Системы воздушного охлаждения + FAQ. Выбор, обсуждение

Все связанное с охлаждением и шумопонижением
Відповісти
Автор
Повідомлення
poulk
Advanced Member

Повідомлення

Данная ветка посвящена выбору а так же обсуждению различных вопросов связанных с системами воздушного охлаждения.

Прежде чем задать свой вопрос, стоит ознакомиться с FAQ.

Зображення

Похожие темы:
Вентиляторы + FAQ. Выбор, обсуждение
СВО (вода) вопросы, проблемы и их решения, советы

Игнорирование правил конференции наказывается
Написать отзыв/жалобу/пожелание по действиям куратора можно в теме: Кураторы тем
Востаннє редагувалось 10.11.2011 13:51 користувачем EvGaS, всього редагувалось 38 разів.
MaxA
Member

Повідомлення

Igor_1974
Ну, если крой пошел на уровне Noctua, то тут и сравнивать нечего.
Але моделі 400хт в продажі не бачу, лише фс. Я так розумію що це однакові моделі, хт лише пофарбована?
Цвет и вентиль.
Igor_1974
Member

Повідомлення

MaxA я в принципі більш-менш визначився, залишив на вибір або башту Noctua NF-U9S /діпкул 400фс або супермаленький Thermalright AXP-100 Muscle. По грошах Термалрайт самий дешевий, але з цього вибору певно найгірший в плані виводу гарячого повітря з корпусу. Ноктуа - повністю самодостатня, непотрібно нічого докуповувати, все є в комплекті, дути буде гарно і в напрямку дірок. Діпкул трошки дешевше Ноктуа, якщо взяти до уваги заміну вентиля. Приїде корпус, я там все обміряю :) і тоді остаточно визначусь.

Дякую всім за поради, ви мені дуже допомогли :beer:

П.С. Не знаю чому, чомусь мені в голову лізе що башта з направленим виводом гарячого повітря за межі мого специфічного корпусу буде самим правильним вибором, ніяк цієї думки неможу позбавитись.
pararam
Member

Повідомлення

Vasbka:Здравствуйте, нужна помощ в выборе кулера(башни) на цп, максимально тихий, высотой до 160мм(z9+ что б влез). Бюджет 1к+-
Собственно их два athlon 750k и i5 4590 на 1м стоит это Zalman CNPS5X Performa, на 2м бокс. Нужен большой кулер чтоб в простои да и в нагрузке вращение крыльчатки было минимальным.
be quiet! Pure Rock

Igor_1974: П.С. Не знаю чому, чомусь мені в голову лізе що башта з направленим виводом гарячого повітря за межі мого специфічного корпусу буде самим правильним вибором, ніяк цієї думки неможу позбавитись.
Схоже в комплекті з корпусом лише один низькооборотний справа, так що Вам треба добряче поміркувати робити основний видув наліво чи через верх rear-стінки (корпус в якійсь ніші стоятиме?) і виходячи з цього обирати кулер ЦП.
Igor_1974
Member

Повідомлення

pararam: Схоже в комплекті з корпусом лише один низькооборотний справа, так що Вам треба добряче поміркувати робити основний видув наліво чи через верх rear-стінки (корпус в якійсь ніші стоятиме?) і виходячи з цього обирати кулер ЦП.
Ніша закрита з усіх боків, відкритий лише перед (це ніша в меблях, під телевізором, там 2 секції, на комп нижня секція, на двд програвач - верхня). Я планував вентиляцію організувати наступним чином.
Варіант 1.
Зображення

Зображення
- примусово видуваємо баштовим кулером від процесора в сторону дірок від 80мм вентилів, біля відеокарти вверх через вентиляцію в верхній кришці, 2 бокових вентилі працюють на вдув, щоб створити позитивний тиск. Надіюсь що гаряче повітря буде підійматись від відеокарти прямо в верх полиці, і буде йти собі по напрямку до переду. Повітря від процесора видуватиметься в задню стінку, і якщо воно гаряче, то теж буде хотіти йти догори. Верхню поличку (дах) спереді підніму на пару міліметрів, щоб дах був під невеличким нахилом, що дасть змогу теплому повітрю виходити з ніші.

Варіант 2.
Зображення
Видув наліво - певно все залежатиме від довжини відеокарти, думаю що вона трохи заблокує потік, але якщо робити вентиляцію справа наліво, то тоді певно процесорний топ кулер буде краще. Мені цей варіант не подобається. Звідки відеокарта буде холодне повітря тягнути?

В принципі з моїм конфігом повинен справитись як 1 так і 2 варіант.

Тут цей корпус був протестований з дуже гарячим залізом, і з процесорним топ кулером.

А тут корпус тестували з баштовим кулером. І в підтримку такого варіанту - самі сільвери в рекомендаціях рекомендують баштовий кулер Argon Series AR02.
Я за перший варіант, і так 2 вентилятора буду докуповувати, як забракне то поставлю стоковий сільвера коло процесора.
MaxA
Member

Повідомлення

Igor_1974
Корпус тесный, видеокарта практически весь его перекрывает, разделяя на 2 секции, потому, мне кажется, что вариант №2 тут более жизнеспособен - независимая продувка каждой секции.
Igor_1974
Member

Повідомлення

В варіанті 2 лівий вентилятор працює на видув... звідки карта буде брати свіже повітря? Думаєте що вистачить одного правого на вдув і карта від нього буде повітря брати? Чи ви мали на увазі перший варіант? І чи при варіанті 2 небуде застою повітря?

MaxA так незалежна продувка це варіант №1, коли з обох сторін вентилятори працюють на вдув. Чи я щось не так зрозумів?
pararam
Member

Повідомлення

Розташування вентиляції натякає на водянку для cpu та gpu
MaxA
Member

Повідомлення

Igor_1974
так незалежна продувка це варіант №1, коли з обох сторін вентилятори працюють на вдув. Чи я щось не так зрозумів?
Невелика там разница. 1 vs 2 вентиля на вдув. Картинку развернули.
Думаєте що вистачить одного правого на вдув і карта від нього буде повітря брати?
Лучше 2 на пониженных, будет тише.
Igor_1974
Member

Повідомлення

pararam про водянку навіть не думаю, вона для мене задорога буде.

MaxA ну я так і планував, 2 вентилятора з обох боків на вдув на понижених, або й на стандарті якщо з пиловими фільтрами, відеокарта видуває вверх через дірки в верхній кришці, башта на цпу видуває в задню стіну. Справа дальнє місце під вентилятор залишається вільним.
По оглядам пишуть що два вентилятора значно покращують охолодження.
Так буде нормально?

Добавлено через 17 минут 27 секунд:
Щось я перегрівся з тим охолодженням :) При моїх залізяках там буде і так і сяк комфортно
MaxA
Member

Повідомлення

Igor_1974
Все будет Ок.
Тем более, что вентили будут на пониженных - всегда есть запас, можно их на один разъем повесить через разветвитель и регулировать мамкой обороты в зависимости от температуры. Для тесных корпусов, пожалуй, будет актуально. У меня фуллтауер, мне по барабану - 50% на постоянных оборотах всегда.

про водянку навіть не думаю, вона для мене задорога буде.
Лично у меня на тему совать воду к электричество аллергия на подсознательном уровне.
Igor_1974
Member

Повідомлення

Ще знайшов такий кулер
Thermalright True Spirit 90M - певно головний кандитат під мій корпус Silverstone Grandia GD09 та процесор Intel Core i3 6300 - в 2 рази дешевше ніж Noctua DH-U9S.

Як вам такий варіант? Поки не замовляю, бо корпус ще не виїхав до мене.

П.С. Корпус ще шукається (вже тиждень пройшов) на компутерюніверс, гроші заплачені а корпуса ще немає, десь вони його в своїх постачальників щукають :(
The_Io
Member

Повідомлення

Привет. Решил DeepCool не брать. В последний раз просматривал каталог перед покупкой Gammax 300 и увидел Scythe Katana 4 (SCKTN-4000). Судя по отзывам, температуры отличные, а шумит мало. Кто что скажет? Сейчас заказываю, но неплохо было бы услышать мнение тех кто попробовал больше охладов чем я.

P.S. Проц i5-3470 77 Вт.
MaxA
Member

Повідомлення

The_Io
Неплохой выбор для этого процессора. Не люблю я правда эту систему крепления, но то уже личное.
The_Io
Member

Повідомлення

Да мне тоже не нравится интеловское крепление, но я его каждый день крепить не собираюсь. Один раз отмучаюсь и хватит.

Судя по обзорам, комплектный 92 мм вентилятор делает плохой поток, хотя отзывы говорят что кулер хорошо и тихо справляется с работой. А в комплекте нет скобы крепления для второго вентилятора. Скорее всего я заменю вентиль на что-то потише от Noctua. Но было бы неплохо знать где можно достать крепление для второго вентилятора. 2 на низких оборотах будут тише чем 1 на средних.
Dimentoza
Member

Повідомлення

The_Io, не надо спешить.
The_Io
Member

Повідомлення

Dimentoza
да мне надо. Надо сегодня до обеда заказать чтобы, если все получится, получить кулер на этой неделе.

Я уже сделал заказ на розетке (смотрел и в других магазинах, но цены те же, а розеткой я пользовался много раз). Если будут советы то я отменю заказ и закажу что-то другое.
Dimentoza
Member

Повідомлення

The_Io:Материнка маленькая (miniITX). Корпус потом запилю кастом или куплю что-то в формфакторе bitfenix prodigy.
The_Io:Бюджет пусть будет пока 1000 грн...

А 1,1 кг не многовато будет для моей материнки?
Мать то будет стоять горизонтально, по этому вес не аргумент в данном случае. А за штуку можно найти что то нормальное.
MaxA
Member

Повідомлення

Dimentoza
А за штуку можно найти что то нормальное.
Да 603 грн. В Розетке.

Добавлено через 57 секунд:
The_Io
Да не нужен там второй вентиль.
The_Io
Member

Повідомлення

Да, со штукой я загнул, хватит и поменьше.

Dimentoza
Scythe Katana 4 (SCKTN-4000) весит 480 г. Но я пока корпус не прикупил, и оно будет висеть на вертикально расположенной материнке.

Кстати, хотел что-то типа Coolermaster elite 120, но там БП по-дурацки расположен - прямо над процессором оставляя ему мало места. 60 мм вроде по высоте. А сбоку куча пустого места для винтов. Мне надо только 1 место под 3,5 винт и 1 под 2,5 ссд, разве мои запросы так специфичны?
Відповісти