло який бренд обрати, одні кажуть що дешеві паліти і зотаки с гігабітами горять, а асус має кращу електроніку, але різниця ціни дуже велика між ними. Невже дійсно така прірва в якості деталей?
memory:Kingston DDR5 32GB (2x16GB) 6000Mhz FURY Beast Black
Power supply: MSI MPG 1000W PCIE5 - з новими конекторами дорожче, але чи варто того?
cooler: - не визначився, бо все залежить від корпусу. але хотілося б хорошу та надійну 360 воду без зайвих ргб та екранів
SSD: Kingston NV2 3D NAND 1TB M.2 - 2шт
HDD: Western Digital Purple Surveillance 4TB 256MB 5400RPM 3.5" - 2шт
case: Дуже спантеличений вибором кейсу - їх сотні. Розумію що це парадокс, але потрібен недорогий, проте досить надійний кейс, бо пк, скоріш за все, буде багато подорожувати. З часом, кейс і процесор будуть замінені, але потрібно щоб цей дожив до світлих днів і зберіг систему. Ютуб радить Zalman z10 duo але можливо є інші варіанти.

У підсумку, мені потрібен мінімум для вище описаних цілей і без прикрас. Проц та кейс, з часом будуть замінені, а кількість накопичувачів(HDD) буде збільшена, умови експлуатації важкі. Я згоден заплатити і більше, якщо це суттєво покращить надійність чи продуктивність, але хотілося б цього уникнути.
Можливо я щось забув, але наразі це все. Буду дуже вдячний за ваші поради та оцінку конфігу.
GreenMile
Member

Повідомлення

manbearboar: 07.08.2023 19:18
GreenMile: 07.08.2023 17:57немає сенсу купляти ненормальний проц, щоб потім його всіляко обмежувати
Обычно в старших моделях более удачные кристаллы и у них выше производительность чем у бюджетников при равных лимитах, так что смысл есть к примеру взять 13600К вместо 13500 и заандервольтить.
Тут згоден, але це "нормальні" проци, між ними різниця в ціні близько 20% і вони обидва вивозяться будь-яким повітрям.
Між 13900 з 13700 різниця значно більша, щоб просто так його спустити до рівня попередника.
manbearboar: 07.08.2023 19:18
GreenMile: 07.08.2023 17:57всіляко обмежувати
Ну может топовый воздух переставляется со старой системы, тогда смысл идти за водой.
Знову згоден і про це я навіть писав раніше: " Якщо Д15 вже є то так, має сенс на ньому лишатись, а якщо купляти з нуля, то я не знаю, на момент моєї покупки Д15 коштував однаково з 420м арктіком - 4500 грн" ;)
manbearboar: 07.08.2023 19:18Если не в абсолютных значениях рассуждать, то речь идёт о потере 3-5% при снижении лимита на треть, и от такой символической потери не должно быть каких-то ярких переживаний.
Тут я уже не знаю как корректнее написать.
Я не знаю, про які 3-5% мова, бо, наприклад, якщо зрізати ліміт на 50% то з 13900к виходить стоковий 13700к, на третину буде звісно не так, але аж ніяк не 5%. То питання, навіщо 13900, чи не краще взяти дешевший на 35% і7 і може його навіть погнати? :think:
спойлер
Зображення
SergN
Member

Повідомлення

GreenMile: 07.08.2023 19:34Ну так ви перший почали цю сварку, а тепер вам щось не подобається.
Людині, яка вибирала, я дав пораду. А флуд/ср..ч тут розвели інші, не будемо показувати пальцями на найактивнішого учасника.
GreenMile: 07.08.2023 19:34натякаючи на розумові здібності, що розумна людина неадекватний проц не візьме
Тут гілка для рекомендацій, а не виставлянням своїх систем напоказ. Тож натякав на те, що розумна людина неадекватний проц не порекомендує. Хоча можуть бути крайні випадки, коли це буде ледь не єдиним варіантом вибору, але настільки специфічні і рідкісні, що це не правило, а виключення. І так, під кожну рекомендацію проца має порадити відповідну адекватну йому СО. Для вибору між переліченими досить енергоефективними за сьогоднішніми мірками Райзенами 7 вільно підходить як якісна повітряна СО, так і вода. Навіщо тему зафлудити демонстрацією найненажерливішого десктопного проца сьогодення, коли його тут ніхто за останні сторінки не розглядав до вибору? Тому "старорєг" вже стільки раз слово "флуд" в адресу "новорєга" написав, що мало б дійти людині, що задумується про згадані людські здібності.
GreenMile
Member

Повідомлення

manbearboar: 07.08.2023 19:18 На эту тему
спойлер
Це про геймінг, а не про робочі задачі, там немає таких навантажень, нащо там взагалі 13900, якщо 13600 для цього вище голови?

Відправлено через 7 хвилин 33 секунди:
SergN: 07.08.2023 19:54
GreenMile: 07.08.2023 19:34Ну так ви перший почали цю сварку, а тепер вам щось не подобається.
Людині, яка вибирала, я дав пораду. А флуд/ср..ч тут розвели інші, не будемо показувати пальцями на найактивнішого учасника.
GreenMile: 07.08.2023 19:34натякаючи на розумові здібності, що розумна людина неадекватний проц не візьме
Тут гілка для рекомендацій, а не виставлянням своїх систем напоказ. Тож натякав на те, що розумна людина неадекватний проц не порекомендує. Хоча можуть бути крайні випадки, коли це буде ледь не єдиним варіантом вибору, але настільки специфічні і рідкісні, що це не правило, а виключення. І так, під кожну рекомендацію проца має порадити відповідну адекватну йому СО. Для вибору між переліченими досить енергоефективними за сьогоднішніми мірками Райзенами 7 вільно підходить як якісна повітряна СО, так і вода. Навіщо тему зафлудити демонстрацією найненажерливішого десктопного проца сьогодення, коли його тут ніхто за останні сторінки не розглядав до вибору? Тому "старорєг" вже стільки раз слово "флуд" в адресу "новорєга" написав, що мало б дійти людині, що задумується про згадані людські здібності.
Взагалі-то, тема почалась з того, що начебто повітря краще за воду, і неадекватні проци ніхто нікому не рекомендував, а ви, звісно підхопили кінець історії і почали переходити на особистості. Але так, я тут погоджуюсь повністю, розвели флуд, треба було раніше проігнорувати ті дописи та й по тому :shuffle:
Mixx
Member

Повідомлення

Serg_astonishing
Обычного 7700 (без х) за глаза
b650 pro rs - хватит на любой проц, который выйдет на сокете, 670е - пустая переплата
За видео лучше доплатить, видяшка быстрее потеряет актуальность, и легко обновить как процили память не выйдет, асус туф/стрикс гига гейминг/аорус из 4080 норм будут.
Kinston KC3000 хороший быстрый диск с драмкешем, для работы с видео самое оно, без совсем диких переплат
Corsair 4000d airflow не дорого, и лучший в плане охлада за свою цену
киловатник - немного перебор, 850 с коннектором 600вт за глаза (be quiet! Pure Power 12 M 850W как пример)
SergN
Member

Повідомлення

Serg_astonishing: 07.08.2023 19:42можливо є сенс заощадити і взяти якийсь 650?
Є сенс 650.
Serg_astonishing: 07.08.2023 19:42GPU: вагаюсь десь між 4070 та 4080.
Можна бути КО і відразу рекомендувати потужніше та дорожче, але спочатку напишіть резолюшн монітора.
Serg_astonishing: 07.08.2023 19:42 32GB (2x16GB) 6000Mhz
...CL32 і нижче.
Serg_astonishing: 07.08.2023 19:42SSD: Kingston NV2 3D NAND 1TB M.2 - 2шт
HDD: Western Digital Purple Surveillance 4TB 256MB 5400RPM 3.5" - 2шт
А чому по 2 штуки невеликих об'ємів, коли логічніше взяти по 1, але більш ємних? Бекапи плануються чи щось інше?
acm_fan
HWBOT OC Team

Повідомлення

Serg_astonishing: 07.08.2023 19:42Я згоден заплатити і більше, якщо це суттєво покращить надійність чи продуктивність, але хотілося б цього уникнути.
Цели увидели. Бюджеты - нет. Нужно хотя бы от чего-то отталкиваться.
Между 4070 и 4080 - пропасть. Разрешение для игр какое у монитора?
Зачем 2 шт HDD (4 TB) - RAID?
Зачем 2 шт SSD?
Serg_astonishing
Junior

Повідомлення

Можна бути КО і відразу рекомендувати потужніше та дорожче, але спочатку напишіть резолюшн монітора.
Gigabyte M32UC - 4к монітор
...CL32 і нижче.
??
А чому по 2 штуки невеликих об'ємів, коли логічніше взяти по 1, але більш ємних? Бекапи плануються чи щось інше?
Саме так, будуть бекапи. Згодом буду докупати саме hdd с більшими об'ємами
Цели увидели. Бюджеты - нет
120-130к приблизно. Але моя жаба каже що чим менше, тим краще, а то знаєте зараз часи які.

Усім шановним експертам дякую за відповіді. Хотілося б ще побачити поради щодо сис. охолодження.
lordep
Member

Повідомлення

Serg_astonishing: 07.08.2023 21:51
В такому разі - 4080 а зважаючи що монітор 144гц то 4090 не завадить :)
Щодо ЦП, так як буде стрімінг то дивіться на AMD Ryzen 9 7900/X.
Так як ПК буде "подорожувати", обирайте краще повітряну СО.
heidfeld
Member

Повідомлення

Serg_astonishing: 07.08.2023 19:42
зачем тебе это безбуферное г? возьми норм. ссд https://hotline.ua/computer-diski-ssd/k ... 20z001tg8/
Serg_astonishing
Junior

Повідомлення

heidfeld: 07.08.2023 22:42
Serg_astonishing: 07.08.2023 19:42
зачем тебе это безбуферное г? возьми норм. ссд https://hotline.ua/computer-diski-ssd/k ... 20z001tg8/
Це дійсно норм ссд? ціна майже вдвічі менша, це надійно?
Vlaad13
Member

Повідомлення

lordep: 07.08.2023 22:12
В такому разі - 4080 а зважаючи що монітор 144гц то 4090 не завадить :)
Щодо ЦП, так як буде стрімінг то дивіться на AMD Ryzen 9 7900/X.
Так як ПК буде "подорожувати", обирайте краще повітряну СО.
4090+7900x+воздух :lol: :lol: :lol:
я вам предлагаю пару предыдущих страниц перечитать

Відправлено через 6 хвилин 21 секунду:
...CL32 і нижче.
??
Саме так, будуть бекапи. Згодом буду докупати саме hdd с більшими об'ємами
Цели увидели. Бюджеты - нет
120-130к приблизно. Але моя жаба каже що чим менше, тим краще, а то знаєте зараз часи які.

Усім шановним експертам дякую за відповіді. Хотілося б ще побачити поради щодо сис. охолодження.
на 13700kf - мы не смотрим ? :-P но он же лучше :weep:
Відповісти