Такие не годятся, вам радиатор продувать.Rhizone: ↑ 20.02.2023 23:25Ось тут мені подобається ціна Це за 3 штуки:
https://brain.com.ua/Kuler_dlya_korpusa ... 58114.html
Новини
Останні статті і огляди
GameRock 4080 - питання по вентиляторам
-
Vpupkin
Member
-
Rhizone
Member
Сапорт Паліта у відповідь на моє звернення надав інформацію про вентилятор.
Модель: TH9520B2H-PCB01
Характеристики: 12V (max 0.6A) 2 ball 4000rpm (+/- 10%)
Чи варто казати, що гугл про цю вертушку нічого не знає? Ну, тепер знає
Було визначився з вентиляторами для дешрауду (ARCTIC BIONIX P120), але звернув увагу на те, що три штуки ніяк не влізуть в корпус. Кліренс відеокарти з корзиною для дисків десь 2-3мм. Тобто, конфігурація вертушок має поміщатись в довжину карти (329.4 мм). Три 120-ки зовсім не варіант. Якщо брати дві, то що робити з третім роз'ємом? Чи брати в такому разі дві 120-ки і один на 92?
Stray
Для цього і створена ця тема
Модель: TH9520B2H-PCB01
Характеристики: 12V (max 0.6A) 2 ball 4000rpm (+/- 10%)
Чи варто казати, що гугл про цю вертушку нічого не знає? Ну, тепер знає
Було визначився з вентиляторами для дешрауду (ARCTIC BIONIX P120), але звернув увагу на те, що три штуки ніяк не влізуть в корпус. Кліренс відеокарти з корзиною для дисків десь 2-3мм. Тобто, конфігурація вертушок має поміщатись в довжину карти (329.4 мм). Три 120-ки зовсім не варіант. Якщо брати дві, то що робити з третім роз'ємом? Чи брати в такому разі дві 120-ки і один на 92?
Stray
Для цього і створена ця тема
Так, я вже зрозумів, що треба брати вертушки з оптимізацією по тиску.Vpupkin: ↑ 21.02.2023 15:13Такие не годятся, вам радиатор продувать.
-
l-m
Member
Rhizone
може 2шт на 140?
може 2шт на 140?
-
Rhizone
Member
Також варіант, але, знову ж таки, що робити з третім роз'ємом?l-m: ↑ 21.02.2023 17:13може 2шт на 140?
-
Cirax
Member
Ничего. У меня все 3 отключены. Карте это не мешает.Rhizone: ↑ 21.02.2023 17:19Також варіант, але, знову ж таки, що робити з третім роз'ємом?l-m: ↑ 21.02.2023 17:13може 2шт на 140?
-
Rhizone
Member
Я думав, що логіка карти може віришити, що третя вертушка вишла зі строю і компенсувати це збільшенням обертів двох інших. Десь бачив подібне повідомлення...Cirax: ↑ 21.02.2023 17:35Ничего. У меня все 3 отключены. Карте это не мешает.
Та й на рахунок 140-к не впевнений, бо в висоту моя карта 137.5мм. І це ж враховуючи не тільки радіатор. Тому, мабуть, треба на 120-ках зупинятись.
-
Stray
Member
а якщо лінійкою помірять вистоту радіатора?Rhizone: ↑ 21.02.2023 17:52 бо в висоту моя карта 137.5мм.
-
Alex+
Member
Rhizone
Дивлюся на роз'єм, та думаю що до карти ви свій колхоз не підключите:
Карта судячи по роз'єму керує і слідкує за всіма вентиляторами
Дивлюся на роз'єм, та думаю що до карти ви свій колхоз не підключите:
- спойлер

Карта судячи по роз'єму керує і слідкує за всіма вентиляторами
-
Cirax
Member
Логику можно поправить афтербёрнером.Rhizone: ↑ 21.02.2023 17:52Я думав, що логіка карти може віришити, що третя вертушка вишла зі строю і компенсувати це збільшенням обертів двох інших. Десь бачив подібне повідомлення...Cirax: ↑ 21.02.2023 17:35Ничего. У меня все 3 отключены. Карте это не мешает.
Та й на рахунок 140-к не впевнений, бо в висоту моя карта 137.5мм. І це ж враховуючи не тільки радіатор. Тому, мабуть, треба на 120-ках зупинятись.
Да и вообще она смотрит по температуре. У меня температура 40, а вентиляторы по 0 оборотов, и ничего, с ума не сходит.
Востаннє редагувалось 21.02.2023 18:22 користувачем Cirax, всього редагувалось 1 раз.
-
Rhizone
Member
Знайшов відео, де карта зі знятим кожухом, і щось мені здається, що взагалі треба брати три вертушки на 92ммStray: ↑ 21.02.2023 17:59а якщо лінійкою помірять вистоту радіатора?
Alex+
Чому? На вищевказаному фото всі три вертушки підключені через 4пін, а від'єднаний роз'єм це підсвітка
Відправлено через 1 хвилину 19 секунд:
Вже знайшов:Alex+: ↑ 21.02.2023 18:09Або шукайте не сплітер з одного на 3, а одинарні шнурки, та підключайте вентилятори кожен окремо з дочірньої платки.
https://prom.ua/p1726708070-perehodnik- ... oIQAvD_BwE
Відправлено через 1 хвилину 56 секунд:
Зрозумів. А фото вашого дешрауду поділитесь? ЦікавоCirax: ↑ 21.02.2023 18:20Логику можно поправить афтербёрнером.
Да и вообще она смотрит по температуре. У меня температура 40, а вентиляторы по 0 оборотов, и ничего, с ума не сходит.
-
Alex+
Member
На фото кожуха з підсвіткою немає взагалі. Від дочірньої плати на плату відеокарти іде отой широкий роз'єм.Rhizone: ↑ 21.02.2023 18:22 три вертушки підключені через 4пін
Ті вентилятори шо ви хочете причепити, потрібно підключати до маленької платки збоку радіатора, кожен окремим перехідником, щоб карта бачила всі вентилятори та коректно ними керувала
-
Cirax
Member
Rhizone
Нечем делится, у меня ведь СВО. Просто всё снял с видеокарты, отключил все разъемы, и поставил водоблок.
Так что карте по барабану, что воткнуть в разъём, она смотрит по температуре.
Нечем делится, у меня ведь СВО. Просто всё снял с видеокарты, отключил все разъемы, и поставил водоблок.
Так что карте по барабану, что воткнуть в разъём, она смотрит по температуре.
-
Rhizone
Member
Alex+
Ага, зрозумів. Значить в мене залишається лише один варіант - три по 92.
Відправлено через 26 секунд:
Cirax

Ага, зрозумів. Значить в мене залишається лише один варіант - три по 92.
Відправлено через 26 секунд:
Cirax
-
Alex+
Member
є ще один - не заважати карті працювати!Rhizone: ↑ 21.02.2023 18:28Значить в мене залишається лише один варіант - три по 92.
-
Cirax
Member
Rhizone
Ставишь два, да и всё. Уж если карта вдруг будет ругаться на отсутствие третьего - во что я не верю, то тогда воткнешь туда корпусный, какая разница где он будет вертеться.
Ставишь два, да и всё. Уж если карта вдруг будет ругаться на отсутствие третьего - во что я не верю, то тогда воткнешь туда корпусный, какая разница где он будет вертеться.
-
Rhizone
Member
Ось, дивіться, як на мене то є де зачепитись стяжками. Як вважаєте?
- спойлер
-
Stray
Member
Rhizone
- два/три/один/нуль - карті буде фіолетово - тут погоджуюся з попереднім оратором
- поміряти ширину радіатора вам потрібно через те що там є металеві вушка, які не дадуть поставити щось більше ніж ширина радіатора, а враховуючи його конструкцію наврядчи конфігурації крім 2х120 чи 3х92 можливі
Відправлено через 50 секунд:
- два/три/один/нуль - карті буде фіолетово - тут погоджуюся з попереднім оратором
- поміряти ширину радіатора вам потрібно через те що там є металеві вушка, які не дадуть поставити щось більше ніж ширина радіатора, а враховуючи його конструкцію наврядчи конфігурації крім 2х120 чи 3х92 можливі
Відправлено через 50 секунд:
це ж до вас питання - як ви збираєтеся чіпляти вентилятори?Rhizone: ↑ 21.02.2023 18:33 Ось, дивіться, як на мене то є де зачепитись стяжками. Як вважаєте?
-
Rhizone
Member
Теж так думаю. А якщо обирати з цих двох варіантів, то який буде краще, як вважаєте?Stray: ↑ 21.02.2023 22:282х120 чи 3х92 можливі
Не тільки до мене. Хотілося б також почути відгук від людей з досвідом в цій тематиціStray: ↑ 21.02.2023 22:28це ж до вас питання - як ви збираєтеся чіпляти вентилятори?
-
Stray
Member
Rhizone
немає тут людей які б займалися подібними історіями, бо дешрауд доволі специфічна історія яка присутня в основному у ssfx зборках, де в умовах обмеженого простору люди мають робити подібні модифікації - вам потрібно йти на реддіт (але і там це м'яко кажучі буде не частою історією) і шукати щось подібне на схожих картах.
тут ви можете поговорити з власниками водянок, і, як вам вже натякнули, є серед кулерів певні види форми й кількості крильчаток, кожен з яких буде заточений на свою задачу, і, відповідно по різному буде продавлювати повітря у різніх умовах.
якби у мене була подібна задача, я б використав 2х120, але кріпив би їх на невеличкий кожух роздрукований на 3д принтері
по дєшману можна і на стяжкі, але тут вже буде питання доцільності і естетики
Відправлено через 4 хвилини 12 секунд:
ще одним варіантом (який вам указували вище) було б купити кріплення під крутілятори і повісити його слотом нижче, АЛЕ потрібно буде знов таки поміряти яка буде відстань до крутіляторів у цьому випадку, бо якщо вони будуть стояти далеко - повітря через радіатор продуватися буде менше (тип логічно
)
Відправлено через 11 хвилин 3 секунди:
ну і якщо що, я вашу боль розумію, питання шуму також не переношу, тому городив такі конструкції років 10 тому
немає тут людей які б займалися подібними історіями, бо дешрауд доволі специфічна історія яка присутня в основному у ssfx зборках, де в умовах обмеженого простору люди мають робити подібні модифікації - вам потрібно йти на реддіт (але і там це м'яко кажучі буде не частою історією) і шукати щось подібне на схожих картах.
тут ви можете поговорити з власниками водянок, і, як вам вже натякнули, є серед кулерів певні види форми й кількості крильчаток, кожен з яких буде заточений на свою задачу, і, відповідно по різному буде продавлювати повітря у різніх умовах.
якби у мене була подібна задача, я б використав 2х120, але кріпив би їх на невеличкий кожух роздрукований на 3д принтері
по дєшману можна і на стяжкі, але тут вже буде питання доцільності і естетики
Відправлено через 4 хвилини 12 секунд:
ще одним варіантом (який вам указували вище) було б купити кріплення під крутілятори і повісити його слотом нижче, АЛЕ потрібно буде знов таки поміряти яка буде відстань до крутіляторів у цьому випадку, бо якщо вони будуть стояти далеко - повітря через радіатор продуватися буде менше (тип логічно
Відправлено через 11 хвилин 3 секунди:
ну і якщо що, я вашу боль розумію, питання шуму також не переношу, тому городив такі конструкції років 10 тому
- спойлер

-
Rhizone
Member
Оце я розумію підхід до справиStray: ↑ 22.02.2023 00:59якби у мене була подібна задача, я б використав 2х120, але кріпив би їх на невеличкий кожух роздрукований на 3д принтері
Зважаючи на те, що у Арктик немає серії Р на 92мм, залишається тільки дивитись в сторону Noctua NF-A9 PWM. Що скажете на рахунок цих вертушок?