Выбор роутера

Локальные сети и Интернет
Відповісти
Автор
Повідомлення
Bender911
Member

Повідомлення

BigTypoon: 11.12.2022 01:02
Бо 6 реалізовують на 5ггц, а (це від слова Extended) у 6ггц діапазоні на додачу до 5ггц.

І якщо, підвести лінію, то 802.11ас - це не костиль, а новий стандарт з підтримкою старого 802.11n - реалізований з великим поспіхом, Wave 2 - це повноцінний 802.11ас. А не те, що вийшло у вендорів які намагалися обігнати всіх у випуску нових девайсів. А wifi 6 - от це реально костиль, бо повинен був названий як Wave 3.
Це як історія з найменуванням USB. Тільки меньш заплутана))
.
Насправді Wi-Fi 6 вийшов з 2,4 та 5 ГГц. https://www.intel.com/content/www/us/en ... ifi-6.html

Не зрозуміло чого ви так хейтите 6-у версію і яка різниця як його назвали для кінцевого користувача. Я давно перейшов на 6-у версію, бо захотів більших швидостей по Wi-Fi - отримав реальний буст. Стабільність роботи такая сама як і на Wi-Fi 5, покриття трохи краще, бо замінив Xiaomi на більш потужний ASUS.
Васильович
Member

Повідомлення

Scoffer: 10.12.2022 20:17 До речі може мені хтось пояснити аномалію: комп з мікрота напряму по шнурку отримує ip довше ніж цей же комп з цього ж мікрота але через точку доступу по вафлі? При чому відчутно так довше, вінда завантажується, а мережа ще не готова.
Можливо, раніше MAC адреса мережевої карти (LAN) мала прив'язку до IP адреси, яка тепер зайнята іншим девайсом (вручну прописали etc).
А WiFi адаптер банально отримує першу доступну IP адресу, без постійної трати часу на розв'язання конфлікту.
Без заглядання в логи більше ідей нема :-/
Mad Dog
Member

Повідомлення

Ekz0rcyst: 11.12.2022 10:57 Mad Dog
А що вас так збентежило?
Все. Від першої цитати, де я зазначив що ВіФі 5 не вміє на 2,4, я все наплутав і Віфі 5 вміє тільки на 5 ггц. це ж те саме? :gigi:
ота суб'єктивна фігня про костилі яку теж можна підловити: Покажи де на сайті Офісу Президента таке написано?
і закінчуючи вирваною з контексту фразою про Камбіум.

А ти я так розумію тільки ходиш на вентилятор накидуєш... своїх думок ніяких немає?

Отправлено спустя 22 минуты 57 секунд:
BigTypoon: 10.12.2022 13:50 У SmallnetBuilder є ціла лаба для перевірки.
Пішов я таки дивитись що ж то за лаба така.
Там дійсно якесь куплене готове рішення, яке, як я зрозумів, робіть заміри на кшталт сферичного коня у вакуумі. Воно нічого не знає про стіни, дзеркала, сусідів, мікрохвильовку і т.д але щось заміряє.
Глянув деякі графіки, відразу кинулось в очі що у них швидкості навіть на топових віфі 6 роутерах якісь низькі... при чому у мене в реальних умовах швидкості вищі ))
Знайшов тести роутерів з 6 гГц, там зі швидкістю все ок...

І тут до мене доходить що ці бовдури 5 гГц тестують лише на 80 мГц полосі...

нафіга таке робити? Це якась фальсифікація чи маніпуляція? Типу щоб ВіФі 5 виглядав менш убого? Чи щоб показати переваги 6 гГц?

У мене роутер за 100 баксів і ноут за 500 і то між собою комунікують на 160 мГц. Та у них там роутери по 500 баксів на тестах є ))

Мужики краще ходіть на порнхаб, бо маструбувати на цей сайт це якийсь зашквар.
BigTypoon
Member

Повідомлення

Mad Dog
Бачу тобі перехід на образи ближчій ніж аргументація.

Bender911
Я не хейчу)) просто wifi 6 виявився прохідним етапом, про що свідчить позиція виробників чипсетів до нього.
Найкращий роутер у 6ггц показав себе у 2.4 та 5ггц гірше ніж попередники. І це за дуже великий цінник.
Тому чекаємо на конвергенцію всіх попередніх стандартів у wifi 7. Цінник буде приголомшливий
Filabatya
Member

Повідомлення

BigTypoon
пане Профісіонал tp-link ax23 то нормальна залізяка чи є щось краще в бюджеті 50баксів для простого юзверя з ноутом і 3ма телефонами в квартирі панельки забитій 2,4ггц. Дякую
BigTypoon
Member

Повідомлення

Filabatya
Профі був би той хто працює на великому склад з мережевим обладнанням. І тягав би доступне обладнання на тести до себе. Викладав результати у мережу. Оце був би кайф, підписався би на такого чела.
А ще він би займався інтеграцією ентерпрайз рішень. Але це все мрії.

Тут хтось пише що SmallnetBuilder - фігня. Але інших тестерів такого рівня, немає. Альтернативу той чудак не називає. Вірогідніше її не знає))

А може Mi Router AX3200 ? В цьому ціновому діапазоні це Бест. 160Мгц+новіший soc
Єдиний мінус - 4 езернет порти.
Mad Dog
Member

Повідомлення

BigTypoon: 11.12.2022 16:28 Mad Dog
Бачу тобі перехід на образи ближчій ніж аргументація.
Давай почнем з початку.
ти взяв мою цитату:
Mad Dog: 10.12.2022 16:11Костиль це якраз ВіФі 5, воно ж навіть на 2,4 ггц працювати не вміє
і відповів:
BigTypoon: 11.12.2022 01:02 :apes: все змішалось у твоїй голові.
Ти плутаєш терміни і використовуєш невірно.
Яке Wifi 5 на 2.4ггц?! Wifi 5 - це 802.11ас у 5Ггц діапазоні.
Перейшов на особистості і написав по факту те саме.
Ти бачиш тут аргументацію? а от я перехід на особистості бачу.
BigTypoon
Member

Повідомлення

Mad Dog
Wifi 5(802.11ас) - і не повинно працювати у 2.4. На той час, це був новий швидкісний стандарт. Відокремленний. Ніхто тоді і не думав его об'єднувати з 802.11n.
Тому це не костиль.
Про це я казав, писав тобі що ти заплутався. І розклав тобі по поличкам. Не назвав тебе дурнем тощо. Писав великі пости. Це аргументація, а не твое повідомлення нижче.
Вкласти скрін з твоєю фразочкою?
Mad Dog
Member

Повідомлення

BigTypoon: 12.12.2022 01:23 Mad Dog
Wifi 5(802.11ас) - і не повинно працювати у 2.4. На той час, це був новий швидкісний стандарт. Відокремленний. Ніхто тоді і не думав его об'єднувати з 802.11n.
Тому це не костиль.
Це нічім не підтверджена суб'єктивна думка. Який був реальний приріст швидкості першого 802.11ас (не вейв2) у порівнянні з 802.11n? Чи немає зараз подібного приросту у Віфі6 у порівнянні з ВіФі 5? :D
"Ніхто тоді і не думав его об'єднувати з 802.11n. " але всі вендори почали на рівні софта роутера писати свої костилі Band Steering та Smart Connect. І якщо ніхто не думав то чого його підтримка повернулась у ВіФі 6?
І мова не про об'єднання з 802.11n, ніхто з ним і не об'єднував. а взагалі про роботу на 2,4 ггц.

802.11n - 2,4 та 5 гГц
802.11ac - 5 ггц
802.11ax - 2,4, 5, 6 гГц

Костиль саме 802.11ax :lol:
BigTypoon: 12.12.2022 01:23 Вкласти скрін з твоєю фразочкою?
Та можна просто цитату. Чи знову я якісь повідомлення повидаляв?
BigTypoon: 11.12.2022 20:17 Тут хтось пише що SmallnetBuilder - фігня. Але інших тестерів такого рівня, немає.
Про кого ж це ти пишеш? Може про мене? :gigi:
Може там було написано не просто "фігня", а з аргументами?
Не хочеш прокоментувати нащо на твою думку на цьому сайті роблять такі, мягко кажучи, маніпуляції? Чи тебе не цікавлять аргументи і те що викладені там тести "липові", а цікавить лише перехід на особистості?
Alligator
Member

Повідомлення

Mad Dog: 09.12.2022 08:45З іншого боку теж звичайний смартфон?
як бы вы не писали відписки зі смайликами хохоту, а хоч 10 секунд затратили на гугл то б не задавали дурних питань.
Mad Dog
Member

Повідомлення

Alligator: 12.12.2022 12:23
Mad Dog: 09.12.2022 08:45З іншого боку теж звичайний смартфон?
як бы вы не писали відписки зі смайликами хохоту, а хоч 10 секунд затратили на гугл то б не задавали дурних питань.
Звідки Гуглу знати що ти там наколхозив?
Все що він сказав, так це те що ти брешеш і та точка ВіФі 4.
Alligator
Member

Повідомлення

Mad Dog: 12.12.2022 13:58
Alligator: 12.12.2022 12:23
Ось бачиш, навыть 4, а не 5. "Wi-Fi:Wi-Fi 4 (N)"

Але я пор те, що "Ubiquiti LiteBeam M5-23 – це продуктивний радіоміст діапазону 5 ГГц, призначений для створення лінків точка-точка.", тобто по антені з кожного краю ;)
Mad Dog
Member

Повідомлення

Alligator: 14.12.2022 12:04
Mad Dog: 12.12.2022 13:58
Ось бачиш, навыть 4, а не 5. "Wi-Fi:Wi-Fi 4 (N)"

Але я пор те, що "Ubiquiti LiteBeam M5-23 – це продуктивний радіоміст діапазону 5 ГГц, призначений для створення лінків точка-точка.", тобто по антені з кожного краю ;)
Ну там не все так однозначно:
LiteBeam M LBE-M5-23 - зовнішня точка доступу, для зв'язку з базовою станцією, або з'єднань точка-точка, точка-многоточка, 5 GHz, 23 dBi, 30 km, 300 mW, 1 x 10/100 Ethernet, 802.11a/ n, airMAX
Вона може бути взагалі заблоковане підключення девайсів інших моделей чи вендорів... але то вже треба глибше копати.

Але який сенс тоді порівнювати з тим тестом від Камбіуму? Акцент там саме на тому, що працює звичайний телефон на відстані у кілометр.
Хтось бачив щось подібне на ВіФі 5? Я - ні.
Alligator
Member

Повідомлення

Mad Dog
точка-многоточка - це коли точка - антена у якості ретранслятора - інша антена.
Ну як виходить я у ВіФі 4 бачив передачу сигналу на декілька км :gigi:
Mad Dog
Member

Повідомлення

Alligator: 14.12.2022 19:04 точка-многоточка - це коли точка - антена у якості ретранслятора - інша антена.
Ніт.
Зображення
спойлер
https://www.technotrade.com.ua/Products ... _M5_23.php
Alligator: 14.12.2022 19:04 Ну як виходить я у ВіФі 4 бачив передачу сигналу на декілька км :gigi:
Купи собі медальку. :gigi:
Але до того обговорення це ніякого відношення не має. Тим паче точка-точка на віфі6 в таких умовах видало би гіга півтора реального трафіку.
Alligator
Member

Повідомлення

Mad Dog: 15.12.2022 11:59
Alligator: 14.12.2022 19:04 точка-многоточка - це коли точка - антена у якості ретранслятора - інша антена.
Ніт.
Зображення
спойлер
https://www.technotrade.com.ua/Products ... _M5_23.php
Alligator: 14.12.2022 19:04 Ну як виходить я у ВіФі 4 бачив передачу сигналу на декілька км :gigi:
Купи собі медальку. :gigi:
Але до того обговорення це ніякого відношення не має. Тим паче точка-точка на віфі6 в таких умовах видало би гіга півтора реального трафіку.
Не надоїло виривати цитату з речення?

Ваша картинка:
Клієнти Зображення
Кліенти з Ubiquiti LiteBeam M5 23

[img][https://i.imgur.com/eDN3ELT.png/img]
базова станція, вона є ретранслятор, вона ж може бути й на Ubiquiti LiteBeam M5 23

Там навіть текст "Подключение к базовой станции в качестве клиента".

Я щось інше писав?! :-/
Mad Dog
Member

Повідомлення

Я взагалі не розумію про які ретранслятори у цій схемі ти пише.

У тебе вдома стоїть роутер, до нього підключені телефон, ноутбук, пилесос, і т.д. Оце найпростіша схема точка-многоточка. ніякого ретрансляора тут немає

те саме і на цій картинці, але з направленими антенами.
Alligator
Member

Повідомлення

Mad Dog: 15.12.2022 12:11 Я взагалі не розумію про які ретранслятори у цій схемі ти пише.

У тебе вдома стоїть роутер, до нього підключені телефон, ноутбук, пилесос, і т.д. Оце найпростіша схема точка-многоточка. ніякого ретрансляора тут немає

те саме і на цій картинці, але з направленими антенами.
Ми мокре с м'яким порівнюємо. Не можу в себе фотки для всіх знайти :shuffle:
Ось у пункті "А" є стаціонарний провайдер, де просто до роутера підключаю антену Ubiquiti LiteBeam на направляю в точку "Б" де приймає сигнал точна така ж антена Ubiquiti LiteBeam яку вішаю на мачту автомобіля та від антени в інший роутер з котрого вже роздаю вайфай чи езернет кабелем підключаю пристрої.
спойлер
Зображення

Тобто грубо кажучи це"пачкорд по повітрю", до нього телефони не підключаються у звичайному режимі, всього в налаштуваннях бачив 3 варіанта, хост, ретранслятор, клієнт де кожну з ролей відіграє така ж сама антена.
Mad Dog
Member

Повідомлення

Alligator: 15.12.2022 15:52 Ми мокре с м'яким порівнюємо.
Не ми, а ти. )
Я зразу зробив акцент на тому, що там звичайний телефон. Ти нащось вліз зі своїм прикладом з двух направлених антен. А тепер взагалі не ясно в яку сторону розмову уводиш.
Alligator: 15.12.2022 15:52на направляю в точку "Б" де приймає сигнал точна така ж антена Ubiquiti LiteBeam яку вішаю на мачту автомобіля
спойлер
Зображення
Вона направлена не в точку Б, а на певний сектор. І якщо у тому секторі будет ще одна машина з такою антеною, що теж працює з тією антеною в точці А, то вже буде точка-багатоточка.

Та зовсім інше питання чи виробник заблокував можливість підключатись до точки доступа девайсами інших моделей/виробників, що працюють на тому ж стандарті (802.11n).
Наприклад до NanoStation M5 без проблем підключаєшся смартфоном, тільки треба вимкнути пропрієтарний AirMax. ТП-ліковські направлені точки доступа так взагалі з коробки працюють з телефонами, і для твоєї відстані їх би теж вистачило. )
murzik
Member

Повідомлення

вітаю
є роутер RT-N56U
але у нього тупить вай фай

що можна гігабітне купити за 1-1.5к?

Отправлено спустя 8 минут 28 секунд:
на цей чомусь велика знижка https://telemart.ua/ua/products/tenda-ac19/
Відповісти