Фотки системников сюда

Модификации любого компьютерного оборудования
Відповісти
Автор
Повідомлення
Spawny
Member

Повідомлення

Интересно посмотреть, как у людей кейс выглядит

Требования к разещаемым фото:
1. Картинки в количестве более одной - под спойлер!
2. Картинки размером более 1000р в любом количестве - под спойлер (прикреплённых файлов тоже касается)!
3. Цитирование картинок - запрещено!
Уважайте себя и других, простыни многометровые прячьте. Посты с нарушением данного требования - удаляются без разбирательств, авторам будут раздаваться плюшки
4. Разрешено обсуждение а также конструктивная и обоснованная критика.
5. ЗАПРЕЩЕНЫ реплики без конкретики и/или в виде смайлов/прочее

Оффтоп - строго наказуем. Выбор железа - в профильных ветках
Востаннє редагувалось 17.09.2013 21:44 користувачем gehka3, всього редагувалось 3 разів.
DanRub
Member

Повідомлення

doctorloza
Такая башенка маленькая на фоне корпуса)
MihailKuzmov
Member

Повідомлення

doctorloza, никогда не понимал зачем ставить маленькие матеренки, там где помещается больше форм фактор? Вида то никакого...
mini7days
Member

Повідомлення

MihailKuzmov:doctorloza, никогда не понимал зачем ставить маленькие матеренки, там где помещается больше форм фактор? Вида то никакого...
Так это такой формат Китай материнок типа хунянджу на 2011.
Дешево-сердито вполне играбельно.
EdVanAmator
Junior

Повідомлення

Переехал с Z11 Plus в Matrexx 55 Mesh
спойлер
Зображення
Зображення
Зображення
Dub1k
Member

Повідомлення

EdVanAmator:Переехал с Z11 Plus в Matrexx 55 Mesh
спойлер
Зображення
Зображення
Зображення
Попробуй зняти 2-й вентилятор на процесорному кулері ти нічого не втратиш по температурам від слова зовсім. Але виграєш в шумі. 2 вентилятора використовувати є зміст коли кулер обємний і виникають проблеми із продувом. Це вирішується за рахунок великих оборотів на вентиляторах або 2-м вентилятором. У твоєму випадку ламелі радіатоно ну дуже мало обємні в плані конструкції кулера. Тому він там зайвий і додає хіба резонанс та шум.
a_z_z_y
HWBOT OC Team

Повідомлення

EdVanAmator:Переехал с Z11 Plus в Matrexx 55 Mesh
спойлер
Зображення
Зображення
Зображення
Я б еще снял передний вентиль сверху.
Он просто выдувает воздух, только что вдутый верхним передним вентилем.
схема
Case.jpg
И вообще все варианты установки вентилей уже проверили :up:
doctorloza
Member

Повідомлення

MihailKuzmov
только переселился с формата mAtx, подвернулся корпус этот. Долго его искал.
Melofon
Member

Повідомлення

Господа не нарушайте 3-е правило из шапки темы!
falcongrig
Member

Повідомлення

Dub1k:Попробуй зняти 2-й вентилятор на процесорному кулері ти нічого не втратиш по температурам від слова зовсім. Але виграєш в шумі.
Как раз наоборот, второй вентиль позволяет установить низкие обороты на постоянку. А с одним или надо будет раскручивать в нагрузке, или будет жарче. Тише точно не будет, аж никак.
doctorloza
Member

Повідомлення

mini7days
у меня стоит обычная 1155 с E3 1240v2, не типа хунянджу на 2011
Dub1k
Member

Повідомлення

falcongrig:
Dub1k:Попробуй зняти 2-й вентилятор на процесорному кулері ти нічого не втратиш по температурам від слова зовсім. Але виграєш в шумі.
Как раз наоборот, второй вентиль позволяет установить низкие обороты на постоянку. А с одним или надо будет раскручивать в нагрузке, или будет жарче. Тише точно не будет, аж никак.
Тестив такий же самий кулер різниці не відчув. На Залман Перформі там різниця вже більш відчутна оскільки товщина кулера значніша і 2-й таки не буде зайвим. Але різниця із 2-ма кулерами та 1-м не суттєва. Так ти виграєш 1-2 градуса але це мізер. і програєш по шуму. До того ж різницю ти вловиш хіба що стрес тестах та синтетиці. В реальних задачах 1на вертушка буде значно тихішою і по температурам у твому випадку не буде уступати. Треба розуміти що кожна зайва вертушка в корпусі не впливає на охолодження від слова зовсім. Але створює зайвий шум та гул і це відчутно.

Відправлено через 22 хвилини 53 секунди:
Тут треба зрозуміти яку роль вентилятор відіграє в кулері. Співвідношення екективності тепловідведення кулера дуже не значна відносно вентиляторів оскільки в курері ефективність TDP виражається саме металом а не продувом. Зайвий вентилятор вливає не дуже кардинально на евективність охолодження. І стокове рішення у більшості варіантів є оптимальним в плані температур та шуму. Зайвий (не комплекний) вентилятор кардинально ситуацію не міняє. Але кардинально пливає на ціну охолодження. Тому купуючи додаткову вертушку ти нічого кардинально не міняєш в плані шуму та температури але суттєво підвищуєш затрати на охолодження процесора і тут вже потрібно задатись питанням а можливо простіше купити за ці кошти охолодження із більшим показником TDP і це буде і ефективніше і тихіше ?

Я особисто тестував на різних кулерах цей нюанс і переконувався не однократно що 2-й кулер зайвий. На слімах і мідл башнях. Друга вертушка ефективна тільки в фулл тавер рішеннях чи на 2-х секційних вентиляторах оскільки 1-го і не завжди даже 2-х вентиляторів там достатьо для продуву секцій ламелей із за великого повздовжього січення конструкції кулера. Ноктуа хороший вендор і він комплектує свої охолодження вмім необхідним для оптимального продуву і кріплення для 2-го вентилятора тут не більше чим опціональне чим необхідне. І у супер кулерах використовується у стокових рішеннях декілька вентиляторів бо на це є практична необхідність.

Тому пробуй покористуватись із однією вертушкою і ти зрозумієш що в 2-й ніякого профіту не має. А різниці ти взагалі не відчуєш.
Graveworm
Member

Повідомлення

Dub1k:Але створює зайвий шум та гул і це відчутно.
...
Відправлено через 22 хвилини 53 секунди:
Тому купуючи додаткову вертушку ти нічого кардинально не міняєш в плані шуму
:spy:
Не всі повернуті на тиші. Ну і з двома, як на мене, красивіше буде :rotate:
BagbKa_fIN
Member

Повідомлення

Graveworm:Не всі повернуті на тиші. Ну і з двома, як на мене, красивіше буде :rotate:
ИМХО, красивее было бы если вертушка была бы одна, но хромакс которая :super:
Vader
Member

Повідомлення

Я вот специально,отключил вторую вертушку be quiet darck rock 4 pro(внутри которая)..В играх,разницы в температуре я не увидел..Да,она тихая,но все равно чуть придает звука- слышно...Что можно сказать по этому поводу..маркетинг))У кого есть такой охлад,попробуйте))140мм вентиль можно поставить куда ни будь,в другое место)более нужное..
спойлер
Зображення
Dub1k
Member

Повідомлення

Vader:Я вот специально,отключил вторую вертушку be quiet darck rock 4 pro(внутри которая)..В играх,разницы в температуре я не увидел..Да,она тихая,но все равно чуть придает звука- слышно...Что можно сказать по этому поводу..маркетинг))У кого есть такой охлад,попробуйте))140мм вентиль можно поставить куда ни будь,в другое место)более нужное..
спойлер
Зображення
Про що і кажу. Це не більше чим маркетинговий хід та можливість додатково укомплектовувати їхні вертушки навіть там де це не ефективні взагалі.
Я також в свій час на Залман Перформа ставив 2-й вентилятор. Це по суті був виграш 1-2 градуси що в такому співвідношенню являється рівноцінними температурами оскільки можна сміло списати на похибку вимірювань. Але 2-й кулер він добряче мені добавив шуму. Шум сам по собі не значний, проблема навіть не в шумі а в резонансі який виникає. Саме резонанс дає гул, який вже відчутний оскільки він низькочастотний та досить не приємний. І це можна списати на вентилятор із зміщеною вісю обертання, але це не так оскільки я змінював на різні вентилятори і ефект цей був постійний і типовий на усіх вентиляторах.

Також тестив зайві кулери на радіаторах СВО. В стандартному січені додатковий радіатор на виході не впливає на ефективність. Афективність отримується тільки в тому випадку коли радіатори мають велику товщину. Такого роду радіатор ефективно продути можна тільки на великих оборотах 1500-1600 а це доволі шумно. І в такому разі вентилятор на виході якраз дає можливість понизити обороти що на загальному фоні дає виграш по шуму.

Тому рябятки не вірте словам перевіряйте особисто.
Vader
Member

Повідомлення

Dub1k:
Vader:Я вот специально,отключил вторую вертушку be quiet darck rock 4 pro(внутри которая)..В играх,разницы в температуре я не увидел..Да,она тихая,но все равно чуть придает звука- слышно...Что можно сказать по этому поводу..маркетинг))У кого есть такой охлад,попробуйте))140мм вентиль можно поставить куда ни будь,в другое место)более нужное..
спойлер
Зображення
Про що і кажу. Це не більше чим маркетинговий хід та можливість додатково укомплектовувати їхні вертушки навіть там де це не ефективні взагалі.
Я також в свій час на Залман Перформа ставив 2-й вентилятор. Це по суті був виграш 1-2 градуси що в такому співвідношенню являється рівноцінними температурами оскільки можна сміло списати на похибку вимірювань. Але 2-й кулер він добряче мені добавив шуму. Шум сам по собі не значний, проблема навіть не в шумі а в резонансі який виникає. Саме резонанс дає гул, який вже відчутний оскільки він низькочастотний та досить не приємний. І це можна списати на вентилятор із зміщеною вісю обертання, але це не так оскільки я змінював на різні вентилятори і ефект цей був постійний і типовий на усіх вентиляторах.

Також тестив зайві кулери на радіаторах СВО. В стандартному січені додатковий радіатор на виході не впливає на ефективність. Афективність отримується тільки в тому випадку коли радіатори мають велику товщину. Такого роду радіатор ефективно продути можна тільки на великих оборотах 1500-1600 а це доволі шумно. І в такому разі вентилятор на виході якраз дає можливість понизити обороти що на загальному фоні дає виграш по шуму.

Тому рябятки не вірте словам перевіряйте особисто.
Це точно!

Отправлено спустя 5 минут 41 секунду:
Кстати,для любителей навешать на верх вентиляторов..Если у кого есть,снимите..удивитесь.Кроме того,что температура не изменится,так ув некоторых корпусах,еще и упадет..причем прилично..Это не секция водянки.. :rotate:
DanRub
Member

Повідомлення

Vader
Последнее от корпуса зависит
Dub1k
Member

Повідомлення

По суті вершки із верху мало що також вирішують. В більшості випадків знову ж таки це не більше чим пафос та естетика, яка конвертується в зайвий шум та пилюку біля стола (під столом).
Я розумію ще топові конфіги із процами та відяхами де треба розсіяти біля 400-500 TDP. Тоді є зміст все це видувати. Але коли я бачу таке чудо на бюджетних холодних комплектуючих із малим тепло пакетом трішки дивно. Оскільки всі ці кулери банально можна конвертувати в бюджет тої ж відеокарти чи процесора ...
Melofon
Member

Повідомлення

спойлер
Зображення
А теперь попробуйте наоборот убрать с впереди кулера вертушку и оставить работать ту что внутри, так две секции будут продуваться лучше чем когда спереди стоит один и не продувает вторую секцию нормально, пример кулера D15S от ноктуа где оставили только внутренний вентиль, да и смотрется дарк рок 4 без переднего вентиля тоже будет по своему красиво.
Vader
Member

Повідомлення

Melofon
Ща заценим)))
Відповісти