3-14:а все їнше вб'ють маркетологи, компаніям так вигідніше, а тут ще й кастомерам подобається
можливо з часом це станеться, але поки до цього далеко. в GRX — будь-ласка, дабл або сінгл на вибір, нові групи Deor 20го року так само: 1х10, 2х10, 1х11, 2х11. кому як зручно. так, для SLX\XT\XTR вибору і правда не залишили, але навряд ті, хто реально купує велосипеди на старших групах буде сильно перейматись стосовно трохи швидшого зносу компонентів і їхньої дещо більшої вартості.
при цьому попередні покоління старших груп ще пропонували вибір сінгл-дабл, тільки з останнього не пропонують. не знаю...це диванна аналітика, звичайно, але я сумніваюсь, що якщо б на дабли був суттєвий попит, вони б їх не залишили. ймовірніше, що дабли в старших групах купували досить рідко, тому їх прибрали, а в Deor і нижче залишили, оскільки їх ЦА може більше перейматись стосовно вартості касети, ланцюгів і т.д.
3-14:В будь-якому разі регулярня їзда по місту на зовнішній трансмісії це біль. Або дорого, якщо проводити регулярний сервіс в майстерні, або геморойно, якщо сервісувати самому, або просто забиваєш болт і їздиш до моменту поки у тебе лусне ланцюг і міняєш всю трансмісію або і велосипед разом Я скажу що більшість регулярних катунів на роботу вибирають саме третій шлях, у мене під офісом сотні байків стоять, і більшість в такому стані, що скоріше за все там вже фіксована передача, а на тих байках з макетом вилки, так ще й фіксована вилка.
це так, велика частка людей коли купують велосипед думають, що будуть його регулярно обслуговувати, а як доходить справа, то починають пропускати-забивати, навіть почистити-змастити ланцюг в облом
для таких і правда планетарка найкращий вибір, тут без сумнівів. мій друг в Данії має один шосер і ще один байк для поїздок на роботу на планетарці і барабанних гальмах
каже, що для нього це оптимальний конфіг, але він досить раціональна людина. я у його друзів бачив настільки вбиті велосипеди, що аж якось здивований був, думав, в одній з велосипедних столиць світу не можуть так люди себе поводити з технікою, що це тільки у нас так. аж, виявилось, ні
Відправлено через 1 хвилину 54 секунди:
upd.
а ні, для SLX 7100, XT 8100 та XTR 9100 також є дабл. звідки я взяв що в останньому поколінні тільки сінгл? щось поплутав. от що значить у людини каталогів шимано немає