Останні статті і огляди
Новини
Процессоры AMD Ryzen 7000-й серии (Raphael\Zen 4\5 nm\AM5)
-
unique-neon
Member
Lorichic
Будь-ласка
Будь-ласка
-
terminahtor
Member
C-c-c-c-combo
- спойлер
-
Prescott
Member
Lorichic
Прогнал у себя, просто для информации, 617+- GFlops, задача/память 32717/8192. Невязок нет, частота в районе 5 ггц.
PS
Кароч оставил пока так, +200 ПБО, Т лимит 90, курва -25 по всем ядрам. Дальше уже лень этим покаместь заниматься. Прогнал линкс/y cruncher/прайм95/побегал в бф5 - всё ок. Дальше будем смотреть.
Отправлено спустя 36 секунд:
Прогнал у себя, просто для информации, 617+- GFlops, задача/память 32717/8192. Невязок нет, частота в районе 5 ггц.
PS
Кароч оставил пока так, +200 ПБО, Т лимит 90, курва -25 по всем ядрам. Дальше уже лень этим покаместь заниматься. Прогнал линкс/y cruncher/прайм95/побегал в бф5 - всё ок. Дальше будем смотреть.
Отправлено спустя 36 секунд:
Дальше самое интересное будет, настройка, лимиты и тд, я уже потихоньку вникаюterminahtor: ↑ 08.07.2023 14:35Але як лінь все розбирати і все знову збирати..
-
terminahtor
Member
Да я вже давно в це все вник, просто лінь)Prescott: ↑ 08.07.2023 14:37Дальше самое интересное будет, настройка, лимиты и тд, я уже потихоньку вникаю
-
Lorichic
Member
Прирост какой к старому процессору?Prescott: ↑ 08.07.2023 14:37побегал в бф5
-
Prescott
Member
Та пока никакого И старый камень вытягивал бф5 на 100%)Lorichic: ↑ 08.07.2023 14:51Прирост какой к старому процессору?
Отправлено спустя 44 секунды:
Я бы сказал что в целом плавнее гемплей, без каких-то фризов, но там может и заслуга ещё и нового ССД)
Отправлено спустя 15 минут 8 секунд:
Чуть подкрутил память, получилось так. Что можно ещё подкрутить?
- спойлер
-
unique-neon
Member
В мене приблизно так само з більшістю тайтлів, що запускав, на око різниці не видно, по графікам фреймтайму, менше хвильок. Монітор 144 Гц max, може на вищих частотах було би помітно.Prescott: ↑ 08.07.2023 15:08Та пока никакого
Але Хогвартс задихав по новому, хоч все-одно далекий від ідеалу
Також в емулторі ryujinx швидкодія виросла х2
Відправлено через 3 хвилини 38 секунд:
FCLK 2033 ледь покращує показники у мене, взято з відео білдзоідаPrescott: ↑ 08.07.2023 15:08Что можно ещё подкрутить?
-
Prescott
Member
unique-neon
Интересный нюанс, поставил tRas 30 и задержка выросла на 4 нс, со значением 40 около 60нс, с 30 - 64нс.
Интересный нюанс, поставил tRas 30 и задержка выросла на 4 нс, со значением 40 около 60нс, с 30 - 64нс.
-
unique-neon
Member
Prescott
О, цікаво, пізніше спробую
О, цікаво, пізніше спробую
-
Prescott
Member
unique-neon
Проверил, это закономерность, с tRas 30 три теста подряд 64нс, с tRas 40 - около 60нс.
Проверил, это закономерность, с tRas 30 три теста подряд 64нс, с tRas 40 - около 60нс.
-
unique-neon
Member
На DDR4 я також спостерігав падіння швидкодії при надто затягнутих таймінгах
Відправлено через 10 хвилин 19 секунд:
Prescott
О, і Power Down = Disabled знижує затримку на кілька нс, але особисто в мене, і також бачив відповіді від інших, що bsod'и може швдико викликати.
Відправлено через 10 хвилин 19 секунд:
Prescott
О, і Power Down = Disabled знижує затримку на кілька нс, але особисто в мене, і також бачив відповіді від інших, що bsod'и може швдико викликати.
-
snegurrrka
Member
Привіт
Прикольна тема, перечитавши її всю, стало простіше розібратися з налаштуваннях всього під Ryzen, оскільки останній AMD процесор в мене був ще Phenom II x4 955 десь в 2010 році Хоча налаштування пам'яті це ще та фігня, особливо коли тобі не пощастило з материнською платою, після LGA 1700 (core i5 12400F) тут до post ніби ціла вічність проходить. Бісить звісно, що жоден з двох різних комплектів пам'яті не працює на заявлених в Expo 6000 MHz взагалі ніяк хоч до 1.4В напругу став, але принаймні на 5600 МГц вже ніяких проблем при 1.25В, все стабільно.
Проте найбільш критичне вже налаштував і стрес тести пройшов з бенчмарками в Кіберпанку, але звісно ще хочеться підтягнути й інші вторинні таймінги, а поки що так:
Прикольна тема, перечитавши її всю, стало простіше розібратися з налаштуваннях всього під Ryzen, оскільки останній AMD процесор в мене був ще Phenom II x4 955 десь в 2010 році Хоча налаштування пам'яті це ще та фігня, особливо коли тобі не пощастило з материнською платою, після LGA 1700 (core i5 12400F) тут до post ніби ціла вічність проходить. Бісить звісно, що жоден з двох різних комплектів пам'яті не працює на заявлених в Expo 6000 MHz взагалі ніяк хоч до 1.4В напругу став, але принаймні на 5600 МГц вже ніяких проблем при 1.25В, все стабільно.
Проте найбільш критичне вже налаштував і стрес тести пройшов з бенчмарками в Кіберпанку, але звісно ще хочеться підтягнути й інші вторинні таймінги, а поки що так:
- спойлер
- спойлер
-
Prescott
Member
Не, у меня долгий пост был 1 раз пока память настраивалась, а так не дольше чем на 1151, даже быстрее.snegurrrka: ↑ 08.07.2023 15:44тут до post ніби ціла вічність проходить
Отправлено спустя 48 секунд:
У меня всё из коробки завелось, бюджетный азрок + кит из списка на сайте.snegurrrka: ↑ 08.07.2023 15:44Бісить звісно, що жоден з двох різних комплектів пам'яті не працює на заявлених в Expo 6000 MHz взагалі ніяк хоч до 1.4В напругу став, але принаймні на 5600 МГц вже ніяких проблем при 1.25В, все стабільно.
Отправлено спустя 1 минуту 21 секунду:
трефи можно в упор ставить сразу (65 с чем то там, мать сама скорректирует граничное значение)snegurrrka: ↑ 08.07.2023 15:44Проте найбільш критичне вже налаштував і стрес тести пройшов з бенчмарками в Кіберпанку, але звісно ще хочеться підтягнути й інші вторинні таймінги, а поки що так:
-
snegurrrka
Member
Prescott
Та я вже в курсі з усіх джерел, що Asus TUF B650 Plus це ще та шайтан машина, але не готовий проходити через розбирання всього знову (вже 3 системи за декілька вечорів і так в різних корпусах довелося туди-сюди переставляти Та і з процесом повернення по гарантії потім теж возитися, працює зараз ніби все ОК, стабільно, то і нехай.
Сподіваюся, що якась таки з ігор мені дозволить сказати "О, це точно було варте апгрейду!", тому що поки реально мало що змінилося для мене в 4К порівняно з core i5 12400F окрім як купа витрат грошей, часу і головняка
Та я вже в курсі з усіх джерел, що Asus TUF B650 Plus це ще та шайтан машина, але не готовий проходити через розбирання всього знову (вже 3 системи за декілька вечорів і так в різних корпусах довелося туди-сюди переставляти Та і з процесом повернення по гарантії потім теж возитися, працює зараз ніби все ОК, стабільно, то і нехай.
Сподіваюся, що якась таки з ігор мені дозволить сказати "О, це точно було варте апгрейду!", тому що поки реально мало що змінилося для мене в 4К порівняно з core i5 12400F окрім як купа витрат грошей, часу і головняка
-
Prescott
Member
snegurrrka
А в чём был смысл вашего апгрейда? Ладно я, у меня 8700К, он местами даже 3080 уже ботлнечил, но вы то зачем?)
А в чём был смысл вашего апгрейда? Ладно я, у меня 8700К, он местами даже 3080 уже ботлнечил, но вы то зачем?)
-
unique-neon
Member
Перевірив - у мене без різниці, 30 чи 40. Можливо у мене ще 3д кеш маскує затримку.Prescott: ↑ 08.07.2023 15:29Проверил, это закономерность, с tRas 30 три теста подряд 64нс, с tRas 40 - около 60нс.
Якщо пальцем в небо, то думаю у вас 30 - на межі стабільності і uefi компенсував це іншими таймінгами які тренує
-
snegurrrka
Member
Prescott
Та я не знаю, якщо чесно, сила переконання мабуть від деяких мемберів форуму, що відяху за 80К ставити в пару з процом за 6.5К це не використовувати потенціал RTX 4090 на повну, хоча в тестах 4К там дійсно майже не було різниці між core i5 12400F та core i7 13700K насправді
Ну проте вже нехай, переставив тепер core i5 12400F+16GB DDR4 3600 + RTX 3080 10GB в другий домашній комп, відразу й Windows 11 туди свіжу поставив, дозрів спробувати вперше, а core i5 8600K відповідно буду вже продавати.
Та я не знаю, якщо чесно, сила переконання мабуть від деяких мемберів форуму, що відяху за 80К ставити в пару з процом за 6.5К це не використовувати потенціал RTX 4090 на повну, хоча в тестах 4К там дійсно майже не було різниці між core i5 12400F та core i7 13700K насправді
Ну проте вже нехай, переставив тепер core i5 12400F+16GB DDR4 3600 + RTX 3080 10GB в другий домашній комп, відразу й Windows 11 туди свіжу поставив, дозрів спробувати вперше, а core i5 8600K відповідно буду вже продавати.
-
Prescott
Member
snegurrrka
Ну у вас очень жирный проц, нужно просто отладить систему и всё будет бомба, это лучший игровой камень на сегодня.
Ну у вас очень жирный проц, нужно просто отладить систему и всё будет бомба, это лучший игровой камень на сегодня.
-
unique-neon
Member
snegurrrka
Як писав вище, я на 8700к в іграх, теж 4К, в більшості видпадків різницю тільки в моніторинг тулах бачив, і то не значну, хоча і є яскраві виключення
Відправлено через 1 хвилину 38 секунд:
А якщо в грі ще є FG, то різницю з лупою не знайти
Як писав вище, я на 8700к в іграх, теж 4К, в більшості видпадків різницю тільки в моніторинг тулах бачив, і то не значну, хоча і є яскраві виключення
Відправлено через 1 хвилину 38 секунд:
А якщо в грі ще є FG, то різницю з лупою не знайти
-
Prescott
Member
Отличный камень, реально выгодная инвестиция в своё время, в целом на нём ещё можно было сидеть с 3080, но душа уже требовала потратить деньги))unique-neon: ↑ 08.07.2023 16:36Як писав вище, я на 8700к в іграх