Выбор роутера

Локальные сети и Интернет
Відповісти
Автор
Повідомлення
tablestikus
Member

Повідомлення

Varzek: 06.11.2022 22:23
Avenger80: 06.11.2022 22:15 И сколько будет идти - 2 мес.?
Я не знаю. От побачимо на моєму прикладі і потім розповім, якщо цікаво :)
І до речі, Cat8 треба для побудови 40Гбіт лінків, а не дома до гігабіта :) Ну тобто толку з нього нуль)

Отправлено спустя 2 минуты 7 секунд:
Якщо хочется мажорності, то шукайте SSTP, SFTP кабелі, щоб окрім загального ерану і оплітки був на кожній парі додатковий екран.
Varzek
Member

Повідомлення

tablestikus: 07.11.2022 01:14 то шукайте SSTP, SFTP кабелі, щоб окрім загального ерану і оплітки був на кожній парі додатковий екран.
Якщо я не помиляюсь, то я SSTP і замовив :)

Я так розумію, якщо необхідно буде переобжати Cat 8 патчкорд - це може бути проблемою? Типу там конектори трохи інакше виглядають і більше гемору з самим кабелем?
slmr
Junior

Повідомлення

Доброго дня, не знав в якій темі запитати, тому запитаю тут. Підкажіть будь ласка, має сенс зараз для Київа брати якийсь із мобільних 4g роутерів? Чи швидкість і якість сигналу в них буде така як і при роздачі інтернету через сім картку з телефону?
BigTypoon
Member

Повідомлення

slmr
Для Києва не потрібно, бо часто максимально якісний сигнал, але інтернету майже немає через навантаження на соту. Тут більше допоможе не тільки 4г роутер, а і антена з гарним підсиленням до нього.

Varzek
Кат.8 - це викинуті гроші. Має сенс закласти Кат.7а - і це якщо у найближчому майбутньому езернет перевести на 10Гбіт.
Якщо оріентуватись на 1Гбіт зараз і 2.5Гбіт з часом, то якісного мідного Кат.5е від Пандуіт, Молекс з запасом.
Різниця у вартості кабелів Кат. 7а и Кат.5е шалена.
Боюся гуглити вартість 100м Кат.8
Якщо 10Гбіт і більше - треба будувати езернет на оптиці. Це дешево
tablestikus
Member

Повідомлення

BigTypoon
Ну можна 6у закласти щоб "по багатому"
Varzek
Member

Повідомлення

Я от тільки не зовсім зрозумів, чого всі проти Cat 6-6e? Може хтось пояснити? Бачив, що обжимати важче.
tablestikus
Member

Повідомлення

Varzek
Для домашнього використання воно збиткове і не потрібне.
kolesnukm
Member

Повідомлення

я б краще при ремонті в стіни чи під плінтус закладав 6 категорію, а в звичайному використанні між 5 і 6 різниці не помітив, єдине що готові 6 важче виймати із пристрою і вони більш жорсткіші якщо нормальний виробник, що б гарно укласти ((
Varzek
Member

Повідомлення

kolesnukm
Чув думку, що між кімнатами зручніше прокладати плоский кабель.
tablestikus
Member

Повідомлення

Varzek
Залежить від плінтусів\коробів
Gold_Star
Member

Повідомлення

Если делается ремонт с нуля, лучше не полениться проштробить стену под хороший экранированый кабель. Пусть хотя бы одесский. Зато там, где условно несущая монолитная стена не пропустит сигнал вайфая в полной мере, у вас будет возможность получить всю скорость интернета без задержек.

Тут ранее поднимался вопрос о нужности 2.4 ГГц диапазона для мобильных устройств. Нужен. Хотя бы потому, что существенно экономит заряд смартфона и ввиду большей длины частоты сигнал дальше добивает, плюс не будет такого что при полном прикрытии рукой антенны телефона уровень сигнала будет падать. У кого прям сильно "загаженный" диапазон - попробуйте переключиться на редко используемый 13-й канал.
Volodimir
Member

Повідомлення

Gold_Star: 07.11.2022 17:37ввиду большей длины частоты

Длина частоты? Это что такое?
NFS-Racer
Member

Повідомлення

Volodimir
А ведь таких "советчиков" большинство в интернете. С такой кашей в голове.
IvanCh
Member

Повідомлення

Volodimir
ну кожна хвиля має частоту і довжину. тому для кожної частоти є можна порахувати довжину.
людина не зовсім правльно висловилася але зрозуміло мається довжина швилі такої то частоти
Gold_Star
Member

Повідомлення

NFS-Racer: 11.11.2022 14:25 Volodimir
А ведь таких "советчиков" большинство в интернете. С такой кашей в голове.
Большинство "советчиков", в отличие от тебя, не прогуливали физику в школе. Нормальные люди понимают о чём была речь.
Mad Dog
Member

Повідомлення

tablestikus: 07.11.2022 01:14 І до речі, Cat8 треба для побудови 40Гбіт лінків
Є тільки одна проблема... немає обладнання під цю мідь, все пішло у сторону оптики... QSFP+ DAC і то оптичні.
Scoffer
Member

Повідомлення

А що зараз є з пристойних настіних (!важливо) АХ-роутерів?
tablestikus
Member

Повідомлення

Mad Dog: 12.11.2022 00:41
tablestikus: 07.11.2022 01:14 І до речі, Cat8 треба для побудови 40Гбіт лінків
Є тільки одна проблема... немає обладнання під цю мідь, все пішло у сторону оптики... QSFP+ DAC і то оптичні.
А наче було щось. Але мало.
NPP
Junior

Повідомлення

Всім привіт.
Задався ціллю зробити безшовний роумінг всередені будинку. Бо зараз стоїть набір з ві-фі роутерів у кількості 3шт ( вулиця , 1 поверх , 2 поверх ) різних виробників.
Самим простішим варіантом для не кваліфікованого мене , виявилось, як я зрозумів "набір mesh-системи"
Особливих критеріїв не має , але вирішив таки побудувати то все з задатком на майбутнє по стандарту АХ
Інтернет
1. оптика від УАРнету ( 200мбіт - тариф )
2. резервний канал - Київстар (100 мбіт)
По будинку прокинутий кабель САТ5е

Поки що найдоступніше виглядає настуний набір

Keenetic Giga (вулиця) -> Коммутатор Zyxel GS-108BV3 - > 1. Keenetic Sprinter (1 поверх)
- > 2. Keenetic Sprinter (2 поверх)
- > і ще 3 ПК

Чи є кращий варіант ? В плані функціоналу, задатку на майбутнє...
Дякую
Bender911
Member

Повідомлення

Scoffer
Дуже розпливчаті вимоги окрім "настінний" (завжди вирішував це питання шурупами через кришку чі скріпками, якщо люди бояться гарантію втратити).
Я поки не зустрічав паганих, якщо треба тільки норм швідкість по Wi-Fi і стабільність без перезавантажень.

Вже декілька місяців тестую TP-Link AX10, на стіну кріпиться, працює стабільно, недорогий - купляв за 1,5к грн.
Відповісти