Огляд та тестування контейнеру ASUS ROG Strix Arion EVA Edition для накопичувачів SSD типу NVMe М.2

Обсуждение статей и новостей сайта
Автор
Повідомлення
seraphic
Member

Повідомлення

Thunderbolt не быстрее будет?
erazel
Member

Повідомлення

modell: 25.10.2022 12:17 Висновок: запропонований вами девайс видасть максимум 500Мбс швидкості послідовного читання.
швидкості
Зображення
У друга через той перехідник на якомусь новому ноуті отак. Вроді так само як наведеному матеріалі, хіба ні? У мнее на моєму старому Z77 чіпсеті то так, 450 мб/с

Отправлено спустя 2 минуты 58 секунд:
gehka3: 25.10.2022 13:21 Мод бивиса, переходник со слота ПСИХ на НВМЕ и вуаля - получаешь загрузочный винт с максимальными скоростями
Ну мод біоса не для кожної мамки є, але так , ПСІ-е перехідник юзаю для іншого вінта теж. А от самсунг щось був не завівся через псі-е перехідник, щось йому бракувало, казало що вінта не бачить. А через юсб-перехідник завівся. Магія якась.

Отправлено спустя 1 минуту 59 секунд:
andrew_sc: 25.10.2022 13:37 Карман для ССД по цене хорошего ССД.
captan_jack_sparow.jpg ,
- у вас за цю ціну ССД?
- краще, у нас кишеня для ССД. :D
modell
Member

Повідомлення

erazel: 25.10.2022 16:07 У друга через той перехідник на якомусь новому ноуті отак. Вроді так само як наведеному матеріалі, хіба ні? У мнее на моєму старому Z77 чіпсеті то так, 450 мб/с
Тоді продають не те, що в описі. Навряд чи вони змогли пришвидшити інтерфейс поза протокольних значень, хіба ні?
erazel
Member

Повідомлення

modell: 25.10.2022 16:43 Тоді продають не те, що в описі. Навряд чи вони змогли пришвидшити інтерфейс поза протокольних значень, хіба ні?
От не знаю, написали 10 гігабіт - видає 10 гігабіт. Значить ЮСБ новішого стандарту там, не 3.1
Хіба що друг тестував в іншій кишені, але вроді про ту з ОЛХ говорили і інших у нього не було. У мене взагалі 3.0 вроді, і видає 450 мб/с. Хіба 3,1 не швидший?
Погуглив, там напевне опис кривий, скоріше за все там 3.1Gen2 .Та пофіг, ніхто не каже брати конкретно цей. Напевне є багато інших позицій на олх/алі. Просто получається що асус за підсвіточки ціну накручує в 3 рази. Якби ціна була на 40-50% вища то ще б була зрозуміла переплата за бренд. а 3 рази то трішки забагато.
BigTypoon
Member

Повідомлення

s_ta_s
gehka3
Использую карман от ugreen. Стоял 970 Evo+, теперь wd550 - все у кармана хорошо с работой.
А чушь про порчу nvme в ящике стола хватит нести. Валялась пару нвме по 5 и 7 месяцев: Тошиба из ноута, wd500.
Поставил в комп - инфа на месте.

Повторяю - харе нести чушь.
modell
Member

Повідомлення

erazel: 25.10.2022 16:55 асус за підсвіточки ціну накручує в 3 рази. Якби ціна була на 40-50% вища то ще б була зрозуміла переплата за бренд. а 3 рази то трішки забагато.
У мене різні кишені були. Ця подобається і за матеріалами і зовнішній вигляд. Ну і купував я дешевше, також впливає, звісно.
У ниж ще не EVA версія є, от вона у нас в продажу за рекомендованою ціною 3,2к грн.
s_ta_s
Member

Повідомлення

BigTypoon: 25.10.2022 18:38 s_ta_s
gehka3
Использую карман от ugreen. Стоял 970 Evo+, теперь wd550 - все у кармана хорошо с работой.
А чушь про порчу nvme в ящике стола хватит нести. Валялась пару нвме по 5 и 7 месяцев: Тошиба из ноута, wd500.
Поставил в комп - инфа на месте.

Повторяю - харе нести чушь.
Важко розмовляти з людиною, яка не розуміє різниці між MLC (970 Evo), TLC (wd550) та QLC (яких у вас не було). :-/ Зі збільшенням кількості біт на одну комірку надійність зберігання падає кратно. Дані, які на 970 Evo зберігатимуться без подачі живлення більше десяти років, на wd500 може років 5, а на накопичувачі з QLC рік або менше. Це банальна фізика. Навіть звичайна магнітна плівка за десятки років розмагнічується і перестає читатися, а тут незначна зміна рівня заряду (яких на комірку 8) перетворює логічній 0 на 1 і навпаки. І від кармана це не залежить.
ImperiumAeternum
Member

Повідомлення

Nemhain: 25.10.2022 11:20 Куда самоуничтожатся?
Если не пользоваться внешним SSD, то без подключения к электричеству за 9-18 месяцев заряд в SSD может утратиться и как следствие привести к повреждению файлов. Ресурс записи тут ни при чем. И просто за несколько месяцев тоже ничего не случится.

Правда даже это по большей части городские легенды, реальных тестов на тему найти трудно.

Отправлено спустя 4 минуты 48 секунд:
s_ta_s: 25.10.2022 21:09 Важко розмовляти з людиною, яка не розуміє різниці між MLC (970 Evo), TLC (wd550).. Зі збільшенням кількості біт на одну комірку надійність зберігання падає кратно
Расскажете про разницу в количестве ячеек между 3-bit MLC в 970 Evo и TLC в wd550? :D
спойлер
STORAGE MEMORY
Samsung V-NAND 3-bit MLC
https://semiconductor.samsung.com/consu ... 70evoplus/
Crossbow
Member

Повідомлення

erazel: 25.10.2022 16:55У мене взагалі 3.0 вроді, і видає 450 мб/с. Хіба 3,1 не швидший?
это одно и тоже! Они оба 5ГБит\с.
Разница начинается если есть приписка Gen 2 = 10GBit\s , а уже 3.2 Gen 2х2 = 20GBit

Зображення
maxud_b
Member

Повідомлення

Для мене єдиний спосіб використання цього девайсу-безпечне транспортування нвме. Для зйомного системного є зовнішні ссд з сата. А щодо здоровья - мх500 в мене пролежав з лютого до вересня на поличці поки не забрав комп. Вся інфа ціла та не ушкоджена.
Відповісти