Подборка комплектующих. Вопросы/ответы (часть 2)

Общие вопросы по настройке и разгону. А также прочие околокомпьютерные вопросы
Відповісти
Автор
Повідомлення
Moderator
Moderator

Повідомлення

Эта тема предназначена для вопросов связанных с апгрейдом, выбором комплектующих, подбором систем в целом.

Прежде чем задать свой вопрос, стоит ознакомиться с FAQ.

Зображення

Замечу, эта тема предназначена для "комплексных" вопросов. Для выбора и советов по одиночным комплектующим существуют спец.ветки:
Выбор корпуса и БП
Процессоры
Материнские платы
Оперативная память
Видеокарты

Игнорирование правил конференции наказывается

Флуд, оффтоп и фанатизм будут удаляться с ВЫДАЧЕЙ ПРЕДУПРЕЖДЕНИЙ!

Написать отзыв/жалобу/пожелание по действиям куратора можно в теме: Кураторы тем

Подборка комплектующих. Вопросы/ответы часть 1
Andikho
Member

Повідомлення

SergN: 24.02.2023 23:57Спочатку дочекаємося рішення шкільної задачки
4.52/250*3600=65,088 (не знаю що тобі дала ця задачка)
То тепер що, невже я дочекаюсь відповіді хоч на одне своє запитання?
SergN
Member

Повідомлення

Andikho: 25.02.2023 12:04не знаю що тобі дала ця задачка)
Вона мала дати тобі, а не мені. Бо саме по ній ти задавав питання, від чого саме тобі її людина задала.
Andikho
Member

Повідомлення

SergN
Ти дурний чи прикидаєшся? Я уже десять разів повторив, що чудово розумію як рахується середнє і що це, я ще раз повторю (в останнє, бо і так зрозуміло, що відповіді ти не дасиш) - моє питання яким чином порахували спожиту за час тесту кількість енергії, щоби рахувати? Відповіді не буде, давай ще раз пиши про злив і зав'язуй порожній офтоп.
Nouriel
Member

Повідомлення

Andikho
забий :gigi: :gigi: :gigi:
Roman Filin
Junior

Повідомлення

Timedemo
Так, вже з'орієнтували, вдячний усім, хто відписав. 13600 вже точно прийняв. Поки в шпиталі лежу, є час подивитися огляди та звести все до купи. Зараз тільки з мамкою вирішую. Щось схиляюся до z790 та ddr5 все ж таки.
SergN
Member

Повідомлення

Andikho: 25.02.2023 14:57Ти дурний чи прикидаєшся?
Походу, це ти дурний, або ж прикидаєшся, якщо пояснення techpowerup'у про фізичні виміри через конектори системи живлення процесора тобі не підходять.
l-m
Member

Повідомлення

l-m: 24.02.2023 22:15
Andikho: 22.02.2023 19:37 А тепер давайте підрахуємо точно скільки спожив сам процесор, бо він же з окремої розетки бере живлення, а не разом з вк, правда?)
Взагалі, якраз з окремої. Підкажу з якої, якщо все ж подужаєш шкільну задачку.
Andikho: 25.02.2023 12:04 4.52/250*3600=65,088 (не знаю що тобі дала ця задачка)
То тепер що, невже я дочекаюсь відповіді хоч на одне своє запитання?
Що ж, з горем пополам вирішив, тож — окрема розетка для процесора називається Cpu_Pwr(1-2), розташована на материнській платі зазвичай згори біля VRM.
Передбачаю наступне питання — а як же лічити стільки там електроенергії пройшло? :)
Andikho
Member

Повідомлення

l-m: 25.02.2023 16:56Передбачаю наступне питання — а як же лічити стільки там електроенергії пройшло?
Ні, дякую, я знайшов ту статтю, з якої взяли цю дуже достовірну табличку, переглянув інші таблички, порівняв зі своїм досвідом і дійсно авторитетними джерелами і всі питання до вас у мене відпали
DaKaR
Member

Повідомлення

Если на материнке TUF GAMING X670E-PLUS питание процессора 8+8 пин, а на БП CHIEFTEC 600W (GPS-600A8) 4 + 4 пин, то она работать не будет?
Alex+
Member

Повідомлення

Звісно буде. Проблеми можуть бути в разі використання топових процесорів
feniks_tm
Member

Повідомлення

Alex+: 26.02.2023 14:18 Звісно буде. Проблеми можуть бути в разі використання топових процесорів
Я б краще задумався, яка там відяха буде. Давно пора міняти чіфтек на щось новіше і серйозніше. Проте, 8пін цілком достатньо для проців з піковим споживанням до 150Вт. Хоча на ITX платах і 300Ваттні 13900К крутяться, а там всього один 8пін. Тут питання скоріше до якості бж і перерізу дротів.
DaKaR
Member

Повідомлення

Alex+: 26.02.2023 14:18 Звісно буде. Проблеми можуть бути в разі використання топових процесорів
Дякую. Це для 7600x. Хочу зекономити, посидіти трохи на строму БП.

Отправлено спустя 5 минут 19 секунд:
feniks_tm: 26.02.2023 14:21
Я б краще задумався, яка там відяха буде. Давно пора міняти чіфтек на щось новіше і серйозніше. Проте, 8пін цілком достатньо для проців з піковим споживанням до 150Вт. Хоча на ITX платах і 300Ваттні 13900К крутяться, а там всього один 8пін. Тут питання скоріше до якості бж і перерізу дротів.
Спочатку залишусь з 1060.
Оновлю проц + мать + ОЗУ. Потім відяха і можливо БП. Відео буде шось типу 3070 чи 6800XT
odessitmws
Member

Повідомлення

DaKaR
вроде как бывает по разному, но если будет работать то даже 8пин там с огромным запасом
ну а этот блок дешманский огрызок и ставить мощное железо так себе идея
SergN
Member

Повідомлення

DaKaR: 26.02.2023 14:28Дякую. Це для 7600x. Хочу зекономити, посидіти трохи на строму БП. ... Спочатку залишусь з 1060...можливо БП
Якийсь не дуже зрозумілий підхід до вибору комплектуючих при бажанні економії грошей. Це стосується в тому числі і X670E. :dontknow:
Хоча у відповідь на питання про роботу від меншої кількості пінів на конекторах системи живлення проца - так, працюватиме.
DaKaR
Member

Повідомлення

SergN: 26.02.2023 14:42
DaKaR: 26.02.2023 14:28Дякую. Це для 7600x. Хочу зекономити, посидіти трохи на строму БП. ... Спочатку залишусь з 1060...можливо БП
Якийсь не дуже зрозумілий підхід до вибору комплектуючих при бажанні економії грошей. Це стосується в тому числі і X670E. :dontknow:
Хоча у відповідь на питання про роботу від меншої кількості пінів на конекторах системи живлення проца - так, працюватиме.
Послідовний апргрейд системи.
За маму я даю більше на 3 штуки, але окрім "плюшек" від функціоналу топового чипсету ще зможу обновитись на топові проци майбутніх поколінь.
БП буду міняти разом відео напевно, як раз тоді вийдуть 4060/4060ti і можливо їх конкуренти від АМД
SergN
Member

Повідомлення

DaKaR
В результаті на жодному з етапів не маємо в розпорядженні максимум (оптимум) по продуктивності на вкладені кошти, але при цьому цих коштів вкладаємо надлишково, виправдовуючи це якимись майбутніми перспективами. Але то таке, кожен сам собі розпорядник свого гаманця, тому, якщо за порадою не зверталися, то і переконувати не буду.
Artem_K
Member

Повідомлення

feniks_tm: 26.02.2023 14:21 Проте, 8пін цілком достатньо для проців з піковим споживанням до 150Вт. Хоча на ITX платах і 300Ваттні 13900К крутяться, а там всього один 8пін. Тут питання скоріше до якості бж і перерізу дротів.
Якщо БП нормальний, то там 18 awg провода. В них до 10А максимальний ток якщо дивитися по таблицях для електриків. Для компьютерного БЖ зустрічав що 8А. Тобто на 8pin маємо 4 жили живлення 12В*8А, що дає теоретичні 384Вт. Тобто 300Вт витримати повинен.
Andikho
Member

Повідомлення

Artem_K
Справедливості заради, проблеми частіше з коннектором виникають, а не з дротами :beer:
manbearboar
Member

Повідомлення

DaKaR
Топовость чипсета никак не влияет на совместимость с будущими поколениями.

Тем более в случае B670E, который из себя представляет просто два склеенных для увеличения общего числа чипсетных USB портов и псие линий B650E.
Если у вас нет определенных планов на это количество портов, просто толковую B650E просмотрите и всё.
DaKaR
Member

Повідомлення

просто толковую B650E просмотрите и всё
Самый дешевый B650E и самый дешевый X670E. Зачем мне брать B650E? :think:
Зображення
Відповісти